Tisdag 29 juni 2010


Igår köpte jag lite saker till hästen, som verkligen var nödvändiga. Inget onödigt, utan verkligen bara saker som han behövde. 800 kr, poff borta. Inhandlade två till saker på vägen ut idag, även de nödvändiga och där rök 300 spänn till. Aja, nu är det inhandlat och det används flitigt kan jag säga.
En av sakerna jag köpte var en flughuva. Dels för att han har tappat sin fransgrej man sätter på grimman och sen rinner det lite ur ena ögat, och jag tänkte att det kan vara skönt om han får lite skydd från solen. Han var väldigt skeptisk igår när jag provade den, men den satt kvar idag när jag hämtade honom i hagen och när jag skulle sätta på den igen efter ridningen så var det inga protester alls. Jag tror han gillar den :)

Red dressyr på banan idag och även fast det var varmt och han nog var trött så kämpade han på bra. Trimmar nog lite imorgon också. Pinsamt nog har han fått en enorm gräsmage. Aja, det får bli höstens projekt att få bort den ;)

Sen måste jag säga att vädret är ju helt underbart. Varför åker folk utomlands på sommaren?? Jag ber till alla väder gudar som finns att det fina vädret håller i sig tills jag får semester. Vore ju trist om det blev dåligt väder när man är ledig...

Svanar är farliga djur!


Jag är så rädd för svanar att jag vet inte vad.
Satt på en av bryggorna nere vid Ängbybadet igår kväll med Ninni och Erika. När vi har suttit där ett tag säger Erika: "Haha, titta" och pekar på något som är bakom mig. Jag vänder mig om och får syn på en stor svan, som är kanske 2 meter ifrån mig.
Jag vet inte hur fort jag kom upp på fötter och sprang i panik upp på land, hysteriskt skrikande.
Några killar som var där och badade skrattade åt mig och tyckte att jag var en jävla tönt som var rädd för en svan, men det får dom tycka.
Svanen hann skräma livet ur mig en gån till innan jag lämnade bryggan för gott den kvällen och satte mig uppe på gräsmattan.

Söndag 27 juni 2010


Midsommar blev ju en historia för sig. Den började strålande. Jag åkte ut till hästen runt 8 och skrittade ut i ca 45 minuter, barbacka i shorts, underbart!
Åkte hem och duschade och fixade innan jag åkte hem till Elin. Eftermiddagen och kvällen var jättelyckad, sen runt 02 började det gå lite utför för en person. Det slutade med att vi stängde in oss i ett rum, och höll för dörren, medan personen på utsidan gjorde allt för att försöka ta sig in. Då hade vi försökt att få personen i fråga att gå och lägga sig i typ 1½ timme, men nix. Klockan 4 på morgonen lyckades vi få ut honom, och kunde äntligen gå och lägga oss. Sjukt trött var jag, men vaknade ändå flera gånger av att jag fick för mig att han fortfarande var kvar i huset.

Igår var jag sjukt trött och ville bara sova. Men jag åkte ut till stallet fram och tillbaka och borstade på hästen, som fick sig en vilodag. Sen hem och tvätta kläder. Erika kom på kvällen och gjorde mig sällis framför tv:n och vi kollade på hästhoppningen. Finfina hästar och duktiga ryttare. Tänk om man hade deras kunskap och rutin...

Tänkte ta mig en sväng ut i solen nu. Funderar på om jag ska gå en promenad eller om jag ska lägga mig på balkongen. Solen har inte riktigt hunnit dit än, så det kanske blir en liten promenix och sen balkongen. Den som lever får se.

Torsdag 24 juni 2010


Det var en trött men nöjd häst som jag hämtade från hagen idag. Longerade lite på banan, sen fick han gå ner till sina kompisar igen och fortsätta äta gräs och bli rund om magen.
Det går snabbt i stallet när man inte behöver mocka eller fixa mat, tjoho.

Jag tror att SL har någon kurs i "hur du är grinig och otrevlig mot passagerarna" när de utbildar sina chaufförer. Jag missade bussen med typ 10 sekunder idag. Han såg att jag sprang som en idiot för att hinna med, men nej. Sen fick han ändå stanna 10 meter längre fram för att det var rött, men inte ens då kunde han öppna dörrarna och låta mig åka med. Gubbjävel!

Nu ska jag ta en dusch och smörja in mina stackars axlar som är ännu rödare än mina lår. Märkte det igår när jag skulle duscha. Ont som fan för det och sen är det ju sjukt sexigt att man ser linjerna efter linnet. Men det värsta av allt, jag har en bred vit rand efter min fläta i nacken. Nice!

Onsdag 23 juni 2010


Usel uppdatering, jag vet. Förlåt.
Igår fyllde Erika 18, så vi var där och åt middag. Supermysigt, och jag hoppas att hon kan vara med oss på midsommar.
Det händer inte mycket nu. Jobbar den här veckan + nästa innan jag går på semester. Är i stallet varje dag och försöker jobba på brännan så gått det går när man är på jobbet + i stallet. Idag har jag bränt mina lår, så dom är rööda.

Lucke ska få sova ute i natt med Emil och Bellam. Jag hoppas att det går bra.

Söndag 20 juni 2010


Det blev en lång dag igår. Gick upp kvart över 6 och åkte med Ninni och Therese på tävling i Botkyrka, sen ut till stallet och fixade innan jag åkte hem.
På kvällen åkte jag och Erika in till stan och mötte upp Elin, Ninni och Astrid. Vi satt på Gården en stund och drack drinkar innan vi åkte till Gustav Adolfs torg. Där var hela torget som ett dansgolv och det var massa olika DJs som spelade, och det var sjukt mycket folk.
Gårdagens motion, förutom ridpasset, blev att gå upp för rulltrappan vid Kungsträdgårdens tunnelbanestation. Det var någon som hade roat sig med att trycka på nödstopp på båda rulltrapporna som gick uppåt, och jag kan nästan sätta pengar på att just den rulltrappan är Stockholms längsta. Det var fan inte roligt att gå upp för den.
Varför tog ni inte hissen, kanske det är någon som undrar då. Jo, för att det var någon som hade kissat i den. Mmm, underbara medmänniskor.
Förutom motionspasset, hade jag väldigt roligt. Kom hem klockan 4, och då var jag så trött att jag inte visste vilket ben jag skulle stå på.

Idag har jag tillbringat dagen i stallet och nu ska jag gå ner och kolla om min tvätt har torkat och sen ska jag ta en dusch. Ciao!

Fredag 18 juni 2010


Imorgon gifter sig Kronprinsessan Victoria. Det är avstängda gator och inställda bussar och jag vet inte allt. Men äntligen är dagen med bröllopet här. Inte för att jag bryr mig så mycket alls, utan för att det har varit så mycket snack och skriverier och tv-program och det ena med det andra. Jag har helt enkelt tröttnat på det här spektaklet innan det ens har ägt rum. Men snart är det slutsnackat, äntligen.

Min lördag kommer att spenderas på dressyrtävling i Botkyrka och sen ute hos min fina häst. Och sen, förhoppningsvis, stan på kvällen. Men först Botkyrka som sagt. Tråkigt att bussarna går så sällan så jag måste gå upp klockan kvart över 6 för att kunna befinna mig i Ekerö Centrum senast 20 över 8. Fy fan. Jag är så jävla otaggad, låt mig sova!!

Torsdag 17 juni 2010


De håller på att öva eller något på Drottningholm inför bröloppet på lördag, så det var kaos i trafiken. Jag hade tur som slutade tidigt idag och kom ut till stallet innan spektaklet satte igång. Övar de imorgon också är jag körd. Slutar halv 5 och hade inte tänkt att spendera hela min fredagskväll i stallet...
Lucke var i alla fall fin duktig idag och kämpade på, men jösses vad han blev trött. När jag skrittade av gick han så långsamt så jag trodde aldrig att vi skulle komma tillbaka till stallet.
Elin som tråkigt nog fick sitta i kö för att komma ut till ön, kom och hämtade mig och sen gjorde jag henne sällskap i stallet. Pratade massa strunt och klappade på PB. Sen åkte vi till Rörby och lastade hennes bil full med foder och efter det rullade en ganska baktung bil mot Brommaplan och Mc Donalds. Vi var hungriga, så det var gott.
Imorgon är det fredag och jag hoppas som sagt att jag inte behöver spendera hela kvällen i stallet, men jag har en känsla som säger mig att det kommer mer eller mindre att bli så. Vi får se.
Nu, duschen!

Onsdag 16 juni 2010


Gick upp tidigt imorse för att hinna med allt i stallet innan jobbet. Kom dit vid 8, fodrade alla hästarna och sen red jag i ca en halvtimme nere i hagen. Han var lite stel, men släppte till efter galoppen. Imorgon blir det förhoppningsvis lite trimm igen och lite längre än vad det blev idag.
Innan jag åkte hem fick jag fullkomligt släpa ner Harry och Bellman till sommarhagen. Sen fick jag springa tillbaka till stallet och hämta Lucke, släppa ner honom också och sen springa till bussen. Jobbigt, men jag hann.
Ingen vänlig själ som har en bil att låna ut? Sjukt segt att passa bussen...

När jag kom hem åt jag lunch och duschade, sen cyklade jag till jobbet. Kom nyss hem och funderar på vad jag ska laga till middag. Jag vill att det ska vara lätt och gå fort, men jag vill inte äta makaroner eller spagetti. Förslag, någon?

Tisdag 15 juni 2010


Igår efter jobbet åkte jag ut till stallet och borstade på min häst. Sen åkte jag hem och åt middag och sen åkte jag till Vällingby med Erika och gick på bio. Nu när det är sommarfritids jobbar jag rätt softa tider, så då kan man springa iväg på en nio-bio mitt i veckan, eller ja, i början av veckan utan problem :)
Börjar klockan elva idag, väldigt skönt. Imorgon börjar jag klockan ett, så min tanke är att hinna ut till stallet innan jobbet. Med bil hade det varit nemas problemas, men nu är ju den nere i Halmstad med mamma och lillasyster, så då blir det buss för min del.


Sen funderar jag på vart solen har tagit vägen...

Usch vad äckligt det är att gå i vattenpölar











Torsdag 10 juni 2010


Det har varit mycket nu de senaste dagarna. Min lillebror tog studenten i tisdags och igår var det skolavslutning. Väldigt roligt, men nu är jag trött.
Jag är inte på mitt bästa humör idag. Det blir inte alls som jag har tänkt mig och jag känner mig allmänt grinig.

<3













Söndag 6 juni 2010. Sveriges Nationaldag


Min häst är så jäkla bra!
Red dressyr nere i en utav hagarna igår morse och det gick finfint! Han är inte alls lika stel och osammarbetsvillig nu som han var både när vi provred och första tiden vi hade honom.
Efter passet släppte vi ner honom i hagen tillsammans med Emil och Ambo och det gick superbra. Senare under dagen släpptes resten av vallackarna och även det var nemasproblemas :)
Så nu under sommaren kommer han få gå tillsammans med dom andra nere i en utav sommarhagarna och äta gräs och bli tjock <3

Funderar på om jag ska åka in en sväng till Vällingby, eftersom Strömsholm inte blev av, innan jag åker ut till min prins!

Fredag 4 juni 2010


Idag har Lucke fått springa av sig lite och sträcka på benen ordentligt ute i skogen. Jag red ut med Ida och bortsett från alla äckliga myggor så var det väldigt roligt att få komma ut och rida i skogen.
Imorgon ska vi släppa ihop alla valacker i sommarhagen. Lucke har träffat alla utom två, så jag hoppas att det går bra, men det är säkert inga problem. Idag gick han ute tillsammans med Bellman och det är skönt att se att det går så bra att ha honom tillsammans med andra hästar!

På söndag är det Strömsholm! Lite tråkigt att alla som skulle med plötsligt har fått förhinder, så det ser ut som om jag får åka själv. Eller, Kajsa åker med, men det hade ju varit trevligt med lite sällsakp utöver sin lillasyster...
Vi får se hur det blir. Min från början fulla bil, ser nu ut att bli ganska tom... Trist.

Äntligen fredag


Lekdag igår på Drottningholm i det fina vädret. Det var trevlig, och jag lyckades faktiskt få lite färg på kroppen. Tyvärr lyckades jag bränna sönder min stackars vänsteraxel, men idag mår den lite bättre.
Sen måste jag bara ställa frågan om hur busschauffören tänkte när han försökte trycka på ytterligare en skolklass på en redan överfull buss när den stannade för att släppa av EN person vid Brostugan...
Jag kan ju säga att det blev mer än trångt.

Igår när Kajsa ridit släppte vi ut Lucke tillsammans med Bellman och Harry och han blir verkligen glad när han får gå tillsammans med andra hästar! Hoppas dom kan gå tillsammans på dagarna nu, innan vi släpper ner dom i sommarhagen :)

Stress


Varför är alltid tiden innan skolavslutningen så jäkla stressig? Man blir ju helt galen. Att man sen är så trött och bara vill ha semester gör ju inte det hela bättre...
I går var det brännbollsdag i skolan. Trevligt, visst var det det, men samtidigt en dag bort i klassrummet som man kunde ha använt till att göra klart det som skas. Imorgon, lekdag på Drottningholm. Hoppas det är fint väder!
Sen tar min lillebror studenten på tisdag så här hemma städar vi och fixar för fullt. Fy fan vad tråkigt det är att städa, jag hatar, hatar, hatar det!!!
I stallet pysslas det för full med att lösa hur vi ska göra i sommar, med olika hagar och vilka som ska gå tillsammans och ditten och datten, så inte ens där är det lugn och ro.
Veckan som kommer med skolavslutning och student och allt vad det nu är kommer bli hur rolig som helst, men jag längtar faktiskt lite tills det är över...

RSS 2.0