Måndag 31 maj 2010


Måndag igen och jag är på vårdcentralen. Kan ju inte påstå att det är någon höjdare, men snart är det bara en timme kvar!
Igår var jag med Elin i Vallentuna på dressyrtävling. Två klasser red hon, varav den ena var den andra MSV B-starten tillsammans och det gick strålande! 63% red dom på och det räckte till en 7 placering, garttis!!

Imorgon är det brännbollsdag i skolan med temat kungabröllop. Är väl inte jättetaggad på att klä ut mig till en prinsessa och dessutom spela bränboll i min utklädnad, men jag får väl hitta en krona eller något som jag kan sätta på huvudet. Sen ska jag inhandla en god matsäck också, mums!
Hoppas solen skiner imorgon, då får jag en chans att sola mina äckligt bleka ben lite...

Imorgon är det första juni, jösses vad fort tiden går! Men ni måste hålla med mig om att slutet på maj, början av juni är den absolut bästa årstiden, när allt är så där vacker ljusgrönt och i stort sett allt blommar! Åh, I like!

Filmen


Här kommer filmen från igår. Tyvärr är filmen svartvit då Ninni råkade komma åt någon knapp för ett tag sen och jag har inte lyckats ändra tillbaka till färg...

Tack igen Erika för hjälpen med allt, + filmningen ;)


Fina hoppehesten!


Min häst är så himla fin!!
Idag åkte vi iväg till farmen och hoppade en lokal 90 cm clear round. Jag har varit ganska velig om jag ska åka eller inte med tanke på att vi inte har haft honom så länge, men eftersom det var så pass nära och jag vet att han är van att åka ut så bestämde jag mig i alla fall för att åka.
Och vilken häst sen då. Gick rakt in i transporten, stod som ett ljus, stod snällt i transporten när vi väl var framme och klev ut utan hets. Det här är säkert en självklarhet för många, men absolut inte för mig. Pacino bråkade som fan vid lastningen, vare sig man skulle bort eller hem, han gick fram och tillbaka i transporten när man väl var framme, och gick ut med en väldig fart! (men jag gillar honom ändå)

Inne på banan var det som om jag hade en ny häst. Han fick ett mycket bättre tryck i galoppen och oj vad han bjöd! Ville hoppa alla hinder han såg och var så himla glad. Gullehästen <3
Det blev en felfri ritt och vi fick med oss en rosett hem.

Film finns och jag hoppas på att jag ska få in den här i bloggen så fort som möjligt!


S.C 9 år


"Jag är mycket tröttare nu än vad jag var förut när jag var pigg"

Man får höra mycket när man jobbar med barn om man säger så, haha!


Onsdag 26 maj 2010


Byggde upp en liten bana och hoppade tillsammans med Maja idag. I början gick det väl sådär men sista rundan hoppade han så sjukt bra. Det var inga höga hinder, låg på 90 cm, men jag fick en bra rytm och känsla :)
Åh, nu längtar jag till på lördag!

Tisdag 25 maj 2010


Idag var sadelutprovaren ute i stallet och kollade på våra saldar. Dressyrsadeln låg perfekt, hoppsadeln behövde stoppas om och ha en tjockare padd under. Så himla skönt att båda sadlarna var okej så vi slapp lägga pengar på det :) Ska köpa två vanliga gjordar också, rider med de svängda som jag hade på Pacino, men han kan ha en vanlig gjord.

Jag hoppas på att solen skiner imorgon. Hade tänkt hoppa lite så det vore ju trevligt om banan torkade upp lite så man slapp hoppa runt i alla vattenpölar...

Måndag 24 maj 2010


Helg, helg, underbara helg! Synd att den bara är två dagar...
I lördags åkte vi ut till stallet tidigt för att hionna med allt som skulle göras denna dag. Kajsa hoppade för Erika på morgonen och sen fixade vi allt i stallet. Sen åkte vi till Rörby och hjälpte Erika med sina hästar. Anna var med hela dagen också :)
Klockan fyra åkte vi till Äppelviken och kollade på invigningen av det nya ridhuset och sen stannade jag och Anna på middagen. Trevligt att träffa alla men vi gick efter ett tag och mötte upp Ninni och Erika och gick och satte oss i en park och drack vin och lyssnade på musik. Mys!

Igår spöregnade det hela dagen, mindre roligt, men idag skiner solen igen :) Är på VC nu men det kanske blir en promenad med Ninni ikväll, vi får se. Imorgon är det gammaldags skoldag i skolan och jag har lite ångest över vad jag ska ha på mig... Men det löser sig!

Ebba hade en önskan om fler bilder på horsie, och det kommer! Pappa har haft kameran nu ett tag och det blir så dåliga bilder med mobilen, men som sagt, det är på väg!

Fredag 21 maj 2010


Jag hoppas verkligen att det kommer vara så här fint väder hela sommaren, så att det inte bara är varmt nu och sen när man har semester blir det dåligt. Jag tänkte ta igen det jag missade förra sommaren med tanke på foten, så det måste helt enkelt vara bra väder ;)
Idag efter jobbet börjar en fullproppad helg! Jag tror att det kan bli riktigt kul!

Bruna ben


Det är tråkigt att man har så bleka ben, annars kunde man ha haft klänning på sig de senaste dagarna och även idag. Men, jag går inte ut offentligt och visar mina kritvita ben, no way!
Hade jag inte varit så jäkla lat hade jag solat lite innan, men nu har jag ju inte gjort det och får alltså skylla mig själv.

Tisdag 18 maj 2010


Åkte ut till stallet och red lite dressyr på banan efter jobbet. Provade att rida honom på gagset som jag hade på Pacino, men det funkade väl sådär, så jag kommer fortsätta att rida på det vanliga tredelade, kanske byte någon gång ibland för omväxlings skull.
Han var fin idag, och han släppte verkligen till i galoppen, jätteroligt, för det har han inte gjort innan. I och med att galoppen funkade så pass bra kom jag även åt honom i traven på ett helt annat sätt. Fina häst :)
Imorgon funderar jag på att hoppa lite.

Jag måste bara säga att jag älskar det här vädret. Jag blir så himla glad, och att kunna skritta ut en sväng i t-shirt klockan 8 på kvällen och inte frysa ett dugg är så underbart skönt!

Söndag 16 maj 2010


Det blev en lyckad kväll igår med en mysig pickick i Rålis. Jag och Angelica köpte en massa gott och hade det urmysigt i solen medan vi väntade på de andra. Det blev lite kyligt fram mot kvällen, men jag tyckte att det var jättetrevligt och ser fram emot de varma sommarkvällarna med en mysig picknick framöver :)

Idag har jag varit ute i stallet och hoppat lite. Jag måste få ut någon som kan kolla sadlarna, så det bara är att tuta och köra.
Det gick i alla fall bra idag, och han verkade tycka att det var roligt!
På vägen hem tänkte jag att om Erika inte hade varit i Falun så kunde jag ha svängt förbi Rörby och sagt hej, men det får bli en annan gång. Vem möter jag när jag precis har kört förbi avfarten in mot Rörby om inte Erika och hennes pappa i lastbilen!! Fan...






Sooool!!


Vädret är helt underbart och jag har varit ute i stallet och gått en pormenad men min lilla häst.
Ikväll ska vi ha våran picknick som uteblev på Valborg, mys! Tråkigt bara att Erika inte är hemma och kan vara med... Men jag hoppas att det går bra för dig och Acke-bus i Falun!! <3

Torsdag 13 maj 2010


Nu är Eskadron-lindorna, BR-lindorna och Sjöhagen-lindorna fixade, så nu kan jag förhoppningsvis rida med dom också. Jag har sytt på lite extra kardbordband så han "flärpen" fäster i det istället för i fleecen, för det är helt värdelöst!



Idag har jag varit med Ninni på dressyrtävling. Det gick bra, hon red på 66.0 % och kom sexa. Elin vad där med Pb och det gick strålande för dom också. 67.? % red dom på och kom femma. Grattis mina fina flickor!! <3
Sen åkte jag ut till min lilla skrutt. Fick vänta i FEMTIO minuter på bussen i Ekerö Centrum, vilket sög, men jag kom fram till slut i alla fall.
Jag red en liten stund på banan, men idag var det så mycket som hände runt omkring så jag red inte så länge. Han är så hilma snäll och duktig som anpassar sig så bra! Gullehästen!

.


Jag är så trött så jag mår illa. Men jag har haft en rolig dag :)

<3




What a Luck
e: Lucky Light
eu: Feliciano






Tack snälla Erika för hjälpen med designen!! <3


Söndag 9 maj 2010


Helgen har varit bra, lite kallt igår kanske, men dagens väder verkar ju iaf vara bättre även fast det är mulet.
Anna är hemma i Bromma i helgen vilket är väldigt trevligt. Hon och jag åkte med Ninni igår på klubbdressyen ute på Farmen. Kallt som sagt, men det gick bra och Ninni och Queen knep en andraplacering, grattis!
Sen var tanken att vi skulle svänga förbi Rörby och hälsa på bästa Erika, men Nockebybron pajade ju så vi kom inte dit eftersom det var jordens köööö!
På kvällen knallade jag hem till Anna och drack vin och snackade lite skit, väldigt mysigt :)

Idag är det söndag och jag är så shoppingsugen så jag håller på att dö. Men jag tänkte försöka hålla i pengarna fram till nästa helg, får se om jag klarar det.

Har inga planer för idag mer än att tvätta mina kläder som jag redan har gjort, så vi får se vad som händer.

Vinkväll hos Anna


Dålig uppdatering, jag vet. Imorgon kommer det ett inlägg. Nu ska jag hem till Anna och dricka viiin :)

!


Inte många dagar kvar till fredag nu!!


117 tur och retur


Nehe. Jaha. Eller...
Skulle träffa Ninni och Erika idag och fixa en grej. Vi skulle vara hos Erika klockan 6. Kvart i 6 stod Ninni och lagade middag och Erika hade inte åkt från stallet än och jag som tycker att jag inte är så superbra på att beräkna min tid...
Det slutade i alla fall med att Ninni inte kom och jag och Erika gjorde mest ingenting.
Lite trist att det inte blev som vi hade planerat, men vad gör man.
Imorgon och på torsdag måste jag i alla fall ta tag i det som jag från början hade tänkt göra idag, som jag aldrig gjorde eftersom jag åkte fram och tillbaka till Spånga.

Cause we hate what you do and we hate your whole crew


Jag blir glad när jag hör den här låten och ännu gladare blir jag när jag tänker på dig eftersom refrängen passar in så fruktansvärt bra. Klockrent helt enkelt!

http://www.youtube.com/watch?v=cu_3Tvnx6IA

Tyvärr ville youtube inte sammarbeta så det fick bli en länk istället.

Söndag 2 maj 2010


Idag åkte jag och Elin till Mälarhöjden och tittade på när Angelica och Astrid tävlade. Angelica på Mumma och Astrid på Ninnis Queen.
Det gick bra för båda två och Astrid kom fyra, grattis!
Sen åkte jag med Elin ut till Sundby och hälsade på hennes lilla häst :)










Valborg bla


Igår var det valborg och tanken var att vi skulle ha picknick och sen sitta och mysa i en park någonstans och titta på en brasa. Tyvärr var det ju skittråkigt väder, som det alltid är på valborg, så våran picknick slutade på en pizzeria och myset i parken förflyttades hem till Angelica där vi spelade kort och drack vin :)

Idag har jag flyttat ut alla saker i stallet och ska ut nu i veckan och fixa klart det sista med boxen och allt och förhoppningsvis flyttar det även in en liten häst i slutet av veckan!!

Imorgon åker jag med Elin ut till hennes häst och sen åker vi till Mälarhöjden och kollar på när Angelica och Astrid tävlar.

Bilder från valborg:








Som vanligt spårade det ur lite framåt småtimmarna haha

RSS 2.0