Veckoplanering + dagens pass

 
Ibland undrar jag varför det ska vara så svårt att rida! Det ser ju plätt-lätt ut men det är så jäkla-mega-skit-svårt ibland! Idag var en sådan dag. MEN, jag måste fokusera på det som gick bra också.
  • Skänkelvikningarna undan höger skänkel, superfina.
  • Ryggningarna, helt okej, hon backade mycket rakare idag än förra gången vi övade.
  • Den förvända galoppen gjorde hon bra även fast takten och kvalitén på galoppen inte var helt hundra. 
Skickade ett sms till Jennifer efter passet för att få lite tips och hjälp. Fick ett bra svar som jag ska läsa före varje pass typ. 
Imorgon ska vi hoppa. Rensa huvudet på både mig och Ella. Jag tror att vi behöver det.
 
Måndag: Dressyr på banan
Tisdag: Hoppa
Onsdag: Hovis kommer, vila?
Torsdag: Kajsa rider lektion för Jennifer
Fredag: Dressyr på banan
Lördag: Hoppträning för Uffe Johansson?
Söndag: Skogen
 
 
 

Söndag 28 september 2014

 
Min tanke om hoppning idag förblev en tanke. Istället så fick jag hjälp av Olivia att klippa Ella. Hon är inte så långhårig med hennes päls är så jäkla tjock och tät. Hon blir väldigt svettig när vi rider och nu är det för kallt för att duscha efter passen. Skönt för henne att inte bli så svettig, och skönt också att klippa innan det blir för kallt. 
 
Vi får se hur veckan kommer att se ut. Hovis kommer på onsdag, tisdagsträningen för Jennifer är inställd, eventuellt hoppträning på lördag. Jag ska försöka få till en bra vecka för Ella. 

Fredag 26 september 2014

 
I onsdags så ändrade vi planen lite och istället för bommar på banan så joggade vi på grusvägarna. Ella var mjuk och fin, superkul!
I torsdag red Kajsa lektion, det gick bra och idag har Ella vilat.
 
 

Tävling + veckoplanering

 
Tävlingen igår gick bra. Ninni var med och hjälpte mig och vi rullade från stallet halv åtta. 
Framridningen gick bra. Hon var lite väl taggad och på, vilket framför allt märktes i galoppen, där hon sprang ifrån mig. Ju mer jag red fram desto mer avspänd blev hon och kunde ta det lite lugnare.
 
På banan så var hon med mig, och jag tyckte inte att hon var lika springig som hon varit tidigare starter. Travprogrammet gjorde hon bra. Galoppen gick också bra men tyvärr bytte hon i upptagningen i den vänstra mellangaloppen. Överlag är jag nöjd med ritten, och väldigt nöjd över Ellas prestation. Vi red ihop 62.9 %, vilket räckte till en sjätte placering.
 
Jag startade halv elva och klassen var slut klockan två. Ella stod alltså i trailern i ca två timmar. Hon var så himla duktig!
 
 
 
Den här veckan kommer se ut så här för Ella.
 
Måndag: Skritta ut barbacka runt lagunen
Tisdag: Lektion för Jennifer
Onsdag: Bommarbete på banan
Torsdag: Kajsa rider för Jennifer
Fredag: Vila
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen
 
Så här snygga var vi idag!
 

Torsdag 18 september 2014

 
Något vettigt måste jag ha fått ut av tisdagens katastrof-pass, för igår var hon riktigt fin.
Vi gjorde några skänkelvikningar på diagoneler och de börjar verkligen att släppa nu. Både för mig och Ella.
 
Jag red igenom programmet också. Det gick bra över lag, men jag ska träna mer på vissa bitar på fredag. Det är svårt att försöka rida på kort bana när den är lång. Får kanske lägga ut bommar som hjälp på fredag.
 
Idag vilar Ella och jag får hjälp av Angelica som mockar och fixar mat, tack! 
 
 

Tisdag 16 september 2014

 
Idag var det kaos och katastrof!
Jag vet inte vad Ella gick på, men speedad var hon och det var ingen hemma.
Det började i stallgången med att hon backade och backade och backade tills hon inte kunde backa mer. När hon stod så långt ak hon kunde så vet jag inte vad som hände, men helt plötsligt fick hon panik och ryckte sönder sin ena lädergrimma. 
 
På banan hade jag tagit fram tre travbommar som låg på öppna delen av ena volten. Hon travade över dem bra i höger varv, men i vänster varv hade hon så bråttom att hon snubblade över bommarna, varenda gång. 
Hon gjorde fina skänkelvikningar undan vänster skänkel som annars brukar vara den svåra sidan, men från höger skänkel kastade hon sig helt hysteriskt åt sidan, bara jag vände in på diagonalen.
 
Galoppen var antingen obefintlig eller ett bocksprång till fattning och sen gick det i 180.
 
jag tror jag gjorde 100 övergångar idag. Trav, skritt. Trav, halt. Galopp, skritt, Trav, galopp. Och så vidare. Det var inte mycket som funkade idag, men jag gjorde mitt bästa och hoppas att jag fick ut någonting utav det. Imorgon kommer Jennifer, tack och lov! Hoppas på en bättre känsla då. 
 
 

Ellas vecka 38

 
Måndag: Kajsa rider. Skogen eller banan
Tisdag: Dressyr på banan
Onsdag: Vila
Torsdag: Träning för Jennifer
Fredag: Skogen?
Lördag: Jogg på banan
Söndag: Tävling. LB:1 på Stora Uringe
 
 

Söndag 14/9-14

 
Skulle ju galoppera på stubben idag, men det gick inte. Stubbåkern var ingen stubbåker, utan ett fält där bonden hade sått något nytt. I kanten kunde man heller inte vara för där var det för djupt. 
Förra året var det en stubbåker, så jag hade helt enkelt missat att det inte var det i år.
 
Det finns en sandväg en bit bort, men nu hade jag ridit åt helt fel håll från början, så det fick bli lite provisoriskt. Det finns en traktorväg med gräsunderlag och den galopperade jag på fram och tillbaka. Den är ganska lång, men min tanke med dagens galopp var att jag skulle kunna ligga och rulla länge, för att träna upp flåset. Det går inte på den vägen, den är för kort.
Galopperade i alla fall tre gånger fram och tillbaka med skrittpaus mellan sträckorna.
 
 
 
 

Söndag 14 september 2014

 
Ella vilade igår. Passade på att borsta länge och tvätta svansen med shampoo och balsam från K9. 
 
Idag tänkte jag att vi skulle galoppera lite på stubbåkern.
 
Lucke på stubben vid Sundby

Fredag 12 september 2014

 
Katastrofdålig uppdatering. Usch!
 
I onsdags red jag på banan. Hade 5 travbommar en bit innanför spåret på ena långsidan. Höjde upp två stycken. Hon var spänd till en början, men slappnade av under passet. Hon travade fint över bommarna och i slutet var hon jättefin!
 
Kajsa red för Jennifer igår och idag får jag hjälp av Angelica som tar med sig Ella ut i skogen. 
 
Hoppträningen imorgon är tyvärr intställd. Eftersom att hon går idag så lutar det åt att det blir en vilodag imorgon istället. 
 
 

Måndag 8 september 2014


Måndag: Hovis kommer, skritt runt lagunen.
Tisdag: Skogen
Onsdag: Dressyr på banan
Torsdag: Träning för Jennifer
Fredag: Vila
Lördag: Hoppträning för Uffe Johansson?
Söndag: Jogg i skogen. 




Lördag 6 september 2014

 
Idag var jag i stallet ganska tidigt. Klockan tio hade jag byggt fram fyra hinder och satt på hästen. 
Jag hade två hinder snett igenom från vardera diagonal, men två galoppsrprång mellan. Jag låg alltså och rullade som på en åtta över ridbanan. 
Jag måste ta tag i hoppningen ordentligt om jag vill fortsätta tävla, man tappar snabbt känslan och avståndsbedömningen, vilket jag har gjort. Har jag tur får vi en plats på Uffe-träningarna nästa lördag. 
 
Efter passet fick Ella skritta av länge för hand på grusvägen. Stretching, en dusch och ut i hagen. Nöjd häst! 
 
 

Fredag 5 september 2014


Jag började min fredag på absolut bästa sätt! 
Var ute i stallet strax innan sju, fodrade hästarna, mockade Ellas box samtidigt som jag lyssnade på alla nöjda hästar som stod och tuggade på sitt hö.


När jag mockat klart och gett kraft så gick jag en mysig promenad i skogen med Elva och när vi kom tillbaka hade hästarna ätit upp och fick komma ut i solen! 





Torsdag 4 september 2014

 
Träningen i tisdags gick bra. När jag red fram så tyckte jag att hon var ganska stel i vänstersidan, men jag lyckades rida igenom henne ganska bra, så när lektionen började så hade jag henne ganska liksidig.
 
Vi övade på skänkelvikningarna, som gick riktigt bra. Det var länge sedan hon gjorde så pass bra skänkelvikningar undan vänster skänkel.
Vi tittade även lite på öppna och sluta. Öppna har vi ridit ett par gånger, men sluta är nytt för oss. Svårt som tusan, men vi fick till några steg där jag verkligen kände hur det skulle kännas. 
Vi utbildas och utvecklas tillsammans jag och Ella, jag har ju aldrig tidigare tränat så här mycket dressyr. 
 
Igår skrittade vi ut med Angelica och Gina. Upp för en ganska brant backe vid lagunen och sen lite trav på grusvägen hem. Ella var väldigt mjuk och avslappnad. Tummen upp!
 
 
 
 

Ellas vecka 36

 
Måndag: Vila
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: skogen
Torsdag: Kajsa tränar för Jennifer
Fredag: Vila
Lördag: Hoppning
Söndag: Skogen
 
 

RSS 2.0