Lördag 31 mars 2012


Igår gick Lucke i sandpaddocken på förmiddagen och sen vid lunch fick han gå upp i sin stora hage tillsammans med Vonaldo. En riktig lerhög hade han blivit när han kom upp till den stora hagen och kunde rulla sig ordentligt på båda sidorna. Men, jag ser det som positivt, då vet jag att han utan problem kan rulla sig på båda sidorna och att han inte har för ont för det. (Nu letar jag efter friskhetstecken HELA tiden!)
Det blev en ordentlig borstning på kvällen för att få bort all lera.




Idag har det varit ett riktigt skitväder. Snö och typ storm. Eftersom det inte var så mysigt att vara ute + att vi hade en tid att passa så fick han komma in redan vid 14.
Imorgon blir det stallet på morgonen. Hela familjen ska gå på Dirty Dancing musikalen kl 15.00. Det blir alltså en ganska snabb visit i stallet imorgon. Typiskt att det var just imorgon och inte förra helgen eftersom vi ska till kliniken på måndag och det är skönt att hinna förberead så mycket som möjligt dagen innan. Får vara där tidigt på måndag morgon så jag hinner borsta igenom honom innan vi åker i alla fall.

Torsdag 29 mars 2012

Apt-möte på jobbet idag, så jag kom inte ut till stallet fören halv 8. Dock så hämtade jag upp transporten på vägen då som nu har fått på sig sina sommarsandaler. Jag hoppas att de som säger att det ska snöa i helgen ljuger, för nu har både bil och transport sommardäck och jag MÅSTE åka till kliniken med Lucke på måndag.
Det blev en ganska snabb visit i stallet idag, men vi får ta igen det i helgen. Jag funderar på om jag ska duscha Lucke, men om det nu ska bli kallt så vill jag inte riktigt det... Vi får se hur det blir med den saken. Lucke hatar att bli duschad, så han blir nog inte så ledsen för lite kallare temperaturer.

Onsdag 28 mars 2012


Det har inte hänt så mycket i veckan. Lucke får gå ute på förmiddagen nu vilket är skönt, men jag skulle önska att det fanns fler sandpaddockar så han kunde gå ute hela dagarna.
Vi har varit ute på kvällarna, gått en promenad, mockat hagen + boxen, fixat mat och vatten, borstat och myst. Dagarna ser i princip likadana ut. På måndag ska vi på återbesök igen och jag hoppas verkligen att han ska vara bättre. Förhoppningsvis helt frisk, men jag vill inte bli besviken om han inte är det, därför räknar jag inte med det. Men en förbättring hoppas jag på, helt klart!

Måndag 26 mars 2012

I helgen har jag varit ute i stallet hela dagarna och myst samt promenerat med Lucke. Man måste ju få lite sällis när man har boxvila. Jag passade på att smörja den utrustningen som jag inte smorde sist han fick stå inne, så det känns bra.
I går fick jag även trava lite bommar med Miro. Det var roligt och han skötte sig strålande!
Idag har jag och mamma fixat till sandpaddocken som Lucke kommer gå i de närmaste fyra dagarna. Mockade och fixade till samt körde in lite sand och fixade vatten. Fy satan vad tungt och tråkigt det är, men det är kul när man ser resultatet :)

Mobilen

Uppdateringen har varit dålig de senaste dagarna. Vårat internet hemma har sagt upp sig och jag gillar inte att skriva längre inlägg från mobilen.

I går var vi på återbesök i Hölö. Kortfattat kan man säga att det är bättre men inte bra. Han blev behandlad i vänster fram-kota och höger bak-knä. Så nu är det boxvila i tre dagar följt av sandpaddock i fyra dagar och sen ut i stor hage. Återbesök den 6 april.

Idag har vi gått promenader och borstat. Lucke hatar att stå inne men han har tyvärr inte så mycket val... Imorgon blir det återigen promenader och mys!


Onsdag 21 mars 2012


I måndags åkte jag och Kajsa ut till stallet direkt efter skolan/jobbet. Eftersom vi hann ut innan det blev alldeles mörk så passade vi på att gå upp och mocka hagen. En kärra var fick räcka, och fy sjutton vad tungt det är! Snacka om styrketräning! Vädret i måndags var så äckligt, det snöade på morgonen och sen blåste det halv storm på eftermiddagen/kvällen. Det possitiva med den starka blåsten var att hagen torkade upp väldigt bra, så den är inte alls så lerig.
Sen blev det en kväll full med pyssel och mys för Luckes del. Borstade länge, och tog bort så mycket lös päls som gick. Han fäller som en galning just nu. En mindre rolig sak som jag upptäckte var att Lucke tappar massa hår i svansen. Har ju haft den flätad nu nästan varje dag sen i december för att den inte ska slitas. Men nu när jag borstar/drar med fingrarna så följer det med massor med hår. Jättetråkigt eftersom Luckes svans inte är så mycket för världen redan som den är. Om han dessutom ska börja tappa den nu så kommer han ju vara svanslös stackarn... Nu kommer jag låta svansen få vara oflätad och inte hålla på med den så mycket så hoppas jag att det blir bättre.

Igår blev det lite stressigt i stallet. Hade hand om Ninnis häst + Lucke och skulle hoppa lektion på Queen klockan 19.00. Eftersom jag inte är van vid att ha två hästar + en tid att passa så blev det lite stressigt, men jag fick ihop allt tillslaut. Hann mocka + fixa mat till dem innan lektionen. Lucke fick inte så mycket borst tyvärr, men jag får ta igen det idag istället.
Hoppningen med Queen gick bra. Hon är rolig att hoppa och det verkade som om hon hade roligt också. Fick tyvärr tre stopp första gången vi skulle hoppa hela banan. De två första stoppen vet jag inte var de kom ifrån, hon låg helt rätt och hade med lätthet kunnat kliva över. Det tredje stoppet tar jag på mig, det var jag som la satte henne i skiten.
Pratade med Ninni efter passet och hon sa att det var så hon hade gjort innan också, stoppat "utan anledning", när hon hade sina förrförra sadlar som inte låg bra. Det kan ju vara så att den här inte ligger helt 100 och att hon då är rädd för att det ska göra ont igen och då väljer att stanna. Dessa sadlar alltså, vilken djungel det är!


Söndag 18 mars 2012


Jag trodde inte att det skulle bli någon häst att rida idag och helt plötsligt hade jag två stycken! Vilken lyx :)
Trodde inte att jag skulle hoppa Queen eftersom det är lite strul med hennes sadlar, men det visade sig att hoppsadeln låg bättre än dressyrsadeln så vi skuttade lite på banan.
Vi hoppade lite studs och gymnastik övningar idag. Det gick bra och precis som förra veckan så var vi lika glada både jag och Queen.

Ingrids man var ute i stallet idag och mockade och fixade mat till Miro eftersom Ingrid fortfarande är sjuk, men han undrade om jag hade lust att rida. Och det hade jag ju såklart!
Vi har varit bortskämda med att vara ensamma i ridhuset både fredag och lördag, men idag var det vi + tre till. Han skötte sig bra, men var inte lika avslappnad som igår. Man kan inte få allt, och jag är nöjd med passet.

Lucke fick vara ute med Vonaldo fram till lunch och sen fick han gå i sandpaddocken. Imorgon får han gå ute med Vonaldo hela dagen.
Jag var duktig och mockade ut två fulla kärror bajs från hagen idag. Jag hoppas att jag hinner ut innan det blir mörkt i veckan så man kan ta lite verje dag. Man hinner liksom inte mocka ikapp på helgerna allt som bajsas av två hästar på vardagarna...

Avslutningsvis kan jag berätta att nu är det vår på riktigt här i Stockholm. Jag och Ninni hittade årets första tussilago när vi gick med Queen runt kullen! :D

Lördag 17 mars 2012


Vi hann med allt vi skulle i stallet idag, jag och Kajsa.
Ingrid är sjuk, så jag tog hand om Miro både igår och idag.

Medan Kajsa mockade till Lucke så red jag Miro. Det gick jättebra, och vi bråkade nästan igenting! Framsteg! Lägger upp en film så ni får se vilddjuret. Han fick gå i en låg form både igår och idag, jag vågade inte utmana ödet genom att plocka upp honom nu när han skötte sig så bra.

Efter ridningen så mockade jag till Miro och Kajsa mockade Luckes sandpaddock. Idag och imorgon är det halvdag stor hagen och halvdag sandpaddock som gäller. Idag började han även med sin medicin. Det gick bra och det var inga vilda protester när vi stoppade in sprutan i munnen. Duktig häst :)

Vi får se hur många hästar det blir imorgon, har jag tur får jag rida Miro imorgon också. Tyvärr blir det ingen hoppning med Queen imorgon, det är problem med hennes sadlar. Tråkigt att det inte blir någon hoppning, men ännu tråkigare att sadlarna inte ligger bra.


 


Mobilen

Lycklig häst som fick gå ut i stor hage med sin kompis. Men det verkade vara lite kallt om öronen.


Fredag 16 mars 2012


Det tog extremt lång tid i stallet igår. När jag såg att klockan var halv 9 och jag bara hade hunnit med hälften så gav jag upp och kände att det fick ta den tid det tog. Kvart i tio åkte jag från stallet, tur för mig att jag började sent idag.
Jag mockade sandpaddocken och såklart boxen. Lucke är ganska rörig i boxen i vanliga fall så ni kan ju tänka er hur det ser ut när han bara går ute på förmiddagen...
Fixade mat, och vatten, bortsade och myste och gick på en kortis proemand i ridhuset.

Ikväll ska jag rida lite på Miro. Det var ett tag sen sist så det ska bli kul. Sist gick det inte alls bra, så jag hoppas på att det går bättre idag!

Onsdag 14 mars 2012

Har suttit och tittat igenom massa rid och tävlingsbilder/filmer under kvällen. Åh, jag längtar verkligen efter att få rida Lucke på riktigt! Han var så jäkla fin och vi började verkligen utvecklas tillsammans innan han blev skadad. Nu vill jag bara att han ska bli frisk så vi kan komma igång igen. Min fina prins!

Tisdag 13 mars 2012


Började sent idag = stallet på morgonen. Mamma började också sent så hon var snäll och åkte med.
Från och med idag får Lucke gå ut i en sandpaddock. Tyvärr är det många som vil ha sina hästar i dem så de får dela två och två på en hagen. Lucke får gå ute förmiddag och får gå in till lunch. Lite trist, men det är lättare för honom att komma in i stallet och vara själv än att bli lämnad ensam kvar.

Jag och mamma började våran morgon med att mockan den paddocken som han skulle få gå i. Det tog över en timme och det kändes rätt surt att stå och mocka bort någon annans häst bajs. (Lucke har aldrig gått i den paddocken tidigare) När vi stod där och mockade så upptäckte vi att hagen var trasig. Staketet hade gått sönder på ett stället, så en planka var borta och eltråden bara hängde. Som tur var var Niklas i stallet och kunde hjälpa oss att fixa dit en ny planka, spänna eltråden och han passade även på att laga grinden som hängde på trekvart. Känns ju sådär att ställa ut en skadad häst i en halvpaj hagen som han kan skada sig ännu mer på... Men, nu fick vi den ju lagad, så jag kunde med gott samvete släppa ut Lucke i en nymockad och hel hage.

Efter hagmockandet så blev det lite brådis med resten, men eftersom vi var två så fixade vi allt ganska snabbt.
Kajsa är fortfarande sjuk men på bättringsvägen och imorgon är mamma ledig, så det lutar åt att dom åker ut till stallet under dagen. Skönt med en stallfri dag samtidigt som jag älskar att vara där!


Måndag 12 mars 2012


En positiv sak med att Lucke har boxvila och ska gå 15-minuters promenader flera gånger om dagen är att man får en hel del gjort i stallet. Jag var ju i stallet från morgon till kväll både lördag och söndag för att kunna gå så många promenader som möjligt och för att han skulle ha så mycket sällskap som det bara gick.
Mellan promenaderna och myset så passade jag på att storstäda hela skåpet och smörja två av tränsen så där super-duper-noga. Skönt att ha det gjort, och jag tror att nästa helg får det bli storputsning av resten av utrustningen, eller i alla fall lite...

Igår kväll fick jag hoppa Queen. Tanken är att jag ska ta hand om henne på tisdagarna, mocka, fixa mat osv, samt vara med och hoppa henne på Helenas lektioner. Det ska bli superkul! Och eftersom det gick så bra igår så är jag ännu mer taggad nu!
Vi hittade varandra bra Q och jag. Jag lät henne ta tag i hindret ganska mycket själv, men såg till att jag hela tiden var med i språnget så hon inte skulle tycka att det blev obehagligt när hon hoppade av stort. Vi fick en bra komunikation, hon fick bestämma lite och jag lite. Det viktigaste av allt är att jag INTE grejar för mycket med handen och försöker måtta och lägga henne rätt. Då tappade hon aktiviteten i galoppen och hon fick mig att trycka på de sista sprången. Det är min svaghet, att jag gärna vill trycka av. Lucke "lurara" mig genom att vara lite loj i galoppen och då trycker jag av för att vara säker på att han ska orka över utan att ta med sig en bom med frambenen. Queen "lurade" mig på ett helt annat sätt, men det blev samma effekt, jag trycker av. Hon ligger gärna på, och då sitter man och bromsar upp istället för att låte henne galoppera på. Då blir det lätt att man håller och håller tills de två sista sprången som man trycker på.
Det var hur som helst jätteroligt, och det ska bli superkul att få hoppa henne lite mer regelbundet!

Söndag 11 mars 2012


I fredags åkte jag och mamma med Lucke till Hölö där Mälarkliniken har en filial. Det var ett tag sen Lucke åkte nu, men det gick superbra. Han gick rakt in, stod som ett ljus och gick sedan rakt av. Duktig häst!

När vi kom dit så fick jag börja med att springa med honom och sen longera på både mjukt och hårt underlag. Då fick veterinären (Chris) en bild av hur han rörde sig innan vi gick in och böjde.
Jag har ju först trott att det var höger fram som var problemet, och sen höger bak, men det var vänster fram som han var mest halt på och så har han troligtvis kompenserat upp det på de andra två benen.
Det var inte alls kul att böja vänster fram så Chris fick lägga bedövning i kotan , men inte heller det hjälpte. Lucke ställde sig på bakbenen och hoppade framåt, men mig hängande som en vante i grimskaftet.
Vi bestämde oss för att avsluta för dagen, behandla det han hade hittat och komma tillbaka om två veckor. Han hade för ont helt enkelt för att vi skulle kunna köra vidare.

Det Chris valde att göra var att spruta honom i båda frambenen + höger bak med tuppkam och cortison.
Nu har han boxvila i tre dagar, alltså sista dagen imorgon. Under de här tre dagarna skulle han gå 15-minuters promenader så många gånger om dan som det var möjligt. Från tisdag till fredag får han gå i en sandpaddock på förmiddagen och sen boxen på eftermiddagen. Från lördag får han gå i stor hagen igen. På lördag börjar han även äta metacam i tio dagar, då Chris ville ha ett återbesök när han hade medicin i kroppen. Återbesöket blir den 23 mars.

I helgen har jag varit i stallet i stort sett hela tiden. Lucke och jag har gått våra promenader, borstat, betat lite och myst. Han gillar inte alls det här med boxvila, men jag tycker han sköter sig bra. Jag har hängt in ett hönät som är väldigt finmaskigt, så då har han något att pula med. Då håller han sig sysselsatt och  tänker inte lika mykcet på att han är ensam inne i stallet.
Imorgon är det måndag och jobb, vilket betyder stallet på kvällen.

Mobilinlägg

Lite mysigt måste man få ha när man har boxvila!


Torsdag 8 mars 2012


Igår hade jag en mindre bra dag i stallet. Ingenting gick min väg, och även fast det bara var små skitsaker som hände så avlöste de varandra HELA tiden och tillslut blev det bara för mycket. Tillexempel slant jag när jag kratsade hovarna och skar mig på en av broddarna, sen skulle jag leta efter en påse med gummisnoddar och när jag äntligen hittade den och hade tagit av gummisnodden som liksom håller ihop påsen så tappade jag självklart påsen bland alla borstar upp och ner så ALLA gummisnoddar ramlade ut, osv, osv. Skitsaker som sagt, men extremt irriterande.

Lucke har fått ett såg på halsen. Antagligen har Vonaldo smakat lite på honom. Han fick gå utan halsen i tisdags för att jag tyckte att solen värmde så pass mycket så att han inte behövde den, och det var antagligen då det hände. Det såg nämligen inte så "färskt" ut igår, så jag gissar på att han fick det i tisdags.
Så nu är han pälslös både i ansiktet och på halsen...

Just nu sitter jag och kollar lite inför morgondagen. Vi ska vara på kliniken i Hölö klockan ett och jag räknar med att det tar typ en timme att åka. Enligt eniro tar det 32 minuter utan transport, så då borde det räcka med en timme. Tänkte vara i stallet ganska tidigt så jag hinner mocka och allt sånt innan vi ska åka. Ska brodda ur också hade jag tänkt, om jag kan rubba brodden vill säga. När hovis broddar så brukar de sitta som berget.
Det ska i alla fall bli skönt att se vad de säger.

Kajsa är ute i stallet idag och mockar och fixar, borstar och tvättar benen så vi inte ser ut hur som helst imorgon.

Tisdag 6 mars 2012


Var ute i stallet tidigt imorse. Det är mysigt att komma till stallet när alla hästarna står och tuggar, man är ensam och det är lugn och ro, tyst och stilla. Dock är det inte lika mysigt att gå upp när klockan ringer innan halv 6... Men när man väl kommit upp och iväg så är det faktiskt värt det.
Helena tömkörde Lucke idag. Tyvärr fick vi skjuta lite på tiden vilket ledde till att jag inte hann vara med utan var tvungen att åka hem för att hinna i tid till jobbet. Men hon tömkörde och sen fixade hon allt och släppte ut honom i hagen. Får höra med henne imorgon hur det gick.

 

Vi gick en sväng innan Helena tog över.



Luckes kind är i alla fall inte sämre, så det är bra. Däremot tar det väl ett tag innan pälsen växer ut igen.

Söndag 4 mars 2012


Helgen har varit bra. Jag hämtade min sadel i lördags, det kändes jättebra och jag red en sväng med den på eftermiddagen. Det gick bra, kunde rida på lite mer okomplicerat, fokusera på att han skulle jobba rätt istället för att lägga allt fokus på att inte skumpa för mycket eller glida åt det ena eller andra hållet. Han verkade trivas bra med att få bli riden med sadel också, så det var ju skönt.
Passade även på att försöka mocka hagen lite. Det var inte det lättaste då både jag och skottkärran fastnade i leran, och bajset hade inte riktigt tinat så jag fick typ hacka loss det för att få upp det. Mockade en halv kärra typ, sen gav jag upp.

Även idag var jag ute på eftermiddagen. Red en sväng i ridhuset med sadeln på. Det gick bra, men jag tycker fortfarande att det är orytmiskt i höger varvet. Ska ju åka in till kliniken med honom på fredag, så får vi se vad de säger då.
Helena ska tömköra honom på tisdag, och resten av dagarna kommer jag rida honom i skritt och trav.

En helt annan grej som jag upptäckte idag var att Lucke har tappat päls i ansiktet. Han har haft ett sår på kinden ganska länge nu, som jag har smort in för att skorpan ska vara mjuk så han inte kliar bort den osv. Grimman ligger inte an och skaver och inte tränset heller. Igår hade han tappat lite päls runt såret och idag såg jag att han hade tappat ännu mer. Jag har smort in med två olika sorters salvor, dels Elisabeth Arden 8 hour och sen en hästsalva som innehåller bla bivax och ringblomma. Jag har inte blandat salvorna utan smort med den ena salvan ena dagen och den andra salvan den andra dagen.
Jag har använt båda salvorna förut på honom och han har inte visat reaktion på dem då, alltså tror jag inte att det är någon allergisk reaktion. Idag undvek jag dock båda salvorna och smorde in med vanligt helosan. Vi får se hur det ser ut imorgon, jag hoppas på att det inte blivit sämre, utan är oförändrat. Bättre kan det inte bli över en natt, men det kan i alla fall vara oförändrat, och det hoppas jag på.

Fredag 2 mars 2012


Började jobba sent idag så jag var ute i stallet på morgonen. Mamma var med så jag fick lite hjälp, tack!
Red barbacka i ridhuset i ca 30 min. Travade totalt ca 15 min med skrittpauser emellan. Det börjar kännas i rumpan och låren nu att jag ridit barbacka ett tag, jag saknar min sadel!
Sadeln är på omstoppning och har varit det ett tag nu. Jag ringde idag för att fråga om den var klar och fick till svar att "den är sedan länge klar, men att de inte hunnit sätta något pris på den än eftersom den skulle säljas". Där fick jag lite smått panik. Lämnade in min dressyrsadel samtidigt som hoppsadeln och tyckte att jag var väldigt tydlig med att det var dressyrsadeln som skulle säljas och hoppsadeln som skulle stoppas om och sen hämtas hem igen. Som tur var gick ju allt att lösa, så imorgon får jag hämta min sadel (och blir 1500 kr fattigare...)

Däremot har jag lite funderingar kring att rida med sadeln eller fortsätta rida barbacka. Vi ska åka in till kliniken med honom på fredag, alltså om en vecka. Frågan är om jag ska stå ut och rida barbacka fram tills dess eller om jag ska lägga på sadeln och rida honom lite ordentligt och "på riktigt".
Visar det sig på fredag att han fortfarande ömmar i ryggen kan vi ju i alla fall utesluta sadeln. Dock har jag ju kollat upp den och den skulle ligga bra. Så det BORDE inte vara sadeln.
Tror jag ska ringa till veterinären som har varit ute och kollat på honom hemma på gården och höra vad hon tycker.


RSS 2.0