30/1-2014

 
Idag longerade jag Ella på banan. Jag funderar på om hon tycker det är lika småtråkigt som jag tycker att det är. Från att ha travat på jättefint helt plötsligt bralla iväg i en bockserie för att sedan återgå till den lugna fina traven igen. Ungefär som att hon säger "nu blev det FÖR tråkigt, nu måste vi skoja till det lite".
Jag skrattar mest åt henne när hon flyger iväg, samtidigt som jag blir lite irriterad på henne.
Vi har två saker som vi måste jobba på jag och Ella:
 
1) Longering. Ingen av oss tycker att det är särkilt kul. 
2) Skänkelvikningar.
 
Nu hoppar vi till något helt annat som är mycket roligare. Jag bestämde mig för att åka på Pay and Jumpen på Rasta, så den 8/2 åker vi dit och skuttar lite!! 
 
En bild som jag har fått av Ellas uppfödare. 

Torsdag 30 januari 2013

 
Jag fick ändra om Ellas vecka lite.
 
Måndag: Angelica hjälper mig, Ella vilar
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: Kanske träning för Ann Dressyr på banan
Torsdag: Vila Longera
Fredag: Dressyr på banan Vila
Lördag: Skogen (Ev. hoppning om det ej blir träning för Ann på onsdag) Hoppning på banan
Söndag: Skogen
 
Träningen i tisdags gick jättebra. Vi övade på den förvända galoppen och skänkelvikningar. 
Problemet med skänkelvikningarna är att JAG inte kan rida en skänkelvikning och tycker verkligen att det är svårt. Då blir det pannkaka när inte piloten gör rätt. 
 
Igår gjorde vi i princip samma sak som vi gjorde på träningen i tisdags. Förvänd galopp och skänkelvikningar. Ella var fin och vi avslutade efter ca 20/25 minuter. 
 
 

Bästa Ella!

 
Ville bara titta in och säga att Ella är så jäkla bra!!
Tränade för Jennifer idag och hon var så fin. Vi provade, för skojs skull att göra ett galoppombyte, i slutet av passet. Första gången förstod hon inte riktigt vad jag menade, men sen satte hon ett klockrent, helt rent byte. 
Vi provade att göra från det andra hållet också, från höger till vänster, och hej och hå och hon sätter nästa fina rena byte. Wiie!!
 
 

Träning / Pay and Jump

 
Helgen den 8-9 februari är det träning för Uffe Johansson på Berga. Hans träningar brukar alltid vara väldigt lärorika och han har alltid en tanke med varje övning. Han kommer med tips och ideér på övningar som man kan öva på hemma. Man får alltid ut något av hans träningar.
 
MEN
 
Lördagen den 8 februari är det Pay and Jump på Rastaborg. Det händer inte allt för ofta att det är Pay and Jump 15 minuter bort med transport. Det skulle också vara ett utmärkt tillfälle att se hur Ella reagerar i en "tävlings-situation". 
 
Det är ju en form av träning bägge två. Den ena under mer ordnade former och två dagar. Den andra en träning på att åka till ny plats, rida fram med andra hästar samt hoppa en bana som man inte har fått öva på i förväg.
 
Svårt val, men jag är väldigt sugen på att åka på Pay and Jumpen på Rasta! 
 
Lucke på framhoppningen på Mälarhöjden. 110 cm hösten 2012.

Ellas vecka 5

 
Måndag: Angelica hjälper mig, Ella vilar
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: Kanske träning för Ann
Torsdag: Vila
Fredag: Dressyr på banan
Lördag: Skogen (Ev. hoppning om det ej blir träning för Ann på onsdag)
Söndag: Skogen
 
 Stelton och Lucke våren 2013

Söndag 26 januari 2014

 
Idag hade jag Elva med mig i stallet och hon fick hänga med ut i skogen när vi skrittade ut. 30 miuter blev det. Sen travade jag på banan i ca 10 minuter.
 
 
 
 

Lördag 25 januari 2014

 
Igår åkte jag ut till stallet direkt efter jobbet. Longerade Ella på banan. Hon var lite okoncentrerad och hade inte fullt fokus på varken mig eller sin uppgift. Det gick bättre till höger, i vänstervarv var det mest bocksprång, tvärnit och upp på bakbenen. Gav mig inte fören hon kunde trava i någorlunda lugn trav i båda varven. 
Såg den här filmen på Hippsons hemsida och tyckte att det var värt ett försök. Innan har jag longerat henne med gummisnodd men det har inte funkat så bra. 
Läste i komentarsfältet att det var flera som hade använt sig av en liknande hjälptygel vid longering, men använt sig av en graman, så det gjorde jag också. Men som sagt, så som hästen på filmen går, så gick inte Ella. Men man får väl ge det en chans. 
 
Idag åkte jag ut till stallet tidigt och red ut en sväng innan Ella gick ut i hagen. 
Måste passa på att skryta lite. Ulrika tog ut de andra hästarna när jag höll på att göra iordning Ella och hon var hur cool som helst. Inte alls stressad och ledsen över att bli lämnad kvar ensam i stallet. 
Vi skrittade ut en sväng i skogen. Det var hårt i marken och för lite snö, så det blev nästan bara skritt. Det fanns en liten bit som vi kunde trava på. 
Det var i alla fall värt att gå upp halv sju imorse när jag såg hur glad Ella blev av att få komma ut i skogen! 
 
 
 

Fredag 24 januari 2014

 
Till min stora glädje kom jag i ridstövlarna igår. Foten är fortfarande ganska svullen, så det är inte många skor jag kommer i och ur, men igår lyckades jag trycka ner foten i stöveln. Ont gjorde det, men i kom den och när foten väl var på plats gick det helt okej. 
 
Bar fram fyra bommar och fyra små kryss, så travbommarna blev upphöjda. Höjde bara upp på ena sidan.
När jag hade skrittat fram ordentligt så tog jag tyglarna och började trava. Hon var som en dröm. Lätt i handen, bra tryck i steget och hon bara dansade fram. Tänkte att det skulle bli ett väldigt kort pass, då hon var så pass fin och då ska man ju inte sitta och nöta i onödan. 
Travade inte så länge innan jag gick över till galoppen som också var fin och efter det fick hon en skrittpaus innan vi skulle börja jobba med bommarna. 
 
Innan vi började rida över bommarna tänkte jag bara checka av galoppfattningarna. Då vet jag inte vad som hände, men den lugna fina Ella förvandlades till raka motsatsen. Det var luftsprång, och hon slog med huvudet och for runt som en liten galning. Så det var bara att börja om från början. 
Gjorde så att jag fattade galopp och sen bröt jag av till trav nästan på en gång så att hon inte skulle hinna kasta med huvudet eller dra iväg. Så gjorde jag ett par gånger för att sedan succesivt låta henne galoppera längre sträckor. Gjorde likadant i båda varven tills hon galopperade i en jämn galopp.
 
När vi hade fått ordning på galoppen jobbade vi med bommarna. Så här i efterhand lärde jag mig att jag inte ska lägga upp alla bommar på en gång. Hon såg det som ett hinder och hade alldeles för bråttom över. Hon blev stark och hängde sig i handen, så innan och efter bommarna så blev det massa avsaktningar till skritt för att sedan sätta igång i trav igen. Hon blev mycket bättre i handen efter det. 
 
Vi övade också på att rida skänkelvikningar på långsidorna och sen även lite på diagonalen.
 
Hon var väldigt fin i slutet, synd bara att hon inte var lika fin hela passet som hon var de första tio minutrarna. 
 
Kajsa och Ella hösten 2013. Foto: Angelica Barile

.

 
Det blev en sen kväll i stallet idag. Skriver om passet imorgon, för nu måste jag verkligen gå och lägga mig. 

22/1-2014

 
Idag fick Ella vila. Istället blev det pyssel och en totally makeover av boxen. När hon flyttade från Steningen upp till Stockholm så var hon ganska rörig i boxen, vilket man kan förstå. Nytt ställe, nya rutiner osv. 
Nu under en period har hon varit väldigt renlig. Väldigt skönt då det inte alls tar lika lång tid att mocka.
Nu däremot förstår vi inte vad hon gör. Hon är inte så grisig som hon kan vara, men allt halm/hackat halm tar slut så fort. Att hon äter det, det vet vi för det har hon alltid gjort, men har hon börjat äta mer nu, eller var tar allting vägen?
Idag fick hon i alla fall en halv bal med hackat halm + massa vanligt halv. Nu återstår och se hur det ser ut imorgon.
 
Foto: Angelica Barile
 
 
 
 

Onsdag 22 januari 2014

 
 
Foto: Angelica Barile
 
De här två hade en bra träning ihop igår, kul!
Foten är inte helt hundra så idag får Ella vila.
Nu ska jag halta iväg till jobbet, ciao!

Ellas vecka 4

 
Eftersom att min fot är lite ur funktion så blev det svårt att planera veckan. Men jag hoppas att jag kan rida på onsdag!
 
Måndag: Angelica rider
Tisdag: Kajsa tränar för Jennifer
Onsdag: Markarbete med bommar / vila
Torsdag: Markarbete med bommar / vila
Fredag: Longera
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen
 
 


Söndag 19 januari 2014

 
Min fot ser ut som en blå falukorv... Mitt stora problem för dagen var att hitta en sko som jag kunde få på mig. Det slutade med att jag lånade min lillebrors vinterkänga. Med den på korvfoten och min egna sko på den andra foten tog jag mig till stallet. Ella fick en barbacka-skritt (hittade just på ett nytt ord) i 30 minuter. 
 
Imorgon hjälper Angelica mig att rida Ella, tack snälla!!
 
 

18/1-2014

 
Kom ut till stallet runt ett och vädret var helt underbart! Solen sken, himlen var blå och snön glittarde. Övervägde ett tag att strunta i att hoppa och rida ut i det fina vädret istället.
Men, det blev hoppning och jag bar fram i princip alla bommar och alla stöd. (vi har inte så mycket material)
 
Innan jag började så gick jag en sväng med Ella. Jag är fånigt noggran med fram och avskrittning och nu när det är kallt ute är det extra viktigt att man verkligen skrittar fram hästen. Sen blir man ju själv varm när man går med sin häst, toppen att få upp värmen så slipper man frysa ihjäl när man ska rida. 
 
 Idag valde jag att inte gå på banan utan gå på grusvägen bort från stallet och sedan vända för att gå tillbaka. När vi hade gått en bit blev Ella rädd för en fågel som flög upp från en buske, hoppade till och råkade trampa mig på foten. Så klart den foten som redan är trampad på och det gjorde (och gör) helt sjukt galet ont. 
 
Stöveln blev tyvärr märkt av brodden....
 
Det var bara att bita ihop, kravla sig upp på hästen och skritta tillbaka till stallet. Väl där bestämde jag mig för att bita ihop lite till och se om det över huvud taget gick att rida. Det gjorde ont, men det gick. När jag började hoppa tror jag att fokuset på att rida an mot hindret tog över känslan av smärtan. När jag däremot var klar trodde jag att jag skulle svimma av smärta. 
 
Hoppningen gick bra. Hoppade runt på min "evighetsbana" från alla håll och red på många olika linjer och vägar. Ella tyckte att det var kul, men hon blev trött. Inte så konstigt, hon är inte van att hoppa så många språng efter varandra. Kom på i efterhand att det hade varit kul att ha haft det på film, får tänka på det till nästa gång. 
 
 
Mellan det gröna räcket och den röda oxern var det 21 meter (fem galoppsprång)
Mellan det blå räcket och det gröna räcket var det 17 meter (fyra språng)
Mellan det lila räcket och den röda oxern var det 17 meter (fyra språng)

Lördag 18 januari 2014

 
God morgon lördag!
Låg och funderade lite i sängen innan jag gick upp om jag skulle planera om helgen lite. 
Hoppa idag och rida ut imorgon istället för att rida ut både idag och imorgon. Jag tror att det får bli så. 
Tänkte att jag skulle bygga upp nästan samma övning som vi hoppade på träningen förra helgen. Den är bra för man kan ligga och rulla på och Ella får träna på att hoppa flera hinder i följd.Tanken är ju att vi ska ut och hoppa pay and jumps och lite tävlingar i vår och då måste hon orka hoppa en banan som innehåller mellan 8 och 10 språng. 
 
Nackdelen med övningen är att jag måste plocka fram typ allt hindermaterial... 
 
 
Jag längtar verkligen efter att få åka ut och tävla med Ella. Här är Lucke kvällen innan vi skulle åka och tävla. 

17/1-2014

 
Det blev ett ryttarbyte på dagens träning. Kajsa red istället för mig. Tyckte det var bra att hon red för Jennifer och fick lite hjälp. Tyvärr kan jennifer bara komma på tisdag nästa vecka och då slutar jag så himla sent så jag hinner inte ut. Däremot slutar Kajsa tidigt på tisdagar, och det är ju bra att hon kan träna. Hoppas jag kan träna veckan efter!
 
Imorgon ska vi ut i skogen Ella och jag.

Fredag 17 januari 2014

 
Åkte ut till stallet efter middagen igår. Det är lite segt att klä på sig massa kläder och åka ut på kvällen, men när man väl är på väg är det inte lika jobbigt längre. Bäst är att åka direkt efter jobbet, då hinner man inte sega ihop hemma innan man måste åka.
När man väl är i stallet så går tiden så jäkla fort. Jag tyckte att jag var väldigt effektiv igår och ändå var jag hemma senare än 22.00. Det kanske är som Angelica säger; Jag är helt enkelt ganska långsam när jag är i stallet! 
 
Jag longerade Ella på banan igår. Hon var duktig och lyssnar verkligen på min röst och läser av mitt kroppspråk nu. 
 
Ikväll ska jag träna för Jennifer, det ska bli kul!
 
 

15/1-2014

 
Sådär ja! Nu är Ella redo för vintern som äntligen kom! Nu ber jag till högre makter att den stannar kvar. 
 
När Linus hade fixat snösulorna så red jag en sväng på banan. Provade att rida på novabettet och det gick bra. Ska rida med det några gånger till så att jag verkligen har provat ordentligt!
I största allmänhet hade vi ett väldigt bra pass idag. Red serpentiner i trav och gjorde halt mellan varje båge, övade på galoppfattningar och den förvända galoppen. På fredag kommer Jennifer och då övar vi vidare.
Det skulle vara kul att rida imorgon också, men jag funderar på om jag ska longera.
 
 
 

Onsdag 15 januari 2014

 
Jag blev så himla glad igår när Kajsa skickade ett sms och sa att joursulorna hade kommit! Ella skulle kunna gå ut som vanligt och vi skulle kunna rida på banan. Även fast banan är harvad så går det inte att rida utan att hästarna får styltor.
 
Sen ringde mamma när jag var på väg hem från jobbet och sa att det inte gick att få på sulorna. Jag blev så himla ledsen. Jag fattar ju att de går att få på på något sätt, men varken mamma, Kajsa eller hovlagaren som var i stallet och skodde Ulrikas hästar fick på dem ordentligt, då blir man ju besviken... 
 
Ska ringa Linus nu på morgonen och be honom komma ut så fort han har tid. Sulorna sitter som de sitter och jag hoppas att de inte ramlar av, Ella får alltså gå ut idag. 
 
 

Måndag 13 januari 2014

 
Jag fick väldigt dåligt samvete när jag vaknade imorse och såg att solen sken, det var vindstilla och åtta minusgrader och jag visste att Ella skulle få stå inne hela dagen... 
Jag hoppas att sulorna kommer imorgon!! 
Ulrika skulle kolla imorgon om hästarna fick styltor eller inte och sen avgöra om de får gå ut eller inte. 
Det är bara fyra hästar i stallet och en som har snösulor så till min tröst så får Ella inte vara inne själv.
 
Veterinären kom klockan 16.45 och Ella fick den tredje och sista botulismsprutan. Vi passade även på att boka en tid för vaccinering i mars.
 
Jag gick ut och gick en sväng med Ella också. Jag gick på grusvägen som var uppkörd. Höll jag mig i hjulspåren från bilarna så gick det bra. Pannlampa och massa reflexer, så var vi ute i 35 minuter. Skönt för henne att få lite luft men också bra för magen att hon fick röra lite på sig. 
 
Snön lyser verkligen upp otroligt mycket, så nu hoppas jag faktiskt att den ligger kvar ett tag! 
 
 

Söndag 12/1-2014

 
Jag trodde att hästarna skulle slippa få jättestyltor idag när det var så pass kallt ute. Men tji fick jag. 
Broddade henne med två brodd runt om, känns lite onödigt då de blir så höga styltor att brodden ändå inte gör någon nytta. MEN, jag har beställt två par joursulor till henne, som förhoppningsvis kommer redan på tisdag! 
 
http://www.joursulan.se/Montering.html
 
Imorgon kommer hon att få stå inne tyvärr, men jag vågar inte ta risken att hon får styltor och halkar och gör sig illa. 
 
Att rida gick inte heller idag. Även fast banan var harvad tre gånger så blev det styltor direkt. 
 
En positiv sak med dagen var att täcket passade! Nu håller vi tummarna för att sulorna kommer fort, snön och minusgraderna stannar så att hon kan använda sitt nya fina täcke! 

Söndag 12 januari 2014

 
Igår åkte vi till Farmen för att kolla på ett täcke till Ella och se om de hade sulor som man kan sätta på och ta av själv så hästarna inte får styltor av snön. 
 
Vi hittade ett 300 grams fodrat utetäcke från Hansbo. Risken finns att det kan vara för stort vid bogen. Vi ska prova och se, annars får vi lämna tillbaka det. 
Fick ett sms av Ulrika imorse om att det var 11 minus ute vid stallet, så idag fick Ella gå ut i dubbla täcken. 
 
Täcket ser ut som det på bilden ovan. Sen har jag en hals som Lucke hade, som jag tror kan passa. 
 
Köpte även ett Novabett. Har tänkt köpa ett väldigt länge, men det har inte blivit av. 
 
 

Filmer från träningen 11/1-14

 
 
 

Träning för Uffe Johansson, 11/1-14

 
Idag rullade bil och trailer mot Berga för att träna för Uffe Johansson.
Det började med att Ella tittade med stora ögon på all snö som låg på stallplanen när vi öppnade stora stalldörren. Med försiktiga steg gick hon ut från stallet och med viss tveksamhet in i transporten. 
Det var ett tag sedan vi åkte nu, så det var verkligen dax att åka lite!
 
Idag var det mycket fokus på att ha hästen mellan hand och skänkel. Vi fick sakta av till skritt från trav mellan två bomserier, hoppa ett kryss i galopp, bryta av till trav och trava över en bomserie osv. Helt klart väldigt nyttigt för mig och Ella. 
När vi började hoppa sen så red vi på många olika linjer.
 
I början var Ella väldigt spänd, var stark i handen samtidigt som hon inte tog skänkeln alls. Jag kände inte igen henne riktigt, samtidigt som jag själv var lite ringrostig och inte hoppat för en tränare på ett tag. Jag blev lite för passiv, men ju längre in på träningen vi kom så började jag rida mycket bättre och Ella slappnade av. Däremot är det ju väldigt nyttigt att det händer. Nu vet jag hur jag ska ta tag i situationen om den dyker upp igen. 
 
Kajsa var med och filmade, så film kommer så fort den har laddat klart.
 
 

Hoppning i regn en torsdagkväll

 
Igår byggde jag fram tre stycken kryss med två galoppsprång mellan.
 
 
Vi hoppade inte så högt, utan övade på att hålla en jämn rytm genom hela serien. Hon hoppar första och andra krysset väldigt bra, men sen drar hon iväg mot det sista. Det är bara att öva vidare!
 
Idag tänkte jag att vi skulle longera och imorgon (om vädret tillåter) åker vi till Berga och hoppar för Uffe Johansson. 

Ellas vecka 2

 
Måndag: Träning för Jennifer 
Tisdag: Promenad i skogen
Onsdag: Uteritt 
Torsdag: Bomarbete på banan, kanske lite små hinder
Fredag: Longering / Vila
Lördag: Eventuellt träning för Uffe Johansson (står som första reserv)
Söndag: Skogen
 
 

Måndag 6 januari 2014

 
Tränade för Jennifer idag och det gick super! Vi jobbade mycket med galoppen, att hon ska få tillbaka styrkan och orka gå i en bärig galopp och inte bara ånga på. Hon kämpade på, jag också för den delen haha!
Ella var så fin idag, med sina nya skydd och allt. Tänkte att jag skulle ta en bild när jag hade tränat klart, men då var det alldeles mörkt och jag tycker inte att det blir några bra bilder när man fotar med telefonen inne i stallet. 
 
Imorgon ska Ella få vila, alternativt gå en promenad. 
 
 

Söndag 5 januari 2014

 
Idag red jag ut med Angelica. Vi hade bestämt att vi skulle rida en längre runda, men tyvärr så blev vi lite sena så vi hann inte ut fören ca kvart över två. Ska man vara tillbaka till kvart i fyra, när det blir mörkt så hinner man inte så långt. Men, det blev en mysig sväng och hästarna var glada. Jag och Ella har ridit ut själva väldigt mycket, men man märker att hon gillar att ha sällskap. Hon gör luftsprång och skuttar och hoppar och är allmänt glad. 
 
Hon blev lite svettig efter sista galoppen, så när vi kom tillbaka till stallet så satte jag på henne ett fleecetäcke och sen gick vi på banan i 25 minuter. Sen Arnrika på benen och in i boxen för att äta sin insläppsmat. 
 
Imorgon ska vi träna för Jennifer, det ska bli kul! 

Lördag 4 januari 2014

 
Ella klarade sig utan större skador när hon halkade i stallgången. Skönt!
Däremot är hon nu väldigt skeptisk till att gå in i boxen. Hon vill gärna ta det på fart, vilket resulterar i att hon halkar av den anledningen. La en gummimatta framför boxen, så att det inte skulle bli så halt, men då blev hon rädd för mattan och tänkte hoppa över den, in i boxen. Ännu sämre idé, så den tog jag bort. 
 
Var ute i stallet nästan hela dagen igår. Slutade tidigt på jobbet, så jag åkte ut och lunchade med Angelica. Hon bor där ute nu och tar hand om gården när Gogolls är utomlands. 
Efter lunch red jag och Angelica ut. Det blev en riktig toppenrunda och både hästarna och vi var mer än nöjda!
Fixade stallet efter och sen kom Anna ut. Vi åkte till centrum och hanldade så vi kunde laga middag.
Ältade min oro över att Ella springer in i boxen, typ hela kvällen och Anna kom med ett förslag. Att lägga som ett "spår" av tex morötter in i boxen, så att hon tar ett steg i taget tills hon är inne i boxen. 
Sagt och gjort, när vi gick upp flr att kvällsfodra, och kag lindade av Ellas ben så provade vi. Det gick faktiskt bra! Ella gick in i boxen. Gjorde likadant vid två tillfällen idag, och det gick bra!
 
Idag hade jag två upphöjda bommar på banan med 21 meter emellan. Vi red på fem galoppsprång, men kunde även lägga i sex. Tyvärr var känslan inte så bra passet igenom, men så är det vissa dagar, bara att acceptera och göra det bästa av situationen. 
 
Imorgon ska jag och Angelica rida ut en sväng. Sen tror jag att hon får vila på måndag om inte Jennifer kommer ut då. 
 
Jag måste erkänna att jag saknar snön en aning!

1 januari 2014

 
Igår var vi ute och galopperade på grusvägarna. Ibland blir hon lite väl stark, det är något vi måste jobba med. 
På hemvägen blev hon jätterädd när någon sköt fyverkerier. Hon taktade hela vägen hem och hann även med att backa ner i ett dike. Hem kom vi tillslut, Ella var helt genomsvetig. Satte på henne ett fleecetäcke och gick med henne på banan tills hon 1) lugnade ner sig 2) torkade.
 
Idag när vi kom till stallet skulle Ulrika precis ta in hästarna. Jag gick ner för att ta in Ella. Spolade av benen innan hon fick gå in i boxen. På väg in i boxen hade hon extremt bråttom, halkade till och gick omkull. Det såg väldigt otäckt ut, och hon kom inte upp på första försöket, men jag tror inte att hon slog sig. Kände igenom alla ben och över sidan. Får kolla henne imorgon så hon inte är öm eller svullen. 
 
Hon fick äta upp sin mat innan vi tog ut henne på gången och borstade. Upptäckte att hon hade vridit till tre sömmar när hon halkade. Vi drog ut två och förhoppningsvis kan Linus komma imorgon och fixa till det. 
Kajsa gick med Ella en sväng på banan.
Två gånger gick hon in i boxen efter att hon ramlade. Första efter att Kajsa hade gått med henne och andra när vi hade tagit bort sömmen. Hon var väldigt skeptisk till att gå in. Nästan så att hon tog sats och hoppade in. Fy fasen, det var INTE kul! 
 
 

RSS 2.0