Fina, fina du, jag kommer sakna dig!




Förlåt, jag känner mig som en jävla svikare. Du kommer i alla fall ha en speciell plats hos mig, och jag kommer minnas stunderna tillsammans med dig med en enorm glädje!


-


Jag har inte ens bytt om till stallkläder än och tårarna har redan börjat rinna. Ta bort mascaran från underfransara kan nog vara en bra idé...
Fan, jag hatar det här!

Onsdag 31 mars 2010


Majoriteten av dom som jag umgicks med i helgen har deckat och ligger hemma och är sjuka. Än så länge står jag på benen, och jag hoppas verkligen att jag klarar mig, för jag vill inte bli sjuk nu under min ledighet.
Japp, jag ska vara ledig och åka ner till landet över påsk och det ska faktiskt bli riktigt skönt att åka ner.
Idag är ju sista dagen med Pacino, så att vara borta i lite mer än en vecka och tänka på annat är nog precis vad jag behöver. Inte gå hemma och inte veta vad jag ska göra av min "stalltid" som jag nu måste fylla ut med någonting annat...

<3






Det jobbigaste av allt är att jag inte kan förklara för dig...

Mina tankar åker hiss


Idag ignorerade jag det gråa vädret utanför fönstret och satte på mig en tunnare jacka och något annat på fötterna än uggs eller gummistövlar. Det fick jag ju såklart ångra när jag huttrande gick till jobbet och fick gå stora omvägar för att inte bli kladdig eller blöt om fötterna. Jag lyckades faktiskt riktigt bra på vägen till jobbet, men när sen brandlarmet gick på eftermiddagen och jag var tvungen att klafsa över "gräsmattan" på Höglandstorget som var en enda stor sörja, då var det kört.

Igårkväll hade jag ett långt samtal med Ninni angående X. Tyvärr kan jag inte säga mer förtillfället än att mina tankar åker upp och ner som en hiss!

.


Jag ber om ursäkt för dålig uppdatering, men helgen har bjudit på en hel del så jag har inte haft tid.
Bättre uppdatering kommer i veckan!

Vi får ta vara av de dagarna som vi har kvar tillsammans


Åkte ut till stallet idag efter jobbet och gick ut och gick med Pacino. Det fick bli samma runda som igår, förbi Hogsta en bit sen ner till höger och bort till Äppelgubben och tillbaka. Det tar ca 30 minuter att gå den svängen, 20 minuter dit och 10 hem haha.
Det går så långsamt att gå bort från stallet. Jag går ett par steg framför och får nästan dra honom för att han överhuvudtaget ska röra på benen. 
Jag går ofta och pratar med Pacino när vi är ute och går, annars också för den delen, men idag när vi gick och han gick sådär fruktansvärt långsamt så sa jag: "Men kom nu, du är inte ensam, jag är här och jag lämnar dig inte..." Efter den meningen tystnade jag tvärt och sa sen tyst; "i alla fall inte än..."

För er som inte ved det så är Pacino inte min egna häst. Jag hyr honom av familjen som äger gården där jag har honom uppstallad. Från början hade jag honom tillsammans med Ninni, men när hon köpte egen häst så gick Challe, sonen i familjen, in och tog han om honom de dagarna som jag inte kan.
Jag ska vara ärlig och säga att sammarbetet mellan Challe och mig aldrig har fungerat särskilt bra. Jag tänker inte gå in på några detaljer, men man kan säga att vi har inte samma syn på saker och ting.
Det, bland annat, har lett till att jag har bestämt mig för att säga upp Pacino och jag slutar redan den första april.
Om 6 dagar kommer jag alltså att lämna Rörby, och därmed även Pacino.
Jag kommer sakna honom, inget snack om saken, även om jag stundtals varit så ledsen och arg på honom att jag bara har velat åka hem. Men innerst inne tycker jag om honom fruktansvärt mycket!

Samtidigt vill jag poängtera att jag är nöjd och stolt över mig själv att jag tog det här beslutet. Det var inte lätt, och egentligen borde jag nog ha gjort det tidigare, men det är lätt att vara efterklok som det så fint heter.



Titta, titta, titta!!!


Den undebara, efterlängtade våren är på gång!!



Idag var jag ute på en promenix med min knäppa häst. Han vill helst gå på mig, och det går ju så långsamt så man nästan blir tokig. Och vattenpölarna, dom är sjukt läskiga, man vet ju aldrig, det kan faktiskt hoppa upp en krokodil och bita honom i näsan... suck!
Däremot fick han en faslig fart när vi vände på klacken och började gå tillbaka. Han blir tokrädd för andra hästar som kommer, men när ett gäng på 7 cyklister kommer i full fart och skriker häst!! så halva Lovön hör, då bryr han sig inte ett dugg. Haha, knepa hesten <3


Onsdag 24 mars 2010


Roligare väder idag, sol och blå himmel, mycket bättre än regn.
Hoppas vädret håller i sig under dagen, hade nämnligen tänkt att gå en promenad med hästen. Skulle vilja att han går på lite hårdare underlag än inne i ridhuset med sitt lilla ben som inte vill bli bra.
Tänkte gå en runda igår, men när jag var klar med allt var det kolsvart, så det fick bli ridhuset igår igen. Men idag ska jag snabba mig som tusan! All is har smält bort mot Hogsta nu också, perfekt, då slipper jag gå på den "stora" vägen!


Tisdag 23 mars 2010


Syskon är väl det underbarast som finns. Eller? Idag vaknade jag av att mina stod och skrek på varandra precis utanför mitt rum. Bussigt hörrni, det var den sovmorgonen, tack! Jag lyckades tack och lov somna om.
Ser nu att det regnar ute, blä. Det får bli Hunterstövlarna och fjällisen, hoppas det inte regnar igenom den, men det tror jag inte.


Jag har en känsla av att stövlarna kommer bli flitigt använda ett tag framöver

Måndag 22 mars 2010


Idag snöar det i alla fall inte, men återigen visar termometern lite för många minusgrader enligt mig...
Men, solen skiner och himlen är blå, jag får nöja mig med det.´
Innan jag går till jobbet kan jag berätta att jag blev kär igår och jag hoppas att min kärlek kommer blir besvarad!


En söndag med äckelväder


Idag är det inget mysigt väder ute... Jag vill ha sol, precis som det var igår, så jäkla mysigt :)
Men, idag är det mulet och det värsta av allt, det snöar. Jag vill bara lägga mig i soffan och inte göra nått vettigt alls på hela dagen.

Erika är i Södertälje och tävlar idag, undra när hon kommer hem? Ska nog försöka ta reda på det så kanske jag åker till stallet när hon är där.
Ciao!

.


Den tunnare jackan fick endast följa med några meter imorse eftersom jag snabbt insåg att jag skulle frysa rätt mycket om jag fortsatte till jobbet med den, så jag vände och gick hem och bytte till tjockis-jackan istället.

Man vet att det har varit snö lite för länge när barnen i skolan blir glada när det regna och säger: "Yes, det regnar, då kanske snön äntligen smälter!"
Jag håller faktiskt med dom...

Fredag den 19 mars 2010


Igår tog jag tillvara på de få plusgrader som termometern visade visade på morgonen och rotade fram strumpbyxorna, en längre kofta och lånade lillasysters stövlar.
Idag är det ännu lite varmare så idag tror jag även att den tunnare jackan får följa med ut, tjoho! :)

Onsdag 17 mars 2010


Det har varit en riktigt trevlig eftermiddag och kväll.
Började med att jag åkte till Vällingby och tog en fika med Linn som jag inte har träffat på år och dar. Vi tog upp allt som hade hänt sen sist vi sågs så nu är vi väl uppdaterade tills nästa gång vi ses!
Efter Välingby åkte jag in till stan och mötte Ninni och Elin, som hade bestämt att vi skulle gå på bio. Jag blev nästan lite sur på dom när dom hade bokat biljetter till Shutter Island, eftersom Ninni visste att jag verkligen inte ville se den filmen!
Men, trailern var värre än själva filmen och jag klarade mig igenom hela filmen utan några större problem och jag måste faktiskt erkänna att den var bra. Nästan så att man ska se den igen...


Jag är helt kär!



Tisdag 16 mars 2010


Det är så sjukt halt ute att man knappt kan ta sig fram. Än så länge har jag faktiskt inte ramlat, så jag går bara och väntar på att jag ska göra en riktig praktvurpa!
Nu vill jag bara att all is och snö försvinner och att våren kommer på riktigt!

Måndag 15 mars 2010


Solen skiner, himlen är blå och det är måndag. Eftersom det är så fint väder så trodde jag att det skulle vara några plusgrader ute och hade tänkt ha strumpbyxor, men icke. Det är minusgrader så det fick bli jeans, igen...

Igår kom bästa Erika hem från inomhus SM! Dumt att jag inte är i stallet idag, för det har hänt en hel del här i huvudstaden medan hon var nere i Helsingborg med hästarna som vi måste prata om!



Ikväll är det jobb på Vårdcentralen, är väl sådär lagom taggad om vi säger så...

Nice


Hade jag inte varit så jäkla morgontrött hade jag ställt klockan och åkt till stallet runt 9 varje helg. Kom hem 20 i 12 och det känns så lyxigt att kunna göra precis vad jag vill med resten av söndagen.
Självklart är det självvalt att vara i stallet länge på helgerna, men jag jobbar ju på vardagarna, så helgerna är de enda dagarna som jag verkligen kan ta tid på mig i stallet och det är skönt det också.
Men idag var jag som sagt där lite tidigare än vanligt och jag tror att jag ska ta en sväng in till stan nu!

Ciao!

Glad häst!


Idag var jag inte så jävla smart när jag valde att rida ut på en tokpigg häst med tredelat bett och ingen martingal. Vi hann inte så långt innan jag höll på att ramla av första gången, men jag klarade mig slinga runt utan att ramla av i någon av alla bockserier!

Sådärja!


Saker och ting börjar lösa sig nu. Det känns mycket lovande det här mina vänner. Återkommer med mer detaljer senare!

Hur tänkte du nu?


Det första jag såg när jag kom till stallet idag var att någon hade kapat Pacinos pannlugg rakt av, och det är bland det fulaste jag vet! Det visade sig senare att det var Challe som hade gjort det, och han verkade mycket nöjd med resultatet. "Jag och den där saxen är bästa kompisar, jag klipper alltid rakt av"
Jo tack, jag märkte det. Och om jag kan kalla er bästisar, det vet i fan, för det är så fult så jag var nära på att börja gråta. Det värsta av allt är att folk tror att det är JAG som har klippt honom!!!
Jag försökte desperat att få det att se i alla fall lite bättre ut, men lyckades tyvärr inte så bra.

Före:


Efter:
   
Det ser seriöst ut som om någon har satt en potta på huvudet oh klippt runt om...

Efter mitt försök att förbättra det hela:



Ni får skratta åt honom, det är okej, det gör alla. Utom jag som skäms ögonen ur mig, och vad Pacino tycker ska vi väl inte ens prata om, tur att han inte har en spegel inne i boxen.
Till sist vill jag säga, Challe, bli ALDRIG frisör!!!

.


Jag vill verkligen inte. Snälla, låt mig slippa...

Måndag 8 mars 2010


Min hals håller sakta men säker på att ta död på mig. Jag har ingen lust att bli sjuk igen, så jag hoppas att den blir frisk snart, annars blir jag inte glad.
Det har varit fint väder idag igen, och snödropparna i Ninnis rabatt ger mig hopp om att våren faktiskt kommer komma, förr eller senare.

Usch, jag har inte haft någon ork till någonting idag och längtar redan efter helgen. Känns ju sådär att det bara är måndag...

Jag vill veta


Vad tror du? Vad tror hon? Vad tror han? Vad tror ni?
Vad tycker du? Vad tycker hon? Vad tycker han? Vad tycker ni?
Hur tänker ni? Hur tänker hon? Hur tänker han? Hur tänker ni?
Vad känner du? Vad känner hon? Vad känner han? Vad känner ni?

Ibland hatar jag att inte veta hur andra tycker och tänker. Då vill jag hellre veta, även om svaret jag får inte är det svaret jag vill ha, men då vet jag i alla fall.

Förövrigt håller min hals på att döda mig, ciao!

Helgen


Det fina vädret i fredags höll i sig hela dagen så jag kunde skritta ut!! Jag var helt överlycklig och hästen också. Dock blev jag galet sugen på att rida, inte bara skritta, men det får vänta. Benet måste bli helt bra först. Pacino blev dock lite besviken när han inte ens fick trava upp för de backarna som vi brukar flyga upp för i full galopp.
När vi hade skrittat nästan hela slingan mötte vi en lastbil på vägen som hade kört fast. Jag hade ingen lust med att vända och skritta tillbaka hela vägen så jag gav mig fan på att jag skulle komma förbi. Det slutade med att jag fick sitta av och leda förbi honom, vilket gick bra, men sen höll jag inte på att komma upp igen :P Men det gick det också, men jag antar att lastbilschauffören fick sig ett gott skratt. Men det var han värd, han hade suttit där i över två timmar...




Snö så långt ögat når...


Lastbilen

Efter stallet åkte jag hem och åt middag, duschade och bytte kläder och åkte hem till Ninni för att senare åka vidare hem till Patrick på fest i Ålsten. Det blev en väldigt trevlig kväll och helt galen, precis som vanligt.
Lördagen blev seg. Kom tillslut hem och tvättade mina kläder innan jag åkte tillbaka till Ninni och tittade på sex and the city, åt tjockismat och snackade skit, myyys <3 Och allt detta tillsammans med dom bästa.


Angelica lyckades verkligen med att fånga uttrycket "dagen efter" på bild

Idag åkte jag ut till stallet på eftermiddgen. Blev en sväng i skogen även idag, men idag stötte vi inte på en lastbil som kört fast, utan en älg, vilket var ännu värre. Jag möter alltid älgar när jag rider ut ensam och jag hatar det. Pacino blev livrädd, och det var ju bara att vända och skritta åt andra hållet. När han blir sådär upphetsad så ser han spöken överallt, så det fick bli en sväng runt FRA, inte så jättekul kanske, men det är sånt som händer.

Imorgon är det måndag, en ny vecka med nya möjligheter, eller?


Helgen med stort H


Helgen har bjutid på en hel del om man säger så. Alldeles för mycket för att jag ska hinna skriva om det innan jag måste gå till bussen, men det kommer ett inlägg senare ikväll, promise ;)

Puss

Fredag 5 mars 2010


Åh, jag blev verkligen glad idag när jag vaknade och såg att solen skiner och himlen är blå. Då spelar inte minusgraderna så stor roll. Hoppas, hoppas, hoppas att vädret håller i sig så kan jag skritta ut en sväng med hästen idag!

Funderar på om jag ska ta bilen eller bussen ut till stallet idag. Skönare med bilen, men det är så sjukt halt! Igår körde jag över Nockebytorg när jag åkte ut och fick seriöst ställa mig på bromsen när jag körde ner för backen för att inte köra in i bilen framför som stod och väntade på att det skulle bli grönt. Ett tag trodde jag inte att jag skulle få stopp på bilen och fick lite panik, men den stannade, i sista sekunden. Fy fan, inte kul!


En ledig torsdag


Jag har varit ledig idag, och det har varit så jäkla skönt!
Åkte hem till Ninni igår kväll och såg på Beck med henne och Erika, mys. Det blev inget maraton som vi hade sagt, utan en film, sen gick vi och la oss och somnade som stockar alla tre.
Innan vi somnade bestämde sig Ninni och Erika att de skulle äta pannkakor till frukost idag så när vi vaknade ställde vi oss och stekte pannkakor. Jag har aldrig gillat pannkakor, och kommer nog aldrig att göra, men jag måste säga att jag var grym på att steka. Alla som jag stekte blev helt perfekta! Eller...? Jo.

Efter frukosten la vi oss i soffan och kollade på tv och sen satte vi på en Beck, som vi inte såg klart så jag tror att jag ska se klart den ikväll.
Lite efter klockan 2 segade vi oss från Ninni ut till hästarna. Pacino hade vart okej i sitt ben igår och var det idag också, så jag red typ som vanligt, i alla gångarter. Efter passet var det ingen skillnad, vilket var skönt. Hoppas det är bra imorgon också.

Nej, nu ska jag nog hoppa in i duschen och sen kolla klart på Beck,
ciao

Flädermusmannen


Nä, nu får dom som har hand om vädret ta och bestämma sig! Ena dagen plusgrader och blötsnö och nästa dag minusgrader och svinkallt. All slask har frusit till en knölig isgata, så man kan ju knappt gå. Jag har halkat typ trettioelva gånger idag. Tackar fan för att jag inte ramlade och bröt benen!

Idag diskuterade jag oh Erika vem av alla "superhjältar" som har fått det svenska namnet Läderlappen. Jag måste erkänna att jag hade fel och hon rätt, men när vi stod där och hade kommit fram till att det var hon som hade rätt så säger Erika: Men vadå, man kan ju inte kalla honom för Flädermusmannen! Haha, gud vad vi skrattade. Fladdermus heter det lilla du, inte flÄdermus ;)
Helt ärligt borde vi ha en bok där vi skriver upp allt galet vi säger, för oj oj oj vad fel det blir ibland, men fyfasen vad kul vi har ihop!!

Pacino har fått en ny mittemot-granne. Han verkade inte så överdrivet glad, för den stod och irriterade honom hela tiden när han stod på gången. Efter ett tag blev han skitsur och pep och sparkade i väggen, men inte ens det bet på denna lilla pålle. Tror att Pacino hellre hade Ambo där, även fast han bet tag och drog i hans täcke.

                                                                   Ambo var het i mittbena för ett tag sen!

Imorgon kommer bli en spännande dag, tjoho. Ni skulle bara veta ;)

Puss!


Måndag 1 mars 2010


Klockan ringde halv 6 imorse, inte riktigt okej, men sånt är livet. Nått som är ännu värre är detta äckliga väder. Det regnade när jag gick imorse, men det övergick efter ett tag till snöblandat regn och man kunde ju inte vara ute i fem minuter utan att bli plaskblöt...
Eftersom jag öppnade så slutade jag klockan ett, väldigt skönt. Då gick jag hem och sov två timmar innan det var dags att gå upp och gå iväg till nästa jobb, och här sitter jag nu.
När jag gick hit var vädret nästan ännu värre. Typ hagel och värsta blåsten. Uggsen fick stanna hemma idag, att gå ut med dom i detta äckelväder är bara idiotiskt, så det fick bli gummistövlar. Inte alls lika varmt och skönt, men praktiskt.

Ninni ringde nyss och berättade en väldigt rolig och spännande sak, så vem vet, det kanske blir lite förändringar i vardagen om ett litet tag. Den som lever får se ;)

RSS 2.0