Älskade älskade ungar!

Kvällen igår blev inte riktigt som planerat. Lollo hörde av sig vid 22.40 och frågade om ville följa med till 360. Mina planer för kvällen var att stanna hemma, packa klart det sista och gå och lägga mig rätt tidigt eftersom jag åker till landet idag. Men med motiveringen: "Vi stannar bara ett tag, Fia, Emelie och Annelie är där" fick hon mig på andra tankar. De lät ju helt okej, det är faktiskt sista kvällen hemma i Stockholm på ett par veckor, tänkte jag + att jag inte hade träffat Fia, Emelie och Annelie sen studenten. Tänkte dock inte på hur mycket klockan var, men hoppade snabbt som tusan in i duschen, slet upp alla kläder som jag så fint hade packat för att hitta något att sätta på mig. Skrev en lapp till pappa, avslutade med "kommer inte hem så sent" innan jag gick ner till tunnelbanan. Klockan 00.10 mötte jag Lollo och Jonathan vid T-centralen, ganska snabba var vi ändå ;)
Väl där så höll vi inte på att komma in, det var redan för mycket folk, men med rätt kontakter fixar sig allt, eller hur Lollo ;) När vi kom in och hade träffa alla hade jag så himla kul så det var inte sant. Har inte haft så kul på lääänge! Träffade inte bara Fia, Emelie och Annelie utan Daisy, Linnea, Nicolle, My, Sara och några till. Åh va kul det var att träffa alla! Tanken på att jag inte kommer få träffa alla dessa underbara tjejer varje dag i skolan i höst gör mig nästa gråtfärdig, suck, kommer sakna er så sjukt mycket!
Kan ju tillägga att de där med "kommer inte hem så sent" inte riktigt stämde, jag kröp ner i sängen runt 04.00 :P Men tanken var faktiskt att inte stanna så länge, men som man säger; Tiden går fort när man har roligt!

TACK Fia, Lollo, Emelie och Annelie för en helt galet underbar kväll, jag älskar er och kommer sakna er stört mycket nu när jag inte är hemma! <3

Puss!

Jag åker till landet

Yes, det är precis vad jag gör :)
Är med Anna i Båstad vecka 27, sen landet från vecka 28 till 31 eller 32, får se när jag kommer hem. Är inte riktikgt hundra på om jag kommer ha tillgång till Internet där nere, så det kanske inte blir så mycket bloggande för min del, men jag ska försöka skriva nått litet inlägg om jag får chansen ;)

Annars får ni ha de så bra i sommar, jag kommer sakna er! <3

/ Josefina

slå gärna en pling om ni känner för det ;)

                                                image20

Ett svar kanske?

Jag är så trött på folk som inte kan svara på saker och ting, utan svarar med ord eller en gest som kan tolkas på flera olika sätt, eller så svarar de inte alls. Hur svårt kan det vara att svara ärligt på en fråga, man måste ju stå för vad man tycker, eller?

Detta med att folk inte kan svara på en simpel fråga kan driva mig till vansinne. Självklart finns det olika "grad" på frågor, frågan "Ska vi hyra en film" är ju inte alls lika "stor" som frågan "Vill du gifta dig med mig" men båda frågorna kan man ju svara på.
En fråga kan vara väldigt enkel att svara på, men den kan också vara väldigt svår då man kanske inte vill såra den som ställde frågan. De allra enklaste svaren du kan ge när någon har ställt dig en fråga är ja eller nej. Ibland kan man även få svaret kanske eller jag vet inte. På "mindre" frågor kan dessa svar vara helt okej, eftersom då vet inte personen i fråga vad den vill, eller så vill han/hon kanske göra det du frågade om. När det gäller större frågor däremot tycker jag inte om att få svaret jag vet inte. Det känns som om svaret "jag vet inte" är en undanflykt för att inte behöva svara på frågan för stunden.
Att svara på frågan med en gest som kan betyda allt ifrån himel och jord, det gillar jag inte. Det kan betyda "ja", det kan betyda "nej, men jag vågar inte svara på det så jag gör såhär så får hon tolka det som hon vill" and so on, and so on.
Sen det här med att svara genom tystnad, varför gör man så? Ringer man till personen så får man ofta svaret "jag vet inte" eller ett svar som man kan tolka på flera sätt, skickar man ett sms med frågan får man inget svar, har man en konversation på till exempel msn och efter ett tag ställer frågan så upphör hela konversationen...
Jag kan förstå dem som gör så på ett sätt, att de inte vågar säga nej för att det kanske såra, men tro mig, det sårar ännu mer att inte veta, att kanske gå och hoppas och tro att gesten man fick ska tolkas som ett ja. Sanningen kan göra ont ibland, men hellre ett ärligt svar, än att man måste försöka lista ut svaret själv...

Tänk på det näst gång du inte vet vad du ska svara, var ärlig, säg inte något som kan tolkas på flera olika sätt, det är så jobbigt att inte veta vad folk menar...

A.D

image19
Jag saknar dig Anna Daun <3

Stockholm i mitt hjärta!

Solljuset stiger ur havet, spelar i koppar och glas.
Stockholm i gryningen strålar, som var hon en gyllene vas.
Med blommor från Östersjöns stränder, med ängsört från ekarnas sal.
En skönhet på urbergets stränder, Mälarens ljuva bestal...

Gårdagen blev precis så bra som jag hade tänkt mig, fast nästan lite bättre.
Vaknade runt tio, och när jag tittade ut genom fönstret så sken solen! Dagen kunde inte ha fått en bättre start.
Runt 13.15 åkte jag in till stan för att möta Lollo, sen satte vi oss på våran kära 47:a och åkte mot Skansen. Väl där träffade vi Maria och hennes kompis Erica.
Vi var på Skansen runt 14.30, och fram tills kl 19.30 då det börjar på Skansen så hittade vi på så mycket som möjligt för att syselsätta oss. Vi låg och pratade, åt glass, lyssnade på repetionerna, sjöng, spelade yatzy och gick en och annan promenad, det blev så långtråkigt att sitta på filten hela tiden.
När klockan äntligen blev halv åtta så ställde sig jag och Lollo på en liten mur för att se någonting, för att vara så långt ifrån scenen som vi faktiskt var så tycker jag att vi såg riktigt bra :) Efter ett tag kom även Erica och Maria upp på muren, det blev lite trångt och vingligt, men finns det hjärterum så finns det stjärterum ;)
SVT sänder ju Allsången från klockan 20.00-21.00, men efter det så är det ca 30 minuters efter-show, så jag och Lollo åkte inte hem förens runt klockan 21.45, det blev alltså en heldag på Skansen :) Och som Lollo sa; Det var riktigt skönt att få kunna njuta av Skansen, inte tänka på skolan ett enda dugg :)

image18


Imorgon!

Japp, imorgon ska jag och Lollo på Allsången, så kul det ska bli! När Allsång på Skansen börjar, då börjar sommaren, på riktigt! :)

Yes, det är morgondagens planer det, men idag är idag och idag har det inte varit någon allsång inte. Sång har det varit, men inte allsång... eller räknas det som allsång om artisten på radio sjunger och jag sjunger med? Nja, tror inte det :P
Hur som helst, idag har jag varit ensam hemma, resten av familjen, eller mamma, bror, syster och hund åkte ner till landet, så nu är det bara jag och pappa hemma. Jag räknar det som att vara ensam hemma eftersom pappa går till jobbet runt 09.30 på morgonen (då ligger jag oftast och sover fortfarande) och kommer hem runt 23.00-23.30...
Jag åkte i alla fall in till stan och åt lunch med honom idag :) Mycket bra, jag behövde inte fixa mat åt mig själv och jag behövde inte betala, sånt tycker vi om!
När jag kom hem gjorde jag inte så mycket, tänkte städa mitt rum, men det förblev en tanke precis som det brukar bli när jag ska städa :P
Nu har jag ätit middag, usch det är riktigt tråkigt att äta ensam...
Efter maten så ställde jag mig och smälte blockchoklad för att göra choklad-doppade jordgubbar som jag och Lollo ska ha imorgon på Skansen. Vi åker dit direkt efter att hon har jobbat klart, så har vi med oss picknick och stannar hela kvällen :) Hoppas, hoppas att solen skiner säger jag bara.
En sak som slog mig nu när jag sitter här och skriver är att imorgon är nog första gången på riktigt länge som jag går till Skansken utan att det har med ett skolarbete att göra. Under mina tre år på Djurgymnasiet kändes det nästan som vi bodde på skansen ibland. Under årskurs två tillbringade vi nog lika mycket på Skansken som vi gjorde i skolan :P Jaja, imorgon ska jag i alla fall dit på Allsången och inte för att göra en etologisk studie om järvarnas beteende ;)

Ha det bra, puss!


1)   choklad & jordgubbar

2)  vattenbad

3)  doppa, doppa, doppa

4)    choklad-doppade jordgubbar! :D

Söndag 24 juni, klockan 23.06

Jag var bara tvungen att skriva ett inlägg från min egna dator, som jag precis har installert :) Eller jag har inte gjort det, fick hjälp av grannen, tack tack.
Ja, när jag ändå sitter här kan jag ju passa på att skriva lite om hur min dag har varit. Vaknade runt 11, gick upp, åt frukost, duschade och klädde på mig. Sen gjorde jag inte så mycket fram till klockan typ 3, då gick jag en sväng med Tyra. Efter det fixade jag lite i mitt rum innan det var dags för middag. Efter maten glodde jag lite på TV innan grannen kom ner och hjälpte mig :)
Nu ska jag bara fixa över mina saker från den andra datorn, men det får bli ett senare problem. Ett "problem" som jag däremot ska fixa så fort som möjligt är en annan mus, de som är på de bärbara datorerna är så jobbiga...

Imorgon ska jag hjälpa pappa och eventuellt lite barnvakteri på eftermiddagen :)

PUSS

Midsommarhelgen

Förutom att vädret var kasst så har det varit en helt okej helg. På midsommarafton så åkte hela familjen upp till Dalarna för att fira midsommar tillsammans med några andra familjer. Trodde att det skulle bli roligare än vad det blev men men, sånt är livet.
Eftersom vi var rätt många så sov vi lite huller om buller, det slutade med att jag sov på en madrass på golvet tillsammans med TVÅ hundar, skoja inte att det var trångt! Men jag överlevde natten, sov dock inte så mycket men, förskte ta igen det lite i bilen på vägen hem. På tal om hemresan så åkte vi och hälsade på våra kusiner + deras barn på vägen hem. I vanliga fall bor de i Australien så jag har inte träffat dom på jättelänge så det var kul, fick även veta att den ena av dem ska flytta hem till Sverige igen och den andra ska flytta till Barcelona tror jag det var... äh någonstans i Spanien var det i alla fall. Så det blir kul att dom kommer lite närmare Sverige :)
Yonnas barn, Ellen och Maya har blivit jättestora, och är hur gulliga som helst. Pratar svenska så gott dom kan, men ibland blandade dom engelska och svenska hej vilt! Anne-Marie, Mickans dotter är inte så gammal än så det var lite svårt att förstå vad hon sa, även hon blandade svenska och engelska och ibland slängde hon in lite spanska tror jag, eller vad pratar man på Mallorca? Så som ni förstår var det rätt svårt att förstå vad hon sa :P
Men det var kul att träffa dom och hoppas dom kommer ner till landet i sommar :)

Nu när jag kom hem så packade jag upp det lilla jag hade med mig och hjälpte mamma att tvätta lite. Tror jag ska gå och lägga mig snart, utan hunden haha :P
Imorgon är det söndag, ska eventuellt hitta på något med Lollo, annars får vi se vad som händer :)

Tack för mig, hej! <3

En fartfylld torsdag... kanske

Hejsan hoppsan mina vänner :)
Började dagen med att cykla till stallet. Var där runt nio, men stannade inte så länge, en och en halv timme kanske, då cyklade jag hem och åt lunch med mamma.
Fram till klockan 14.00 gjorde jag inte så mycket, eller jag pratade med Lollo i telefon rätt länge medan hon sprang där upp och ner i trapporna :P Helt plötsligt inser jag hur bråttom jag nu fick eftersom jag inte haft så stor koll på tiden medan jag pratade med Lollo, så det slutade med att jag fick springa ner till tunnelbanan för att hinna med bussen ut till henne. Jag som skulle ta med mig både det ena och det andra till henne, men de glömde jag såklart. Får ta med de till henne på tisdag, då ska vi på Allsången :)
Hemma hos Lollo gjorde vi inte så mycket, tittade lite på Sunes sommar, pratade massa strunt och åt :) Vi skulle bakat kladdkaka, men så blev det inte... Sen sällskapade vi till Fridhemsplan, där bytte hon tunnelbana eftersom hon skulle hem till Jonathan. Hon tänkte byta i T-centralen, men jag fick med henne ända till Fridhemsplan :)
På tunnelbanan satt det en tjej som hade somnat, eller hon hade inte riktigt somnat, men hon satt och nicka till så där ni vet som man gör. Jag började ju självklart skratta, dum som jag är och det i sin tur ledde till att Lollo också börjar småfnittra lite... Det hela slutar med att vi skrattar båda två, men försöker dölja det så gott det går. När tjejen senare går av kommer det på värsta-super-mega-tönten och sätter sig där hon tidigare satt. Det första jag reagerar på är hans otroligt fula tröja, den var brun och mitt på magen var det två stora röda ögon och en mun med typ hajtänder... Det första Lollo reagerar på är killens otroligt stora fötter... Det räckte med att vi tittade på grabben, sen på varandra innan vi började skratta igen...
När jag kom hem så väntade Daun på mig vi tunnelbanan och vi gick till ICA för att köpa godis, och vem är inte på ICA om inte ABAs egna tvångstankeman! Det blev lite för mycket för mig, jag vet att man inte ska skratta åt honom, att han inte kan hjälpa att han har tvångstankar, men jag kunde inte hålla mig.

Efter ICA följde Daun med mig hem för att hjälpa mig att fixa så att jag kan lägga in bilderna från mobilen i datorn, tack för hjälpen :) Det blev dock lite panik när hon skulle hem och vi inte hittade hennes nycklar, men det löste sig tillslut.
Imorgon är det midsommar och då ska hela familjen bege sig till Dalarna, vi får se hur det slutar :P
Ni får ha en bra midsommar, puss puss!


2004-2007

Tre år på Djurgymnasiet sätter sina spår. Jag låter bilderna tala för sig själva eftersom en bild säger mer än tusen ord!

          

Tre år med er tjejer, jag kommer aldrig att glömma!! <3

Jo men visst

Idag sken solen när jag vaknade, ÄLSKA! Gick upp duschade och åt frukost, sen satte jag mig ute på balkongen och solade ett tag :)
Idag kom studentkorten, var så där förväntansfull som man är när man får hem skolkorten ni vet, men till min stora besvikelse så hade jag fått kortet på fel klass! Allt var fel när jag tänker efter, så det var bara tt ringa och säga; "Hej, ni har gjort fel". Som tur var var det inte någon grinig gammal tant som svarade, utan en trevlig person som fixade till allt :)
Efter det åkte jag och mamma till Västerort Djurklinik och hämtade Tyra. Hon har opererat bort sina sporrar, och allt gick bra :) Blev dock rätt irriterad på djursjukvårdaren som började ta bort kanylen när vi stod inne och pratade med veterinären, den ska dom ju för fan ta bort innan dom lämnar ut djuret! Och inte nog med det, hon tejpade fast nån jävla bomullstuss när hon hade tagit bort den. Det fattar väl vem som helst att man sätter dit en kompress eftersom bomullen fastnar i såret... Jag som har gått en treårig gymnasieutbildning har fan bättre koll än vad hon har, och hon jobbar ändå som djursjukvåradre... jaja, Tyra mår i alla fall bra efter operationen och det är ju det som är det viktiga :)

Snart ska jag cykla till stallet, hoppas verkligen att det går bättre idag än vad det gjorde igår.

Tjing!

Jaha...

Ja, vart ska jag börja. Hade tänkt att skriva ett lite längre inlägg idag, men nu är jag så jävla sur så jag vet inte riktigt hur det blir med den saken.
Dagen började helt okej, solen sken när jag vaknade, eller när mamma väckte mig rättare sagt. Gick ut på gården och tvättade hunden och hjälpte mamma att plocka undan lite i garaget. Sen fick jag springa ner till brevlådan för det var något viktigt som skulle postas idag, då passade jag på att skicka in betygen till Komvux när jag ändå var tvungen att gå dit. Jag vet att jag skulle ha gjort det tidigare, men nu blev det som det blev.

Runt fem var det dags att bege sig till stallet. Tänkte cykla men sen sa mamma att hon kunde hämta mig, då tänkte jag ta tunnelbanan, men mitt kort har gått ut och jag är för snål för att betala... jag kunde ju dock planka, men det skulle kännas rätt surt om jag åkte fast och var tvungen att betala en massa hundra i böter, så det slutade med att jag gick till stallet. Det tog inte så lång tid, 26 minuter om jag ska vara exakt. Mitt rekord är 17 minuter, men då gick jag fort :P
Väl framme i stallet började jag fixa med ponnyn, vi slapp bära in i dag, det var skönt.
När vi började rida så var han hur seg som helst, han svarde inte för skänkeln någonting, det blev lite bättre på framhoppningen, men när vi kom till banhoppningen var det katastrof. Det har aldrig gått så dåligt som det gjorde idag... till råga på allt så är både stallchefen och en fotograf som ska ta nya bilder till hemsidan där... Suck!
Arg som fan fixar jag lite i stallet innan jag åkte hem. Det blev ju inte bättre av att det inte var så god middag, fisk...

Aja, vi får hoppas att det går bättre imorgon, gör det inte det så... kommer jag antagligen vara lika sur och arg imorgon igen...

                                               image4
                    Dumma, Älskade ponny, varför kan det inte bara vara som förut?

Måndag måndag

Jaha, så har den andra veckan som arbetlösstudent alltså börjat. Men idag har jag faktiskt varit duktig och sökt jobb, så vi får hoppas på att denna arbetslöshet inte varar så länge.
Söka jobb ja, jag och Anna cyklade, lägg märke till cyklade, till Bromma Center, det där nya borta vid Bromma flygplats. Först hade vi tänkt att ta bussen fårn Brommaplan, men hurtiga som vi är tog vi oss alltså en cykeltur. Lämnade mitt CV på bla Stadium, innan vi köpte lite saker på Coop och cyklade hem igen. Efter våran sväng till Bromma Center åkte vi hem till Anna och lagade lunch och bakade kladdkaka. Att koka makaroner, steka köttbullar och baka en kladdkaka på samma gång kanske inte var det smartaste vi har gjort i våra liv, det slutade med att köttbullarna blev väldigt stekta och makaronerna kokade nog lite väl länge, men som Anna sa: "Äh vi är ju vana vid skolmaten, så det här är inte så farligt" haha. Efter som jag åt på en restaurang under mina tre år på gymnasiet så har jag förträngt den "vanliga" skolmaten, men blev påmind ganska fort under våran lunch. Nej, nu ska jag inte sitta här och klaga, men vi har lagat godare mat måste jag ju ta och säga. Som tur var blev kladdkakan godare än makaronerna, men ska jag vara ärlig så föredrar jag faktiskt Arlas recept när det gäller kladdkaka :)

Efter min visit hos familjen Daun så cyklade jag hem för att lämna cykeln innan jag skulle hämta Morris på dagis. Vi gick en sväng ner till Lillsjön och matade änderna, för att senare leka i parken som finns där. Runt halv fem började vi röra oss hemåt. Barnvakts dags igen på onsdag, får se vad vi hittar på då.

Efter barnvekteriet var det stallet som gällde :) Idag, imorgon och på onsdag är det hoppkurs för Andy som står på kvällsschemat. Hoppade Arrow och det gick bra :)

Det har alltså hänt en hel del idag, men bättre det än att sitta hemma och göra ingenting. Får se vad jag hittar på imorgon, har bara ett måste och det är att bada hunden, det brukar hon inte uppskatta så mycket, men hon har inget val, mohaha! :P

Puss!

Ps: hoppas solen skiiiiner imorgon!! :D Ds.

En söndagkväll med Daun

Det blev ett bra slut på den här veckan tycker jag allt. Filmkväll hemma hos Anna :)
Gick ner till ICA och köpte jordgubbar, popcorn och cider, sen begav vi oss mot Igelkottsvägen för att titta på Titanic. Jag har inte sett den förut, men nu jävlar, nu är jag som alla andra här i Sverige, woho! :P Nej men ärlig talat, den var bra, tanten var ju helt klart sötast!

Nu tänkte jag gå och lägga mig, imorgon är det skicka in betygen till Komvux, söka jobb, vara barnvakt och hoppkurs som står på schemat! :D

Pöss


En regnig söndag i juni...

Idag vaknade jag av att regnet smattrade mot fönsterrutan, FAN jag som hade tänkt att sola idag. Sur som attan gick jag upp och åt frukost, sen satte jag mig och nörda framför datorn. Hade en tanke på att försöka fixa den bärbara som jag fick i studentpresent, men eftersom jag inte är så bra på att instalera och fixa saker så tror jag att det är en bra idé att överlåta det till någon annan :P
Nu sitter jag i princip bara och väntar på att klockan ska bli halv åtta och Dauni kommer hem från jobbet. Då ska jag bicicleta hem till henne och kolla på film :)

Hare bra, pusss!

Bloggtorka...

Ja, jag vet att jag inte har skrivit på ett tag men jag har bara inte orkat. Efter studenten så gick luften ur mig, jag har inte gjort något vettigt alls den här veckan som har varit... Eller jo, jag, Lollo och Anna var inne i stan och sökte jobb! Annars har jag bara gjort ingenting, det har varit helt underbart skönt det också. Jag har inga läxor eller prov som väntar på mig, men det kommer dock en höst och tills dess måste jag hitta ett jobb!

Förutom att jag var i stan och sökte jobb så har jag som sagt inte gjort så mycket. Var i stallet i tisdags och i torsdags, hoppade Arrow båda gångerna :) Det gick lite bättre på tisdagen, i torsdags hade han glömt all bjudning uppe i stallet och var inte alls med på noterna... Tror han vill ha sommarlov, men snart ska hästarna få komma ut på bete :)

I går hände det inte så mycket heller, var barnvakt en stund på eftermiddagen. Kvällen slutade med att jag och Kajsa satt och kollade på Skruva den som Beckham. Sen ringde Lollo och sa att hon inte skulle med på picnicen som hon, jag och Anna skulle ha idag... Blev lite sur på henne, men nu har vi löst det.
Picnic ja, jag och Anna cyklade ner till Ålstensängen och solade och hade picnic, jättemysigt! Tyvärr så blåste det en del så det blev inget bad, men solen sken ju även fast det blåste så lite färg fick man i alla fall :)
Ikväll var det tänkt att jag och Lollo skulle till K15, men så blev det inte... Daisy ville att jag skulle dra med dom till 360, men eftersom min ekonomi sviker mig just nu, och det är inte lite heller, den sviker mig tok-mycket, så kunde jag tyvärr inte följa med... :/ Så nu sitter jag här i min ensamhet en lördag... och vet ni vad jag gör? Jag sitter och häftar ihop mina betygs-kopior! Vi fick ju slutbetygen på två papper och dom sitter jag och häftar ihop, två och två. HAHA, fy fan vilken kass lördagskväll, nästan värre än att sitta med familjen och spela bingolotto... fast det kanske man gör på söndagar?
Aja, på måndag ska jag i alla fall skicka in mina betyg till Komvux. Får se om jag kommer in nu när dom har ändrat sina regler. Fan vad sur jag blev när jag fick veta det!
Men jag har ett mål här i livet och det målet SKA jag nå en vacker dag, och för att nå det behöver jag bland annat läsa in Historia A, så får jag inte läsa det på Komvux får jag klara det på något annat sätt... Vi får se hur det går, den som lever får se helt enkelt.

Imorgon är det söndag, får se vad jag hittar på då. Jag hoppas i alla fall på att solen skiner :)

Tjingeling!

för jag har tagit studenten!

Klockan halv elva fredagen den åttonde juni sprang jag ut från skolan för sista gången. I tolv långa år har jag gått i skolan, men nu är det slut. Slut på sommarlov och jullov, det kommer från och med nu stavas semester, inte sportlov, påsklov, inte ens en liten sketen studiedag kommer jag att ha...
Visserligen kommer jag inte längre känna stressen och pressen över allt detta pluggande, men skolan för mig har varit så mycket mer än det, särskilt mina tre år på gymnasiet. Tre år fyllda av skratt och glädje är nu slut, och jag ljuger inte när jag säger att jag kommer sakna det!

I fredagsmorse gick jag upp klockan 10 över fem för att hinna locka håret. Galet tidigt kan man tycka, men det var ett måste om jag skulle hinna till trekanten till klockan åtta. Där hade vi champagnefrukost, åt jordgubbar och skrev i varandras mössor. Klockan nio begav vi oss upp till skolan för en sista samling i aulan. Usch, jag minns så väl när vi satt där hösten 2004. Då hade vi tre år framför oss, men nu när vi satt där hade vi inte ens tre timmar kvar...
Efter att rektorn sagt ett par ord sammlades varje klass för sig men sina mentorer... Där pratade vi lite om åren som gått, tog ett sista kort på hela klassen osv.
Tillslut blev klockan halv elva och det var dags att springa ut från skolan en sista gång. Det var med mycket blandade känslor jag sprang ner mot trekanten där jag såg alla familjer stå med sina plakat.

Efter många tårar, kramar och byte av presenter så var det dags att byta om och åka flak! Oj vad glad jag är att jag inte hade min klänning på mig, för fy fan vad man såg ut. Cider och campagne överallt, kladd från golvet ända upp till knäna... Men det var så kul och alla var så glada så det gjorde inte ett dugg. Det hör till att man ska vara dyngsur efter att man har åkt flak, så det får man tåla! Som sagt, flaket ägde och jag tror inte att det var någon som kan säga att vi inte hördes när vi kom åkandes genom stan. Vi sjöng och skrek konstant i ca två och en halv timme och vi hade hur kul som helst!
Väl tillbaka vid skolan möttes vi av ett hav med föräldrar. Dock inte våra den här gången, utan de elever som går i skolan bredvid som inte hade sprungit ut än. Tror inte att det var någon som var helt torr, så vi fick en del blickar när vi klättrade ner där från flaket helt geggiga. Mest blickar av alla fick nog jag, Lollo, Fia och Perscy som gick och badade i trekantssjön. Där satt vi i en ring och sjöng (eller skrek) för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenten, för vi har tagit studenteeeen, fy fan vad vi är bra!!

Efter badet åkte jag och Lollo hem till mig och duschade och bytte om. Det här med att gå upp klockan tio över fem för att locka håret känndes ganska onödigt eftersom det var lika rakt som vanligt sedan när gästerna började droppa in... Men men, det var i alla fall fint på morgonen :)
Efter mottagningen så åkte jag till Tanto för att träffa klassen en sista gång. Träffade bara Camilla och Johan från min klass innan jag drog vidare med delar av A-klassen till hirschenkeller. Tyvärr blev det inte riktigt som jag hade tänkt mig, men flaket och mottagningen var så pass bra att det vägde upp den lite mindre lyckade kvällen. Helt kasst var det absolut inte, men det kunde ha varit roligare.
Var hemma runt halv fyra, då somnade jag som en stock.

Som sagt, nu är tre år på gymnasiet över, och jag känner mig riktigt vilsen. I tre år har jag tillhört DPSB-04, i tre år har jag varit en del av Djurgymnasiet, men nu är det slut. Aldrig mera åka tvärbanan till skolan, aldrig mera be någon öppna röda dörren, aldrig aldrig mera Djurgymnasiet Stockholm!

Men en sak ska ni veta, även fast jag har klagat på prov och inlämningsuppgifter, lärare och elever på skolan så kommer jag sakna allt och alla så enormt mycket. Kanske inte proven, men lärare och elver.
Tack för alla minnen som jag kommer bära med mig resten av livet, tack för tre helt underbara år som vi har delat tillsammans! TACK! <3


Tisdag, onsdag, torsdag

Tisdagen var ganska lugn. Hade bara dubbeltimme biologi på morgonen från 8-10 och sen var min skoldag slut :) Då begav jag mig hemåt och hjälpte mamma att fixa lite inför mottagningen på fredag.
På eftermiddagen åkte jag in till stan och träffade Lollo, vi bestämmde oss för att åka och bada i Solna med Jonathan. Efter många om och men badade till och med jag! :P
Efter badet åkte jag direkt till stallet, eftersom det var så fint väder så red vi ut till ängarna, mysigt :) sen sällskapade jag med Bodman hem.

onsdagen var vi ju lediga, härligt! Började dagen med att cykla hem till Daun och sola innan jag åkte vidare mot Grönan. Där hade vi en heldag med klassen :) Jag, Anna, Daisy, Linnea och My stod och diggade till Markoolio i kön till kvasten, haha fan vad vi drev med alla! Jag säger bara: INGEN SOMMAR UTAN RAGGA!!
På Gröna Lund var vi till typ halv elva, då vi tog 47an hem. Måste säga att busschauffören var riktigt snygg ;)

Torsdag = sista skoladagen innan studenten!! Usch, det var faktiskt riktigt sorligt att tömma skåpen och lämna tillbaka alla böcker. Var helt tom när jag gick där uppför backen för sista gången...
Efter skolan åkte jag och Sara in till stan för att fixa det sista inför imorgon :)
Sen var det stallet som gällde. Det blev en sväng till ängarna idag med, härligt!

Imorgon smäller det, imorgon är det JAG SOM TAR STUDENTEN!!!

Måndagen den 4 juni, en måndag man alltid kommer att minnas

Dagen började bra med sovmorgon till 10.10, de betydde att jag inte behövde gå upp förens klockan 08.30. Morgonen hade fler härligheter att bjuda på, nämligen att det var strålande sol och 20 grader varmt när jag gick till skolan! Kan ju inte precis påstå att jag var snygg när jag gick där i fotbolls-shorts, linne och flipp-flopp, men herre min gud va skönt det var! Tyckte synd om de stackarna som hade krängt på sig ett par tajta jenas...
Skoldagen var helt okej, hade bara en lektion + mentorstid. Lyckades dock komma 10 minuter försent till dagens enda lektion, men det var faktiskt inte mitt fel, bara. Hade lovat att öppna röda dörren till Lollo så att hon skulle slippa gå runt, men eftersom hon sov hos Jonathan, som är Sveriges största tidsoptimist, så var hon lite sen... Ledsen Jonathan, men jag tänkter nog skylla min sena ankomst på dig :P Det är ju inte så bra att komma försent, men vi såg på en film om en knarkare, så det var inte hela världen. Efter knark-dokumentären så var det lunch, typ hela skolan åt på Donken, eftersom det var pyttipanna till lunch och det är inte gott. Vi var några stycken som tog med oss maten och gick ner och satte oss i parken vid trekanten, mycket mysigt med en liten picnic :) sen köpte vi glass, gott gott :)
Efter lunch var det mentorstid, vi var inte så många, så det gick fort. Vi bestämde lite om när vi ska vara på Grönan på onsdag och så.

Efter skolan åkte jag hem, började skriva på det sista arbetet som ska in innan det var dags att byta om och göra sig klar för middagen med lärarna. Hade bestämt med Lollo och Sara att vi skulle ses vid Alvik kvart i sex. Vi var inte de ända som hade bestämt det, utan de slutade med att nästan alla träffades vid Alvik och sen gick vi tillsammans.
Väl där fick vi en välkomstdrink, utan alkohol, tro inget annat! :P Runt halv sju började middagen och medan vi åt förrätten så rullade det ett bildspel med kort från åren som gått. Oj vad små alla var! Vissa har verkligen förändrats medan andra ser nästen likadana ut.
När vi ätit klart så fick vi se en film som lärarna hade gjort, tror inte det var någon som inte skrattade, själv skrattade jag så jag grät. Fy fan vad de drev med oss elever, och de vet verkligen vilken uppfattning vi har om dem! Filmen var i alla fall så jävla klockren, älska!
Kvällen fortsatte med ett spex som våra kära lärare hade satt ihop. Det var både "Talang 2007" och årets melodifestival. Tessan var hur bra som helst som Bert Karlsson, Jean var läskigt lik Magnus Uggla och Kalle var mycket snygg (?) iklädd en paljett-tröja när han hoppade runt på scenen och imiterade Ola Salo. Men allra, allra bäst var ändå Freddan och Nicklas som hade skrivit en låt till våra enda killar i trean, Jonte, Kim och Johan. Hur gulligt är inte det? det  skulle hamna högt upp om jag skulle rangordna kvällens händelser kan jag tala om!
Kvällen led mot sitt slut och jag har verkligen insett nu hur mycket jag kommer sakna alla. Inte bara klassen, utan alla lärare också... usch, jag vet en som kommer gråta på studenten, nämligen JAG!

Efter middagen så tänkte jag och Lollo att vi skulle köpa glass och sätta oss nere vid vattnet medan vi väntade på Jonathan. Sagt och gjort, mot glassen. Väl där inser Lollo att hon har glömt ett stort rött kuvert, paniiik!!! Kuvertet innehöll något väldigt viktigt till min studentpresent, så det var bara att springa tillbaka och hoppas på att ingen hade kastat det. Väl där är det ingen av lärarna som har sett ett kuvert, men när Lollo berättade vad som fanns i så började alla leta. Haha, snacka om att jag var nyfiken :P De slutade i alla fall med att vi fick knyta upp soppåsarna där dukarna låg och leta igenom varenda duk. Tillslut hittade vi det, tack och lov! Så typiskt att någont sådant händer oss, jag fattar inte hur vi alltid lyckas med allt?!
När kuvertet var i säkra händer igen så fick vi äntligen våran glass och gick ner och satte oss vid vattnet. Där satt vi i kanske en halvtimme och pratade om våra tre år på gymnasiet.
Efter glassen så gick jag hem, var tvungen att svänga förbi Emma och lämna hennes byxor, så då kunde jag lika bra gå hela vägen. När jag har kommit ungefär till Bromma gymnasium så kommer det en gubbe på cykel. Han cyklar först bakom mig, sen brevid för att senare cykla in framför mig. Där jag gick håller de på att gräva i gatan, så en av filerna är avstängda, därför har de satt upp ett rödlyse mitt i vägen som inte brukar stå där i vanliga fall. Jag ser hur gubben på cykeln stannar vid rödlyset och undrar vad han håller på med. Han cyklade ju på trottoaren, det är ju bara bilisterna som måste stanna. "Dum jävle" tänkte jag och gick förbi honom. Från vägen vid Bromma gymn. kan man välja två vägar hem till mig, antingen sedda på en lite mindre väg, eller gå gatan runt hela alltet. Dum som jag är valde jag att snedda, och tror ni inte att gubben gör det också? Nu började han cykla närmare och närmare och jag blev faktiskt lite rädd. Varje gång jag vände mig om var han lite närmare. När jag har gått typ halvvägs vänder jag mig om och då är han borta. Grejen är att på ena sidan är det skog och på andra är det stora buskar och sen ett koloniområde. Han kan ju inte ha cyklat rakt in i skogen? Det här var inte alls trevligt så jag sprang som en tok sista biten hem. Min härliga kvällspromenad som började så lungt och skönt slutade alltså med en språgmach hem... jaja, så kan det gå.

Kvällen var i alla fall super trevlig. Det finns väl inte så mycket mer att säga än tack. TACK för en underbart rolig middag, som jag aldrig kommer att glömma!

En heldag på Strömsholm

Klockan 06.30 ringde klockan imorse, alldeles för tidigt på en söndag, men det vara bara att gå upp. Klockan 08.00 kom Anna och hämtade mig och vi åkte mot ryttartävlingarna på Strömsholm :)
Solen sken och humöret var på topp, dagen kunde inte börja bättre. Det fina vädret höll i sig hela dagen, liksom humöret, så det blev helt enkelt en toppen dag på Strömsholm med mamma, dotter och vovve Daun :P
Hemresan tog lite längre tid än väntat på grund av en olycka en bit utanför Västerås, men till slut kom vi hem. Trötta var vi allihopa, men glada och solbrända :P För röd det blev jag, näsan och axlarna blev nog hårdast drabbade... jag som använde solskyddsfaktor och allt... aja, får väl säga att de är en bra grund eller nått :P

Nu tänkte jag gå och lägga mig, är helt slut. Imorgon börjar den allra sista skolveckan!! Den sista måndagen i skolan, kanske den sista för alltid om jag inte väljer att börja plugga igen senare i livet...
Imorgon är det även middagen med lärarna, den ser jag verkligen fram emot! :)

Pusss

Danmark - Sverige, 0-3

7 minuter, det var vad som behövdes för Sverige att ta ledningen mot Danmark med 1-0 genom Johan Elmander.
Den första halvleken måste det ha varit ett helvete att vara dansk, de svenska spelarna gjorde i princip som de ville och efter 25 minuters spel så stog det 3-0 till Sverige. Danmark reste sig dock i andra halvlek och med några få minuter kvar av matchen stod det 3-3...

Med tre minuter kvar att spela hände det grejer kan jag tala om. En spelvändning av Sverige, som slutar med att en svensk spelare får en knytnäve i magen i det danska straffområdet. Det i sin tur leder till att dansken får rött kort och Sverige ska få lägga en straff. Mitt uppe i allt detta så springer det in en Dansk supporter på planen och hoppar på domaren... Herre gud, det var fullständig kalabalik. 
Efter påhoppet från supporten väljer domaren att avbryta matchen, och efter mycket om och men så bli Sverige tilldelad segern med tre mål mot noll...  

Som sagt, en mycket händelserik match. Kul att Sverige fick tre poäng och leder sin grupp, men det kanske hade varit roligare att ha fått spela klart matchen och kanske vunnit den genom att sätta straffen.
Det som är allra tråkigast, det är att säkerheten är kass, hur fan kan man låta inte bara en, utan tre supportrar springa in på planen?! Visserligen sprang två av dem in på en tom plan, men ändå... jag fattar inte!

Ja, grattis får man väl ta och säga till vårat Svenska landslag, men samtidigt tycker jag lite synd om Danmark som förlorar hela matchen på grund av att en jävla lallare som är så full så det är inte klokt springer in på planen och klappar till domaren... Det är pinsamt och se hur en del vuxna människor beter sig, riktigt pinsamt.
Det som började som en fest slutade riktigt snopet, för både spelare och supportrar...

Helt galet

Min fredag började helt normalt men en heldag i stan med Anna :) Vi gick runt och tittade på lite allt möjligt, hittade dock inte det jag letade efter, ett par jenas och nått nytt till på måndag, men jag hittade en bikini :)
Runt halv 4 kom Lollo in till stan, hennes humör var inte på topp om man säger så... Hon lugnade i alla fall ner sig till slut, och vi åkte från stan mot Odelplan för att sola. Efter solningen så åkte vi hem till Lollo och åt middag för att senare fixa lite inför kvällens utgång. Vi åkte från Lollo lite senare än planerat, men vi hann i alla fall in och föra med Kim, Jonathan och Sandra innan vi drog vidare mot Stureplan :P
Hur våran kväll fortsatte och senare slutade ska vi inte prata om eftersom det blev helt galet, men det blir lätt så när jag och Lollo är i farten. Ska i alla fall säga förlåt till Jossan eftersom vi gick utan att säga hejdå... :/ Förlåt <3

Vaknade imorse runt 12 av att mamma ringde... det var nog bra att hon gjorde det annars hade vi aldrig kommit upp. Väl uppe satte vi oss ute i solen och åt frukost. Under våran otroligt lyxiga fruksot så bestämde vi oss för att cykla till Vega-baren och äta lunch. Sagt och gjort, vi cyklade iväg mot lunchen, Lollo på sin cyklen och stackars Jonathan fick skjutsa mig på Lollos mormors cykel... Tillslut kom vi i alla fall fram utan större olyckor :P
På hemvägen svängde vi förbi Angelica och sa hej till henne och Janina :)

Nu har jag pallrat mig hem från Haninge och väntar på att maten ska bli klar. Min tanke var att plugga lite eftersom jag inte hinner göra det imorgon, jag och Anna ska till Strömsholm och titta på tävlingarna :)
Får helt enkelt plugga efter maten, innan Anna kommer hit och kollar på fotbollen.

På kvällens schema står alltså:  - Äta
                                                          - Plugga
                                                          - Kolla på fotbollen med Dauni

Vem som helst ser ju att den här kvällen kommer bli mycket lugnare än vad gårdagen blev, men jag tror att det kan behövas :P

Hoppas solen skiner imorgon också så man kan få lite färg när man ändå kommer vara ute hela dagen :)

Hej Hopp, Puss!


RSS 2.0