Åland

image141

Lycka till älskade vän! <3

Namnsdag

Idag har jag namnsdag, eller alla som heter Astrid har namnsdag idag. Grattis grattis :)
Idag har jag jobbat, det var ganska okej, men väldigt kallt. Sen höll jag på att somna när barnen hade så kallad vila, att sitta i ett mörkt rum i ryp en och en halv timme med 7 sovande barn, det gör en väldigt trött kan jag tala om.

Innan stallet hade vi lite namnsdags-fika, haha det var nått nytt, men det var trevligt :) Hade tänkt att jag skulle vara duktig och gå till stallet, men det var för kallt, så jag tog tuben.
Trodde att jag skulle hoppas Saba idag, men fick Arrow istället :) <3 Det var hans final som Andy sa, hans sista lektion på Äppelvikens ridskola. Usch och fy, var så okoncentrerad hela framridningen men hoppningen gick helt okej :)

Nu ska jag sova, god natt

Ändrade planer, han åker imorgon... =/

Monday

I morse vaknade jag med huvudvärk, usch sånt är vidrigt! Tror jag kände efter lite extra innan jag bestämde mig för att jag hade nog för ont (?) för att gå till skolan... Ibland får man käna efter en extra gång :P
Istället gick jag med mamma och hunden bort till Margeretelundsvarvet för att titta på en (eventuell) ny bil. Eller vi ska behålla den vi har + kanske köpa den här som vi var och kollade på. Jag och mamma tyckte om den, vi får se vad pappa säger, det är han som har sista ordet, i alla fall när det gäller bilar. Så nu kanske vi har två bilar snart, ett + är att den ny bilen är större, så nu slipper vi klämma ihop oss allihopa :)
Typ så här ser den ut:

Imogon ska jag jobba från halv åtta (gäsp) till halv fyra, fyra. Är det lika kallt som det var idag kommer jag dö och ändå var det bara nån minusgrad... Hur fan ska det gå när det blir typ minus 5, minus 10?!
Klä på dig flickebarn tycker nog de flesta, men jag kan inte klä på mig mer än jag gör, eller jo jag kan ha typ dubbla täckbyxor + tusen tröjor under en tjock fjällräven, men hur snyggt är det på en skala? Asfult! Så, därför klär jag på mig så pass mycket kläder jag kan utan att se ut som en stoppad korv, vilket inte alltid brukar vara tillräckligt...

Imorgon ska jag rida också, tror det är Saba och jag som ska hoppa lite, hoppas hon är laddad, för det är jag!

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på, äta lite glass kanske :)
Puss, hej!

4 dagar...

Parlamentet

Det är det jag sitter och väntar på just nu... Och till min stora glädje så är Björn Gustavsson med ikväll, han är så jävla rolig! Jag säger bara top notch xD Haha, jag älskar det!

Idag har jag, juste det, inte gjort nått alls... Asså jag måste fan ta och ta tag i mina helger, dom bara försvinner en efter en och jag gör typ nada... suck.
Fast jag tycker det är mer okej att inte göra så mycket på en söndag, dom är ändå så tråkiga. Idag har jag i alla fall sett på reprisen av Idol, fattar fan inte hur Daniel kunde åka ut, men nu säger jag som herr Breitholtz, jag hoppas på att det blir en final mellan Marie och Amanda.
Sen kollade jag på reprisen av Bonde söker fru. Asså det programmet är så konstigt, eller personerna som är med är konstiga, fast ganska roliga. Det finns en tjej från Gotland, hon är så jävla klockren, jag garvar så fort hon säger nått typ, så ska jag bli när jag blir stor. Ska dock inte vara med i nått programm där det går ut på att (kanske) bli kär i en bonde :P 

Parlamentet om 20 minutr, vad ska man hitta på tills det börjar då?
Kan ju tala om att jag hatar när folk säger sajk och lol när dom pratar, det är så jävla fult! Hatar när folk skriver det också, i sina bloggar m.m, men det är deras blogg och jag behöver ju faktiskt inte läsa den om jag inte vill...
Men i alla fall, uttryck som sajk och lol kan gå och dö, eller så kan folk som säger det att sluta säga det :)

Imorgon ska jag till skolan, blä jag pallar verkligen inte, men jag har nog inte så mycket val...

Ciao, Ciao

5 dagar...

Segt

Idag har jag inte gjort nått vettigt, eller jag har vart ute med hunden typ 2 gånger och tvättat mina kläder om man kan kalla det för vettigt. Frågar du min mamma så var det vettigt, frågar du mig så vet i fan... Men det var ganska skönt att inte ha massa måsten eller tider att passa.

Imorgon hade Anna och jag planerat att åka till stan men jag tror inte att det blir så. Hon ska plugga och köra bil och trodde hon skulle vara klar vid 2-3, men då är de ju helt värdelöst att åka in eftersom det är söndag och affärerna stänger rätt tidigt. Tror inte att Anna hade med det i sin planering.

Sitter och lyssnar på Håkan Hellström - Nu kan du få mig så lätt, och har spelat Crazy Taxi, slog mitt rekord haha. Shit, nästan lite nörd varning på det, men jag äger Lollo, mohahaha!

Nä, nu tror jag att jag ska sova, är ganska trött.
Puss, hej!

6 dagar...

233 kr i sjön

Som jag skrev i tidigare inlägg så har jag varit i stallet hela kvällen, men innan vi åkte dit så var vi på aba ridsport och köpte att par vantar för 233 kr som senare skulle visa sig vara mindre bra. Sen gick vi till ICA för Anna skulle köpa mat, fråga mig inte varför men Anna hade en av sina D.D.D idag, Daunis Dåliga Dagar och det blev inte bättre av att den maten hon ville ha inte fanns och sen fanns inte heller rätt smak på MER:en.

I alla fall, till slut kom vi fram till stallet och jag tittade lite på när Linn red, dom var asfå, typ 8 pers, värsta lyxgruppen! I gruppen efter brukar min syster rida, men eftersom hon är sjuk så red jag, på Bianca. Det första jag tänkte när jag satt upp var att det var ganska tur att ponnyn är lite rund om magen, annars hade den dött. Annika Fagerholt tyckte dock inte att jag såg stor ut, men jag var ju inte lagom på henne om man säger så.
Att rida för Wingan är alltid lika roligt, idag fick jag order om att hon ville se henne i en kort form på tygeln. Innan vi nådde målet så hade jag och Bianca lite rodeo. Wingan tyckte det var väldigt bra att det äntligen var någon som kunde säga till den, men jag var väldigt nära på att ramla av måste jag erkänna. Efter en timme var Bianca väldigt trött tror jag, jag med för den delen, men jag var väldigt nöjd, för efter vår diskussion så gick hon jättefint :)

Sen var tanken att jag och Anna skulle äta middag, trodde jag ja. Hon hade tydligen redan ätit så jag fick äta ensam...Nu var mitt humör inte på topp längre.  Efter det blev det tjafs om vem som skulle få stå i gången, jag hade blivit lovad att få stå i stora gången och tyckte att Anna kunde stå borta i det lilla stallet eftersom hennes häst bor där, men hon tyckte att jag kunde vänta tills hon hade skött klart... Nu var mitt humör verkligen skit dåligt, men jag tog i alla fall med mig min lilla ponny och gick bort och skötte i "lilla stallet".

Efter att ha borstat i typ 45 minuter så gick jag och kollade när lilla hoppgruppen hoppade innan vi skulle hoppa. Idag var det jag och Arrow som för sista gången hoppade i hoppgruppen. Allt gick så bra, eller nej, jag missbedömde avståndet totalt en gång över det smala hindret, men annars gick det kanon bra. Det var så kul, det var så kul och jag kommer sakna att hoppa runt på min lilla skimmel på fredagskvällarna. Det har varit han och jag sen våren 2005 nu, förutom när han har varit skadad, men nu är det slut. Tack för tiden i hoppgruppen Arrow, jag har haft så grymt kul och jag kan inte beskriva hur mycket jag kommer sakna dig!


Strimlad grillad paprika i olja...

Gick upp runt halv nio imorse och till min stora förvåning var båda mina syskon hemma. Dom var sjuka. Vill inte bli smittad, så jag håller mig så långt ifrån dom som jag bara kan. På tal om att vara sjuk, nu kan man ju läsa om, och höra att folk har vinterkräksjukan typ överallt. Jag är livrädd för att få det. Att kräkas är något av det äckligaste jag vet. Grejen med mig är att jag tycker det är så äckligt att spy själv eller se/höra andra människor spy så då spyr jag för att jag tycker det är så äckligt... Sympati-kräkas kanske man kan kalla det, nja, jag vet inte...

I alla fall, än så länge är dom bara lite förkylda mina kära syskon, men eftersom jag inte vill bli smittat (och för att mamma sa åt mig) så åkte jag till Brommaplan och köpte näsdroppar på Apoteket och, nu ska ni få höra, jag köpte strimlad grillad paprika i olja. Haha, har aldrig hört tlas om det förut. När jag virrade runt där på ICA vid Brommaplan så ringde Daun, jag berättade för henne vad jag skulle köpa och undrade om hon möjligtvis visste vart det fanns. Då var det en tjej som gick förbi och hörde det så efter ett tag kom hon fram med burken och sa "här" sen gick hon. Men jag hann säga tack innan hon sprang iväg. Åh vad jag gillar sånna människor, dom borde det finnas flera av! Resten av det jag skulle köpa köpte jag på våran lilla ICA här i aba, där vet jag i alla fall vad allt finns, eller nästan.

Snart ska jag träffa Anna, vi ska till Aba ridsport innan stallet. Måste köpta ett par nya vantar, dom jag har nu är helt sönder, ena handen har bara fyra fingrar, det är inte okej. Funderar på att köpa en martingal och lindor också, men vantar är prio ett. Tänkte köpta det när jag och mamma var på City Gross, dom har faktiskt riktigt bra grejer, men de vantar som fanns var hur stora som helst, men jag investerade ett grimskaft för 40 spänn, sånt gillar vi!

Som sagt ikväll är det stallet som gäller, ska rida åt Kajsa eftersom hon är sjuk, sköta och sen hoppa, roligt rolig!
Nu måste jag byta om och springa och möta Anna.

7 dagar....

Ha det bra!


Torsdag, 21.25

Ikväll har jag varit i stallet och borstat på min lilla ponny <3 Jag åt även middag med Linn och tittade på när dom red. Jennifer red istället för Anna för hon ville inte rida Blues, så jag höll henne lite sällskap när hon skötte också. Satt på Lovas skötlåda när Anna borstade och helt plötsligt började hela lådan vibrera, det var hennes telefon som ringde, men jag blev rätt förvånad måste jag säga :P

Idag åkte Fia till Thailand och ska vara där i 2 veckor. Nej, nej, jag är inte avundsjuk, jag är jätte avundsjuk! Men hon jobbade ju hela sommaren, så hon är verkligen värd 14 dagars semester :) Kan passa på att säga grattis till jobbet också!

Just nu spelar jag spel på datan, JAG spelar spel det händer typ aldrig, men jag har hittat ett spel på facbook som jag tycker är barnsligt roligt. Man ska köra en taxi och hoppa över eller svänga förbi andra bilar, haha.
Nu tror jag att jag ska sova snart, ska i alla fall försöka hålla mig borta från min käre mor, hon verkar vara väldigt irriterad, och då har hon en tendens att skälla ut mig för allt och lite till även fast det inte är jag som har gjort nått... Fattar inte varför hon alltid blir så arg på mig :S

Aja, imorgon ska jag hoppa, det ser jag fram emot :)

Puss!

Bla bla bla

Idag är jag trött, jag var på bra humör tills nu, då en liten skit sak som att min data är så jävla seg när min bror spelar spel så det är inte sant förstörde mitt humör. Allt var asbra, tills han kom hem från skolan.
Idag har jag vart i skolan, vi skulle svara på några frågor, sen sa hon att jag fick gå hem om jag var klar. Fort som fan sprang jag ner för trapporna så att inte tanten skulle ändra sig :P

Ikväll ska jag till stallet, är på värsta ridhumöret, hoppas att någon är borta så kanske jag kan rida igen eller nått :)

Juste, igår var de match, typ vinna eller försvinna match för sveriges del men det gick ju bra. Äntligen fick vi se Zlatan spela fotboll, tycker han mest bara har lallat runt de tidigare matcherna. Men men, vi får väl säga lycka till i EM Sverige.

8 dagar...

Ciao!

Förlåt!

Asså verkligen, förlåt, jag har varit dålig på att blogga... ska bli ändring på det nu.
Att jag inte har dom gladaste dagarna i mitt liv just för tillfället vet nog de flesta i min närhet, men jag ska inte deppa ihop totalt, eller jag försöker att inte göra det.

Idag har jag jobbat och sen stallet. Jobbet var astråkigt, stallet var desto roligre. Red på Saba, asså den hästen har ju en hals som är lika lång som en giraffs, jag skojar inte!
Hon hade iaf lindor istället för skydd så hon skulle få känna sig lite flådig, vet i fan om själva ridningen såg flott ut, men jag tycker de gick ganska okej.

Nu tror jag att jag ska sova, får se vad som händer imorgon,

puss!

10 dagar...

Veterinärbesiktning...

Han gick igenom besiktningen... Inom några dagar bär det alltså av till Åland. Jag hatar det.

image138

<3

image137

Det finns inga ord... 

Nej!!!

Jag missade det, jag missade programmet om Astrid Lindgren.
Kom på det när jag läste Linns blogg, http://limm.blogg.se/ . Åh jag som så gärna ville se det programmet...
Astrid Lindgren måste ha varit världens bästa sagotant. Ja, jag vet att hon hatade att bli kallade för sagotant, med det är vad hon var/är i mina ögon. Världens bästa sagotant, med världens bästa sagoröst!
Att lyssna på en av hennes böcker, när det är hon som läser, det slår det mesta.
image132

   

Astrids sagor är en stor del av min barndom, jag älskade dom allihopa, Pippi, Emil, Madicken, Tjorven... Kan fortsätta rabbla Astrid Lindgren figurer, men det behövs inte för alla vet vilka jag pratar om och alla har eller har haft sin egen favorit.

Haha

Alkohol måste innehålla kvinnliga hormoner,
för när man har fått i sig alkohol så kan man varken köra bil, sitta still eller hålla käften.

image131


Suck

Ingen bra dag det här... Vaknar och ser att det tok-snöar ute, jag är inget big fan av snö, men tänkte ändå att yes, nu blir det inte lika mörkt ute när snön lyser upp lite. Ha, my ass att snön kommer lysa upp, den ligger ju inte kvar! Helt slaskigt och geggigt ute, blä! Om det nu ska snöa kan det väl vara lite kallare ute så den snö som faller kan ligga kvar, så det knorrar så där när man går ni vet. Det är nog en av de få sakerna jag gillar med snön, att den knorrar när man går och att de lyser upp i mörkret. Eller att åka pulka är också barnsligt roligt!
Annars tycker jag mest illa om snön... och vet ni vad det värsta av allt är?! Jo det är att all jävla snö ALLTID lyckas smälta bort lagom till julafton. Den enda dagen man vill att det ska falla stora vita snöflingor som ligger kvar i ett tjockt täcke på marken, då snöar det några ynkliga flingor om man har tur, som så fort de nuddar marken förvandlas till slask... Helt värdelöst.

En annan sak med snön är att det alltid, varje år, blir förseningar i kollektivtrafiken. Det är som om SL glömde bort att vi faktiskt har fyra årstider här i Sverige när de införskaffade de nya tunnelbanorna. En av våra fyra årstider är vintern, vintern = snö. Hoppsan SL, det kom snö i år också, va konstigt... Puckon!
I tunnelbanan skyller de på halt spår, precis som de gör på hösten när de regnar, men var har bussarna för ursäkt? Att de inte hunnit byta från sommardäck? Nja, tror inte det...

Nog klagande på Stockholms lokaltrafik och att snön brukar strejka på julafton, nu ska jag plugga lite innar jag åker till stallet.

Ha det bra, tjing!

Final i allsvenskan på Djursholm

Halv åtta ringde klockan imorse, inte så jättetidigt, men pigg var jag ju inte. Men det vara bara att gå upp, äta frukost, klä på sig och bege sig ner mot tunnelbanan för att möta Nina. Mötte henne kvart i nio, sen kom mamma och dotter Daun och hämtade upp oss.
Vi kom fram i perfekt tid för att hinna se Jennifer tävla 0.90 klassen med Arrow, det såg asbra ut, hoppade jättefint tills han helt glömde bort att lyfta på fötterna på näst sista hindret i grunden och fick med sig en bom eller två, det var synd. Sen fick han stå nere i transporten och ladda inför 1 m klassen tillsammans med sin kompanjon Makarene.

Det var inte bara Arrow och Makarene + deras två ryttare som laddade inför den klassen, det gjorde även laget bestående av Ebba på Irca, Emma på Classe, Carro på Champis och Lollo på Litium, som tävlade i både den här + lag-klassen.
Först ut var Ebba och Irca. De red en säker och felfri ritt, på en bra tid och gick in på en andra plats. Sen var det Emma och Classes tur, även dom var noll-nolla, dock inte lika snabba, de gick in på en fjärdeplats.
Efter Emma och Classe, kom Lollo och Litium in på banan och självklart ville inte de vara sämre. Litium såg ganska framtung ut, men Lollo löste det galant, och fick även hon till en felfri runda. Lite snabbare än Emmas la sig på en fjärdeplats, hon petade alltså ner Emma och Classe till en femte plats...

Efter tre av fyra lag-ekipage, var det dags för Lova och Makarene. Jävlar vilken ritt hon fick till! Beslutsamt och bra. Fyra galoppsprång här, fem galoppsprång där, hepp hepp. Snacka om att visa vart såpet ska stå, haha. Efter den ritten la hon sig i en klar leding och det skulle ganska mycket till för att hota den tiden.

Efter Lova var det återigen dags för Jennifer och Arrow. Det blev lite stressigt när vi skulle sadla och fixa, men det fixade sig, hon hann till och med skritta ett tag innan det var hennes tur att hoppa fram.
Väl inne på banan såg det fint ut. Tyvärr var han i en del hinder och det resulterade i att hon fick en del rivningar redan i grunden. Tråkigt eftersom allt utom det såg så bra ut.

Nu var det bara ett Bromma-ekipage kvar, Carro och Champis. De andra i laget hade ritid felfritt och inte ville Carro vara sämre. Med en fin ritt gick hon in på en sjunde plats. Det betydde att alla Bromma-ekipage utom Jennifer och Arrow hade placerat sig i 1 m klassen :)
Att Lova vann klassen kunde de flesta räkna ut ganska tidigt, Ebba slutade på en sjätte plats och gjorde sällskap med Lova och Makarene inne på banan, med rosett och ärevarv och allt vad det innebär. 
De som kom på plats nummer 7 till 19, fick även de en rosett och lite priser, men fick inte delta på prisutdelningen inne på banan. Kan tillägga att Carro kom sjua, Lollo tia och Emma elva, grattis tjejer!

Nu var det då äntligen dags för lag-klassen. Klassen bestod av 7 lag från olika klubbar i Stockholm. Förs ut från Bromma var Emma och Classe. Precis som i förklassen red de bra och okomplicerat en felfri grundomgång.
Nu var det Ebbas tur. Hon kom lite stort på första vilket resulterade i att hon rev hinder nummer två. På hinder nummer tre tog Irca av och Ebba hängde inte alls med och tappade balansen. När Irca sen bestämmer sig för att springa förbi hinder nummer fyra, ramlar Ebba av.
Det spred sig en ganska nervös stämning bland oss "bromma-supportrar" men vi hade ju faktiskt två ekipage kvar, så än behövde vi inte oroa oss allt för mycket.

Några ekipage senare är det dags för Carro och Champis. Allt ser jättefint ut fram till hinder nummer fem, så champis lägger på ett stopp. För att inte få tidsfel så rider Carro på i ett friskare tempo, men hennes resultat blir fyra fel på hinder + ett tidsfel.
Okej, ett ekipage kvar, Lollo och Litium. En felfri ritt och vi skulle vinna denna omgång också. Hinder nummer ett går strålande, men sen petar Litium bomen på hinder nummer två, det innebär fyra fel och laget kommer sluta på en fjärdeplats...
Det var ett ganska besviket lag som insåg att det inte blev någon vinst denna omgång, men hoppet om att vinna hela Allsvenskan div. 3 år 2007 fanns fortfarande, dock inte i våra egna händer.
Resultatet föll sig så att det blev omhoppning mellan Djursholm, Vaxholm och Roslagen Rid och Kör klubb.
Vann Djursholm omhoppningen, skulle de vinna den här omgången och även stå som totalsegrare av Allsvenskan. Skulle de komma tvåa eller trea skulle segern gå till Bromma.

Det blev en mycket jämn omhoppning, men Roslagen slutade som segrare, vilket innebar att de vann denna omgången, men hela Allsvenskan vanns av Bromma!
Det var ett gäng både glada och lättade ryttare som red in på banan för att ta emot de blå/gula rosetterna och få rida ärevarv.

Efter en lång, och kall, dag var det ett trött men glatt gäng Bromma-ryttare som begav sig hemåt :)

/Josefina

     

Jag blir galen!

Hade skrivit ett aslång inlägg om dagens final i allsvesnakan och så är det nått fel på blogg.se sidan så ALLT försvinner..... Jävla skit!!!!!!

Lördag, lördag

Idag har jag verkligen inte gjort ett skit. Vaknade, åt frukost, gick ut med hunden i typ 1½ timme, kom hem, tvättade, nördat framför datan... kollat på Pippi Långstrump på TV (haha) och ätit middag.... Asså fy fan vilken dag!!! Not...

Imorgon ska laget + Jennifer och Lova ut och tävla, lycka till folket! Ska åka med och kolla hur det går för alla, men framför allt för Silverpilen :) <3
image125

Ikväll har jag inga planer, trodde att jag var tvungen att gå upp tidigare i morgonbitti, men ändrade planer gör att det inte blir så tidigt ändå. Det tackar vi för!
Anna prickar av barnen på spökrundan i stallet, kände att jag inte pallade ta mig till stallet för att pricka av barn :P Jag har gjort mitt på spökrundorna, i år får de klara sig utan mig :P

Ciao, ciao!!!

Ibland undrar man...

Jag tror att jag ska sluta titta på Idol. Jag blir bara irriterad när de bra åker ut och de dåliga, eller mindre bra kanske man ska säga, får stanna kvar. Ursäkta språket, men denna jävla skåning, hur kan han vara kvar i tävlingen?! Han hoppade av för att "hans nerver klarar inte av det här", men ångrar sig och får en "andra chans". Han lyckas ta sig till finalen och nu är han bland topp fem... Jag tycker det är så orättvist att Christoffer som är så grymt mycket bättre fick lämna, men han är fortfarande kvar...

Aja, det har hänt andra saker idag också.
Skulle äta lunch med Anna, men ingen av oss var hungrig så vi köpte en sallad och tog med till stallet och åt till middag istället. Var i stallet från typ halv 6 till halv 10, skötte och hoppade. Hoppade Chester idag, vi är väl inte dom bästa polarna men det gick väl okej. Sista rundan tyckte jag var katastrof dålig, fick typ black out och tog inga beslut alls. Blev lite bättre mot slutet när jag såg ett avstånd och bestämde mig för att rida på det.
Annars hände det inte så mycket i stallet, eller jo, jag, Bodis, Carro och Anna tvättade Vacantos. Eller jag tittade på, Bodis höll i och Anna och Carro tvättade haha. Vet inte riktigt hur resultatet blev för jag gick innan dom var klara och tittade på när lilla hoppgruppen red.
 
Datorn ville inte samarbeta så bilderna är inte rättvända, sorry...
En sak som jag har tänkt på. Jag vet att jag inte har typ tusen miljoner läsare, men jag måste ju i alla fall ha några... Vet att Jfer, Anna, Ella och Siri läser den dagligen, men det måste ju vara fler, eller? Eller så är detbara 4 pers som läser den haha xD
I alla fall, eftersom jag typ aldrig får några kommentarer så har ag ju ingen aning om vad mina läsare tycker... Antigen så tycker dom inget, eller så tycker dom att jag är en sån jävla dålig bloggare så det är inte ens värt att kommentera :S
Blir lika glad varje gång jag ser att det är någon som har lämnat en liten kommentar, ganska töntigt jag vet, men det är kul att läsa avd folk tycker om saker man har skrivit :)

Aja, nu ska jag nog nrda framför datan lite innan jag går och lägger mig.

Trevlig helg! :)

Daisy!

image121

Den här otroligt snygga tjejen är en av mina bästa vänner och jag saknar henne så grymt mycket!
Det har gått lite för lång tid sen vi sågs sist nu hörre du <3

Sjuk?

Nämen tjaaa!
Här sitter jag, med fleectröja (stavas det så? :S) och två filtar, men ändå fryser jag så jag håller på att dö... OKej om jag hade vart ute, men att frysa så här mycket nr man sitter inne... nä inte helt okej tycker jag.

Idag hade jag historia prov, jag har aldrig skrivit ett så svårt prov i hela mitt liv! Det var ett skämt! Om vi klarar G, jag och Emelie så ska vi fira, haha :P Haha, fira om man går G på ett prov, stört... Men då kanske ni fattar hur svårt det var.

Efter skolan åkte jag hem, tanken var att jag skulle till stallet ikväll, men ändrade planer. Fryser jag hemma så lär jag ju frysa ännu mer där liksom...

Skit dåligt inlägg, men jag pallar inte skriva mer nu, kanske skriver igen om jag kommer på nått kul att skriva om.

Ciao, ciao!!


November... fy fan

Ärlig talat. Finns det någon värre månad än november? Nej, jag tror fan inte det. Tänk efter, det är mörkt typ dygnet runt, eller okej det är ljust några timmar mitt på dagen men hur många hinner njuta av dessa få timmar? Ingen för alla jobbar eller går i skolan!!
Det är rått ute, om det inte spöregnar så duggar det eller så ligger det i luften så det är alldeles fuktigt. Ibland kan man även överraskas av ett härligt snöblandat regn så det blir helt slaskigt på marken och du blir dyngsur om fötterna, yeey! 
Usch det är nästan så jag längtar till december, då är det i alla fall (förhoppningsvis) lite snö på marken som lyser upp. Tro inte nu att jag älskar månaden december, för det gör jag inte, jag gillar den bara mer än november, men det gör väl de flesta?
Dom enda som tycker om november riktigt mycket är nog dom som fyller år i denna otroligt tråkiga, äckliga månad. Helt ärligt så tycker jag synd om er...
Jag håller med Per Gessle, Micke Syd och grabbarna i Gyllene Tider: "Juni, juli, augusti, allt känns mycket lättare då, juni, juli, augusti..."

Varför bara inte ta bort november och slänga in en till juli? Säg någon som skulle klaga, förutom de stackare som fyller år i november förståss, men jag tror inte att dom har något emot att fylla år i juli istället, eller?
När jag blir stor så ska jag jobba som en galning september och oktober och sen åka utomlands hela november. Då slipper jag mörkret och kylan här hemma i Sverige.

En annan sak som jag tycker är helt crazy är att turister kommer hit under november, ja under hela hösten. Snacka om att Sverige visar upp sin sämsta sida! Kul att ta semester, betala flyg, hotell, mat osv för att åka till Sverige på hösten för att frysa och bli blöt om fötterna. Vissa människor måste ju vara dumma på riktigt. Kom hit på våren/sommaren, SÅ mycket bättre!

Nog tjatat om att jag inte tycker om november.
Idag har jag varit hemmat, pluggat lite. Dock inte så mycket som jag hade behövt, får plugga som en galning imorgon istället...
Juste, fick kort från Ella idag! :D Hon har ju varit/är (?) i Vietnam med sin mamma i två veckor och lovade att skicka ett kort. Och eftersom man kan lita på Ella så håller hon det hon lovat och idag fick jag alltså mitt kort :) tack så mycket! Kan tillägga att jag är grymt avundsjuk...

Nu har jag kommit hem från stallet, duschat och ätit. Idag var det jag och Courtage som var ett team, det var lääänge sen jag red honom, men det var kul. Gick väl inte strålande bra hela lektionen, men ganska bra tycker jag allt att det gick.

Nu orkar jag inte skriva mer, slut för idag, tack för idag

/ J

En bild säger mer än tusen ord, eller?

Nja, jag vet inte riktigt, i alla fall inte när det gäller den här bilden:
image120

Den bilden finns i föregående inlägg och nu även på Face Book. Att den hamnade på Face Book var för att den togs hemma hos Elina i fredags och fick ingå i albumet "Halloween".
Ni som har Face Book vet ju att man kan slänga iväg en kommentar till bilderna om man tycker det är roligt och det var precis det jag gjorde.

Josefina Pärsdotter wrote
at 8:54pm yesterday
Lovisa langar fetaste fjortis-posen! xD
Delete

Det här med fjortisar hit och dit och att jag bor i Bromma har varit ett internskämt mellan mig och Lollo ganska länge nu, alltså var jag inte seriös när jag skrev det. Självklart fick jag "ett svar" på min kommentar som löd:

Lovisa Berndtsson (no network) wrote
at 8:57pm yesterday
Du, ni kan värre! ^^
Message - Delete

Några kommentarer senare påpekar även Emelie att Lollo fått till en snygg fjortis-pose på bilden...
Även Anna nämner detta i en kommentar och säger att Lollo kanske kan få vara med i "BFC"

Efter ett tag så handlar kommentarerna på något konstigt sätt inte längre om att Lollo "är" en fjortis utan om vem som är värst på fyllan och om rökning...

Anna Daun wrote
at 10:08pm yesterday
oj oj oj.....nu hettar de till i haninge märkar jag :P
Message - Delete
Lovisa Berndtsson (no network) wrote
at 10:13pm yesterday
Hettar till i Haninge? Du, det röker till i Bromma! Josefina kommer bli värsta stoooorrökaren om hon fortsätter i den här takten :P
Message - Delete

Lovisa Berndtsson (no network) wrote
at 10:21pm yesterday
ja röka är dumt och feströka är fjortis och töntigt ;) haha. Men det är min åsikt. Jag är ju en seriös idrottare :P
Message - Delete
 
Josefina Pärsdotter wrote
at 10:23pm yesterday
Då säger vi så här: Jag och Anna är typ Brommas största fjortisar (bfc släng er i väggen) xD
Och seriösa idrottare är vi också, hoppryttare, jag menar kan det bli mer seriöst? :S :P
Delete
 
Anna Daun wrote
at 10:25pm yesterday
då har vi nått gemensamt för att jag tänker ju också på min hälsa och har inte rökt på jätte länge för att jag tyckte de va äckligt och töntigt. men att de är fjotis håller jag inte med om....många vuxna männniskor röker på middagar men inte till vardags....och att kalla en 45-årig 3 barns mamma fjortis :S det är nått som säger mig att det inte går ihop.
Message - Delete

Ja, ni ser själva...
Men det är inte slut än för från fylla och rökning övergick det till sport. Vad är coolast, farligast och vad räknas mest som en sport, hockey eller ridning...

Lovisa Berndtsson (no network) wrote
at 10:25pm yesterday
ja det kan det. leka med hästar. Fånigheter. det kan tom jag göra:P
Message - Delete
 
Josefina Pärsdotter wrote
at 10:33pm yesterday
Leka med hästar? Nja, vet jag inte om man kan kalla det. Det beror ju på hur man ser på saken. Om man klassar sport i hur pass mycket skydd man har på kroppen så är väl hockey mer sport, men personligen tycker jag att det är liiite coolare att ha kontroll över ett djur på ett par 100 kilo...

Och det där med att alla kan vara fjortis, nja kanske inte en 45-årig 3 barns mamma xD
och jag behöver inte röka för att vara tuff, det är jag 24/7! :D
Delete

 

Tänk att en bild + kommentar kan sluta med värsta diskussionen, helt stört :S

Det slutade i alla fall med att Lovisa gav sig och accepterade att hon faktiskt hade en fjortis-pose på bilden!

Det blir inte alltid riktigt som man tänkt sig...

Idag hade jag tänkt att för en gångs skull faktiskt läsa igenom sidorna som vi skulle gå igenom idag på Historian, men sen ringde dom klockan 07.00 (!!!) och undrade om jag kunde jobba. Och att jobba halvdag och få in lite pengar är roligare än att läsa historia så det sket sig med läsandet den här gången också.
Har prov nu på torsdag och efterom läraren är typ jordens tråkigaste människa så är det inte mycket som har fastnat i mitt lilla huvud, så vi får se hur det här kommer att gå :P

Nu har jag precis ätit, så jag är helt proppmätt och jätte trött, borde plugga men känner jag mig själv rätt så vet jag inte riktigt om det kommer bli så... Jag menar, det blir ju inte alltid riktigt som man tänkt sig

Tjing!
         

Helgen!

I helgen hände det en hel del, mycket roligt!

Fredag. Var i stan med Anna på dagen, jätte kul. Köpte en kofta från Zara och ett nytt puder. Tänkte titta in på Butterics också och kolla om det fanns nått kul man kunde köpa till Elinas halloween-fest, men eftersom det var så packat med folk inne i affären så vände jag och Anna och ganska fort... Vi sprang även runt halva stan och leade efter klockan som Anna hade sett. Vi fick upp hoppet när det äntligen är en man som vet vilken klocka Anna är ute efter. När hon har beskrivit den för andra så har hon fått en blik som säger "Ehh, en sådan klocka finns inte, men fortsätt att leta du lilla gumman" samtidigt som de sagt; "nej tyvärr, men prova i någon annan affär" Men nu fick vi reda på att det var en fransk design-klocka som inte såldes i Sverige, men det fanns något liknade från nått märke, minns inte vad det hette. Glada över att äntligen träffat någon som hjälpt oss, eller Anna, traskade vi iväg mot Sturegallerian där detta märke troligen skulle finnas. Där hade de inte hört talas om detta märke, men tippsade oss om att vi skulle gå till en affär på Riddargatan. Väl där fanns det typ en sån klocka Anna har letat efter, men hon var inte 100% säker på om hon ville ha den + att hon som jobbade i affären var skit otrevlig...
Irriternde över hur vi blev bemötta så åkte vi hem mot Bromma

Väl hemma började jag fixa mig lite till Elinas fest :) Jag struntade i pumpa-outfiten, var häxa istället :P Hade lånat typ allt av Anna, klänning, hatt och svart nagellack, haha.
Lollo hade haft träning på Mossen, så hon hoppade på tunnelbanan där så hade vi sällskap ut till Lidingö. UNder våran resa händer det helt konstiga saker, något som bara händer oss två... Blev till exempel utskälld av en tjej på tunnelbanan för att jag tittade på henne. Drog till med en vit lögn om att jag tittade på hennes jacka som var såååå fin (det var en vanlig svart Goose) Inte fan tyckte jag det, men jag blev så paff när hon blev arg på mig. Hur ofta skäller man ut en vilt främmande människa på tunnelbanan? :S
I alla fall, väl i Ropsten höll vi på att missa bussen för att gubben framför oss i kön på Pressbyrån absolut inte kunde tänka sig att köpa en grillad korv, han skulle ha en kokt... men vi hann!

Väl framme hos Elina höll tjejerna på att fixa sig för fullt, precis som vanligt haha. Men jag kan inte säga annat än att det var GALET kul!!
Tanken var att jag och Lollo skulle ta sista bussen som gick kvart i 1, men den missade vi, så det fick bli en taxi. Lite trist att jag var tvungen att åka så tidigt, men det var tävling på lördagen så jag hade inte så mycket val.
När jag och Lollo åkte hem hade också årets första snö börjat falla, det betydde att det var kallt, blött och halt! Men hem kom jag till slut i alla fall :P
Tack för en rolig kväll folket!

Lördag. Typ halvt död gick jag upp ur sängen men stallet väntade så jag hade inte så mycket val. Tack och lov hade jag inte druckit jätte mycket hos Elina, så det var ingen bakfull Josefina som gick ner i spöregnet mot tunnelbanan, bara en väldigt väldigt trött. Väl nere så skulle jag få vänta på tuben i 10 minuter så då passade jag på att gå in på ICA och köpa en cola. Tänkte att då skulle jag ju i alla fall fördriva typ 5 minuter, men icke, när jag kom till baka hade det gått två minuter... Visserligen var ju detta två stycken SL-minuter, och det vet ju vi Stockholmare att en SL-minut är ju typ som 2 eller 3 vanliga minuter... suck!
I alla fall, själva tävlandet gick helt okej, ett stopp i omhoppningen, men resten kändes okej.
Efter stallet åkte jag hem duschade och bytte om för att åka till Söder och skriva ett historia arbete med Amanda. Kanske inte det roligaste att göra på en lördagkväll, men jag tyckte att hela dagen igår kändes som en söndag + att det var ett måste från min sida. Har inte träffat Amanda på ett tag, så i början blev det rätt mycket pratande och inte fullt så mycket skrivande, men vi fick ihop ett arbete tillslut, TACK SÅ JÄTTE MYCKET FÖR HJÄLPEN!!!
Pappa kom och hämtade mig runt halv elva och hade inte Anna ringt så hade jag nog somnat i bilen, var såå trött!
Väl hemma gick jag och la mig på en gång och somnade som en stock.

Söndag. Idag har jag inte gjort någonting alls. Gick upp typ kvart över 11, tittade på reprisen av Idol, ÄNTLIGEN var det Sam som fick lämna tävlingen. Tycker han rör sig som en flodhäst och ser så nervös och livrädd ut när han sjunger så man tror ju att han ska spy. Tack och lov slipper vi se det mer i tävligen.
Sen tittade jag lite på Babben och c/o och lite på Svensson, Svensson. Var väl inte så överdrivet kul den här gången, men men.
Annars har jag inte gjort så mycket idag, tvättat lite, fixat med bilderna från i fredags, chillat helt enkelt haha :P

Nu ska jag äta, ha det bra,

puss!


Torsdag

Igår jobbade jag från 8 till 12. Fick följa med de äldre barnen ut i skogen, dom blev överlyckliga, jag tyckte väl att det var helt okej :P
Klockan 12 sprang jag hem för att hämta historiaböckerna för att sen springa ner till tunnelbanan. Jag han precis, ibland gäller det att ha turen på sin sida. Som vanligt var lektionen ganska luddig, fick några papper om häxor, jag och Emelie fattade typ hälften av frågorna, som vanligt haha xD

Efter skolan var det stallet, hoppade på Blues, har inte hoppat någon annan än Arrow på ganska länge så det känndes lite ovant men det var jättekul! Ganska bra gick det också :P
Vi fick skjuts hem av Ingrid, tack :)

Väl hemma så duschade jag och gjorde inte så mycket tills Anna frågade om vi kunde hyra film. Trött var jag men en film skulle jag orka titta på så jag gav mig ner mot ICA, mötte Anna, köpte morötter och dipp och gick hem till familjen Daun. Vi kollade på Vingar av Glas och som vanligt fick Anna ett av sina ryck, nu gjorde det inte så mycket eftersom jag har sett den filmen ett antal gånger och kan den typ utantill.

Nu ska jag in till stan men Anna, sen ikväll är det halloween-fest hemma hos Elina! Jag är taggad till tusen! ;)

Till Jfer: Dagens outfit kommer en annan dag ;) haha

Puss

RSS 2.0