Onsdag 30 april 2014

 
Idag skrittade jag ut. Ebba, Jossan och Finura hängde också på. Ella var duktig och stannade och väntade in Finura eftersom hon tar mycket kortare steg. (Hon är en B-ponny)
Vi var ute i ca en timme, helt perfekt! Tyvärr var det lite kallt... 
Hann mocka hagen idag också, skönt!
 
Idag fick Ella en ny granne, Wille. Supersöt, och stor, fux valack. Lite pip och skrik blev det från hennes sida, men jag hoppas att de kommer trivas med varandra. Jag får nog räkna med en ganska rörig box imorgon.
 
Imorgon tänkte jag hoppa lite. Det var verkligen länge sedan vi hoppade. Jag är taggad och jag hoppas att Ella också kommer tycka att det är kul!
 
 

Tisdag 29 april 2014

 
Idag fick vi jobba hårt jag och Ella. Tränade för Jennifer och vi gjorde samma övning som vi påbörjade i vintras, innan Ella blev så loj. 
Red på stora mittvolten, ställa och forma runt innerskänkeln och ut med bakdelen, i alla gångarter, övergångar och avsaktningar. Jobbigt var det, men jäklar så fin hon blir när hon kommer igenom. Hon får massor av tryck i steget, så ibland blir det svårt att hänga med.
 
Imorgon blir det en skrittrunda i skogen.
 
 

Ellas vecka 18

 
Måndag: Vila
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: Skogen (mest skritt)
Torsdag: Tänkte hoppa lite på banan
Fredag: Ev träning för Jennifer
Lördag: Vila
Söndag: Skogen
 
 Foto: Angelica Barile

Söndag 27 april 2014

 
Tidigt, tidigt ringde klockan imorse och jag och Ella åkte mot Täby för vår första start tillsammans. En Lb:3.
Hon var lite spänd på framridningen till en början, men sen släppte hon mer och mer och jag tycker att hon var fin. Lite stark i galoppen, men inte så att hon sprang ifrån mig.
 
På banan var hon fin. Tyckte att det var lite konstigt med staketet och domarbordet, men accepterade läget och gick förbi. 
Jag är jättenöjd med Ella. Hon gjorde verkligen sitt bästa. Vi har ju haft svårt med galoppfattningarna och att stå helt still i sex sekunder. Nu fattade hon bra galopp och stod helt still. 
Med tanke på att det var första gången vi var ute tillsammans så är jag nöjd. Nu får vi träna vidare och åka ut och skaffa mer rutin så kommer det här nog bli bra. 
 

Lördag 26 april 2014

 
Igår tränade jag för Jennifer. Det gick ganska bra. Ella blir mer och mer sig själv, vilket självklart är superkul, men eftersom att jag inte har ridit på "den" Ella på ett tag så blir det lite svårt ibland. 
Vi övade på att få till mellantraven igår. Det gick okej men jag måste få henne att behålla formen.
Galoppdelen i programmet gick okej. Det är fortfarande övergången till trav från vänster galopp och ny fattning till höger som är lite svajig. 
Jag ska göra mitt bästa imorgon så får vi se hur långt det räcker.
 
Idag är det massa fix i stallet. Ella ska joggas igenom på banan, hon ska shamponeras, transporten ska få nytt strö och utrustningen ska smörjas. 
 
 

Torsdag 24 april 2014

 
Idag red jag först på banan och sen en sväng runt lagunen. 
På banan red jag igenom programmet en gång och sen övade jag på galoppdelen som inte är helt hundra.
Jag försökte verkligen tänka på det som Jennifer sa i tisdags, bland annat att korta tyglarna och att rida ordentliga vägar. Jag tycker att jag lyckades riktigt bra! Ella var fin och med mig hela tiden, tills vi kom till galoppdelen. I första fattningen drog hon på en rejäl bock, och sen fattade hon fel galopp någon gång. Men i övrigt tyker jag att hon gjorde det riktigt bra.
 
I vintras gjorde hon superfina galoppfattningar, nu är de inte alls bra. Irriterande när jag vet att hon kan. Men, jag får nöta vidare tills de sitter.
 
När jag hade ridit igenom programmet övade jag några gånger på galoppdelen. Får finslipa imorgon när Jennifer kommer. 
 
Red ut en sväng också. Blev en kortis men vi hann med lite galopp och trav. Ella var nöjd och glad.
 
 

Onsdag 23 april 2014

 
I söndagskväll kom vi hem från landet. I måndags ringde klockan alldeles för tidigt. 05.30 mötte jag Ninni i Ekerö Centrum och åkte med henne ut till stallet och hjälpte henne att knoppa Queen för att sen åka till Vällingby för en Msv C:2. Det gick alla tiders, och de red ihop 66.4% vilket ledde till en fjärde placering. Grattis!
Det var många fina hästar och jag blev faktiskt riktigt sugen på att tävla. Är ju anmäld till en Lb:3 på Täby på söndag, men jag har varit osäker på om jag ska åka. Igår bestämde jag mig för att jag kommer att åka. Spännande!
 
Innan jag åkte till landet så var det en veterinär ute som kollade Ellas tänder och tog ett blodprov. Inget vasst i munnen och tänderna var fina. Blodprovet visade inga konstigheter heller. Skönt. 
Förmodligen så har hon varit väldigt påverkad av pälsfällningen. Eftersom jag har gått igenom hela hästen nu, och inte har hittat något så kommer jag rida på. Öka kraven sakta men säkert tills vi är tillbaka där vi "slutade".
 
Red lektion för Jennifer igår. Var första gången på länge som jag red "på riktigt" och med lite mer krav. Det var i alla fall jättekul, och gick ganska bra. Några saker som vi måste träna mer på, tex övergången galopp, trav, galopp.
 
Idag får Ella vila. Jag passar på att göra alla tråkiga måsten. Mocka hagen, smörja lite osv.
 
 
Lycklig Ella som fick gå i den nya hagen och torka i solen. 
 
 

Ellas vecka 17

 
Hemma igen efter några sköna dagar på landet. Det blir ett snabbt inlägg nu så skriver jag ett bättre imorgon när jag har mer tid.
 
Måndag: Red igenom programmet på banan
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: Vila
Torsdag: Rida igenom programmet, sen skritta ut
Fredag: Träna för Jennifer
Lördag: Jogga
Söndag: Tävling. LB:3 på Täby
 

Måndag 14 april 2014

 
Igår red vi ut i skogen. Mest skritt, men även lite trav och galopp. Skrittade in på en "ny" stig som var väldigt mysig. Ella var pigg och glad och tyckte nog att det blev lite för mycket skritt. Jag är glad för alla täcken på framåtbjudning som damen bjuder på!
 
Hur Ellas vecka ser ut exakt vet jag inte riktig. Jag åker till landet på onsdag morgon och får ghälp av Angelica och Ulrika.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Banan
Onsdag: Angelica hjälper mig, Ella motioneras 
Torsdag: Ulrika hjälper mig, Ella vilar
Fredag: Angelica hjälper mig, Ella motioneras
Lördag: Angelica hjälper mig, Ella motioneras
Söndag: Angelica hjälper mig, Ella motioneras

Söndag 13 april 2014

 
Alltså dessa djur. Det hade varit så mycket enklare om de kunde prata istället för att vi måste gissa oss till hur vi tror att de känner. 
 
Jennifer tömkörde Ella i fredags och i början uppfattade vi henne nästan som nonchalant. Var inte alls på hugget som hon brukar, men gjorde det som Jennifer bad henne om, men var liksom inte lika kvick som hon brukar. 
Hon kom igång efter ett tag och jobbade på bra. Hon är helt ren i gången, rör sig fint, även när Jennifer tog henne på en ganka lite volt och verkligen böjde igenom. Däremot var hon ganska rak i halsen till höger och Jennifer tyckte att hon var stark i handen, och det brukar hon inte vara. 
 
Vi pratade ganska länge efteråt om vad det kan vara som "stör" Ella, eftersom vi inte känner igen henne.
Det syns eller känns ingen hälta när man rider/longerar/tömkör.
Svante har kollat igenom henne och hittade ingenting, förutom att hon var lite trött i bakbenen, annars väldigt fin i kroppen.
Jag har tempat henne en gång om dagen i tio dagar, ingen feber och ligger på en jämn temp.
 
Det vi får göra nu är att kolla tänderna och ta ett blodprov. Eftersom hon hänger i handen, framförallt biter sig fast i vänstertygeln, vilket hon har gjort ganska länge nu, kanske hon har en vass flisa som gör ont. Tänderna kollades i somras och i höstas, men det får alltså bli ett besök igen.
Blodprov tar vi för att se så hon inte har eller har haft en infektion i kroppen. Då borde hon dock ha haft feber, vilket hon inte har haft. 
 
Igår red jag barbacka på banan i ca 20 minuter. Jag vet att hon blir lite mer taggad när man sitter ner i sadeln, och när man rider barbacka så sitter man ju ner hela tiden. Men, det var som att rida på Ella igen. Pigg och glad. Tog fattningen direkt och verkligen galopperade på från första steget. Gjorde fina skänkelvikningar på diagonalen i trav och var fin i handen. 
Hade bytt både bett och nosgrimma fårn dagen innan när Jennifer tömkörde. Det kan dock inte ha varit hela hemligheten, eftersom jag växlar mellan olika bett och nosgrimmor relativt ofta. 
 
Vi får se hur det går idag. Tänkte åka ut i eftermiddag och rida ut en sväng. 
 
Vi skrittade fram på grusvägen innan Jennifer tömkörde. Ella fick ha de limegröna lindorna från BR. 

Fredag 11 april 2014

 
Tisdag: Longerade henne på banan. Hade inga inspänningar eller något, utan tanken var bara att hon skulle få röra på sig utan ryttare på ryggen. I början var hon lite seg, men det blev bättre ju mer hon kom igång. 
Vi skrittade av på grusvägarna runt stallet.
 
 
 
Onsdag: Vi skrittade ut en sväng, ca 20 minuter. Ella var pigg och var inte alls sugen på att skritta. Det kändes väldigt positivt, hoppas hon har hittat sin energi igen! Hon bjöd på en katapult-bock, och jag var såå nära på att få käka grus, men lyckades hålla mig kvar.
Travade lite på en grusväg och sen travade jag lite på banan, bara för att se om enegrin fanns kvar i kroppen när vi kom tillbaka till banan. Och jag tycker att hon hade ett bättre tryck i steget än innan.
 
På kvällen kom Svante. Ellas uppfödare och kiropraktor. Jag tror att Ella kände igen honom för hon la direkt upp huvudet på hans axel och slickade honom i ansiktet. 
Han tyckte att hon var fin i kroppen. Hittade inga större "fel", men konstaterade att hon var trött/öm i bakbenen. 
Han visade mig hur ja kunde massera henne efter passen, så det ska vi göra!
 
Nytt täcke från Bucas. Jag är ruinerad, men har äntligen hittat ett täcke som ligger BRA på Ella.
 
Torsdag: Igår skrittade jag på banan. Svante sa att jag skulle skritta henne i form och att hon verkligen skulle tramap under sig med bakbenen. Tyckte att hon gjorde det bra. 
 
Fredag: Idag kommer förhoppningsvis Jennifer och tömkör. 
 
 
 

Måndag 7 april 2014

 
Den här veckan är inte alls planerad. Kiropraktorn kommer den här veckan och han skulle höra av sig när han visste dag och tid, men har inte gjort det än. Hoppas han hör av sig snart så att jag kan lägga upp veckan på ett bra sätt.
 
Igår red jag lite på banan. Stundtals var hon seg som kola och nästa stund jobbade hon på riktigt bra. Vi red bara i 20 minuter innan vi avslutade med att skritta ut en sväng.
 
Idag tänkte jag longera henne på banan.
 
 

Söndag 6 april 2014

 
I fredags fick Ella nya skor så nu är hon fin om fötterna. Tycker att det är så skönt när hästarna är nyskodda. De äckliga snösulorna rök, så nu får våren se till att stanna!
 
I går skrittade vi ut en sväng. Har ridit förbi en stig flera gånger och igår hade jag bestämt mig för att rida in på den för att se vart den gick. Såklart var det ett helt gäng människor och hundar som gick in på stigen precis när jag bara hade några meter kvar. Eftersom jag hade Elva med mig och hon inte känner sig bekväm med att träffa hundar som hon inte känner så fick vi rida förbi stigen och ta en annan sväng. 
 
Idag funderar jag på om jag ska skritta ut en kortare runda för att sedan stämma av lite hur hon känns på banan. Vi har ju inte ridit på banan sedan i måndags.
 
 

Onsdag 2 april 2014

 
Idag kändes Ella som sitt gamla vanliga jag. Öronen spetsade hela uteritten och skitsur över att hon bara fick skritta. Hoppas att hon bara var lite vårtrött och har hittat sin energi igen. Kommer dock att ta det lugnt veckan ut. 
 
 

Tisdag 1 april 2014

 
Den här veckan är ganska tjock, så uppdateringen kommer inte vara på topp.
 
Joggade Ella på banan igår, travade över några bommar. Idag tänkte jag att jag ska longera.
 
 

RSS 2.0