Tisdag 28 juni 2011


Träningen idag gick som en dans. Vi bara flöt på, kom rätt näst intill varje gång. Det är sådana här gången man vill att någon ska stå med filmkameran i högsta hugg haha!
Vi hoppade massor av nya "mattor" idag. Sådanna som man trär en bom igenom så att den liksom hänger i hindret.



De var verkligen jättefina. En med eldflammor, en annan med hjärtan och allt var det nu var. Det fanns även en "reklamskylt" som det stod Solna Korv på.
När vi red fram var han väldigt skepptisk till allt som bars fram, men när vi väl började hoppa så var det inga problem. Ett stopp på hela träningen, och men tanke på hur fånig han har varit så är jag så otroligt nöjd.
Det känns som om vi har hittat tillbaka till den känslan som vi hade förut. Ett exempel från dagens träning var att vi låg lite stort på ett räcke, och jag bad honom hoppa av, vilket han också gjorde. Han litar på mig, och jag vet vart jag har honom så jag vågar trycka på när det behövs istället för att lägga i handbrmsen och ta ett extra galoppsprång. Åh, mitt självförtroende behövde verkligen det här, och nu ser jag fram emot sommarens träningar och tävlingar ännu mer!

Imorgon blir det lite trimm i ridhuset, kanske ska fråga om jag får låna Elins hackamore. Vi får se...

Måndag 27 juni 2011


Lucke fick vila idag, och det känns som om jag valde en bra dag, tror varken han eller jag hade orkat särskilt länge i värmen. Istället fick han en dusch och sen gick vi ut och betade en stund.
Imorgon blir det hoppning! :)


Bild från en träning i feb. 2011. Foto: Angelica Barile

Söndag 26 juni 2011


Helgen har varit bra. Jag tog mitt pick och pack och flyttade hem till Erika tillsammans med Anna och Ninni. Mycket trevligt. I går tittade vi bland annat på hoppningen från Monte-Carlo, som Rolf-Göran Begntsson vann tillsammans med sin Casall la Silla, som enda felfria ekipage. Så jävla bra han är!

Lucke och jag har varit ute i skogen tre dagar i rad. Jag har varit så fruktansvärt osugen på att rida på banan eller i ridhuset och han behöver komma ut och få galoppera i skogen så att han tappar lite av sin mage + får bättre kondis. I fredags var jag ute med Elin och Maria och red runt Rastas galoppslinga. En jättebra och rolig runda som jag nu har lärt mig att hitta till själv, så det lär nog bli några turer dit bort till hösten.
I går red jag ut ensam, det gick bra. Inte ett enda stopp, duktig häst! Då red jag bort över glasängen och sen galopperade jag grusvägen fram och tillbaka, för att sedan rida över ängen igen och sen tillbaka till stallet.
Idag red jag och Angelica sandslingan. En bra runda som tyvärr har en tendens att bli lite tjatig, men det får gå.
Idag tyckte jag att han kändes lite trött, så imorgon får han en vilodag.


Onsdag 22 juni 2011


Lucke fick som sagt vila igår. Vi gick en superkort promenad och betade i 20 minuter, sen passade jag på att diska ur och fylla på nytt fräscht vatten i hagen.
Det blev alltså en snabb visit i stallet igår.

En helt annan sak som jag reflekterade över igår när jag stod och mockade var att Lucke har varit extremt rörig i boxen ett tag nu. Innan har han varit ganska renlig men nu är det kaos i boxen. Eller det har varit, för nu de senaste 3 dagarna har det varit som vanligt igen.
Min första tanke var att det var mycket mygg i stallet på natten och att han rörde runt för det, eller att stallpersonalen hade börjat släppa ut honom bland det sista och att han blev upprörd för det och trampade upp allt.
Men igår slog det mig att hans boxgranne har varit borta ett par nätter och blev borta längre än planerat. Det började bli äckligt när han åkte och när han kom hem igen så är det inte alls lika rörigt längre. Det kanske helt enkelt var det som oroade honom, att grannen var borta.

Tanken idag är ett dressyrpass antingen på banan eller i ridhuset beroende på hur mycket vattenpölar det är på banan från gårdagens ösregn...

Måndag 20 juni 2011


Lucke fick vila igår eftersom jag hade en sådan fruktansvärd träningsverk efter barbackahoppningen och transport-städningen. Jag kan säga att jag fortfarande har ont...
Istället passade jag på att smörja mina träns väldigt noga. Tog isär dem, smorde och fettade. Så nu är det fin, fina! Bytte även nosfrimma på remonten. Har köpt en exakt likadan för den jag gamla hade verkligen gjort sitt.

Lite dumt var det att han fick vila igår, för imorgon har jag en tid att passa och tror inte att jag kommer hinna rida, vilket betyder att han får stå imorgon också...
Idag red jag i ridhuset och han var jättespänd. Inte alls roligt, men jag gjorde en hel del övergångar och sen galoppjobbade jag honom mycket. Den förvända galoppen fixar han riktigt bra nu, han slog inte om en enda gång idag, duktig häst! Bytte lite också och bytena från höger till vänster är rena, men de från vänster till höger är lite svårare. Något att öva på i sommar ;)

Söndag 19 juni 2011


Barbacka hoppning igår tillsammans med Ninni och Queen. Det gick över förväntan och var riktigt roligt. Vi hade byggt upp en stuts på ena långsidan och sen ett räcke snett igenom.
Däremot så kan jag knappt röra mig idag efter min barbackaridning. Jag har sådan fruktansvärd träningsverk i ryggmusklerna, muslker som jag knappt visst att jag hade. Fattar inte hur jag kan ha fått så ont i dem, borde ju ha hont i rumpa och lår kan man tycka...

Idag var tanken att vi skulle rida ut, dock vet jag inte hur det blir med den saken. Dels spöregnar det och dels har jag ju så ont i ryggen så jag kommer väl knappt upp på hästen. Vi får se hur det blir, jag och Ninni åker inte ut fören vid halv 4 aå det kan ju hända att det slutar regna, vi får hoppas på det.


Fredag 17 juni 2011


Kajsa har varit i stallet nu de två senaste dagarna och fixat allt så det var riktigt roligt att få komma ut till stallet igår. Tyvärr upptäckte jag att han håller på att få ett skavsår av gjorden, precis som förra året. Ändå har jag gjort allt för att han inte ska få det, har dragit ner på mängden hö, nu när det finns lite gräs i hagen, även krafften har jag dragit ner lite på. Han gick ner i vikt, vilket verkligen var skönt, men han har gått upp igen + kanske dragit på sig ytterligare några extra kilon, så nu får vi dra ner ännu mer på höet.

Jag hade bestämt mig redan innan jag upptäckte skavet att jag skulle rida barbacka, vilket jag också gjorde. Det var lite för länge sen jag red barbacka kände jag, men det gick bra och Lucke verkade trivas. Det kommer defenitivt bli mer barbacka ridning nu framöver, inte bara på grund av skavet utan också för att det är mysigt och väldigt bra för balansen.

Kajsa tar Lucke idag eftersom jag jobbar sent. Hon kanske också skulle rida barbacka, ska höra med henne. Sen på lördag ska jag och Ninni gymnastik hoppa lite, även det barbacka (men det var bestämt tidigare i veckan).
På söndag var tanken att vi skulle rida ut och plaska lite med hästarna.


Kajsa och Lucke felfria i Järna juni 2011

Tisdag 14 juni 2011


Igår red jag ut en sväng själv. Han dummade sig en gång på vägen upp till stora vägen men efter det var han duktig. Jag tycker att det kan vara riktigt skönt att rida ut själv ibland och jag tycker att det är viktigt att ha en häst som man kan rida ut på både själv och i grupp.
Det enda tråkiga med att rida ut nu när det är sommar är att det är så förbannat mycket mygg. Lucke blir helt tokig och även fast jag dränker stackars i olika sprayer så hjälper det typ inte...

Idag och imorgon rider Kajsa, resten av veckan är ganska oklar. Ninni var sugen på att gymnastikhoppa lite. Jag hade tänkt mig en hoppfri vecka men blev lite sugen på att hoppa barbacka...

Lördag 11 juni 2011


Tävling på Märsta idag. En rolig, men väldigt varm dag.
Klockan 9 åkte vi från stallet och var framme ca halv 11. Vi kom verkligen perfekt, banan hade precis öppnats så jag kunde gå och anmäla mig, gå banan och hinna se några ekipage.

Grundomgången bestod av endast 7 språng, men med en hel del relaterade avstånd samt linjer. Ettan till fyran hoppade han super, jag hade bestämt mig för hur många galoppsprång jag skulle rida på mellan ettan till tvåan, samt från trean till fyran. Allid skönt att ha en plan. Mellan femman och sexan hade jag också bestämt mig för hur många språng jag skulle rida på, men eftersom han tittade och stod emot lite på femman så fick jag rida på mot den, och då han jag inte få tillbaka honom tillräckligt sanbt, utan kom lite nära och fick ett bakbensfel på sexan. Sista hindret, en oxer ur sväng, hoppade han bra.

Det här var den sista tävlingen i Stockholm innan Lucke får åka ner till Halmstad. Där väntar inget sommarlov, förutom ett par dagars vila, utan det blir hårdträning och förhoppningsvis ett par tävlingar.
Eftersom han vilade så pass länge i vintras, så får han ingen längre vila nu i sommar.

Nej, nu ska jag byta kläder, möta upp Ana och gå hem till Ninni och umgås med mina finsate flickor!

Fredag 10 juni 2011


Det har varit mycket den här veckan, studenmotagningar, avslutningar av alla dess slag plus lite till.
Med andra ord har det blivit lite mindre tid i stallet.

Måndag: Joggade honom i ridhuset på Elins hackamore. Gick jättebra, så ett hackamore ska absolut införskaffas snarast!!
Tisdag: Angelica red barbacka
Onsdag: Kajsa red lektion
Torsdag: Jag och Anna red ut. Hon på Lucke och jag lånade Queen
Fredag: Vilodag, Ninni mockade och fixade mat

Imorgon är det tävling och som ni ser så ser dagarna innan tävlingen inte ut som de brukar. Men, så blir det ibland. Jag är inte speciellt orolig för att det ska gå sämre för att jag inte red lite idag, då är jag mer "orolig" inför att jag har glömt att fixa någonting inför tävlingen. Fixade det mesta i torsdags, eftersom Ninni hade honom idag. Resten får jag fixa imorgon innan vi åker.
Det blir inte så jättetidigt vilket är skönt. Strök mig från första klassen eftersom det skulle bli en så ruskigt tidig morgon och en lång dag.


Måndag 6 juni 2011


Tävling på Järna ridklubb igår. Fint ställe, jättefina hinder, gott om utrymme. Det enda som jag inte tyckte var perfekt var underlaget som blev lite tugnt.
Kajsa hoppade en 90 clear round. Det gick bra, hoppade runt felfritt och fick en rosett.
Jag skulle hoppa en meter, men eftersom det var en 95cm klass emellan så blev det lite väntan. Han var jätteduktig och stod snällt i transporten mycke längre än han brukar, sen lastade jag ut honom innan han blev allt för otålig och gick med honom en sväng.

När jag satt upp kände jag att han var lite ofokuserad, men på framhoppningen var han skitfin och hoppade super. Valde att inte hoppa fram så mycket eftersom han redan var lite trött och han hoppade bra. På banan var han taggad, men på lite fel sätt. Han var inte riktigt med mig och tog varken mina förhållningar eller framåtbjudande skänkel. Det blev mycket bättre i slutet av banan, då hoppade han bra. Tyvärr blev det stolpe ut då sista hindret föll. Otur skulle jag säga, för han hoppade bra och man ser på filmen att den bommen kunde ha legat kvar. Surt att riva sista hindret, säskilt eftersom jag hade lite tur på vissa av de andra sprången. Hande känts bättre om jag rivit något av dem.
Men, nästa helg åker vi till Märsta och hoppar 1m, 1m. Då tar vi nya tag!

Idag var tanken att han skulle få vila, men sen när jag kollade igenom veckan så tror jag att han får jogga lite idag. Vi får se lite vad dagen har att bjuda på.


Lördag 4 juni 2011


Idag ska jag och Angelica rida ut. Vi tänkte rida bort till sandtaget, så det blir en lite längre runda idag.
Sen ska jag fixa allt inför tävlingen imorgon.
Nu blir det en dusch innan jag ska hämta upp Angelica!

Torsdag 2 juni 2011


Vi har varken haft TV eller internet sen i måndags, därav den obefintliga uppdateringen.

I måndags så joggade jag Lucke i ridhuset i en halvtimme.
I tisdags fick han en vilodag och vi var ute och betade i kvällssolen, mycket mysigt.
Igår red Angelica, då vi var på studentmotagning hos finaste Ella
Idag ska Kajsa rida lektion, imorgon vet jag inte riktigt hur det blir men på lördag blir det skogen med Angelica och Ninni.
På söndag åker vi till Järna och tävlar.


RSS 2.0