Måndag 28 februari 2011


Jag och Ninni skrittade upp och ner till stora vägen innan vi gick in i ridhuset.
Min tanke var att inte rida så länge och i en lång och låg form. Han har skrittat nu sen i torsdags då han vaccinerades, Kajsa travade lite igår, men idag fick han gå i alla gångarter och imorgon ska Kajsa hoppa.

Imorgon är det första mars, ett steg närmare våren!!

Lördag 26 februari 2011


Min tanke var igår att jag skulle skritta ut en kortis så att han fick röra lite på sig eftersom han vaccinerades i torsdags. Men eftersom Kajsa skrittade barbacka i ca 20 minuter, en halvtimme i torsdags innan veterinären kom så fick han stå helt igår istället.
Idag däremot tänker jag skritta ut. Hoppas bara han inte får styltor eftersom det är plusgrader ute. Vi får se. Det hade ju även varit trevligt med lite sällis, men samtidigt är det bra träning för honom att komma ut lite själv.

Onsdag 24 februari 2011


Veterinären som skulle komma ut klockan 4 idag har blivit akut sjuk och kunde inte komma. Helvete.
Men, fick tag på en annan veterinär som kunde komma ut ikväll klockan halv 9. Där rök min stallfria kväll. Men vad gör man inte för de små liven? Jag gör vad som helst.
Ninni ringde och sa att det var något fel på en av vattenledningarna så allt vatten är avstängt, vilket betyder att vi för säkerhets skull får ta med oss vatten hemifrån. Tack och lov har jag kvar Idas stora vattendunk i bilen, vilket känns väldigt bra för tillfället.

Nu ska jag byta om, trotsa kylan och åka till stallet!

Torsdag 24 februari 2011


Luckes resterande vecka

Torsdag: Vila och vaccinering
Fredag: Förmodligen en promenad
Lördag: Skritta ut 30, 40 min
Söndag: Skritta ut 30, 40 min

Onsdag 23 februari 2011


Igår gjorde jag min avramlingsdebut på Lucke. Det var ingen liten avsittning, utan jag flög verkligen som en liten vante och landade mitt i hindret. När jag endå hade åkt av en gång så passade jag på att göra om samma missatg när jag ändå höll på. Pang så låg jag i nästa oxer.
Dock hade jag en jäkla röta, för båda gångerna lyckades jag landa mellan frambommen och bakbommen på oxern, alltså slog jag mig inte alls så mycket. Trodde dock att jag skulle vara rätt mörbultad idag när jag vaknade men icke. Det ända som tyder på att jag ramlade av igår är ett blåmärke på utsidan av höger knä som är lika stort som ett ballerinakex ungefär.
Efter mina två ofrivilliga avsittningar, det höll även på att bli en tredje, så hoppade jag igenom banan en gång till och då gick det bättre. Inte bra, men helt okej.

Att jag ramlade av var mitt minsta problem igår. Sånt händer. Mitt största problem var alla tankarna som rusade genom skallen. För det första valde jag att hoppa på gummibettet, det var en dålig idé och nu vet jag det och ska inte göra om det misstaget. Han var inte starkare än vanligt, men när han blev stark så tog han bettet och sprang och lyssnade inte det minsta på mina förhållningar och halvhalter.
För det andra blev det ett missförstånd mellan oss tre språng före den första avåkningen. Räcke in i en kombination som stod lite ur sväng och vi kom verkligen mitt emellan. Det resulterade i att han försökte trampa om, men ångrade sig och gick igenom hindret eftersom han inte hann stanna.
Efter det hoppade vi om, kom in rätt och hoppade igenom kombinationen och sen fyra galoppsprång ner till ett räcke. Sen vände jag upp på oxern och såg att jag inte låg perfekt och för att det inte skulle bli som innan så valde jag att länga de två sista sprången och hoppa av lite stort. Han har inga som helst problem med att hoppa av stort, men igår la han på en tvärnit och jag flög. Sen kom vi i samma läge några språng senare fast på en annan oxer och jag gjorde samma misstag, han la på en tvärnit och jag ramlade av.
Det är så olikt honom. Han stannar nästan aldrig och ställer alltid upp, och det är väl därför jag är så fundersam.

Sen är frågan. Blev han osäker för att vi kom in så fel i kombinationen? Har han ont någonstans? Har han musklat om sig så att sadeln trycker?
Jag hoppas att det är allternativ nummer ett. Fyfan, jag är så rädd för att han ska ha ont!
Kajsa ska hoppa om en vecka, så då får vi se hur han beter sig då. Sen om två veckor ska jag hoppa igen och då hoppas jag verkligen att det går bra. Att jag kan känna att jag kan lita på honom. Sen hoppas jag verkligen att jag kan släppa det här nästa gång jag hoppar så att jag inte sitter och spänner mig och är nervös över att han kanske kommer stanna. För då kommer det ju gå åt skogen.
Aja, skam den som ger sig! Jag hoppas bara att Lucke får tillbaka sitt självförtroende och att han absolut inte har ont någonstans!



Tisdag 22 februari 2011


Red i ridhuset igår, samtidigt som hela Sundby kändes det som. Många ekipage var vi i alla fall.
Elin hjälpte mig i lördags så jag försökte göra som hon visade mig igår också. Det var inte jättelätt när man hela tiden var tvungen att se vart de andra ryttarna befann sig så att man inte krockade men helt okej tycker jag att det gick. Stundtals var han superfin, jättekul! Ska fråga om Elin har tid och lust att hjälpa mig någon mer dag.

Idag ska i hoppa, så himla roligt.
Resten av veckan får vi se hur vi lägger upp. Han ska vaccineras på torsdag, så då får han vila. Sen kommer vi ta det lungt dagarna efter.

Onsdag 16 februari 2011


Uppdateringen har varit obefintlig nu ett tag, men det blir så ibland.
Ridningen går inte alls så bra just nu och det är nog mest mig det hänger på. Jag hade glömt hur snabbt man tappar sin ridning, men jag blir ständigt påmind när jag sitter på hästen. Sen är det inte lätt att få hästen att göra rätt när jag själv inte klarar av det. Lucke är heller inte den häst som har ett eget driv i steget, så länge han inte har ett hinder framför näsan, och det gör att jag verkligen måste rida och inte får ett enda steg gratis.
Tro nu inte att jag tror att man kan stoppa en femkrona i alla andra hästar så springer de på tills man trycker på av-knappen. Jag hoppas att de flesta förstå vad jag menar.

Programmridningen på ryttis på söndag lockar inte alls just nu. Jag hatar att utföra någonting som jag vet att jag inte klarar av. Världens bästa Elin ska försöka hjälpa mig lite på lördag, så får vi se hur det går då.


Torsdag 10 februari 2011


Jag trodde aldrig att jag skulle komma hem från stallet idag. Men, det gjorde jag efter att ha kört fast två gånger... Förtillfället är jag så äckligt trött på all snö!
Red en sväng i ridhuset idag, det gick väl helt okej. Funderar på att rida barbacka imorgon. Vi får se.

Tisdag 8 februari 2011


Hoppning idag. Det gick bra, han blev lite för ivrig emellanåt vilket resulterade i att han rev, men på det stora hela tycker jag att han var duktig. Han tycker det är så himla roligt och det är så härligt att se.
Både Angelica och Ninni var med i stallet idag och Angelica hade med sig sin superkamera. Har inte fått alla bilder än, men jag kan bjuda på en så länge.


Måndag 7 februari 2011


Det blev lite jogg i ridhuset idag. Jag red igenom programmet en gång och red faktiskt bara fel väg en gång. Nästan lite stolt över mig själv.

För övrigt så ser planeringen för veckan ut ungefär så här:

Tisdag: Hoppning
Onsdag: Vila
Torsdag: Dressyr i ridhuset
Fredag: Jogg i ridhuset
Lördag: Förhoppningsvis ut i skogen om inte underlaget är livsfarligt
Söndag: Skogen eller ridhuset


Söndag 6 februari 2011


Kajsa har ridit nu lördag och söndag. Hon skrittade ut en sväng igår och det var som bambi på hal is. Astråkigt att underlaget ute är livsfarligt för idag när det var så fint väder vill man ju rida ut.
På tisdag förjer Angelica med till stallet så förhoppningsvis blir det lite nya bilder :)


Foto: Angelica Barile

Nu blir det duschen och sen Solsidan!

Fredag 4 februari 2011


Ninni var med i stallet idag. Hon kommer flytta till Sundby i mitten av februari och det ska bli så roligt att vi kommer stå tillsammans igen men nu med varsin häst! Lycka!

Vi har köpt ett nytt bett till Lucke, ett rakt gummibett, mest för att jag ville att han skulle få lite veriation i truten. Kajsa red med det igår och det hade gått bra. Jag red med det idag och i början tyckte jag att han var lite tjaffsig, men sen släppte han till och gick superfint. Övade lite på förvänd galopp som inte är ett av våra starka moment, men vi kämpar på och det går sakta men säkert bättre och bättre.
Ninni fotade lite, hoppas det blev bra så kanske hon kan skicka dom.

Tanken var att vi skulle försöka komma ut lite imorgon, men det är ju isgata överallt så vi får se hur det blir med den saken. Hoppas det finns någon väg man i alla fall kan skritta på.

Onsdag 2 februari 2011


Hoppningen igår gick över förväntan. Lucke var överlycklig, och även lite övertaggad. Bjöd på allt och var hur stark som helst. Men han var så glad och hoppade fint så jag är jättenöjd. Vi hoppade inte jättemycket men det räckte för att han skulle bli helt dyngsur. Jag måste verkligen klippa min häst.

Kameran var med, batteriet var fulladdat och Kajsa skulle agera kameraman. Tror ni att kameran ville starta. Nej. Det blev alltså ingen film som jag hade hoppats på, men vi får hoppas att kameran är på bättre humör nästa vecka så kanske det blir en film då.

I dag fick Tyra följa med mig till stallet. Hon tycker det är ganska roligt att följa med, särskilt om det finns lite bajs att äta eller någon katt som man kan skrämma lite. Bajs hittade hon, men inget katt.


Tisdag 1 februari 2011


Idag blir det första hoppningen för mig och Lucke sen den 14 november förra året.
Då var det tävling i Djursholm och efter det kom snön och jag valde att inte rida utan han fick vila.
Nu är vi nästan helt igång så idag ska jag vara med på framhoppningen och hoppa lite.
Tror att jag nöjer mig med bara framhoppningen idag, så får vi öka hoppningen lite successivt, precis som vi har gjort nu när vi satte igång honom.
Jag har verkligen längtat efter att få hoppa, och det tror jag att Lucke också har gjort!


RSS 2.0