Fullt ös! Medvetslös...?


Tequila ikväll hemma hos Elin med mina finaste! <3


Fredag 29 oktober 2010


Det gick skit igår i stallet. Jag red så jävla dåligt och blev så arg på mig själv att jag till slut gav upp. Dels var jag så trött så även fast jag visste vad det var för fel jag gjorde så orkade jag inte rätta till dem. Kroppen löd liksom inte. Musklerna var som bortblåsta och ingenting funkade. Katastrof!
Sen blir det ju faktiskt inte bättre av att det inte finns en enda spegel att glo i när man rider. Det underlättar något enormt. Dels ser man hur man sitter, vilket jag verkligen behöver för jag vet att min sits kan blir väldigt mycket bättre. Man ser hur hästen rör sig, formen, allting. Det fusket man inte känner, det ser man. Man ser även i tid om något "fel" är på väg. I nu läget känner jag det när det är för sent, när det redan är där och jag måste börja om från början, istället för att hinna rätta till det innan det kommer.

Nej, ridhus är i nuläget prio ett, och ni får gärna tycka att jag är en gnällkärring och en bekväm jävel som vill ha ett ridhus att harva runt i.


Jag saknar både hästen och ridhuset. Finaste Fridisen <3

Onsdag 27 oktober 2010


Måste bara få säga att min häst var grym igår på träningen!

Idag var jag i stallet på morgonen. Han fick stå eftersom jag skulle vara på jobbet en timme tidigare för ett teaterbesök. Det betyder att han måste gå på fredag istället.

Nu är jag nyss hemkommen från en mysig middag i stan tillsammans med Emelie-Grön som jag inte har sett på år och dar. Åh, det var så roligt att se henne och nu får det inte dröja lika länge innan vi ses igen som det har gjort nu på sista tiden.

Tisdag 26 oktober 2010


Det här med reflexer har fått en helt ny innebörd för mig nu när jag inte har tillgång till något ridhus, så därför har jag beställt detta täcke från horze.




Söndag 24 oktober 2010


Jag är i stort behov av ett par nya vite ridbyxor då mina håller på att gå sönder i rumpan. Dom har hängt med ett par år nu, och jag tycker att de ha hållt bra för att inte vara någon superkvaliteé. Men nu är slutet nära. Vi får se om de håller de två sista tävlingarna för säsongen, annars hoppas jag på att jag får på mig Kajsas.
Men ett par nya måste ju införskaffas, och jag har länge suktat efter ett par vita pikeur. Men eftersom jag
1) inte har hur mycket pengar som helst och
2) vet hur skitig man blir av att hålla på med hästar så har det känts ganska ovärt.

Men a, vi får se hur det blir. Ett par nya måste jag i alla fall ha.

Lördag 23 oktober 2010


Vad har hänt sen sist? Inte mycket...
Jag och Lucke var ute i skogen i torsdags och sen på kvällen träffade jag Elin.
Idag hoppade Kajsa lite nere i hagen, vilket gick väldigt bra.
Imorgon ska jag träffa Angelica, och som det ser ut nu så tar Kajsa hästen och rider ut en sväng med Maja.

Intresseklubben sprängs av överbelastning utav detta givande och intressanta inlägg. Usch. Hejdå


Foto; Angelica Barile

Några bilder från i söndags







Tisdag 19 oktober 2010


Det gick helt okej i söndags. Fyra fel i omhoppningen, men tiden räckte till placering, så jag är nöjd. Rivningen var helt mitt fel, då jag fick tillbaka honom alldeles för mycket i en sväng och tappade i princip all galopp och han hoppade stillastående. Han fick inte upp bakbenen tillräckligt snabbt, så då rullade bommen. Efter det blev jag så besviken på mig själv så jag slutade i princip att rida. Jag skäms nästan över hur omhoppningen ser ut när jag kollar på filmen. Men man lär sig av sina misstag som det så vackert heter så nu gör jag inte om den tabben igen.

Igår longerade vi och idag red Kajsa lite dressyr ute i regnet. Nu ska jag hoppa in i duschen, och sen krypa ner under täcket.


Foto: Angelica Barile

Söndag 17 oktober 2010

Finaste hästen







Foto: Maja Gunnars


Lördag 16 oktober 2010


Imorgon smäller det! Tävlingen jag har sett fram emot jag vet inte hur länge.
Jag ska till Bromma och hoppa 1m. Hemmaplan, fast endå bortaplan. Jag kan inte beskriva känslan. Det ska bli så roligt, men samtidigt är jag nervös och spänd. Det har gått så bra för oss i höst. Har startat tre lokala "tävlingsstarter" och vunnit två. Men samtidigt vill jag inte ha för höga förhoppningar, och i all min iver, och hopp om att det ska gå bra, rida dåligt. Som sagt. Det är mycket tankar och känslor, men jag ska åka dit imorgon och ha så kul jag bara kan. För det ska bli kul att få komma tillbaka och tävla. Tillbaka till Brommaridklubb där jag en gång började med tävlandet.


Jag och Sorbits 2004. 4e plats i lokal LC, BRK

Fredag 15 oktober 2010


http://www.tidningenridsport.se/Article.aspx?m=45207&a=517949

Det enda jag kan säga är att jag hoppas att Edward Gal får fortsätta rida honom.


Torsdag 14 oktober 2010


Satan i gatan vad det blåser ute!
Var nere på ängen i stormen och körde galoppintervaller. Jobbigt, men jag hoppas att det leder till något bra i slutändan. Kan ju även säga att hade jag tillgång till ett RIDHUS hade jag inte varit ute och konditionstränat, utan ridit dressyr i ridhuset. Fyfan vad underbart. Jag kan ärligt säga att jag saknar ett ridhus mer än jag trodde jag skulle göra. Tak över huvudet, ett bra underlag, speglar, lampor i taket så man ser... Ge mig!!!

Imorgon ska vi ut och gå lite, jag och min prins.

Onsdag 13 oktober 2010


Hoppträning igår på Sundby för Helena. Åh, det är verkligen roligt att få åka iväg (dock inte lika kul att behöva lasta och åka hem sen när det är kolsvart) Jag och Elin lämnade Sundbys stallplan samtidigt, då hade jag fixat  med skydd och sånt samt lastat hästen, och hon var klar för att åka hem.

Träningen gick helt okej. Han blir väldigt lätt spänd, tror det mest beror på att han är på ett nytt ställe, och då blir sprången ganska "platta" och han fryser liskom till. Han salppnade av lite mot slutet och då blev sprången mer runda. Tyvärr är våran kamera ur funktion, så det blev ingen film.
Jag fick ingen direkt wow-känsla, men det känns i alla fall helt okej inför söndag, då det är tävling på Bromma. Man kan ju nästan kalla det för hemmaplan, och det ska bli så fruktansvärt roligt, nervöst också för den delen...

Imorse var vi ute i skogen och skrittjobbade lite. Red skänkelvikningar på en grusväg. Gick väl sådär, det är mycket att titta på när man är ute i skogen helt ensam, så koncentrationen var väl inte på topp om vi säger så...
Imorgon blir det eventuellt lite konditionsträning nere i hagen tilldsammans med Ida.

Tisdag 12 oktober 2010


Hemma från en heldag med jobb, stall + hoppträning. Jag är helt slut. Nu ska jag sova. Ciao!

Film från gårdagen


Film från gårdagen


Lördag 9 oktober 2010


Har varit på Farmen idag på tävling. Kajsa och Lucke gjorde sina första starter tillsammans, och det gick strålers. Två felfria rundor = två rosetter med hem.
Kollade på VM när jag kom hem och jag måste ju bara säga att Rolf-Göran Bengtsson är min idol! Så jäkla tråkigt med det där skitpetet i andra rundan som resulterade i att han missar finalen som går imorgon, men ändå. Han rider ju som en gud!

Fredag 8 oktober 2010


Idag var min häst dyr. Så jävla fin var han. Red inte så länge, utan kände bara igenom honom lite inför morgondagen, men jag hade kunnat suttit och glidit ett bra tag.
Vi har haft det lite jobbigt nu ett tag i dressyren, så därför är det extra kul att det känndes så bra idag. Hoppas att formtoppen stannar ett tag nu ;)

Kajsa ska tävla på Farmen imorgon, så det blir en hyfsat tidig uppgång imorgon. Fast jag tycker det är helt okej på tävlingsdagar.


Torsdag 7 oktober 2010


Sadelutprovaren var ute idag och kollade på sadlarna. Först och främst skulle hon kolla hoppsadeln, eftersom jag tycker att den glappar rätt mycket i bakvalvet i traven, vilket den också gjorde så vi provade några andra sadlar som jag fick rida i. Hittade två stycken som låg bra på honom och som jag satt bra i, så nu ska vi rida med dom i typ en vecka och känna hur det känns.
Dressyrsadeln låg helt okej, så den kör vi på ett tag till.

Onsdag 6 oktober 2010


Var ute i stallet imorse och skrittade ut en sväng i skogen. Väldigt mysigt, men lite kallt. Dock märkte jag att vinden var skitkall när jag kom ut ur skogen, så idag åkte ett lite tjockare regntäcke på.
Håller på att ladda upp en film ifrån träningen igår, så den kommer upp inom kort.
Det gick helt okej igår, det var väldigt roligt att få komma iväg. Vi åker förmodligen nästa tisdag också, då hoppas jag på ett bättre flyt, när både han och jag är lite varma i kläderna. Det blir lätt lite spänt första gången man är på ett nytt ställe.




Måndag 4 oktober 2010


Var i stallet straxt efter klockan 7 imorse så jag skulle hinna fodra och fixa innan hovslagaren kom halv 8.
Trött var jag, men nu är Lucke fin om fötterna, och det är ju bra.
Jobbet sen till klockan 5. Helt okej, men jag höll på att blåsa bort i stormen och frös om händerna.
Sen gick jag hem, hämtade hund och syster, gick en sväng i kolonin och plockade äpplen och sen ner till videobutiken och hämtade två täcken från Hööks som hade kommit. Finfina, nu hoppas vi bara att dom passar också.
Imorgon blir det hoppträning. Ska till Sundby och träna med Elin för en tjej som heter Helena. Åh, det ska bli kul! :)


Söndag 3 oktober 2010


Min träningsvärk från gårdagens ridpass är inte att leka med. Jag har så ont i mina ben så jag kan knappt sätta mig på en stol, och när jag väl har kommit ner kommer jag knappt upp. Lyckat...
Imorgon kommer hovslagaren klockan halv åtta, så klockan ringer halv 6. Hej sovmorgon!

Lördag 2 oktober 2010


Stallet imorse. Segt att gå upp så tidigt, men jag tycker det är väldigt skönt att vara där ute på morgonen.
Vi var nere i hagen och körde galopp i intervaller, precis som förra lördagen. Han tyckte nog att det var lite jobbigt, jag med för den delen. När jag travade av honom så var han så jäkla fin! Mjuk i munnen och följsam i sidorna. Precis så vill jag ha honom i dressyren, men jag kan ju inte köra galoppintervaller innan varje dressyrpass... Eller varför inte? Inte så länge såklart, men ett litet tag. Tåls att fundera på.

Nu ska jag in till stan med Erika, ciao!

Fredag 1 oktober 2010


Det tänkte dressyrpasset igår utgick och istället så fick Kajsa hoppa.
Insåg att det inte skulle gå ihop annars eftersom hon måste hoppa lite fler gånger nu än hon brukar innan tävlingen på lördag.
Idag fick han vila och imorgon tänkte jag konditionsträna lite nere i hagen. Imorgon blir det även stan med Erika, har inte varit i stan på evigheter känns det som så det ska bli roligt!

Tjöss

Btw är det helt galet att det redan är första oktober...

RSS 2.0