Söndag 29 maj 2011


Tävling idag på Mälarhöjden. Hoppade 95cm och 1m.
Det gick jättebra i första klassen. La upp en jättebra grundgalopp så allt flöt på och avstånden stämde hela tiden. Så härlig känsla, känns bra att vi börjar hitta tillbaka till den nu.
Var dubbelnolla och gick upp i ledningen, men blev ner petad av näst sista ryttaren. Det gjorde faktiskt inte ett dugg för jag var så nöjd med min ruda och det är det som är huvudsaken för tillfället.

I 1m var han superfin på framhoppningen. Inne på banan fick vi ett bra språng på ettan men sen blev det inte alls bra två, tre och fyra. Kom inte in i någon rytm och kom lite nära i alla språng. Det resulterade i att vi rev fyran. Feman och sexan hoppade han bra, sjuan okej och åttan inte alls bra.
Vi fick som sagt inget flyt och vår kommunikation var inte på topp. Han blev stark och ångade på, så det blev mest en dragkamp. Jag måste vara mer bestämd i de lägena.

Nästa helg åker vi till Järna och hoppar 1m och helgen efter det Märsta och hoppar 1m, 1m.


Det regnade, och regnade, och regnade....

Lördag 28 maj 2011


Idag blev det en heldag i stallet, fast jag hade tänkt mig att vara hemma till absolut senast 4. Halv 7 var jag hemma... Ändå tyckte jag inte att jag gjorde något onödigt. Aja, så kan det gå.
Nu är i alla fall hästen friserad och duschad, sadel + träns är smort och jag vet var jag har allt som ska med. Toppen!

Imorgon halv 8 rullar vi mot Mälarhöjden och hoppar 95cm och 1m. Vi får hoppas på en repris från förra året i första klassen, nämligen vinst. Däremot hoppas jag att det går bättre i 1m klassen, förra året petade jag sista hindret i grunden.


Mälarhöjden hösten 2010

Onsdag 25 maj 2011


Igår var tanken att jag och Lucke skulle ha en lugn och mysig tur i skogen. Så blev det inte alls utan Lucke backade mest och stod på bakbenen...
Först kunde vi inte gå den vägen vi hade tänkt för det stod en bil med släp där som vi inte kom förbi, så vi fick rida lite längre och gå i mellan husen. Där kom första tvärstoppet. Eftersom jag fortfarande är lite sjuk så orkade jag inte ta någon större strid utan gick tillbaka till dagis och upp för den backen. Dock i trav för att inte nästa tvärnit skulle komma. Väl uppe för backen skulle han absolut inte gå in på grusvägen till vänster så där blev det stopp igen men efter mycket om och men fick jag i alla fall honom att gå framåt.
Tredje stoppet kom när jag bröt av från trav och skulle skritta, då skulle han vända och gå hem och det slutade med att jag fick sitta av och leda honom ett par meter för att sedan rida vidare. Efter det kunde vi rida som JAG hade tänkt utan stopp eller dumheter.
När vi var på väg hem så red jag mellan husen och vände, så att han skulle gå där han vägrade gå i början av turen. Det slutade med att jag fick hoppa av en gång till och leda in honom halvvägs för att sen sitta upp. Sen gick vi på den där vägen fram och tillbaka tills han slutade fåna sig.

Idag kom sadelutprovaren klockan 10 men jag var ute i stallet redan klockan 7 för att hinna rida samma runda som jag red igår. Den här gången tog jag med mig ett spö, men behövde bara använda det en gång när han fick för sig att sopbilen skulle anfalla. Annars red vi nästan samma rund utan stopp. Duktig idiot <3. Vi skrittade mest, travade på en liten väg i skogen och galopperade en raksträcka.

Klockan 10 var det dags att röra på sig igen. Vi hittade två sadlar som vi ska rida i ett par dagar nu så får vi se vilken det blir. Den ena låg lite bättre än den andra så det lutar nog åt den.

Luckes tredje pass för dagen (ridskolan nästa? ;) ) blir ikväll när Kajsa ska rida lektion. Men han dör inte.
Skritta 40 minuter i skogen mellan 10 i 8 och halv 9, springa lite på banan max 20 minuter med sadelutprovaren och sen lektion ikväll. Han har ju hela dagen på sig att vila upp sig i hagen. Sen står han helt imorgon också så det går ingen nöd på honom!


Söndag 22 maj 2011


Veckoplanering v. 21

Måndag:
Kajsa rider i ridhuset/banan
Tisdag: Skogen
Onsdag: Sadelutprovaren på morgonen. Kajsa rider lektion på eftermiddagen
Torsdag: Vila
Fredag: Hoppning
Lördag: Jogg
Söndag: Tävling

Det är även lite omplanering med tävlingarna. Det blir tyvärr inte ryttis den fjärde juni, men åker till Järna den femte istället.


Fredag 20 maj 2011


Jaha. Nehe... Jag är fortfarande sjuk, vilket är så jäkla trist.
Tanken var ju att jag skulle ha orkat med en sväng i skogen igår innan hovslagaren kom men icke sa nicke. Så pass frisk var jag inte. Kajsa skrittade ut en ganska lång sväng innan hon jobbade honom lite i ridhuset och han hade sprungit fint i sina nya dojjor.
Idag är Kajsa bjuden på Talang av en kompis, men eftersom jag har en sådan tur så hade Ninni lust att rida honom innan Erika ska hoppa hennes häst. Perfekt!

I helgen hoppas jag verkligen för Luckes skull att han kan komma ut i skogen och få sträcka lite på benen!


Tisdag 17 maj 2011


Jag har varit sjuk så jag har inte ridit på 3 dagar nu.
Ninni red ett dressyrpass på honom igår i ridhuset och Kajsa hoppade idag. Kajsa ska rida lektion imorgon, men på torsdag, då tänkte jag att vi skulle hinna ut i skogen en sväng innan hovslagaren kommer.

Söndag 15 maj 2011


Tävling på Hufvudsta igår och det kunde inte ha gått bättre!
Felfri i båda klasserna vilket resulterade i en fjärde och en åttondeplacering. Fina, fina häst!
Det var roligt att se att han orkade två klasser också, då får jag ett kvitto på att träningen ger resultat.
Tyvärr blev det ingen film, min kamera lever sitt eget liv för tillfället och har spelat in allt i snabbspolning, så jag hoppar grund och omhoppning på ca 5 sekunder...
Någon bild kan jag tyvärr inte heller bjuda på eftersom kameran dog mitt i allt, Ninnis iPone var död och min mobilkamera är sönder. Tekniken var på topp!

Torsdag 12 maj 2011


Igår hoppade jag och Ninni på banan. Hoppade inte så jättemycket, men ville ha hoppat honom lite innan lördag. Det gick bra, jag måste däremot tänka på att lägga upp en bra galopp från början och inte sitta och mesrida.

Idag red jag ett dressyrpass i ridhuset. Han var så fin. Det var lite kämpigt i början, men efter en stund släppte det och allt funkade. Inte skänkelvikningarna, dom fick vi inte till så bra idag, men allt annat. Kunde öka galoppen på diagoneln utan att han bytte, för att sedan samla ihop och rida förvänd galopp genom hörnpaseringen och hela kortsidan för att sedan öka galoppen på diagonalen igen.
Mellantraven var super. Han slog sig inte fri utan behöll formen och fick verkligen ut frambenen.
Jag är verkligen supernöjd efter dagens pass, finaste hästen!

Imorgon är det mycket att göra. Jag har smort tränset och bröstan till lördag men allt annat måste jag fixa. Slutar jobba klockan 5 så det lär bli en sen kväll imorgon...

Onsdag 11 maj 2011


Det blev en tur i skogen igår, vilket jag tror att vi båda behövde. Lucke har inte varit ute på ett tag och jag behövde rensa huvudet på tankar, så en uteritt utan sällskap var perfekt.
Jag red först bort till glasängen och jobbade honom lite i trav där. Det gick över förväntan, han acceperade att vi la in lite "vanligt" arbete, fast vi var ute i skogen, så jag nöjde mig ganska fort. Jag brukar nästan aldrig rida honom i form när vi är ute i skogen, utan där rider vi helt kravlöst och har det mysigt.

Det blev rätt mycket galopp igår. Övade på att länga och korta galoppen och att kunna bibehålla samma tempo utan att han ökar succesivt. Det gick jättebra, han svarade bra framåt och tog förhållningarna bra.

Idag kommer sadelutprovaren ut och förhoppningsvis har hon med sig en dressyrsadel som passar. Sen ska jag och Ninni hoppa lite. Han fick en hoppfri vecka förra veckan och idag tänkte jag ta några språng inför tävlingen på lördag.

Söndag 8 maj 2011


Lucke var så sjukt fin idag! Åh, jag är fortfarande helt lycklig.
Joggade honom i ridhuset, eftersom det är mycket svalare där än ute på banan.
Han var stadig i formen redan från början och han var inte alls tjaffsig i munnen. Galoppen var helt undebar både till höger och vänster och skänkelvikningarna gjorde han riktigt bra. Jag kunde ha ridit hur länge som helst, men eftersom han bara skulle joggas så red jag ca 25 minuter + fram och avskrittning.
Jag red på det raka gummibettet idag, tänkte rida på det vanliga tredelade imorgon. Jag rider nästan alltid på det tredelade men varierar ibland med gummibettet, så han får lite variation i munnen. Dock har jag inte alls funderat över hur veckan kommer se ut, men jag måste sätta mig ner och kolla det. Tävling på lördag och jag är så taggad!


Lördag 7 maj 2011


Kiropraktorn var ute och behandlad Lucke igår. Hon fixade till lite små saker, men i det stora hela så var allt bra. Skönt att höra.
Hon sa att han var spänd i ryggpartiet bakom sadeln och gav mig tips på hur jag kunde rida för att han skulle slapna av mer och bygga upp sina muskler där. Sen visade hon även hur jag skulle stretcha ut halsen så att han slappnade av i sina bogar och hur jag kunde stretcha frambenen efter ridning.

Jag får alltid så mycket inspiration när jag får lära mig nya saker så nu ska här tränas!
Idag blir det en mysdag med promenad och lite hetsbetande och imorgon blir det jogg.


Torsdag 5 maj 2011


Min onsdag var inte den bästa och jag ville bara gå hem efter jobbet och lägga mig i soffan med en filt och kolla på film. Istället gick jag hem, åt middag och åkte till stallet.
Mitt humör brukar nästan alltid bli bättre när jag är i stallet, men igår hade jag ingen bra stalldag.
Jag hade bestämt mig redan innan för att jag skulle rida med gramanen, vilket jag också gjorde. Det gick bra, men jag hade noll motivation. Om man inte räknar med fram och avskrittning så red jag intensivt i lite mer än 20 minuter. Usch, jag kände mig så jävla dålig.

Idag hjälpte Angelica mig med Lucke. TACK!!
Jag hade APT-möte och Kajsa är sjuk. Vanligtvis när det är APT brukar han vila så hinner jag åka ut och mocka och fixa mat, men eftersom kiropraktorn kommer imorgon och han kommer ta det lugnt i helgen så ville jag att han skulle gå.

Nu blir det en snabbdusch och sen ska jag soooova!!!

Onsdag 4 maj 2011


Jag brukar nästan alltid låta Lucke vila dagen efter tävling, antingen helt åch hållet, eller så går vi ut och går en sväng, men i måndags fick han gå ett pass på banan. Det gick bra och han var väldigt pigg till en början, men sen försvann den där extra bjudningen sakta men säkert.

Igår blev det ingen hoppträning utan en uteritt med Angelica och Ninni. Jag hade bestämt mig för att den här veckan skulle få bli "hoppfri" så en tur i skogen passade perfekt. Det blev en lagom runda, vi red i alla gångarter utan att fräsa på för mycket.

Idag tror jag att det blir ett pass i ridhuset. Jag funderar på om jag ska sätta på honom gramanen. Vi får se, men det lutar åt det.
Imorgon tar Angelica hand om Lucke och på fredag kommer kiropraktorn. Det innebär vila på fredag och förmodligen promenader lördag och söndag.


Söndag 1 maj 2011


Klockan 5 ringde klockan imorse. Det var inte roligt att gå upp, men det hade varit ännu tråkigare om jag hade varit ute och firat valborg igår. Jag kan säga att det var väldigt värt att inte fira valborg i år.
Klockan 7 var allt packat och klart, hästen lastad och bilen rullade mot Aspvik.
Jag var i god tid och medan Kajsa och mamma lastade ut så anmälde jag mig och gick banan.
Jag insåg när jag gick banan att det inte skulle bli lätt. Ettan, tvåan och trean kom snabbt efter varandra och från trean var det en galoppsträcka på 5 eller 6 galoppsprång ner till en kombination.
Från kombinationen till feman var det en lång transportsträcka, men sen kom sexan och sjuan relativt fort de med och sen avslutades grundomgången med hinder nummer åtta.
Det var två plank med i grunden och ytterligare ett (med en vattenmatta under) i omhoppningen.

Han kändes fin på framridningen, lyssnade och var med på noterna. Erika hjälpte mig på framhoppningen, och det var verkligen skönt att ha henne där. Hon har en helt annan rutin än vad jag har på tävlingar, och jag behöver någon som kan lugna ner mig lite, för jag får alltid för mig att jag är lite sen och skyndar därför på onödigt mycket.

Inne på banan kändes det som om jag fick en bra grundgalopp. Han hoppade fint på ettan och jag var noga med att hålla ut vägen efteråt eftersom jag visste att tvåan skulle komma snabbt. Nu i efterhand ser jag på filmen att jag tappade galoppen i svängen vilket resulterade i att jag kom lite när och han tog med sig den övre plankan med frambenen.
Trean hoppade han fint, ner till kombinationen skulle jag har tryckt på lite och tagit det på fem, men jag tog tillbaka lite och red på sex. Kom onödigt nära, men han rädda situationen bra och hoppade fint på b-hindret.
Efter kominationen utnyttjade jag transportsträckan till feman genom att rida på och fick då en mycket bättre galopp, en galopp som jag skulle ha haft redan från början. Feman hoppade han bra, till sexan såg jag inte något avstånd och red med handbromsen i onödigt länge vilket resulterade i att vi kom lite nära. Efter sexan var det en ganska tvär högersväng till en mur som han hoppade fint och sen långsidan ner till ytterligare ett plank. Då hade vi ett jämnare flyt i galoppen, så det hoppade han jättebra.
Fyra fel blev det alltså i grunden. Jag är jättenöjd med det, med tanke på hur knepig banan var. Det var tråkigt att jag inte fick chansen att hoppa en vattenmatta på tävling, skulle vara så himla roligt att se hur han reagerade.

Jag hade ju funderat på om jag skulle efteranmäla mig till 110 och hoppa med unghästarna, men jag skippade det. Om den banan skulle ha lika svåra svängar som 1m, så skulle det bli alldeles för svårt och då är det inte roligt.

Nu är jag jättetaggad inför nästa tävling. Det blir Hufvudsta om två helger, den 14 maj. Då hoppar vi två klasser och nu vill jag verkligen sätta nollan!


RSS 2.0