Måndag 31 oktober 2011


Lördag
Jag och Ninni red Rastaslingan. Jag skrittade upp mot Ica lite innan henne eftersom att Lucke måste öva på att gå den rakan själv, och i lördags gick det bra. Inget stopp, inget backande och inga bockar.
Galoppslingan var bra. Lite djupt på vissa ställen men höll man sig i kanten så gick det bra. Hästarna var överlyckliga, så det var roligt.

Söndag
Igår red vi bort till det stora sandtaget. På vägen dit är det en hel del galopp, men även trav och skritt-"pauser". Sen är det ju monsterbacken som man klättrar uppför. Lucke och Queen började flåsa efter halva och ryttarnas lår var inte hller helt överlyckliga i slutet av backen. Men, bra träning är det, mohaha!
Vi var ute i ca en och en halv timme, väldigt skönt.



Lucke har blivit väldigt lurvig på halsen, tyvärr och jag är i valet och kvalet om jag ska klippa honom igen. Han blir så himla svettig, så det lutar åt att jag klipper...

Lördag 29 oktober 2011


Vad har hänt sen sist då?

I tisdags var jag ute i stallet på morgonen för att Lucke skulle få komma ut i skogen. Theres med Geba var också där på morgonen innan hon började skolan så vi red ut tillsammans. Det blev sandslingan + klätterbacken, så vi var ute i ca 1 timme.

I onsdags red Kajsa lektion. Det hade gått bra och de hade ridit mycket skänkelvikningar.

I torsdags red jag ut själv. Han dummade sig på vägen upp mot Ica, så jag blev riktigt arg på honom. Jag ska ha en häst som jag kan rida ut på själv, så är det bara. Vissa uteritter är han superduktig och vissa uteritter är allt livsfarligt och man måste backa, bocka och stå på bakbenen...
Vi tog oss i alla fall runt sandslingan, med förhoppningen om att vara ute ur skogen innan det blev för mörkt. Vi lyckades nästan. Vilken tur att vi hade på oss alla reflexer i äger, typ.

I går travade vi bommar i ridhuset och skuttade över en bom upplagt på två sockerbitar med vattenmattan under. Det gick bra och även fast han höll på att dö när vattenmattan kom fram så tog han sig över den alla gånger.

Idag ska jag och Ninni kolla hur Rastaslingan är. Hoppas att underlaget har blivit bättre så att man kan galoppera på ordentligt. Tanken är att jag rider bort lite innan henne eftersom han var så dum sist på vägen upp till Ica. Övning ger färdighet och jag tar alla chanser jag kan få.

.




Skruttfia.
Utan dig hade vi inte varit där vi är idag.
<3


.



Måndag 24 oktober 2011


Det gick bra för Kajsa och Lucke igår. Tyvärr blev det fyra fel i grunden, men  det såg jättebra ut annars. Lugnt och harmoniskt. Eftersom de bara startade en klass igår så var vi tillbaka i stallet ganska tidigt. När vi hade fixat allt i stallet så åkte jag och Kajsa tillbaka till Äppelviken och kollade på det som var kvar av 1.05m klassen samt lagklassen. Anna var hemma från Örebro i helgen så jag passade även på att snacka ikapp med henne.

Idag fick Lucke vila, Kajsa åkte ut och mockade och fixade. Imorgon börjar jag sent så jag tänkte åka ut på morgonen och rida ut. Det blev ingen skogsrunda förra veckan, så den här veckan ska vi försöka hinna ut så mycket som möjligt. Tyvärr blir det ju bara mörkare och mörkare, så framöver får vi nog hålla oss till tisdagmornar samt helgerna. Kajsa har ju höstlov nästa vecka, så då hoppas jag att hon kan hitta någon att rida ut tillsamans med.

Film från helgen kommer så fort youtube har laddat klart filmen!

Lördag 22 oktober 2011


Kajsa och Lucke skrittade upp till Kärsgatan idag och deltog i Kärsgatans klubbhoppning.
De startade en 90 cm A:0/A:0, alltså både grund och omhoppning. Det var första gången de hoppade en klass med omhoppning som går på tid, men det gick strålande. Dubbelnolla och tiden räckte till en vinst!
Vi fick frågan om hon skulle hoppa 1m också, men eftersom hon ska hoppa en klass på Bromma imorgon så fick det räcka med en klass idag också. Dock visade det sig att det krävdes en dubbelnolla för att vinna, vilket jag tror att hon hade fixat. Den som vann nu hade fyra fel i omhoppningen.
Men, jag tycker att vi fattade rätt beslut och nu hoppas vi på att de sätter nollan imorgon också!


Onsdag 19 oktober 2011


I måndags blev det ett pass i ridhuset för Lucke-Lull. Jag red fram honom i ca 20, 25 minuter och sen hoppade Ninni upp i ca 20 minuter. Det såg bra ut, och jag tycker verkligen det är spännande att se hur andra rider ens häst. Nu har Ninni ridit på Lucke ganska många gånger innan, men nu var det ett tag sen och han har tagit flera kliv framåt sen hon red honom sist. Men som sagt, roligt att se.

Igår hoppade Kajsa. Det gick bra så det bådar gott inför helgen. På lördag skrittar vi upp till Kärsgatan och hoppar 90 cm och på söndag blir det Bromma, 95 cm.
Idag rider Kajsa lektion och jag är hästledig. Imorgon får Lucke vila och på fredag rider Kajsa. Helgen stavas TÄVLING!


Söndag 16 oktober 2011


Tävling i Sollentuna idag.
Det blev lite bråttom när vi skulle åka, jag hade absolut inte räknat med att de skulle vara så snabba som de var. Men, vi kom fram i tid och allt var frid och fröjd.

Det var andra tävlingen för säsongen som var innomhus. Han blir alltid lite segare inne så jag fick vara på honom mer än vad jag har fått vara under utomhus-säsongen.
Jag är ganska nöjd med första klassen, fick några språng där han tog av lite stort, men hellre det än att han tar ett extra och kanske stannar.
Var dubbelnolla och det räckte till en nionde plats. 

I andra klassen, 110, så red jag iväg honom mot oxern på framhoppningen vilket resulterade i ett stopp. Hoppar sedan två språng till på oxern och de kändes bra.
Inne på banan gick allt bra fram till hinder nummer 6, en oxer. Där gör jag exakt samma fel som på framhoppningen vilket resulterade i ett stopp. Kom på igen och han hoppade fint, vänder upp mot kombinationen, oxer, räcke. Kändes som om jag kom bra in, men jag ser nu på filmen att han kommer lite för nära på A-hindret. Det resulterade i att han inte räckte på ett galoppsprång utan försökte lägga in ett till. Det hade jag inte alls trott eftersom han har en stor galopp, så jag hade redan lättat i handen och då stannade han och jag fortsatte själv in i hindret... Alla bommar hamnade över min ena fot, jag satt alltså fast och kom inte loss. Banpersonalen uppfattade situationen som att jag inte kom upp för att jag hade ont och kallade på sjukvårdspersonal. Värsta dramat, och mitt i allt står Lucke helt still och bara tittar på mig.

Jag tar på mig allt själv, hans självförtroende är inte helt 100 än och då ska jag som ryttare inte utmana ödet och sätta honom i skiten. Usch och fy, ibland blir det verkligen helt fel.
Tyvärr ser det ut som om detta var sista tävlingen för våran del för den här säsongen, så det var ju lite snöpligt att det slutade som det gjorde.
Kajsa har två, kanske tre tävlingar kvar, så nu hoppas jag att han glömer det här till nästa helg och hoppar runt banan med Kajsa utan stopp.


Lördag 15 oktober 2011


Måndag: Kajsa red dressyr i ridhuset
Tisdag: Jag red ut med Angelica och Chelsea. Det blev sandslingan.
Onsdag: Kajsa red dressyr i ridhuset
Torsdag: Sandslingan med en extrarunda med en klätterbacke med Queeon och Kaskad.
Fredag: Vila
Lördag: Jogg i ridhuset.

Så har Luckes vecka sett ut. Min har varit fullspcäkad med jobb. Nästa vecka hoppas jag att allt återgår till det normala på jobbet.

Imorgon är det tävling i Sollentuna. Det blir inte alls tidigt, vi behöver inte åka från stallet fören ungefär halv 12. Super skönt!

Det börjar bli rätt kallt nu så idag tänkte jag att halsen på täcket fick åka på. Det täcket han har nu är nytt för säsonge, men jag har ett Amigo täcke sen tidigare med hals. Alltså köpte jag ingen ny hals utan tänkte att den gamla halsen skulle passa på det nya täcket. Men icke sa nicke, så nu måste jag ändå köpa en ny hals. Väldigt irriterande!


Söndag 9 oktober 2011


Uppdateringen har varit lite sisådär den här veckan. Tyvärr kommer den inte bli bättre under veckan som kommer då jag kommer ha snuskigt mycket att göra på jobbet. Så för tillfället är prio ett jobbet, prio två stallet, prio tre äta och sova.

I fredags red vi i ridhuset. Det blev rätt sent, men fördelen med det var att jag var ensam i ridhuset. Vi övade på att fatta galopp från spåret utan att skjuta in rumpan innanför spåret. Jätte jobbigt tyckte Lucke, men det gick efter ett par fattningar och i övrigt var han super fin!

I lördags blev det en tur i skogen. Tog hand om Queen också, så jag och Kajsa red ut tillsammans. Vi fick med oss Barbro och Kaskad också. Queen var inte lite pigg, utan studdsade hit och dit och var helt till sig. Glad och halvgalen häst. Vi red bort till stora sandtaget och hem igen och även fast det är mycket trav och galopp + en jättebrant klätterbacke så var den lilla damen inte ett dugg trött. Kan tillägga att vi var ute i nästan 1½ timme...

Idag red vi också ut en sväng med Anna och Vonaldo + Ninni och Queen. Även idag var vi ute i över en timme men det blev mest skritt. Ganska skönt faktiskt.
Idag var även den kallaste dagen hittills. Långkalsongerna åkte på för första gången och tårna tyckte det var lite för kallt i ridstövlarna. Hösten har verkligen kommit nu...

Hur näst kommande vecka ser ut har jag inte så stor koll på stall-mässigt. Vilodag på fredag tror jag att det får bli och tävling på söndag, annars är det oplanerat. På tisdag slutar jag (förhoppningsvis) halv 4 så har jag tur så hinner jag ut en sväng innan det blir alldeles för mörkt.

Torsdag 6 oktober 2011




I tisdags red jag och Ninni ut en sväng. Vi hade tänkt ta det ganska lugnt, men våra hästar hade andra planer. Bland annat så var Ninni millimetrar från att åka av och jag fick inte stopp på min häst sista galoppen... Men vi hade roligt!

I onsdags jobbade jag över och idag hade vi APT, alltså inget stall för mig på två dagar. Kajsa och Lucke red ut en sväng idag och idag tror jag att det blev ridhuset. Vad vi hittar på imorgon återstår att se!

Bilder och filmer från helgens tävlingar


Film och bilder från Stäket. Eftersom jag inte har beställt någon av bilderna så får jag inte lägga upp dem här på bloggen. Jag har därför länkat till bilderna så ni kan se dem på Madicks hemsida. (www.madick.se)



https://picasaweb.google.com/Madick1/Staket100#5658516062079963026

https://picasaweb.google.com/Madick1/Staket100#5658516065000273922

https://picasaweb.google.com/Madick1/Staket100#5658516303048490002

Film och bilder från Mälarhöjden. Filmen är från 1m klassen och bilderna är tagna av Angelica Barile.






















Tisdag 4 oktober 2011


I söndags åkte vi som jag tidigare skrev till Mälarhöjden och hoppade 1m och 1.10.
Första klassen gick jättebra, vi fick en bra rytm och allt flöt på. Jag höll mig till min plan och Lucke var med mig hela tiden. Dubbelnolla och tredje placerad.

I 1.10:en blev det 8 fel, 2 ner. Fick ett jättesprång på hinder nummer ett som jag inte alls var beredd på, så jag tappade lite fokus, men det gick ganska bra ändå. Mot hinder nummer sex, som var en räcke, räcke kombination, blev han lite för stark och jag hann inte få tillbaka honom så mycket som jag ville. Det resulterade i att vi kom alldeles för nära på A-hindret, landade nära B-hindret och han hann inte få upp frambenen ordentligt så den bommen föll.
Sen tabbade jag ig på sista hindret, som var en oxer ur sväng. Jag red iväg honom alldeles för mycket, han tog ett till och fick med sig en bom på vägen upp.
Jag är ändå nöjd med rundan. Hade det varit för en månad sen hade han aldrig tagit tag i hindret och hoppat av som han gjorde på ettan. Han hade antagligen stannat på kombinationen eftersom vi kom så pass nära och hade jag ridit iväg honom som jag gjorde på oxern hade han defenetivt stannat och jag hade inte suttit kvar.
Nu räddade han mig, och det känns jättebra.

Som det ser ut nu så har jag och Lucke en tävling kvar tillsammans den här terminen, och det är Sollentuna den 16 oktober. Sen ska Kajsa till Bromma den 23 oktober och beroende på vädret kanske Botkyrka den 9 november.


Söndag 2 oktober 2011


Tävling på Mälarhöjden idag. Jag är nöjd med dagen. Tredje plats i 1m och 8 fel i 110.
Bästa Angelica kom och fotade prisutdelningen + andra klassen. Bilder och mer text kommer imorgon, nu väntar sängen!


Prisutdelning 1m. Foto: Angelica Barile


110. Foto: Angelica Barile

Lördag 1 oktober 2011




Duktig häst på Stäket idag!
Tyvärr var min insatts inte lika bra, då jag inte alls red bra. Stolpe in blev det idag, jag hade verkligen turen på min sidag, det kunde ha blivit både 8 och 12 fel. Men, dubbelnolla och fyra. Nu får vi hoppas att det går lika bra på Mälarhöjden imorgon. Framförallt ska jag rida bättre än vad jag gjorde idag!

RSS 2.0