Vecka 47 + 48

 
Snart är äntligen november slut, woho! 
Veckan har varit bra. I måndags var Ella och Kajsa ute i skogen. I tisdags la vi ut lite bommar. Tre travbommar följt av ett par "fria" meter och sen kom tre nya travbommar. Tanken var att jag skulle kunna göra halt mellan bommarna, då hon lätt blir för ivrig. Jag hade även tre galoppbommar på en volt. Galoppbommarna arbetade hon över superbra!
 
I onsdags red jag på banan. Stel som sjutton till vänster. Annars ett helt okej pass. kajsa tränade för jennifer i torsdags, det hade gått bra.
 
Hovis kom på fredagen istället, Ella fick vila.
 
Igår red jag ut barbacka tillsammans med Angelica och Gina. Ella var superfin och väldigt glad. Mysigt att rida barbacka, men det känns i ljumskarna att det var ett tag sen sist...
Idag hoppade vi på banan. Ella var duktig och hon tycker verkligen att det är så kul! Jag också.
 
Vecka 48
 
Måndag: Sadeldoktorn kommer och kollar Ellas sadlar.
Tisdag: Micke (kiropraktor) kommer och kollar Chelsea. Jag passar på att kolla Ella också eftersom hon är så stel till vänster och Svante inte kommer till Stockholm fören i slutet av december. 
 
Resten av veckan får vi se hur den blir beroende på vad Micke säger. Tanken är att Kajsa ska åka och hoppa på lördag, men som sagt, vi får se hur det blir.
I helgen är det Sweden International Horse Show, det ser jag fram emot! 

Ellas vecka 47

 
Måndag: Jogg i skogen. Hovis kommer och skor på em.
Tisdag: Bommarbete på banan
Onsdag: Dressyr på banan
Torsdag: Kajsa tränar för Jennifer
Fredag: Vila
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen
 
 

Söndag 16 november 2014

 
November är en värdelös månad. Det är grått, grått och grått. Det blir mörkt så jäkla snabbt och i stallet är det lera upp till öronen. Jag känner mig som en plogbil som har fällt ner skyffeln och bara har ett mål. Stå ut och kämpa på ca fyra månader till, då vänder det! 
 
Ella har haft en hyfsat lugn vecka. Promaned för hand i skogen i måndags, träning för Jennifer tisdag och torsdag, vila onsdag, skritta ut i skogen fredag, hoppträning lördag och skritta ut i skogen idag, söndag.
 
Träningarna gick bra. Vi nöter galoppombyten och försöker lära henne att man ska byta på hjälpen och inte när man själv vill och när man byter så ska det inte ske i en bock eller ett luftsprång. 
 
I lördags var Kajsa och hoppade för Helena på Sundby. Det gick bra och båda två kämpade på bra.
 
Idag skrittade jag och Ella ut tillsammans med Ulrika och Gardenia och Olivia och Bingan. Vi var ute i ca en timme. Elva följde med också, duktig hund!
 
 

Ellas vecka 45

 
Måndag: Dressyr på banan
Tisdag: Träning för Jennifer
Onsdag: Jogg på banan
Torsdag: Träning för Jennifer
Fredag: Skritta ut
Lördag: Skritta ut + stämma av på banan
Söndag: Tävling. LA:1, Sorunda. 

Lördag 1 november 2014

 
Alltså dressyr i all ära, men hoppningen är ju så rolig. Idag insåg jag verkligen hur mycket jag saknar den!
 
Imorse var vi och tränade för Uffe Johansson på Berga. Vi övade på att få med hästen i svängarna och rida mycket med ytterskänkeln. Vi hoppade på en serpentinbåge med tre bågar över medellinjen, men det fanns ockå två oxrar som stod "mitt i" bågen. Så det blev fem språng i tre bågar. 
 
Extremt dålig bild, men ni fattar iaf hur jag menar...
 

Av de här fem hindrena övade vi på att rida korta vägar, långa anridningar och att hela tiden planera vägen och svänga för ytterskänkeln. 
Ella var jättepigg och ganska spänd i början, men i slutet så tog hon tag i hindrena utan att attackera dem och hoppade super.

RSS 2.0