Onsdag 29 februari 2012


Idag har det varit helt underbart väder. Över 10 plus grader och strålande sol.
Det första jag gjorde när jag kom ut till stallet var att ta av Lucke täcket så han fick gå naken ute den sista timmen.
Det blev tyvärr lite stressigt i stallet idag. Hovis kom och jag hade lovat att hjälpa Ninni med Queen. Men, snart är det helg, så jag får göra det jag hade tänkt hinna med idag i helgen istället.
Mocka hagen är ett måste i helgen, sjukt tråkigt men väldigt nödvändigt!


Tisdag 28 februari 2012


Jag hatar bloggar som inte uppdateras regelbundet, så jag förstår om ni hatar min blogg för tillfället. Men motivationen finns inte och då är det inte roligt att skriva. Där av den obefintliga uppdateringen, men jag ska försöka bättra mig.

I helgen var jag nere i Göteborg och Göteborg Horse Show. Två härliga dagar fyllda med hästar, tävlingar och shopping. Det blev inte så jättemycket shopping, det var väldigt utplockat när jag kom på lördagen, men ett nytt bett från sprenger storlek 12 fick följa med hem. Äntligen, som jag har letat efter ett sådant! Men, nu har jag ett och Lucke verkar trivas bra med det.
Jag köpte även en grimma från horse wear som matchar hans täcke + en ryktväska från Eskadron.

I ridningen har vi börjat sätta igång honom lite försiktigt. Jag rider barbacka eftersom min sadel är på omstoppning. Jag hoppas att jag får hem den snart så att jag kan känna lite mer ordentligt på honom. Jag tycker att han inte känns helt bra i höger varvet, det är liksom orytmiskt. Inte alltid, men stundtals. Så nu lutar det åt att jag ringer och bokar en kliniktid och fortsätter rida honom som jag gör, skritt och trav. Och märker jag att det blir bättre när han får röra på sig och komma igång så kan jag avboka tiden. Det är lättare att avboka en tid en att få en tid lite snabbt.

Så ser det ut i vårat liv för tillfället, och jag ska som sagt försöka att bli bättre på att uppdatera!

Tisdag 14 februari 2012

Igår åkte vi ut till stallet på kvällen och gick en promenad på ca 40 minuter utomhus. Det var ganska kallt och väldigt mörkt, men med reflexer och pannlampa gick det galant! Snön lyser ju upp lite också, och det är roligare att gå ute än inne i ridhuset. Nu är ju underlaget bra också, så ingen av oss halkar.                                                                                                                                                                                                                              

Så här snygga var vi! Notera Luckes reflex i pannan ;)
Idag var jag ute på morgonen. Helena tömkörde och idag blev det både skritt och trav. Tanken är att jag också ska köra lite så att jag lär mig, men i morse var Helena sen och jag hade bråttom till jobbet så idagfick hon ta alltihop. Hoppas att jag kan tömköra lite på fredag, då är det dax igen!
Igår var Karin (vet.) ute och kollade till en häst i vårat stall som hade blivit sparkad i hagen. Hon passade även på att kolla Luckes rygg och konstaterade att det är lite bättre, men inte helt bra. Höger sida är fortfarande ömmare än vänster. Vi kom även fram till en plan för nästa vecka och när vi skulle höras nästa gång. Nästa vecka får jag lägga in lite trav de gångerna jag sitter på honom, men det är fortfarande barbacka som gäller.   

Lördag 11 februari 2012

Igår när Helena tömkörde Lucke så fick jag prova lite. Tanken är att hon ska lära mig så att jag kan tömköra honom själv så småning om. Det var roligt och ganska svårt. Jag tappade lätt min position, jag kom för nära honom istället för att backa och spänna tömmen. Sen tog jag inte ut mina rörelser ordentligt, utan tog som ett tygeltag. Man måste ha större och tydligare rörelser när man tömkör. Sen var jag lite för långsam också. Innan mitt tygeltag hade gått igenom hela tömmen och fram till bettet så var det lite för sent. Men det var första gången i hela mitt liv som jag tömkörde, så med lite övning kan det bara gå bättre! Kan även passa på att säga att jag älskar min genomsnälla häst som låter mig virra runt utan att stressa upp sig. Finis! <3
Idag blev det en promenix på ca 30 minuter. Imorgon blir det en promenad på en kvart och sen uppsuttet skrittjobb en kvart. Helena ska tömköra igen på tisdag och på måndag blir det antingen uppsuttet skrittjobb eller en promenad. Vilken variation!

Torsdag 9 februari 2012


Jag är sjuk och hemma från jobbet. Men, horsie måste ju ha mat och kärlek även fast jag är sjuk och Kajsa har äckligt mycket i skolan (om jag har fattat det hela rätt) så jag har varit ute mitt på dagen igår och idag. Igår fick jag hjälp utav mamma. Superskönt eftersom allt går i slow motion när man är sjuk.
Lucke fick gå i ridhuset 2 x 15 minuter. En kvart innan Linus kom och sen en kvar efter han hade varit där. Det var inte alls planerat att Linus (hovis) skulle komma, därav hann jag inte gå en hel promenad på en halvtimme som jag hade planerat. Dock vet jag inte om jag hade orkat en hel halvtimme, så min kropp var nog ganska tacksam över att få en liten paus.
Linus satte (äntligen) på Lucke snösulor. Bättre sent än aldrig, men nu är de äntligen på!

Idag åkte jag ut själv. Det blev en ganska kort dag för Lucke i hagen idag eftersom jag inte orkade släpa upp vatten till hagen. Istället fick han komma in och äta lunch inne och där kunde han ju även dricka också om han ville. Jag passade också på att äta lite lunch när han åt.
Efter lunchen gick vi en promenad utomhus på ca en kvart, 20 minuter. Vi fick oväntat men mycket trevligt sällskap av Angelica som gick med en sväng innan hon hämtade Chelsea i hagen.
Efter promenixen gick vi in i ridhuset och jag skrittade uppsuttet en kvart.

Imorgon ska Helena tömköra. Hon tömkörde honom i tisdags också och han var jätteduktig. Helena var imponerad över hur mjuk han var så det var kul att höra. Imorgon är det alltså dax igen, spännande.

Jag hoppas, hoppas, hoppas verkligen på att allt det vi gör ska ge resultat snart. Jag vill inget hellre än att sätta igång honom och komma igång igen!

Måndag 6 februari 2012


Länge sen sist nu, igen. Har väl egentligen inte så mycket att skylla på mer än att jag jobbar lite längre än vanligt på dagarna nu den närmaste månaden och sen åker ut till Lucke efter middagen. Efter stallet är det snabbt hem för att hinna duscha och krypa ner i sängen. Vilket liv man har! (jag trivs dock med det, och det är själv-valt)

Vad har hänt sen sist då?
Karin var ute i fredags morse och konstaterade att Lucke fortfarande är öm i ländryggen och har en halv grads hälta på båda bakbenen, så följande två veckor kommer att se ut så här:
Tre dagar i veckan ska jag gå med honom 15 min, för att sedan sitta upp och jobba honom i skritt på rakt spår i 15 minuter.
Två dagar i veckan ska Helena tömköra honom i skritt. 20 min på båda rakt och böjt spår.
Resterande två dagar ska vi gå promenader.

Så får vi se efter två veckor. Jag skyndar långsamt, men vill så klart inget hellre än att komma igång nu och börja träna.

Nu får han även gå tillsammans med sin hagkompis igen, jätteroligt för dem, och skönt för oss.

I helgen fick jag rida på Miro. Roligt, men svårt. Han testar mig extremt mycket innan han accepterar att jag sitter där uppe och gör det jag ber honom om. Det är inga svåra saker jag vill, utan tex skritta rakt fram utan att putta in rumpan innanför spåret. Men tillslut släpper han efter och då går han jättefint.

Idag är Kajsa och Mamma ute i stallet, jag är hemma och försöker kurera min hals. Jag brukar sällan ha ont i halsen men nu är det andra gången på inte alls länge som jag har superont i halsen. Hoppas att det har lagt sig lite tills imorgon, för jag måste verkligen både åka till stallet och jobbet.

RSS 2.0