Final i allsvenskan på Djursholm

Halv åtta ringde klockan imorse, inte så jättetidigt, men pigg var jag ju inte. Men det vara bara att gå upp, äta frukost, klä på sig och bege sig ner mot tunnelbanan för att möta Nina. Mötte henne kvart i nio, sen kom mamma och dotter Daun och hämtade upp oss.
Vi kom fram i perfekt tid för att hinna se Jennifer tävla 0.90 klassen med Arrow, det såg asbra ut, hoppade jättefint tills han helt glömde bort att lyfta på fötterna på näst sista hindret i grunden och fick med sig en bom eller två, det var synd. Sen fick han stå nere i transporten och ladda inför 1 m klassen tillsammans med sin kompanjon Makarene.

Det var inte bara Arrow och Makarene + deras två ryttare som laddade inför den klassen, det gjorde även laget bestående av Ebba på Irca, Emma på Classe, Carro på Champis och Lollo på Litium, som tävlade i både den här + lag-klassen.
Först ut var Ebba och Irca. De red en säker och felfri ritt, på en bra tid och gick in på en andra plats. Sen var det Emma och Classes tur, även dom var noll-nolla, dock inte lika snabba, de gick in på en fjärdeplats.
Efter Emma och Classe, kom Lollo och Litium in på banan och självklart ville inte de vara sämre. Litium såg ganska framtung ut, men Lollo löste det galant, och fick även hon till en felfri runda. Lite snabbare än Emmas la sig på en fjärdeplats, hon petade alltså ner Emma och Classe till en femte plats...

Efter tre av fyra lag-ekipage, var det dags för Lova och Makarene. Jävlar vilken ritt hon fick till! Beslutsamt och bra. Fyra galoppsprång här, fem galoppsprång där, hepp hepp. Snacka om att visa vart såpet ska stå, haha. Efter den ritten la hon sig i en klar leding och det skulle ganska mycket till för att hota den tiden.

Efter Lova var det återigen dags för Jennifer och Arrow. Det blev lite stressigt när vi skulle sadla och fixa, men det fixade sig, hon hann till och med skritta ett tag innan det var hennes tur att hoppa fram.
Väl inne på banan såg det fint ut. Tyvärr var han i en del hinder och det resulterade i att hon fick en del rivningar redan i grunden. Tråkigt eftersom allt utom det såg så bra ut.

Nu var det bara ett Bromma-ekipage kvar, Carro och Champis. De andra i laget hade ritid felfritt och inte ville Carro vara sämre. Med en fin ritt gick hon in på en sjunde plats. Det betydde att alla Bromma-ekipage utom Jennifer och Arrow hade placerat sig i 1 m klassen :)
Att Lova vann klassen kunde de flesta räkna ut ganska tidigt, Ebba slutade på en sjätte plats och gjorde sällskap med Lova och Makarene inne på banan, med rosett och ärevarv och allt vad det innebär. 
De som kom på plats nummer 7 till 19, fick även de en rosett och lite priser, men fick inte delta på prisutdelningen inne på banan. Kan tillägga att Carro kom sjua, Lollo tia och Emma elva, grattis tjejer!

Nu var det då äntligen dags för lag-klassen. Klassen bestod av 7 lag från olika klubbar i Stockholm. Förs ut från Bromma var Emma och Classe. Precis som i förklassen red de bra och okomplicerat en felfri grundomgång.
Nu var det Ebbas tur. Hon kom lite stort på första vilket resulterade i att hon rev hinder nummer två. På hinder nummer tre tog Irca av och Ebba hängde inte alls med och tappade balansen. När Irca sen bestämmer sig för att springa förbi hinder nummer fyra, ramlar Ebba av.
Det spred sig en ganska nervös stämning bland oss "bromma-supportrar" men vi hade ju faktiskt två ekipage kvar, så än behövde vi inte oroa oss allt för mycket.

Några ekipage senare är det dags för Carro och Champis. Allt ser jättefint ut fram till hinder nummer fem, så champis lägger på ett stopp. För att inte få tidsfel så rider Carro på i ett friskare tempo, men hennes resultat blir fyra fel på hinder + ett tidsfel.
Okej, ett ekipage kvar, Lollo och Litium. En felfri ritt och vi skulle vinna denna omgång också. Hinder nummer ett går strålande, men sen petar Litium bomen på hinder nummer två, det innebär fyra fel och laget kommer sluta på en fjärdeplats...
Det var ett ganska besviket lag som insåg att det inte blev någon vinst denna omgång, men hoppet om att vinna hela Allsvenskan div. 3 år 2007 fanns fortfarande, dock inte i våra egna händer.
Resultatet föll sig så att det blev omhoppning mellan Djursholm, Vaxholm och Roslagen Rid och Kör klubb.
Vann Djursholm omhoppningen, skulle de vinna den här omgången och även stå som totalsegrare av Allsvenskan. Skulle de komma tvåa eller trea skulle segern gå till Bromma.

Det blev en mycket jämn omhoppning, men Roslagen slutade som segrare, vilket innebar att de vann denna omgången, men hela Allsvenskan vanns av Bromma!
Det var ett gäng både glada och lättade ryttare som red in på banan för att ta emot de blå/gula rosetterna och få rida ärevarv.

Efter en lång, och kall, dag var det ett trött men glatt gäng Bromma-ryttare som begav sig hemåt :)

/Josefina

     

Kommentarer
Postat av: Anna

jätte söt bild på arrow!!

2007-11-12 @ 08:03:24
Postat av: J

Visst är den! Nina är fan grym på att fota! :)

2007-11-12 @ 10:15:21
Postat av: linn

hurru om du har bilder kanske vi kan få låna dom o lägga upp på hemsidan?
Jag har bestämt mig för ta tag i den nu :)
//L

2007-11-12 @ 19:24:07
URL: http://limm.blogg.se
Postat av: Anonym

Till Linn: Har inte så överdrivet många, men visst kan du få det! Kul att du ska fixa till hemsidan :)

2007-11-12 @ 19:32:16
Postat av: agnes

vilken ridskola var det på??? rider på äppelviken:)

2010-03-02 @ 22:26:31
URL: http://mattesflickkka.blogg.se/
Postat av: Josefina

Det var ekipage från Äppelviken, men det var 2007, så det är ett tag sen

2010-03-03 @ 06:25:48
URL: http://josefinap.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0