Helgen

 
Lördag
I lördags tog jag med mig Elva och åkte till stallet runt lunch. 
För Ella blev det ett pass på banan där vi övade på galoppfattningar. Högerfattningarna gör hon så himla bra, vänsterfattningarna är betydligt svårare men det går bättre och bättre.
I en vänsterfattning gjorde hon en katapult-bock och det var millimeter från att jag fick smaka på ridbanans underlag, men jag klarade mig!
Vi avslutade med att rida ett varv i förvänd galopp (höger galopp i vänster varv) och sen i vänstergaloppen så kunde jag trycka på henne på långsidan, men få tillbaka henne med hjälp av en lite förhållning och rösten när vi kom fram till kortsidan. Bästa Ella, det tar sig och vi börjar hitta varandra mer och mer.
Även en guldstjärna till bästa Elva som sitter helt still vid banan och tittar på när jag rider!

Söndag 
Kajsa och Ella red ut i skogen. Ella hade varit lite spänd men det hade gått bra.
 


<3

 
Idag är det två månader sedan vi sa hej då. Du fattas mig.
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Hovis

 
Igår kom hovslagaren och Ella blev (till slut) fin om fötterna. 
Linus tyckte att hon hade vuxit ojämnt i sina framhovar och att höger fram var värre än vänster. För att hon inte skulle belasta höger fram mer än vänster så provade han att sko henne med andra skor fram än vad hon har haft tidigare så får vi se om det blir bättre. 
Ella visade sig inte från sin bästa sida utan hoppade runt lite överallt och Linus hängde tappert efter. Som tur var tyckte han inte alls att det hon gjorde var så farligt, men jag som är van vid Lucke som stod som ett ljus skämdes ganska mycket... 
Ändå har vi övat sedan förra gången han skodde genom att ta hovkrasten och slå på skorna och runt om hoven. Nu får vi ta något som är lite tyngre, för ljudet var inga problem, det var vibrationen upp genom hoven som han trodde att hon reagerade på. 
Hur som helst, vi, eller Linus, fick tillslut på alla fyra skor och Ella fick gå ut i hagen. 
 
 

Träning för Ann Liwing 25/9-13

 
Hoppningen i onsdags gick bra. 
Vi började med att hoppa tre små sockerbitshinder på volt med ett galoppsprång emellan. Det var lite klurigt, men gick bra efter några försök. Något vi måste träna mer på!

Efter det så hoppade vi ett räcke på långsidan, gjorde halt och sen red vi an mot nästa räcke. Mellan räckena var det ca 30 meter. 
 
Efter det hoppade vi en serie på medellinjen. Räcke, ett galoppsprång, räcke, ett galoppsprång, räcke, två galoppsprång oxer. 
 
När vi hade hoppat igenom serien några gånger så satte vi ihop alla hinder till en liten bana. Ella hoppade fint och vi lämnade träningen väldigt nöjda båda två. 
 

Torsdag 26 september 2013

 
God morgon!
Det är kallt som attan, 0.8 grader (!!!) och jag har lite ångest över att Ella bara har ett skaltäcke på sig... 
De här dagarna när det är kallt på morgonen och sen varmare mitt på dagen är det svårt att täcka hästarna tycker jag. Men det får nog bli ett lite varmare täcke snart i alla fall + täcke inne i stallet. Hon är fortfarande naken inne. 
 
Träningen igår gick bra och Ella var duktig! Skriver ett separat inlägg om träingen när jag kommer hem, nu måste jag rusa till jobbet! 
 
Fina Lucke! 110 på Mälarhöjden hösten 2012

Inställd tömkörning och bilkö

 
Idag blev dagen inte alls som planerad. Den enda dagen på veckan som verkligen var planerad sprack totalt. Förs fick jag ett sms av Ulrika om att Jennifer hade fått förhinder och tyvärr inte kunda komma ut idag. Där sprack tömkörningen. Tänkte om och bestämde mig för att det fick bli longering. 
Gick hem efter jobbet, åt middag och satte mig i bilen för att åka ut till stallet. Kom till Nockeby och där var det tvärstopp. Det tog mig 40 minuter att köra över Drottningholmsbron... Ringde till Ulrika och berättade att det är tvärstopp i trafiken och fick till svar; Vänd du, jag kan ta hand om Ella. 
 
Åh! Lycka! Ibland får jag nypa mig i armen för att faktiskt förstå vilket underbart stall jag står i. Tack snälla för hjälpen!!! 
 
Så idag fick Ella vila och imorgon åker vi till Nytorp och hoppar för Ann. 

Halva vecka 39

 
Veckan är inte lika planerad som den brukar. Oftast kollar jag och Kajsa scheman och andra "aktiviteter" för veckan på söndagskvällen och gör utefter det en veckoplanering för Ella. Denna söndag blev det inte så. så veckan är inte helt spikad.
 
Måndag: Markarbete på banan 
Tisdag: Jennifer tömkör
Onsdag: Ann-träning??
Torsdag: Promenad (om vi åker på Ann-träningen)
 
Fredag, lördag och söndag är inte planerade än. 

!

 
Hej!
Ville bara titta in och skriva att Ella var så GALET FIN idag!! Bästa lilla skruttfia. 
 
 

Söndag 22 september 2013

 
Igår kom Anna ut till stallet helt spontant, vilket var jättekul! Självklart satte jag henne i arbete direkt (hehe) och hon fick agera banpersonal. Förhoppningen var ju att Ella skulle lyfta på sina små fötter, men vid ett par tillfällen fick Anna lägga upp de bommar som föll. Tack för titten och för hjäpen! 
 
Idag blev det en kortis i skogen, mest skritt och lite trav. Mysigt var det och Ella var glad. Imorgon får det nog bli lite trim på banan och på tisdag ska Ella tömköras. 
 
 

Filmer från dagens hoppning 21/9-13

 
 
 
 
 

Fredag 20 september, träning för Jennifer

 
Kajsa är sjuk och åkte hem från skolan med huvudvärk och illamående, så att bestäma vem som skulle träna för Jennifer blev inte så svårt.
Mamma hämtade upp mig direkt när jag slutade, så åkte vi ut till stallet. Jag fick en kvart extra på mig för Jennifer var lite sen, men det blev nästan lite stressigt ändå.
 
Träningen gick i alla fall bra. Jennifer gav Ella väldigt mycket lovord och det är klart att man blir stolt när man får höra att man har en fin häst som med rätt träning kan gå långt. 
Däremot hade jag en liten oros-klump i magen när jag travade fram. Jag tyckte inte att hon kändes helt som hon brukar. Absolut inte halt eller oren, men lite ojämn. Kände bara av det i höger varv. Inte hela tiden, utan ibland. Det blev bättre efter galoppen och då kändes hon som hon brukar.  
Det kan ju vara så, eller jag vet att det är så, att jag är extra orolig när det inte känns helt som det brukar. Jag blev expert på att känna av hur Lucke rörde sig från dag till dag och nu när inte Ella travade som hon brukar blev jag självklart orolig på en gång. 
 
Idag övade vi mycket på galoppfattningar och att hon inte får ånga på så mycket i vänstergaloppen. Sen blev det även lite skänkelvikningar, både på diagonalen och på långsidorna. 
 
Imorgon tänkte jag som jag skrev tidigare köra lite markarbete med bommar. 
 
Foto; Angelica Barile

En solig torsdagskväll

 
Igår red jag ut tillsammans med Angelica. Det var ett tag sedan vi red ut ihop så det var verkligen mysigt! 
Chelsea var lite spänd, men jag tycker att det gick bra över lag. Vi skrittade mest men det blev även lite trav och galopp. 
 
Angelica och Chelsea
 
 
Idag blir det träning för Jennifer. Det är inte helt bestämt än om det är jag eller Kajsa som rider, vi får se.
Ninni kan inte rida på söndag heller, så jag funderar på att rida ut på söndag och köra lite bommar på banan på lördag. 
 

Ella städar

 
 
 

En regnig torsdag

 
Nu är det lite brådis. Ska hinna packa väskan med stallkläder och fixa ihop någon middag innan jag rusar till jobbet. 
 
Snabb update om gårdagen. Ninni kunde inte följa med ut så jag och Ella var ute i skogen och klättrade lite. Vi skrittade hela rundan och klättrade upp för de backar som jag visste att man kunde gå uppför utan att mötas av ett stup på andra sidan. Jag gillar verkligen inte att gå nedför för branta backar när jag sitter på hästen. Det blev totalt tre lite längre backar. Två som var ganska branta med inte så långa och en längre som är gansak seg. 
 
Idag ska jag och Angelica rida ut. Det ska verkligen bli roligt! Hoppas bara att det slutar regna...
 
Juste, har en film på Ella som jag lyckades filma igår. Den ska jag visa er ikväll! 

Markarbete med travbommar

Igår var Ella PIGG! Fick påminna henne hela tiden om att inte springa ifrån mig och arbetet.
Igår invigde vi våra nya bommar. Fem travbommar på medellinjen fick det bli. Jag började med att rida fram ganska länge innan jag började rida över bommarna. De två/tre första gångerna vi travade över bommarna gick det lite väl fort, nästan så hon inte hann lyfta på fötterna, men efter det så travade hon över dem hur fint som helst. Lyfte verkligen på fötterna och travade över varje bom utan att bli springig.
När vi travat över bommarna ett par gången så gjorde vi övningen lite svårare. In över bommarna, halvhalt och sen skänkelvikning för antingen höger eller vänster skänkel ut till spåret. Lite svårt de första gångerna, men när hon väl förstod vad hon skulle göra så gick det bra. 

Galoppen igår var svår. Hon var fin i högergaloppen och lyssnade bra både fram och tillbaka och avbrotten till trav blev bra. I vänstergaloppen däremot gick det bara fort. Fick inte igenom min halvhalter, avbrotten blev inte alls bra osv. Om man ska se det positiva med galoppen igår så fattade hon rätt galopp i alla fattningar. 

Idag ska hela familjen på musikal med farmor, så Ella får en vilodag. 





Vecka 38

 
Måndag: Markarbete på banan med bommar
Tisdag: Vila
Onsdag: Dressyr med Ninni
Torsdag: Skogen
Fredag: Ev träning för Jennifer
Lördag: Skogen
Söndag: Dressyr med Ninni
 
 

Söndag 15 september 2013

 
Idag var det en full bil som rullade ut till stallet. Jag, Kajsa, mamma och Elva. Sen plockade vi upp Ninni vid Ekerö Centrum. 
Som jag skrev i det förra inlägget så var alla på tävling, så vi tog hand om stallet + släppte ut deras hund, Maisey.
Igår när vi åkte hem från stallet så blandade jag ihop mina nycklar. Nyckeln till stallet och sadelkammaren har ett likadant nyckelband som nyckeln till sadelskåpet och låset till transporten. Jag åkte alltså hem med transport nyckeln och lämnade stallnyckeln i stallet. Fick ett sms av Ulrika när jag kom hem om att jag glömt stallnyckeln i stallet men att hon hade lagt den på ett ställe där jag kunde komma åt den. Alltså ingen fara. 
 
Stallet brukar alltid vara öppet på dagarna men om ingen är på gården är det låst in till sadelkammaren osv, men man kommer alltid in i stallet. Idag när vi kom var dörren låst. Ingen fara tänkte jag, det har säkert lämnat någon av de andra två dörrarna öppna. Nej... 
Lite smått panikslagen förstod jag att Ulrika och Ebba hade åk från stallet på morgonen i tron om att Olivia och Rebecca skulle lämna stallet öppet, som vanligt. Just idag hade den personen som lämnade stallet sist varit väldigt noga med att låsa alla dörrar och min nyckel låg på insidan. Inne i stallet fanns även deras husnyckel som jag skulle ha för att släppa ut stackars Maisey. Toppen!
 
Men, ibland ska man ha lite tur. Det behövdes; ett öppet fönster, en soffa och en grep. Simsalabim så hade vi fått tag på nyckeln så vi kunde komma in i stallet och ta hand om hästarna och släppa ut Maisey. 
 
En av bilderna som Angelica skickade imorse. 
 
För Ninni och Ella gick det bra. Har vi tur kan vi klämma in två dagar som Ninni kan komma nästa vecka. 

Helgen

 
I fredags tränade Kajsa för Jennifer och det hade gått jättebra! Väldigt roligt. Tyvärr kan vi inte träna på tisdag för då ska vi på musikal med farmor, men förhoppningsvis kan hon rida på fredag igen. 
 
Igår red Kajsa ut i skogen i ca en timme. Det blev mest skritt på långa tyglar. Mysigt och Ella verkade nöjd med turen när de kom hem igen. Efter turen i skogen så fick Ella bada med shampoo. Det behövdes kan jag säga! Men nu är hon ren och fin och hon tyckte det var helt okej att bli tvättad. Efter tvätten gick vi ut och betade och torkade i solen. 
 
 
Utrustningen fick sig också en omgång när vi ändå var i farten, så nu är den nyputsad och fin! 
 
Idag kommer Ninni ut och rider, så idag blir det ett pass på banan. 
Ebba, Olivia och Rebecca är på tävling idag, så det är bara Ella och Kanyon hemma i stallet. Vi ska hjälpa till med att mocka och fixa mat till alla hästar och sen ta in Ella och Kanyon innan vi åker. 
Fick ett sms av Angelica imorse (hon ska åka med Olivia på tävlingen) där det stod att Ella hade brådis ut i hagen och så skickade hon ett gäng härliga bilder. Mysigt för hästarna att få gå ut i morgonsolen och att det fortfarande är så pass varmt att de slipper ha täcke! 
 

Hoppning och promenad

 
I onsdags åkte vi till Nytorp och tränade för Ann. Jag har verkligen längtat efter att få börja träna igen och det var så himla roligt! 
Ella skötte sig väldigt bra och fick många fina ord från Ann. 
Det var jag och Ella och två till femåringar i gruppen så alla var på ungefär samma nivå, vilket var väldigt skönt. 
I onsdags övade vi på att styra. Jättebra eftersom jag och Ella verkligen behöver öva på det, särskilt till höger. 
Vi började med att trava över fyra bommar på en mindre fyrkant, så det låg två bommar på ena långsidan och två på den andra. Här skulle vi ha hästarna så raka som möjligt och rida raka hörnpasseringar. Efter att vi travat över bommarna gjorde vi samma sak fast i galopp. 
 
När vi var klara med bommarna så började vi hoppa fram på ett litet kryss på en volt. När vi hoppat krysset ett par gånger så hoppade vi en serie som stod på medellinjen. Räcke, tre galoppsprång, oxer, tre galoppsprång räcke. 
Vi började med att hoppa över räcket och sen lägga en volt till antingen höger eller vänster innan vi hoppade oxern. Efter oxern la vi en volt åt andra hållet innan vi avslutade med att hoppa räcket. När vi hade hoppat igenom serien några gånger och lagt volter till både höger och vänster så hoppade vi serien med volterna och sen avslutade vi med att hoppa igenom serien som den var, med tre galoppsprång mellan varje hinder. 
 
Extremt fult, men ni kanske får en bättre bild av övningen!
 
De blå bommarna var de vi travade/galopperade över i början av passet. Vi gjorde alltså en fyrkant runt den gröna oxern. Bommarna fungerade senare som en "korridor" så att vi skulle komma rakt på nästa hinder när vi hoppade igenom hela serien utan volter. 
 
Den här övningen tyckte jag var jättebra, och nu när det finns bommar så kan jag bygga upp samma övning hemma och verkligen öva! 
 
Igår gick jag och Ella en promenad ute i ca en timme. Vi hade det jättemysigt och det kändes väldigt lyxigt att kunna gå ute i linne och inte frysa! Det är ju ändå snart mitten av september och klockan var efter sju! 
 
    
 
Idag ska Kajsa träna för Jennifer. Tyvärr hinner jag inte åka med då jag slutar mycket senare än vad hon gör. Väldigt tråkigt för det hade varit kul att se! Hoppas att det går bra och att Kajsa känner sig nöjd. 

Tisdag 11 september 2013

 
Igår när jag kom till stallet möttes jag av en väldigt brunstig häst! Hon stod och tryckte sig mot väggen mellan henne och Ellison, och stackars Ellison såg väldigt generad ut och stod i sin tur och tryckte mot den andra väggen och tittade åt ett annat håll. 
Boxen var rörig och jag trodde aldrig att jag skulle bli klar med mockandet.
 
Men, på en och en halv timme blev jag klar med både mockning och häst så halv nio var vi redo för ett lättare pass på banan. (Igår fick jag för övrigt tända lampan på banan för första gången, lite sorgligt)
Ella var extremt pigg och framåt, men lyssnade också väldigt bra på min röst och mina förhållningar. Tyvärr tog hon inte förhållningarna lika bra i galoppen, men i traven var hon väldigt fin. Däremot är galoppen det vi måste träna stenhårt på så att den är hyfsad till den 5 oktober, då det är dags för tävling. Travdelen gör hon väldigt bra, men galoppen måste vi som sagt öva mer på. 
 
Igår fick jag också hjälp av mamma och min lillebror som åkte och hämtade tio stycken bommar som jag har fått köpa. Nu är det bara sockerbitar/hinderstöd som saknas, så om det är någon som har eller vet någon som har några sockerbitar som bara ligger och inte gör någon nytta så hör av er!! 
Bommarna är helt omålade, så det måste vi fixa till. Måste bara hitta en färg som håller för att ligga ute och som inte är svindyr...
 
Idag är det träning för Ann, så ikväll runt sju rullar transporten till Nytorp. Det ska bli så himla kul! 
 
 

Vecka 37

 
Ungefär så här kommer den här veckan att se ut för Ella. 
 
Måndag: Vila
Tisdag: Jogg på banan
Onsdag: Hoppträning för Ann
Torsdag: Promenad för hand, en timme
Fredag: Träning för Jennifer? 
Lördag: Dressyr med Ninni / skogen
Söndag: Dressyr med Ninni / skogen
 
Fredagen är fortfarande lite oklar, då jag slutar sent och Olivia och Ebba slutar tidigt. Jennifer kommer troligtvis komma till Bonavik tidig eftermiddag och då är frågan om jag hinner ut till stallet innan Jennifer åker hem. 
Annars är tanken att hon kommer ut och håller träningar två gånger i veckan (tisdag och fredag) och att jag och Kajsa ska vara med på dem. Kajsa rider på tisdagar, då hon slutar mycket tidigare än vad jag gör och jag (om jag hinner) rider på fredagar. 
Tisdagarna kommer nog bli varannan vecka, eftersom att Ann-träningarna ligger varannan onsdag. Det blir nog lite mycket för Ella med träning tisdag, onsdag och fredag. Istället blir det träning tisdag och fredag ena veckan och onsdag och fredag andra. 
 
 
 

Söndag 8 september 2013

 
Som jag skrev tidigare så blev det ingen hoppning i ridhuset, men det hindrade inte oss från att skutta lite hemma på banan! Vi började med att åka till grannstallet där vi fick låna fyra stycken sockerbitar och sen fick hagstolparna bli bommar. Voila! Det blev faktiskt rikitgt bra. 
 
Från början var det fyra travbommar, som blev till fyra galoppbommar. Sen höjde vi upp en av de fyra galoppbommarna och så småningom blev det två upphöjda. Vi avslutade passet med att hoppa ett litet räcke på långsidan och ett på diagonalen. Ella var väldigt duktig och nu längtar jag till onsdag när vi ska åka och träna för Ann! 
 
    
Klicka på bilderna för att se dem i större format.
 
Ella fick även prova en hög av Luckes täcken. Fyra stycken kunde hon ha (tre av dem är transport/svett täcke och ett regntäcke). Resten av täcken får Ulrika prova och se om det är något som passar till hennes hästar. 
 
      
 

Lördag 7 september 2013

 
Igår gick det inte att komma åt blogg.se, därav inget inlägg.
Ninni följde med ut igår och red på Ella. Det går bättre och bättre för varje gång och jag tror att Ella tycker att det är roligt, även om hon tjurar ihop ibland. Hon tycker att det är jättejobbigt att Ninni har hittat hennes svaga pungt, höger bakben, och vill inte alls trampa under sig med det på samma sätt som hon gör med vänster bak. Därav lite åsikter och ifrågasättande från Ellas sida. När hon blir starkare i sig själv och har fått mer muskler så tror jag inte att det kommer vara lika jobbigt för henne.
Efter passet fick Ella en dusch innan hon fick gå ut i hagen. Jag och Ninni satte oss i solen och åt lunch. Vädret är ju helt underbart och jag hoppas att september fortsätter att bjuda på sol och värme! 
 
 
 
Idag var tanken att vi skulle lasat och åka till ridhuset och hoppa  lite. Tyvärr blir det inte så, utan vi får trava och galoppera över hagstolpar hemma på banan istället. Däremot blir det hoppning på onsdag när Ann-träningarna drar igång! 

Fredag 6 september 2013

 
Igår fick jag hjälp av Ulrika som tog hand om Ella, då det var både APT och föräldrarmöte på jobbet. 
 
Idag var jag och Ella ute i skogen. Vi skrittade runt halva lagunen och sen galopperade vi upp för en ganska lång backe och avslutade rundan med lite trav på grusvägen och sen skrittade vi hem sista biten på en mysig skogsstig. 
Ella var pigg och glad och extremt fin i traven! I galoppen blev hon Racer-Ella, vilket är lite svårt att förhindra när man är ute i skogen. Hon är absolut inte okontrolerbar, men hon tycker att det är så kul, och då blir jag så glad! 
 
Imorgon är det dressyrtrim med Ninni! 
 
Bild från dagens uteritt.

Onsdag 4 september 2013

 
I går blev det ganska mycket häst efter jobbet. Direkt när jag slutade så gasade jag ut till Färingsö för att ta hand om Queen. Mockade, borstade och bytte vatten. Sen tog jag med mig Ninnis hjälm och stövlar och åkte till Ekerö Centrum där jag ställde min bil och hoppade in i Ninnis för att åka ut till Ella. (Himla dumt att det är så långt mellan stallen när man åker bil. Hade man haft en båt hade man bara kunnat åka rakt över sjön...) 
 
Hur som helst, Ninni var alltså ute och red Ella igår. Jag tyckte att det gick bra och Ninni var nöjd. Igår låg fokus på galoppfattningar och avbrott galopp/trav. Ella var duktig men hon blir fort trött och då orkar hon varken fatta eller bryta av korrekt. I slutet var hon i alla fall väldigt fin och verkade väldigt nöjd med sig själv!

Idag gick Kajsa och Ella en promenad i skogen i en timme medan jag mockade och fixade mat. 
Vi provade också en hel hög med täcken som Ulrika av en eller annan anledning inte skulle ha kvar. Vi hittade fyra täcken som passade, två utetäcken, ett lite tunnare och ett lite tjockare (med hals) och två innetäcken som passade. Hur bra som helst. Däremot svider det fortfarande lite i hjärtat att Ella inte kan ha Luckes täcken. Jag tycker att det är viktigt att täcket ligger bra på hästen och fungerar som det ska så jag har lagt ner ganska mycket pengar på Luckes täcken och verkligen varit rädd om dem. Men men, sådant är livet och nu ska jag ta med mig dem till stallet och se om det är någon av Ulrikas hästar som kan ha något av täckena, det vore ju toppen om vi kunde byta! 
 
Ella hade hela hoven full av kottar när de kom tillbaka från promenaden... 
 

Ellas vecka 36

 
Ungefär så här kommer Ellas vecka att se ut. 
 
Måndag: Kajsa rider dressyr på banan
Tisdag: Ninni rider dressyr på banan
Onsdag: Promenad (för hand) i skogen ca en timme
Torsdag: Vila
Fredag: Rida ut i skogen
Lördag: Ninni rider dressyr på banan
Söndag: Vi åker ev till ridhuset och hoppar lite
 
 

Ella är anmäld till sin första dressyrtävling!

 
Jag har funderat på det här med träningar och tävlingar med Ella i höst. 
Från början var jag helt säker på att vi bara skulle träna i höst och sen börja åka ut på lite mindre tävlingar i vår. Men ju mer vi har ridit och tränat hemma, desto mer sugen blir jag på att åka ut och tävla. Innan jag hade bestämt mig för om jag skulle tävla eller inte så löste jag i alla fall en licens till Ella, så hon har en. 
Ju mer jag tänkte på saken ju roligare tyckte jag att det skulle bli. I hoppningen är vi inte riktigt redo än för att åka ut och tävla, där behöver vi mer träning, men jag tror absolut att hon skulle klara av att starta en lokal Lätt B. 
Tyvärr var det inte bara Ella som stod utan licens utan jag var tvungen att fixa en till mig själv också, plus medlemskap i en klubb. Helt plötsligt var vi uppe i väldigt mycket pengar och eftersom det inte är jättemånga tävlingar kvar så kändes det helt enkelt lite för dyrt. Då är det bra att man har fina vänner som;

1) Har en licens
2) Är medlem i en klubb
3) Har tävlat MSV-klasser i dressyr, och är lite mer insatt i "dressyr-världen".
 
Alltså. Ninni är anmäld till en lokal Lätt B:2 med Ella på Stäket den femte oktober. Väldigt kul och spännande att se vad hon tycker om det! 
Jag ser det enbart som rutin. Och rutin som rutin. Självklart är det inte samma sak att tävla hoppning som dressyr, men hon åker iväg och ska utföra ett jobb på en annan plats, med andra hästar och massa folk. Alltså åker vi ut på den här, och förhoppningsvis någon till dressyrtävling i höst, för att skaffa oss rutin! 
 
Ninni var ute redan idag och red. Det gick bra och det är väldigt nyttigt och kul att se sin häst från marken. Nu ser jag att vi VERKLIGEN måste öva på avbrotten mellan galopp och trav. Hon måste orka sätta under sig sina bakben och verkligen hålla ihop sig in i avbrottet, inte tappa dem och slängtrava in i traven. 
Sen måste jag också få henne att jobba mer med sitt högra bakben. Hon är helt enkelt svagare i det än i sitt vänstar. 
Det ska bli väldigt roligt att få åka ut med Ella på tävling! 
 
Fina Ella! Foto: Angelica Barile

RSS 2.0