Tisdag 31 juli 2012

 
Håll i hatten! OS-silver till Sverige i fältävlan, ett ynka pet från guld. Men fy fasiken va coolt! Sveriges första medalj i OS kammas hem av ridsporten, så ska det se ut! 

Det är inte mycket som har klaffat för mig de senaste två dagarna. 
Hovis skulle komma igår och fixa till Luckes sneda sko. Han dök aldrig upp och gick inte att få tag på.
Kajsa skulle ha tränat idag (vi ansåg att skon sitter så pass bra, så att det skulle gå bra att träna ett pass, men jag vill inte rida på som vanligt) men tränaren fick tyvärr ställa in på grund av sjukdom. 

Hovslagaren hörde av sig i morse kl halv 7 och sa att han kunde komma klockan 7. Jag såg sms:et klockan 7 och svarade att om han var på väg till stallet så kude jag skynda mig upp, men på det svarade han inte och har inte gått att få tag på på hela dagen. Suck! 
Lucke är inte den som vilar sig i form, utan tvärt om, han måste gå för att inte stelna till. 
Jag får helt enkelt fortsätta att jaga honom, för han måste ju svara någon gång!

Elva, vår nya familjemedlem som inte har nämnts på bloggen tidigare, skulle ha vaccinerats idag, men kräktes idag på dagen, så det fick vi avboka. Ny tid på torsdag istället. 

Vad säger man. Jag hoppas att mina sista dagar på semestern rullar på lite smidigare än vad dessa två har gjort.
 

Måndag 30 juli 2012


Sverige bjöd på riktigt sommar-väder förra veckan, och då måste man ju passa på att njuta och vara ute så mycket som möjligt! Jag gjorde alltså bara det jag verkligen var tvungen att göra, dvs stallet, annars låg jag ute i solen på gräsmattan och bara njöt.

Vad har hänt sedan sist? Inte jättemycket, men vi kör en snabb-update.

Onsdag: Vi åkte till Styringe på kvällen och hoppade. Hoppade 90 cm denna gång. Han var lite loj på framridningen, men det var ju extremt varmt, så jag tror att det var därför. Han hoppade fint på framhoppningen, hoppade bara några få språng, men de få var bra.
Inne på banan så hoppade han ett till fyra klockrent. Allt flöt på så himla bra, kom rätt på vart enda hinder och höll ett jämt tempo. Hinder nummer fem var ett grönt, vågigt, plank och från ingenstans stannade Lucke, drog ner huvudet och kastade sig åt sidan (typ som en liten B-ponny) och jag fick smaka på banans underlag... Väldigt irriterande eftersom det hade gått så bra fram tills dess!
Efteranmälde mig och hoppade banan igen. Den gången red jag som en kratta ettan, tvåan, men skärpte till mig resten. Vi kom runt banan felfritt, men då var jag inte så nöjd. Nu har jag släppt det, man kan inte rida perfekt på vart enda hinder, uta jag får glädjas åt och vara nöjd med att vi var felfria.
 
Torsdag: I torsdags upptäckte jag att Lucke hade vridit till sin ena baksko lite. Den sitter stenhårt, men är en aning sned. Ringde till hovslagaren so ite kunde komma fören idag (måndag) vilket resulterade i att det blev promenader resten av veckan.
 
Fredag: Vi gick en kvällspromenad på ca 7 km. Var ute i lite mer än en timme.
 
Lördag: Kajsa gick en promenad på morgonen i ca 45 minuter innan han fick gå ut i hagen. Sen gick vi en runda på ca 30 minuter på kvällen.
 
Söndag: Igår kunde hästarna gå ute hela dagen, skönt! Vi har tagit in dom på dagarna nu när det har varit å varmt, så har de fått gått ut på kvällen igen, en igår kunde de alltså vara ute hela dagen. Jag och Lucke var ute och skrittade i ca en timme (5 km). Jag gick med honom i ca 20 miuter, satt upp och red lite barbacka och sen när vi hade en kvart kvar till stallet så satt jag av och ledde honom sista biten. 
 
Så har våra dagar sett ut. Imorgon ska Kajsa träna för Tina Nilsson och jag ska  träna för henne på lördag. Jag red för henne förra sommaren och tyckte verkligen om hennes sätt att lära ut! Jag hoppas att Kajsa också gillar henne och att det går bra både imorgon och på lördag.


Tisdag 24 juli 2012


Idag har det varit väldigt varmt, jätteskönt, man har inte direkt varit bortskämt med sol och fint väder den här sommaren. 
Jag åkte upp till stallet tidigt för att hinna rida innan det blev allt för varmt. Jag satt på hästen ca klockan 8, och ändå höll vi på att dö båda två. Det blev inte ett så långt pass, jag checkade av att gas och broms fungerade eftersom vi ska till Styringe och hoppa imorgon. Jag är nöjd med passet idag, tyckte att han jobbade på bra trots värmen. Kajsa åkte upp på kvällen och gick en promenad.

Måndag 23 juli 2012


Lördag: Vi åkte upp på kvällen och longerade. Det gick bra, han var duktig och jobbade på bra. Fick med sig sina bakben på ett bra sätt.

Söndag: Jag var uppe i stallet klockan 7 och fodrade och släppte ut hästarna. Mockade och fixade allt till Lucke innan han och jag red ut en sväng. Det blev lite klättring och galopp, bra för både kondis och muskler! 
Åkte tillbaka på kvällen och gick en kvällspromenad.

Måndag: Idag blev det ett dressyrpass på banan. Jag red på phelamet och jag tyckte att han krullade ihop sig lite väl mycket, så i fortsättningen ska jag hålla mig till det tredelade. Annars var han fin, vi red en hel del skänkelvikningar, men även lite förvänd galopp, och övade lite igångsättningar och avsaktningar. 

 

Lördag 21 juli 2012


Jag kan börja med att berätta att promenaden jag skrev om i det förra inlägget var 7.5 km. Inte illa!

På kvällen (torsdag) åkte vi till Kvibille och hoppade en klass på deras pay and jump. Vi hoppade 80 cm även denna gång. Jag ser det som en väldigt bra träning och det är ju precis vad vi behöver just nu. Jag utmanade mig och Lucke lite genom att välja att hoppa vattenmattan, och han hoppade på försat försöket! Så himla duktig! Tyvärr rev han, men att han hoppade på första försöket gjorde mig så glad, så de fyra felen bryr jag mig inte om ett dugg. 

Igår så gick jag och Lucke en morgonpromenad i en timme. Inte några 7.5 km, men vi var i alla fall ute och rörde på oss i en timme.
Tanken var att vi skulle longera honom på kvällen, men han hade antingen blivit biten utav något eller fått i sig något olämpligt, för han var väldigt svullen vid ganachen på vänster sida. Han var pigg och glad annars, ingen feber, åt, drack, kissade och bajsade som vanligt, men vi valde ändå att avakta som till idag och se hur det utvecklade sig. Det fick istället bli en till promenad.
 
Idag är han mycket bättre i ansiktet, så ikväll åker vi upp och longerar + tar in alla hästarna.
Imorgon har vi morgonfodringen, så antagligen fixar vi det mesta då när det är lite svalare.

Torsdag 19 juli 2012


Igår hjälpte jag Kajsa när hon red . Det gick okej, men jag tycker att det är ganska svårt. Även fast Lucke är min egen häst kan det vara svårt att förklara för någon annan hur man ska göra i olika situationer. Jag tänker inte alltid på exakt allt jag gör under ett pass, utan det kommer liksom automatiskt. Men, det gick helt okej.

I morse cyklade jag upp och gick en promenad med Lucke. Vi var ute i en och en halv timme. Tänkte att jag skulle åka samma sväng med bilen någon dag och mäta hur lång sträckan är, kan vara lite roligt att veta. 
Mockade och fixade maten också när jag var uppe. I eftermiddag/kväll åker vi till Kvibille på deras pay and jump och hoppar lite. 

Måndag 16 juli 2012


Hade morgon-fodringen igår, så var uppe i stallet klockan sju och gav hästarna frukost och släppte ut dem i hagen. När jag ändå var där så passade jag på att fixa allt till Lucke + rida. Vi red dressyr på en äng/fält och han jobbade på bra. Gjorde inget speciellt, red lite sidvärds, men jobbade honom mest i en låg form med fokus på att han skulle  vara aktiv i bakbenen. Jag tycker att det gick bra, och vi börjar sakta men säkert komme tillbaka dit vi var innan skada, även om det är en gansak lång väg kvar.
Jag och Amanda åkte upp igen en sväng på kvällen och gick en proemand i en timme. Väldigt skönt!


Lördag 14 juli 2012


Jag har tappat blogglusten helt. Det blir ofta så på sommaren tycker jag, när man inte sitter framför datorn så mycket.
Lucke har gått bra de senaste dagarna. Vi har börjat åka upp på kvällarna och gå en promenad i ca en timme i rask takt. Bra för både honom och mig.

Men som sagt, uppdateringen kommer inte vara den bästa, hoppas att ni står ut!

Tisdag 7 juli 2012


Jag har varit hemma i Stockholm en vecka och jobbat. Datorn fick stanna kvar på landet, och blogg-appen har inte fungerat, därav den obefintliga uppdateringen.
Veckan jag var hemma var Kajsa här nere och tog hand om Lucke, hon är här nu också, så nu kan vi hjälpas åt.
Jag kom ner i lördags eftermiddag, och då hade Kajsa ridit på morgonen, så jag var bara uppe i stallet och klappade lite. 
I söndags så gick vi en promenad på ca 30 minuter och sen longerade jag honom på banan. Efter det gick vi en sväng innan han fick sig en dusch. Det går bättre och bättre att spola honom med slangen utomhus nu. Han är inte jättelycklig, men han står still. På kvällen åkte vi upp en sväng igen. Kajsa och Lucke gick en sväng och sen hade vi lite vattenmatte-träning på banan. Han stannar alltid första gången, och sen hoppar han över alla andra gånger. Vi ska fortsätta öva, så att han hoppar på första försöket, och förhoppningsvis slutar vara rädd för den.

Igår red jag ut en sväng på morgonen. Vi red över åsen (typ den enda vägen som jag hittar, tyvärr). Han fick galoppera upp för hela backen, som inte är så jättebrant, men ganska lång. Jag tycker att han har varit lite loj i bak-kärran nu de två dagarna jag har ridit honom, men det har ju varit väldigt varmt, så förhoppningsvis är han bara trött. Aktviteten kommer igång bättre och bättre efter hand, så jag får sluta noja...
På kvällen var vi uppe igen. Jag mockade och fixade mat, medan Kajsa och Lucke tog en promenad i 30 minuter.

Idag är det inte lika fint väder. Det regnar och blåser. Det positiva är att det inte är så mycket insekter i skogen då. det spelar ju nästan ingen roll hur mycket man sprayar, de sätter sig ju ändå på både mig och hästen.
Men idag är det som sagt insekts-fritt i skogen, så jag får nog ta tag i dagen snart och cykla upp till stallet.

RSS 2.0