Lördag 30 juni 2012


Igår åkte jag upp med Maja till stallet på morgonen/förmiddagen. Jag och Lucke tog en promenad på ca 40 minuter och efter det longerade jag honom på banan. Jag fick låna Majsa longergjord + gummisnodd.
Jag har aldrig longerat Lucke med gummisnodd innan, eller jag har aldrig longerat någon häst med gummisnodd innan, så det var något helt nytt för mig. 
Lucke verkade i alla fall trivas med snodden, och eftersom den är elastisk så kunde han inte hänga sig i bettet, utan var tvungen att själv hitta ett stöd och bära upp sig själv.
Det är alltid roligt att prova nya saker, och det här är absolut något jag ska fortsätta med! Jag ska bara införskaffa mig en gummisnodd först ;)

Jag åkte tillbaka upp på kvällen och mockade och gjorde mat + tog in alla hästar och fodrade. Jag och Lucke gick även en liten kortis promenad på ca 20 minuter.

Idag var jag uppe med tuppen. Jag hade utsläppet imorse, så kvart över sju hade alla hästar fått frukost, ätit upp, fått på sig flug-täcke och gått ut i sina hagar! Nöjda stod de och betade i morgonsolen när jag åkte därifrån, och helt plötsligt var det okej att gå upp halv sju.


fredag 29 juni 2012


Igår var jag uppe i stallet på morgonen och smorde allt + gick en promenad med Lucke i ca en halvtimme. Tanken var att jag skulle hinna mocka och fixa mat också, men min mobil hade dött under natten, så klockan ringde inte. Jag vaknade kvart över åtta och min tanke var att jag skulle vara i stallet klockan åtta... Det är sådant som händer, och eftersom jag har så pass nära till stallet så hann jag ganska bra ändå.

Jag cyklade upp till stallet igen typ halv 3 och mockade, gjorde mat och fixade iordning Lucke. Hans långa travar-man klipptes av och lo-djurstofsarna i öronen likaså! Jag fick till och med klippa hans vänsteröra utan protester! Det går framåt, i början fick jag knappt röra det örat, men igår fick jag alltså klippa och han stod (nästan) helt stilla! 
Mamma kom runt halv 5 och då satte vi på trailern, packade in allt i bilen, lastade och åkte. 
Det blev lite stressigt, då det visade sig att det var två ekipage som skulle hoppa 50 cm, ingen som skulle hoppa 60 och tre som skulle hoppa 70... Det slutade ändå med att jag fick rida fram gansak länge, då det blev en hel del efteranmälningar, lite segt när man först får stressa och sen får man ändå vänta. Men, sånt är livet och det går inte att göra något åt  saken.

Lucke skötte sig i alla fall väldigt bra, det blev ett missförstånd på framhoppningen, men det är sådant som händer. Inne på banan var han jättefin! Det gick lite i hastigaste laget de två första hindrena, men efter det så flöt allting på som det skulle.
Jag valde även denna gång att inte hoppa vattenmattan, utan hoppa det allternativa hindet som stod bredvid, och jg tror att det var ganska bra. Lucke fick nämligen syn på vattenmattan och fick slag, när den dessutom var vattenfylld och i vattnet guppade små badankor i alla möjliga färger! 
Tanken är att jag ska öva på vattenmattan hemma, gansak ofta, kanske varannan dag, inte alls hoppa högt, utan som en upphöjd kavaletti, och rulla över den så att det absolut inte är några problem hemma. Sen när vi åker ut nästa gång på pay and jump, kan jag hoppa vattnet och se hur det går. Då har han även två felfria rundor i ryggen, vilket jag tycker är bra.

Jag ska avsluta detta inlägget med att skryta lite. Kolla bilden. Har jag inte en fin häst? Nu ska bara "kontors-magen", som hovslagaren sa bort och han ska muskla på sig lite. Min fina prins! <3



Foto: Maja Janson

Onsdag 27 juni 2012


Igår blev det en sväng i skogen. Jag har hittat en väg som går över en ås, så jag började med att "klättra" upp för en ganska lång stig som hela tiden sluttar uppför. Efter ett tag kommer man fram till en grusväg som bilar kan köra på, så på den vägen galopperade jag, fortfarande uppför, hela vägen tills vägen började gå nedför. Sen skrittade jag ned för backen, över vägen så jag kom in i skogen på andra sidan. Där är det inte lika bra vägar, det är n'stan bara ganska hårda bil-grus-vägar. Vi travade i alla fall en bit på en av grusvägarna, jag red honom i form för jag ville checka av hur traven var. Eftersom det har regnat en hel del här nere så har banan blivit ganska tung, och jag vet inte hur mycket det påverkar. Alltså travade vi en bit och jag tyckte att det kändes okej. 
Vi var ute i ca 1 timme, och jag tror att han var lite trött efter "klättringen" och galoppen i uppförsbacke. Men, det är bra för både konditionen och musklerna!

Idag åkte jag med grannen upp till stallet. Vi turades om att fota varandra med hennes system kamera, så förhoppningsvis kommer det komma upp massa fina ridbilder!
Passet gick okej, han kändes mjuk och med på det vi gjorde. 

Imorgon åker vi till Kvibille och rider deras pay and jump! :) 

Måndag 25 juni 2012


Det reeeegnar!!! Skitväder...
Det blev en sväng i skogen igår, jag red "fel" två gånger, lätt hänt när man inte riktigt känner till omgivningen, men tillslut som hittade vi rätt. Vi var ute i lite över en timme oh vi hann hem innan det började regna, skönt!

Idag fick Lucke nya skor. Innan hovis kom så hade vi lite "frihetsdressyr" på banan. Mest för skojs skull och för att jag upplever det som om man kommer närmare sin häst. Sen har man alltid nytta av att ha en bra och tydlig kommunikation med sin häst, vilket jag vill ha!

Om det slutar regna någon gång så fnderar jag på att cykla upp till stallet och gå en promenad med Lucke så att han får röra lite på sig. Egentligen borde jag rida, men han kan bli lite ömfotat ibland efter skoning, så jag brukar försöka rida innan hovslagaren kommer, vilket jag inte gjorde idag. 

Lördag 23 juni 2012


Först fungerar inte blogg.se och sen när man äntligen kommer in så är hela sidan uppdaterad, så jag hittar ju inte alls! Men, jag lär mig för hoppningsvis.

Lucke och jag tränar på. I förrgår red Johanna ut i skogen, det hade gått bra och de verkade nöjda båda två. Igår på midsommarafton så skrittade vi ut en säng barbacka och idag blev det lite markarbete på banan. 
Idag fick även Lucke en lite större hage, han har damsugit den delen han fick gå i så hagen behövde utökas så han har något att tugga på. 

Imorgon får vi se vad vi hittar på, allt beror lite på väder och vind, men jag är lite sugen på att rida ut en sväng.

Pay and jump, Styringe


Igår åkte jag och mamma till Styringe med Lucke för att vara med på deras så kallade sommarträningar. Det är  fyra klubbar som turas om att anordna pay and ride och pay and jump en kväll i veckan. Jättekul initiativ och perfekt träning!

Lucke har inte tävlat sen i oktober förra året, och även fast det här inte var en "riktig" tävling, så spelar ju inte det någon roll, och han vet ju ingen skillnad. Han var i alla fall otroligt glad, pigg och stark som sjutton och sög tag i vart enda hinder! Så roligt att vi kan börja ge oss ut och tävla lite smått igen, jag tror att Lucke har saknat det lika mycket som jag. 
Näsa vecka anordnar Kvibille en pay and jump, så vi kommer åka på den också. Får passa på när det är på grus eftersom Lucke helst inte ska hoppa på gräs. 

Tyvärr finns varken film eller bild, lite tråkigt, men så blev det tyvärr.

Måndag 18 juni 2012


I dag på förmiddagen hade vi strålande sol och ca 20 grader varmt. Härligt värre! Jag passade på att klippa lite gräs, eftersom det skulle börja regna på eftermiddagen, vilket det verkligen gjorde. Det öste ner, och tyvärr hann jag inte rida innan regnet kom så vi var ganska blöta både jag och Lucke.
Det fick bli ett ganska kort och kravlöst barbacka pass på banan. Imorgon däremot får han gå ett lite tuffare pass. Funderar på om jag ska ut i skogen och se om jag hittar några bra ridvägar.

På onsdag ska jag eventuellt åka iväg på en pay and jump, det kommer i så fall bli våran första "start" på 7 månader!! Spännande och väldigt bra, då jag kan välja höjd helt själv och hoppa om om jag skulle känna för det. Det lutar åt att det blir en 80 cm, eventuellt 90, vi får se. Eftersom det var över ett halvår sen han var ute och hoppade och vi inte har hoppat så jättemycket efter skadan så kommer vi ta det säkra före det osäkra och inte skynda. 

Juste, igår var jag på Hööks och fyndade ett jättefint pannband. Ett rakt med en rad ganska stora stenar, varannan svart och varannan vit, med läder på båda sidor om stenarna. Tyvärr åkte jag ifrån sladden som går från telefonen till datorn och för tillfällt kan jag inte använda internetet på mobilen så jag kan tyävrr inte visa er någon bild. Men fint är det, och Lucke passade bra i det :)

Söndag 17 juni 2012


Nu är jag tillbaka nere på landet. Mina tio dagar hemma i stan flög iväg och jag hann med ungefär hälften av det jag tänkt mig, men det är skönt att vara tillbaka här nere och det ska bli underbart att vara ledig! 

Lucke har haft det bra (det hr han nu med för den delen). Johanna har ridit honom varje dag utom tbå, men de dagarna har han gått promenader. Jag tror att både hon och Lucke har haft tio mysiga dagar. Lucke har bara fått göra det han tycker är roligt, och jag ser det som att han fick tio dagars "vila", men ändå motionerads.
Nu är däremot hans lilla mini semester över, och idag byggde vi upp tre hinder på banan och hoppade lite. Det var roligt och gick helt okej. Han blir fortfarade lite över-tänd och drar mot hindrena, men jag hoppas att vi kommer hitta tillbaka till varandra snart! Jag har även fått en vattenmatta i form av grannens gamla dusch-draperi, perfekt! Nu kan jag över varenda dag om det så ska behövas!

Äntligen lite update!



Hej och hå! Uppdateringen har varit ruskigt dålig, men så blir det ibland.
Hela förra veckan ägnades åt att packa, packa och packa Luckes saker. Det som skulle hem över sommaren och det som han skulle ha med sig ner. Eftersom vi flyttar från Sundby i höst så skulle allt tömmas, lite jobbigt men tillslut fick vi med oss allt.

I söndags packade vi in packning i bilen och hästen i transporten och åkte ner till Halmstad. Det var första gången jag och mamma åkte med en häst så långt, men det gick så bra så. Lucke stod snällt hela vägen och jag och mamma delade på körningen, väldigt skönt! Åtta timmar tog det, inte så farligt ändå. Vi stannade två gången, ena gången för att ge Lucke vatten och för att han skulle känna att han stod still och den andra gången för att tanka.

Lucke verkar trivas nere på landet. Han är lite spänd och uppmärksam på allt som händer, men jag hoppas och tror att det blir bättre med tiden. 
Jag åkte hem från landet i onsdags för att jag jobbar en vecka till, innan jag får semester. Under tiden har mamma och Johana hand om Lucke och jag är lite hästledig och kan passa på att göra saker som jag inte "hinner" med, typ tvätta bilen och städa...

Det kommer alltså inte bli så mycket uppdatring under den närmaste veckn eftersom jag är hemma i Bromma och Lucke är nere i Halmstad.

RSS 2.0