Snö

 
Äntligen snö OCH minusgrader! Underbart att slippa all äcklig lera. Nu är det bara att hålla tummarna för att det vill stanna kvar till mars... Dock är jag inte det minsta sugen på att brodda, medaljens baksida...

Ingenting

 
Det är lite sisådär på hästfronten för tillfället, därav den urusla uppdateringen. 
Jag hoppas att det blir bättre snart så att jag har något att skriva om. 

Tisdag 20 november 2012

 
Det blev skogen för hela slanten i helgen för Luckes del. Benet var helt kallt i lördags och då skrittade jag och Ninni ut en sväng på ca en timme. 
 
I söndags var vi ute tidigt på morgonen, Kajsa skulle hem och plugga och jag skulle gå på bio med Angelica och Erika. 
Kajsa red ut medan jag fixade resten. Det är skönt när man är två och kan dela upp jobbet, det går så mycket fortare då.
 
Igår red jag i ridhuset. Till en början var jag helt själv, men efter en stund var vi fyra stycken. Under den tiden jag var själv och när vi bara var två hann jag känna att jag verkligen skulle få rida, för Lucke hade inte en tanke på att släppa till och sammarbeta. 
Jag hade det vanliga tredelade bettet som alltid, men ett träns med en vanlig nosgrimma istället för remonten. Vet inte hur mycket det påverkade, men stelt och trutigt var det igår i alla fall.
Jag insåg att jag var tvungen att rida på och "ta" den plats jag behövde för att få loss honom, annars hade jag fått suttit i ridhuset i flera timmar för att få honom att börja sammarbeta. 
Jag själv gillar inte när folk tar så mycket plats som jag gjorde igår, så jag skäms lite över mitt beteende...
 
Idag får han vila och resten av veckan är fortfarande lite oklar. 
 

Torsdag 15 november 2012

 
Jag önskar att dygnet hade flera timmar. Även fast jag inte gör så mycket mer än att jobba och vara i stallet så har jag ingen tid över till andra saker som jag vill hinna med. 
Vad har hänt sen sist då?
 
I måndags gick Lucke i ridhuset efter fyra dagar i skogen. Stelt är bara förnamnet. Jag fick kämpa som en dåre för att få honom mjuk och sammarbetsvillig, medan han kämpade som en dåre med att slippa och försöka få mig att ge upp. Det var jag som gick segrandes ur den kampen, dock var vi ganska svettiga båda två efter passet.
 
I tisdags skulle Kajsa hoppa för Helena. Tyvärr var Lucke varm i höger bakben. Inte svullen eller öm, bara varm. Vi valde att ställa honom i skritten och sen vad som hände med värmen när han hade rört lite på sig. 
Efter 20 minuter i skritten var han inte alls lika varm, så vi tog in honom i ridhuset för att se hur han rörde sig. Inte halt, och Kajsa tyckte att han kändes precis som vanligt. Jag kände på benen innan de började jobba hästarna över tre stycken galoppbommar och ingen värme då heller.
Däremot så blev han helt genomblöt av svett under tiden de jobbade över bommarna. Han har haft bättre kondis, men han har absolut inte dålig kondis för stunden och han är inte jätte-långhårig... 
Han var helt blöt på hela halsen, under sadeln, där kajsa hade sina skänklar, mellan benen, överallt.
Benet hade även blivit varmare efter bom-övningen så vi valde att avsluta träningen.
 
Kajsa gick med honom utomhus i ca 20 minuter för att han skulle få skritta av och bli lite sval. Efter det var vi tvugna att svampa av honom och sen stannade vi i stallet mer än en timme för att se att han åt och drack och så vidare. Det gjorde han och hans allmäntillståd var det inget fel på. Innan vi åkte hem så tempade vi honom, men ingen feber. Skönt.
Han stressar ju upp sig ganska lätt, särskillt när det är lite tittigare hinder och i tisdags så låg det bland annat tre stycken mattor ute. Jag har funderat på om han stressade upp sig så mycket över dem att han började svettas så mycket...
 
I går så tempade Therese honom på morgonen och kollade hans bakben. Ingen feber och benen var fina och jämn varma.
När vi kom på kvällen var han varmare i höger bak. Han hade sin vilodag igår så han fick gå i skritten i 40 minuter och precis som i tisdags var benet bättre efter skritten. Tempade honom, men ingen feber. 
Kajsa åker ut idag. Jag hoppas att han inte är varm i benet, men om han är det så får han vila idag också och bara gå i skritten. Annars rider hon ett kortare pass i ridhuset.
 
Fredag och söndag är inte planerade, allt beror på hur han är i sitt ben. Däremot pratade jag och Ninni om att vi skule ta en längre skritt-runda med hästarna på lördag. 
 

Söndag 11 november 2012

 
I fredags var Kajsa ute i stallet. Hon och Lucke hade tagit en sväng i skogen.
 
Det blev även en tur i skogen både igår och idag. Igår red jag och Lucke ut själv och tog ett varv runt Rasta-slingan. Tyvärr är underlaget fortfarande rätt djupt och tungt, så man kan inte direkt galoppera på, utan man får hålla sig till arbetsgalopp. Däremot tyckte Lucke att han kunde dra på på grusvägarna på vägen tillbaka och han laddae verkligen för den backen som jag och Ninni brukar galoppera upp för. Fort gick det, men jag tror att han saknar att galoppera med Queen.
 
Idag red vi ut ett helt gäng. Kajsa på Lucke, Ninni på Piri, Therese på Geba och jag på Queen. Det var mysigt och jag tror att hästarna tyckte att det var kul att vara en lite större grupp. Det blev en lugn runda med mest skritt. 
 
 

Torsdag 8 november 2012

 
Igår blev det som jag skrev tidigare ett pass i ridhuset för min och Luckes del. 
Det gick bra, han var lite stel i vänstersidan till en början med mjuknade efter en stund. Det var bara jag och Ninni i ridhuset så jag kunde verkligen passa på att rida precis som jag ville och vad som passade bra för stunden. Inte ofta det händer, så det gäller att ta till vara på chansen när den bjuds.
 
Vi red lite tempoväxlingar, öppna/sluta på långsidorna och skänkelvikningar på diagonalen. 
Ninni fick sitta up de sista tio minutrarna och rida lite. Det var med skräckblandad förtjusning tror jag, sist hon red Lucke var han halt dagen efter. Självklart var det inte hennes fel, men hon har inte suttit på honom efter det så nu tycke jag att det var på tiden och tvingade upp henne i sadeln. Det gick strålande bra och jag tror att hon tyckte att det var lite kul i alla fall.
 
Idag har jag spenderat morgonen i ett väntrum och ikväll är det APT på jobbet = inget stall idag. Kajsa är ute nu på dagen och rider ut en sväng i skogen. Skönt för Lucke att få se något annat än de fyra väggarna i ridhuset. Nu när tävlingarna är slut för säsongen så kommer jag fokusera på att rida ut så mycket jag bara kan på helgerna nu när man inte hinner efter jobbet. Det blir ju mörkt så himla tidigt nu, det gillar jag inte!
 
Lucke i sitt nya ländtäcke som vi vann i söndags.

Onsdag 7 november 2012

 
Tisdag igår och Lucke vilade. Jag brukar försöka pyssla lite extra när han har vilodag, men igår blev det inte så mycket mer än det "vanliga". Jag får ta igen det i helgen.
 
Idag jobbar jag till 17.00. Måste svänga förbi Aba-ridsport på vägen ut till stallet och köpa ett par nya sporrar. Jag lyckades ha av min sporre på mitten i måndags... Ska unna mig ett par nya sporrband också, de nuvarande har hängt med ett par år. Annars är tanken att Lucke ska få ett pass i ridhuset ikväll. 
 

Luckes vecka 45

 
Måndag: Jogg i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: Lösgörande arbete i ridhuset
Torsdag: Skogen?
Fredag: Lösgörande arbete i ridhuset
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen
 

Måndag 5 november 2012

 
Igår rullade bilen mot Botkyrka för säsongens sista tävling.
Jag var lite nervös och blev ännu nervösare när det första jag möttes av när jag klev in på läktaren och tittade ner på banan var en vattenmatta. Vi har problem med mattor, så jag hade nästan ställt in mig på att få minst fyra fel innan jag ens hade gått banan. Med det säger jag inte att jag inte hade tänkt att kämpa livet ur mig för att få honom att hoppa hindret på första försöket, men jag känner min häst.
 
Framridningen skulle ha varit i ridhuset och framhoppningen ute. Nu hade de flyttat in framhoppningen, så man fick rida fram ute. Banan var en simbassäng så man fick rida runt på vägarna runt anläggningen. 
Lucke var fin på framhoppningen, lyssnade bra på mig och hoppade fint.
När det var dags att gå in på banan så ville han inte alls utan stod på bakbenen utanför så att folk flydde därifrån... När vi kom in, halft på tvären, halft i luften, gick jag direkt fram och visade honom vattenmattan och sen höll jag mig i närheten av den medan ekipaget innan mig hoppade.
 
Man ser på filmen att min grundgalopp var lite seg, och i omhoppningen är det knappt någon tempoökning alls. Hur som helst är jag nöjd över rundan. Han hoppade vattnet på första försöket, och det var en vinst för mig.
Tiden räckte till en pemteplats, vår första placering i 110.
 

Lördag 3 november 2012

 
Nu är allt fixat inför imorgon. All utrustning är smord, nummerlappen har rätt nummer och sitter på tränset, Lucke fick ha lindor runt om i natt och stod och åt hö när jag åkte från stallet. 
 
Vi skrittade ut tillsammans med Ninni och Queen idag i ca 40 minuter. Efter det stämde jag av lite i ridhuset. Till min förvåning så var det väldigt stelt i bak-kärran idag, trotts den långa framskrittningen ute i skogen, men han kom igång efter ett tag. 
Red inte alls länge, ca 15 minuter. Gjorde lite tempoväxlingar i galoppen och red skänkelvikning i trav på diagonalen. Det känns bra inför imorgon, och jag hoppas att Lucke är lika sugen som jag på att avsluta tävlings-sässongen med en dubbelnolla! 
 

.

 
En kort film från träningen.
 

Ann-träningen i onsdags

 
Träningen i onsdags gick helt okej. 
Ibörjan rullade vi över tre stycken bommar, där det skulle vara fem galoppsprång mellan. Det var något trångt, men Lucke gjorde det mycket bra. 
Efter det hoppade vi en serie på långsidan, kryss, oxer, kryss och även där skulle det vara fem språng mellan. Det var lite knepigt att få in fem språng efter oxern till sista krysset, men det gick.
 
När vi hoppat fram på den övningen hoppade vi en bana. I onsdags var regnbågsmattan med (den brukar vara med) men även två små mur-delar i en oxer + en matta som hängde framför ett räcke.
Han hoppade regnbågsmattan från ena hållet och mattan som hängde framför räcket på första försöket i banan, dock lite spänt, men han hoppade. Däremot så stoppade han på både murdelarna i oxern och regnbågsmattan från andra hållet.
Det är så himla synd att han tittar till på saker så pass mycket att han lägger på stopp. Vi hade inte det problemet i början, så det kanske är därför det känns extra jobbigt att det kommit med tiden.
Det har blivit bättre, det har det, så det är väl bara att kämpa vidare. Det blev ett stopp var sen hoppade han fint resten av träningen.
 
I slutet hoppade jag en bana på 110, 115 inför tävlingen på söndag (110 på Botkyrka). Det kändes bra, han blev lite stark och hetsig mot slutet. Jag vet inte om det berodde på att han var trött och inte orkade hålla ihop sin galopp utan bara rusade på eller om det var jag som påverkade honom på något sätt.
Hur som helst så tyckte jag att vi gjorde en bra träning.
 
Film-klipp finns och så fort jag har tid kommer det komma upp på bloggen.
 

RSS 2.0