.


Det blev en lång dag i stallet. Jag och Ninni red ut en sväng runt halv två, sen mockade jag och smorde alla saker inför tävlingen imorgon. Sen tvättade jag Lucke med shampoo, så nu är han ren och fin. Dock var det inte jätteuppskattat, men sen fick han gå ut beta medan han torkade så jag tror att han blev nöjd ändå.
Nu är allt klart inför tävlingen, så imorgon är det bara att borsta hästen och lasta. Tanken är att åka från stallet runt 7, så det blir en tidig morgon imorgon.


Lördag 30 april 2011


Jag och Ninni hoppade lite igår för Erika.
Först skuttade vi över en upphöjd bom som låg på öppna delen av volten. Sen gick vi över till att hoppa en fyrstuds på ena långsidan. Jag tycker att studs är en jättebra övning för hästarna och det är något vi gör alldeles för lite på lektionerna för Helena.
Vi aslutade med att hoppa på en åtta över ett räcke och en oxer med vattenmattan under. Jag kände verkligen hur rätt jag låg första språnget över oxer långt innan, men även fast vi låg perfekt så la han på en tvärnit. Ett riktigt dumstopp. Han passade även på att tönta sig och stanna på den när vi kom från andra hållet, men då stannade han flera meter innan. Räcket hoppade han fint och vattenmattan hoppade han också utan problem efter stoppen.

Idag blir det antagligen en lugn uteritt med Ninni och sen ska jag smörja och tvätta hästen och fixa iordning allt inför tävlingen imorgon. Det ska bli roligt och jag ska rida för en felfri grund och omhoppning.

Torsdag 28 april 2011


Det blev lite ändringar i planeringen. Jag flyttade på hans vilodag till idag i stället så gick han ett dressyrpass i ridhuset igår. Anledningen till bytet är att jag måste jobba över idag och Kajsa kan inte åka ut till stallet alls. Så idag blir det en mysdag med promenad och betande. Mycket uppskattat!

Han var fin igår. Red lite förvändgalopp och övade på att växla mellan kort och lång form i traven men behålla samma tempo. Avslutade passet med att trava honom ganska länge i en lägre form. Över lag var jag väldigt nöjd med honom igår.

Onsdag 27 april 2011


Kajsa hoppade Lucke igår och det gick superbra. Helt klart deras bästa träning tillsammans hittills, så det vra jätteroligt att se. Så nu ska vi anmäla dom till lite 90 cm clear rounder och sen så småningom några 95 cm klasser. Spännande.

Idag blir det antingen en promenad eller lite jogg. Imorgon tänkte jag rida dressyr och på fredag ska jag hoppa lite. På lördag får vi se, skogen kanske men det lutar åt lite trimm på banan och på söndag är det tävling.

Måndag 25 april 2011


Hade det väldigt skönt på landet i helgen. Vädret var/är helt underbart, man kan ju nästan tro att det är sommar. Det här är min absoluta favorit årstid!
Under min korta vistelse i Halmstad han jag fynda lite på Eriks Hästshop, en vinterjacka till nästa vinter och två hoppschabrak som kommer bli hemmaschabrak, med andra ord på träningar och ute i skogen.
Jag har även fixat en stallplats till i sommar, vilket är väldigt skönt.

Angelica red Lucke idag och det gick superbra. Jätteroligt att se!
Imorgon ska Kajsa hoppa och resten av veckan är inte riktigt planerad än.

Torsdag 21 april 2011


Idag blev det ett lugnt joggpass i ridhuset. Travade honom lång och låg i ca en kvart, 20 minuter och sen skrittade jag och Ninni ut en sväng.
Imorgon åker jag ner till landet så Angelica tar hand om Lucke ett par dagar. Tack så mycket Angelica, hoppas att ni kommer få det mysigt och att han sköter sig! ;)


.


Det blev en uteritt idag. Vi var ensamma till en början men efter halva vägen ungeför fick vi sällis av Kaskad och Barbro.
Lucke verkade väldigt trött idag, och kanske även lite tränigsverk efter hoppningen igår. Han hade inte alls samma bjudning som han brukar ha ute i skogen. Men han kändes inte ofräsch så jag tror bara att han var väldigt trött så imorgon blir det ett lätt joggpass på banan.


Onsdag 20 april 2011


Hoppningen igår gick bra. Lucke var fin och de gångerna det blev lite tokigt var det helt mitt fel.
Jag brukar inte ha så svårt för att se ett avstånd, men vissa språng igår vart bara helt fel och det slutade med att jag backade in honom i hindret. Helt fel. Jag måste sitta upp och vänta på att hindret ska komma till mig, inte jaga fram till hindret.
Insåg också efter ett tag att jag hade en alldeles för mesig galopp. Jag hade ingenting att ta utav, så jag kunde inte ta en förhållning om jag ville utan att tappa för mycket energi. Det blev mycket bättre när jag la upp en friskare galopp, men som sagt blev jag lite för ivrig stundtals. Något jag måste jobba på.
På slutet blev han rätt trött vilket resulterade i att han blev springig och inte så uppmärksam på mina hjälper, men tycker att jag fick till en okej runda sista gången vi hoppade banan.

Idag har jag inte bestämt mig för om jag ska rida ut eller rida på banan, men uteritt blir det antingen idag eller imorgon.

Måndag 18 april 2011


Min häst var väldigt fin idag. Jag har inte ridit honom ordentligt på en vecka, utan de passen han gick på banan eller i ridhuset red Kajsa.
Men idag red jag ute på banan och han var väldigt fin. Extra nöjd är jag med galoppen som satt på en gång. Duktig häst.
Ninni filmade lite, så förhoppningsvis kommer det upp en lite filmsnutt så småningom.

Söndag 17 april 2011


Idag åkte min familj ner till landet, så imorse åkte jag och mamma ut till stallet och hämtade trailern. Den åkte mer ner eftersom mamma hade ett par saker i garaget som hon ville få ner.
Åkte ut igen till stallet med Ninni runt 12.
Idag la jag in vattenmattan i Luckes hage. Han tyckte inte alls om det och vågade sig tillslut närma sig den när jag hade lagt hans lunchö PÅ vattenmattan. Han var inte glad på mig då kan jag tala om. Tro dock inte att han åt när höt låg på mattan, nej, han tog tag lite i det och sen drog han undan det från den.

Efter lunchen red jag och Ninni ut. Vi red bort till sandtagen som vi brukade rida till när jag stod på Asknäs. Vi var ute i nästan 1½ timme och det var två svettiga hästar som kom tillbaka till stallet och fick en välförtjänt dusch.
Ska även tilläggas att jag och Ninni RENSADE AVLOPPET i spolspiltan. Fyfan säger jag bara och jag gör inte om det frivilligt! Blä.


Lördag 16 april 2011


Åkte till sadelmagasinet idag för att hämta upp några sadlar som de skulle ha lagt undan till mig. Eftersom vi inte hittade någon bra sadel i onsdags så skulle de plocka ihop ett par sadlar till mig fter hans mått, så skulle jag hämta dom och prova själv.  Tyvärr hittade inte expediten mina sadlar så jag fick med mig två sadlar som hon trodde skulle ligga okej som jag fick med mig hem att prova.
Jag blev lite beviken eftersom jag inte alls är så bra på att se och känna om en sadel ligger bra eller inte. Jag ser ju om den ligger helt fel, men som sagt, svårt är det. Får helt enkelt boka en ny tid, för jag måste ju ha en fungerande dressyrsadel.

De två jag fick med mig hem satte jag upp Kajsa i så fick hon rida och jag försökte så gott jag kunde att titta. Tyckte att båda två glappade lite för mycket i bakvalvet under lättridning så jag tror inte att någon av dem kommer att funka. Får helt enkelt rida i hoppsadeln så länge.
Efter provandet av sadlarna så gick jag in i ridhuset och longerade en stund och sen gick Kajsa en promenad med honom ca 20 minuter. Han har alltså haft en ganska slapp vecka med andra ord. Imorgon blir det uteritt med Ninni och på måndag måste jag trimma innan hoppningen på tisdag. Ska även försöka hinna duscha honom någon dag om vädret tillåter, hoppas på att hinna med det imorgon.


Onsdag 13 april 2011


Sadelutprovaren var ute idag och konstaterade att dressyrsadeln var lite trång. Hon hade med sig en som låg super på honom, men jag satt inte alls bra i den. Och tur var väl det, den var sprillans ny och prislappen ganska saftig. Tyvärr var det den enda som låg bra på honom av de hon hade med sig, men hon skulle leta fram ett par sadlar som jag skulle hämta upp och prova själv. Så skulle hon komma ut igen om ett tag och se hur de låg.
Så nu får vi hoppas att vi hittar något bra.
Hoppsadeln låg som den skulle, så nu får vi ida i den ett tag fram över. Men det dör vi inte av.

Ps, tur att hon har träffat Lucke innan för idag visade han inte upp sig från sin bästa sida. Det var en mycket upprörd herre som inte fick gå ut i hagen som dansade runt på gången...

.


En bild från i söndags




Måndag 11 april 2011


Halv 5 ringde klockan igår. Inte helt okej på en söndag.
Var i stallet kvart i 6och packade saker och lastade hästen och halv 7 rullade vi mot Sollentuna.
Väl på plats gick allt väldigt snabbt. Dom var snabbare än vad jag hade räknat med så framridningen blev inte helt optimal tyvärr, men vi fick helt enkelt göra det bästa av situationen.

Inne på banan gick det bra. Fick upp ett bra tempo redan från början. Ettan gick bra, till tvåan fick jag en bra sväng och låg bra, men han fick syn på nått och la på en tvärnit. Efter det fick jag vara på honom lite extra med skänkeln, så att han verkligen inte skulle tveka. Restan av banan gick bra, han lyssnade bra och vi fick ett bra flyt.
Jag är nöjd. Första tävlingen för säsongen och nu ser jag fram emot att få komma igång med tävlandet ordentligt.
Nästa blir på Aspvik den 1 maj.

Fredag 8 april 2011


Sadelutprovaren kunde inte komma ut igår, så det blev ett pass i ridhuset istället. Han var stelare än vanligt, så den mesta tiden gick ut på att böja igenom och få honom att mjukna.
Jag och Ninni bytte häst de sista 20 minutrarna. Väldigt nyttigt och framförallt kul! Det är även roligt att se någon annan ryttare rida sin häst.

Hoppningen i tisdags gick sådär. Han fick för sig att han absolut inte skulle hoppa vattenmattan och strassade upp sig som en galning och efter det gick allt åt skogen. Därför ska jag hoppa lite ikväll, och Erika komma ut och hjälper mig. Skulle kännas bra för självförtroendet att få en bra känsla innan tävlingen på söndag.

Tisdag 5 april 2011


Ridningen igår gick bra. Han var rätt stel stundtals men mjuknade mot slutet.
Igår var högergaloppen väldigt bra, nu är målet att jobba upp vänstergaloppen så att han blir lika stark i den och orkar bära sig.
Sen måste jag bli starkare i min sits så jag orkar sitta kvar i traven utan att han saktar ner. Nu när jag har fått honom att jobba på bättre med bakbenen måste jag orka rida på och hjälpa honom att bibehålla trycket.

Idag ska det hoppas och jag hoppas att det går lika bra som det gjorde sist!

Söndag 3 april 2011


PLANERING VECKA 14

Måndag:
Dressyr
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Vila
Torsdag: Sadelutprovaren kommer
Fredag: Dressyr
Lördag: Skogen/jogg
Söndag: Tävling

Tanken var att vi skulle ha ridit ut idag jag och Ninni, men av olika anledningar så valde vi att gå en långpromenad men hästarna istället, vilket var så jäkla skönt!


Lördag 2 april 2011


Det blev en mysig uteritt imorse med Elin och Ninni. Vi var ute i 1½ timme och Lucke var så glad att han knappt visste vart han skulle ta vägen. Vi red bort till Rasta med förhoppningen att kunna galoppera runt deras galoppslinga, men den var fortfarande ganska isig tyvärr. Men det blev en hel del galopp ändå så hästarna fick sträcka på benen, härligt!
Lucke var nöjd och glad när vi kom tillbaka till stallet och det första han gjorde när han kom ut i hagen var att rulla sig och verkligen gnugga in leran i ansiktet och på halsen, på båda sidorna!! Dock får han stå med sin urläckra lerinpackning under natten eftersom jag åkte hem innan hästarna kom in från hagen. Det negativa med det är att jag har en jäkla massa jobb imorgon innan jag kan rida.

Nu ska jag hem till Ninni och umgås med mina fina vänner. Det är bara Anna som fattas, men hon är i Åre och åker skidor och har det säkert super.


Så här snygg var Pacino efter en dag i hagen för ett år sen. Tyvärr tror jag att Lucke ser ännu värre ut om jag ska vara ärlig...

RSS 2.0