Torsdag 31 mars 2011


Red en sväng i ridhuset idag. Det gick helt okje, jobbade mycket med galoppen. Det går bättre och bättre, men det är helt klart den gångarten som vi har mest att jobba med.
Sen kom hovslagaren och Lucke var duktigare än vanligt. Stod som ett ljus gjorde han och hovis var klar på en timme. Perfekt!

Tisdag 29 mars 2011


Helgen var väldigt lärorik. Lite tråkigt att inte passen var lite längre.
Vi red två pass på lördagen och ett på söndagen. Det var en helt annan ridstil mot den jag är van vid, men i slutänden blev det riktigt bra. Andra passet på lördagen var han hur fin som helst. Jag har haft svårt att få ihop honom ordentligt i galoppen. Han blir gärna lång och får inte någon riktig takt i galoppen. Det känns lite som om han är uppdelad i två, en häst fram och en bak, men nu fick jag verkligen ihop HELA honom och det var superkul.

På söndagen tror jag att han var lite trött, för han orkade inte alls jobba med mig på samma sätt som på lördagen, utan han stretade emot och ifågasatte en del. Men nu är det bara att öva, öva, öva hemma så kommer det säkert komma, sakta men säkert.

I måndags fick han vila och idag hoppade Kajsa. Imorgon blir det förmodligen en uteritt och på torsdag hoppas jag att jag hinner rida en sväng innan hovslagaren kommer.








Fredag 25 mars 2011


Imorgon åker jag och hästen på dressyrkurs i Gnesta.
På återseende!

Torsdag 24 mars 2011


Onsdag: Kajsa red. Egentligen har han vilodag på onsdagar, men eftersom vi ska åka iväg i helgen så får man vila imorgon. (och sen vilade han ju faktiskt i måndags)

Torsdag: Ut i skogen. Hoppas snön har smällt så pass mycket så att man kan galoppeeeraaa!!

Tisdag 22 mars 2011


Hoppade idag och det gick så himla bra.
Hans självförtroende var tillbaka och han bjöd mot hindret istället för att springa i panik för att sedan bestämma sig i sista sekund för om han skulle hoppa eller inte. Så skönt. Åh, vad glad jag är!

En mindre rolig sak är att ALLA tävlingar fram till första maj är fulla. Finns en regional 1m på Djursholm helgen innan påsk, men då har mamma tagit både bilen och trailern med sig ner till landet, så då sket sig det. Det ser alltså ut som om första hopptävlingen inte kommer bli fören 1 maj, på Aspvik. Känns ju lite sådär att behöva vänta så länge, men vad har jag för val. Ska ringa några klubbar och höra om de har någon form av kösystem ifall någon/några ryttare stryker sig.

Måndag 21 mars 2011


Jag vet inte riktigt var jag ska börja. Igår gjorde jag och Lucke dressyrdebut på Djursholm. Jag har gått och varit nervös och ångrat mig i veckor, jag har velat om jag ska rida själv eller låta någon annan rida honom för att jag har varit så himla nervös. Tack och lov har jag dom bästa kompisarna i världen som har peppat och stöttat och jag vet inte allt dom har gjort. Tack till er!
Angelica åkte med mig och tur var väl det, annars hade jag nog glömt både det ena och andra hemma i stallet. Jag var så nervös när vi lastade så jag höll på att kräkas. Det är inte okej.
Väl på plats hade vi i alla fall gott om tid vilket var jätteskönt. Jag var mindre nervös och kände att det får gå som det går.

På framridningen gick det så bra så jag trodde inte att det var sant. Han har aldrig varit så fin. På alla dom gångerna jag har ridit på honom sen i maj 2010 har han aldrig gått så bra. Han är helt otrolig!
På banan gick det helt okej. Jag tror inte att han har sett ett dressyrstaket förut i hela sitt liv, så det tittade han på väldigt mycket. Sen stod det röda plastblommor uppe på bokstäverna och dom var ju så läskiga så det var inte klokt. Även fast han var spänd och procenten inte blev de bästa så är jag ändå hur nöjd som helst. Jag hade inte förväntat mig att det skulle gå så bra som det gick. Finaste hästen.


Torsdag 17 mars 2011


Min dag började med att jag försov mig. Bra jobbat.
Efter jobbet skyndade jag mig hem, gick ut med Tyra, lämnade den stackars hunden ensam IGEN efter promenaden och åkte ut till stallet med förhoppningen om att det skulle vara lungt och inte jättemycket folk i ridhuset.
Hade värsta flytet till en början, de som var i ridhuset gick ut när jag gick in så jag var helt solo. I typ en kvart.
Sen när jag började rida fram kom det in en som skulle longera sin häst. Absolut att man kan longera sin häst i ridhuset när det bara är en person där men man kanske kan ta och visa lite hänsyn?
Lucke är inte den som reagerar på ljud, han kan ignorera det mesta, men när den här människan longerade sin häst så flög han i taket. Hon piskade och smackade och "proade" så jag höll på att bli galen. Ni kan ju förstå hur bra det gick för mig att försöka rida igeom ett dressyrprogram. Jag red igenom det två gånger sen gav jag upp och gick ut.

Fredag imorgon och sen stallet. Jag hoppas verkligen att det går bättre imorgon.

Tisdag 15 mars 2011


Jag och Ninni åkte ut lite senare till stallet igår eftersom vi tänkte att det inte skulle vara så mycket folk klockan halv 9 på en måndagskväll. Men oj så fel vi hade.
Att rida igenom dressyrprogram nästintill ostört som vi hade tänkt var ju inte att tänka på. Jag red igenom mitt program två gånger, men det är inte lätt att rida korrekta vägar utan att krocka med någon. Jag får hoppas på att det gå ratt rida lite bättre på torsdag och fredag, annars får jag åka ut tidigt lördagmorgon.

Kajsa hoppade idag och det gick helt okej. Ett par töntstopp på en oxer bara för att det låg en vattenmatta under. Han har gjort det till en grej för jag vet inte hur många gånger han har hoppat över den där mattan innan.

Imorgon är det vilodag och resten av veckan är det bara att träna till på söndag. Angelica åker med mig, tack gode Gud för det!

Söndag 13 mars 2011


Så var den här veckan slut och imorgon börjar en ny.
Kajsa var ute i stallet onsdag och torsdag och i fredags så vilade han.
Igår red jag och Ninni ut i det underbara vårvädret, men tyvärr var underlaget inte lika undebart. På de lite bredare vägarna var det isgata och inne i skogen var snön så mjuk så det blev styltor på två sekunder. Mest skritt alltså, men där solen hade legat på som mest hade isen smält så det blev lite galopp.

Kommande vecka kommer bestå av att träna, träna, träna till på söndag då det är tävlingsdebut för i år. LB:1 på Djursholm, omgång ett i allsvenskan division III.


Onsdag 9 mars 2011


Hoppning igår och det gick inte alls så bra som jag hade hoppats.
Han bara sprang, lyssnade inte på förhållningar överhuvudtaget. Eftersom han bara sprang och inte hade någon bjudning så var det sjukt svårt att hitta ett avstånd och kom han lite lite för nära så stannade han.
I mitten av passet gick det mycket bättre, jag kunde arbeta honom i galoppen, han lyssnade och även fast vi inte kom helt perfekt så hoppade han. Sen i slutet av lektionen så kom stoppen igen. Även fast vi var inne i en serie och det var fasta avstånd och han hade hoppat igenom den flera gånger.
Jag tror att det är hans självförtroende som sviker. Nu sviker även mitt självförtroende eftersom jag inte känner igen min häst. Usel kombination. Men vi bestämde igår att vi skulle sänka ribban lite och inte ligga och maxa utan att han får rulla på på de höjderna som han känner sig säker på och sen sakta men säkert höja lite åt gången. Tror att det blir bra, för som sagt, nu är mitt självförtroende inte heller var det var för två veckor sedan.


Helgen


Åkte med Ninni och Erik till Södertälje i lördags och tittade på hästsaker och köpte foder. Som på den gamla goda tiden, typ...
I stallet lånade jag Ninnis häst, Kajsa tog Lucke och sen mötte vi Ida och Bellman i skogen. Det blev en mysig runda, med mestadels skritt men även lite trav och galopp. Glada hästar.

Igår så skuttade Kajsa lite i ridhuset. Finns inte så mycket att säga om det. Idag hade jag tänkt rida lite dressyr och jag funderar på att sätta på honom en graman. Vi får se.

Lördag 5 mars 2011


Jag slutade klockan 12 igår. Lycka eftersom jag vanligtvis slutar klockan 5 på fredagar.
Det innebar att jag var i stallet kvart över ett, mockade och fixade mat och vatten och sedan satt på hästen klockan 3.
Jag och Ninni hade tänkt att vi skulle rida ut, eftersom hon ockslå slutade tidigt, men det regnade ju igår, och nu när vi har en valmöjlighet så valde vi att skippa skogen och rida i ridhuset istället.
Vi tog fram tre travbommar som vi la på böjt spår på den ena volten och sen tog vi fram två galoppbommar med 17,5 meter emellan.
Lucke känndes fin, något osammarbetsvillig stundtals men överlag är jag nöjd. Längde och kortade galoppen mellan bommarna och några gånger gjorde jag halt i mitten.

Idag däremot skiner solen, så idag blir det en uteritt!


Lucke hösten 2010

Torsdag 3 mars 2011


Onsdagar är nästan alltid vilodagar för Lucke, så också igår. Men för att han skulle få se någontng annat än hagen och boxväggarna så gick vi ut på en liten promenix. Jag tror att det var uppskattat.
Idag åker Kajsa ut. Imorgon slutar jag tidigt så jag funderar på om jag ska rida ut. Tror att det får bli så.

RSS 2.0