.


Som det ser ut nu så ska jag och Kajsa  försöka komma iväg på de här tävlingarna i höst:

September:
4 - Kärsgatans RS.
11 - Upplands bro Ryttarförening
25 - Ågesta Ridklubb

Oktober:
1 - Stäket
2 - Mälarhöjdens Ryttarsällskap
16 - Sollentuna Ridklubb
23 - Bromma Ridklubb

Det kommer säkert att bli någon ändring och sen får vi se hur november ser ut, förhoppningsvis blir det någon/några tävlingar då också.

Måndag 29 augusti 2011


Gårdagens ridpass gick helt åt skogen och jag vill helst glömma det. Stubbåkern gick inte att rida på, då den var som en enda stor vattenpöl typ efter allt regn. Skrittade då tillbaka till stallet och tänkte rida lite på banan vilket gick K A T A S T R O F  D Å L I G T !!!!! Så nog om gårdagen, nu är det en ny vecka och vi tar nya tag.

Kajsa ska tävla på söndag så i veckan ska vi:

~ Shampoonera Lucke

~ Klippa manen

~ Klippa hovskägget (nu låter det som om han har hovskägg ner till marken, så är dock inte fallet, men det behöver fixas till lite) 

Har även tittat på och anmält mig till några tävlingar nu i höst, så en tävlingsplanering kommer upp under eftermiddagen / kvällen.
 

Lördag 27 augusti 2011


Det blev lite longering på banan igår. Han var superfin i början, jobbade verkligen på med hela kroppen, men sen var det något som störde hans koncentration. Men vi började om från början och jag avslutade inte fören jag var nöjd, och även fast han inte slappnade av lika mycket som i början så tycker jag att han var duktig och att det gick bra.

I morse åkte vi förbi och kollade Hästhovens rea. Jag köpte en fleecetröja och ett par nya tyglar och Kajsa hittade en jätte fin jacka. Tyvärr fanns den bara i storlek XS och M och jag hade självklart behövt en S.
Sen åkte vi ut till stallet. Jag packade upp det vi inte hunnit få in i skåpet efter sommaren och passade även på att tvätta lika schabrak bland annat. Imorgon ska vi ta tag i allt läder, smörja och fixa så att det blir fint!

Idag skördade bonden fältet vid stallet, så nu äntligen kan vi rida på det! Jag tänkte att jag ger mig ut redan imorgon och kombinerar lite längre galoppsträckor i ett friskare tempo och lite dressyr. Funderar på att ta hacket. Han går jättefint på det, risken är bara att jag kanske inte får stopp om han skulle dra. Men den risken är ganska liten så jag tror nog att jag tar det. Jag får sova på saken.

Fredag 26 augusti 2011


Igår red jag ut med Angelica och Ninni. Det blev Rastaslingan, dels för att Angelica aldrig har ridit den och ville lära sig en ny ridväg och dels för att det är en riktigt bra runda som innerhåller allt. Skritt, trav och galopp på olika underlag och terränger, helt perfekt.
Ritten igår tog ca 1 timme och en kvart, så man måste ha tid på sig när man rider den. Nu innan det blir mörkt på eftermiddagarna hinnar man ju rida den på vardagarna, men senare i höst får det nog bli en helgrunda.

Idag var tanken att vi skulle dressyra lite, men eftersom jag är förkyld och inte vill anstränga mig för mycket så var tanken att Kajsa skulle rida. Men hon ska bort ikväll, så antingen så skrittar jag ut barbacka eller så longerar jag på banan. Jag har inte bestämt mig än.

Imorgon är det rea på Hästhoven och jag och Ninni ska hänga på låset (tillsammans med alla andra....)

Tisdag 23 augusti 2011


Uteritten i söndags blev väldigt mysig. Vi fick med oss ytterligare en häst, så det blev lite hästbyten. Kajsa hängde med och red på Lucke, jag tog Queen och Ninni red på Strongen.
Vi red runt Rastas galoppslinga, vilket var uppskattat från hästarnas sida. Jag och Ninni kom överens om att vi ska försöka rida den rundan en gång i veckan så länge det går, dels för att det är en rolig runda men också för att det är bra för hästarna att komma ut på lite längre rundor ibland. Sen hoppas vi att de snart ska skörda fältet vid stallet så man får rida där. Konditionsträning, here we come!

Luckes vacka kommer nog se ut ungefär så här:

Måndag: Kajsa red i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: J eller K, dressyr
Torsdag: Skogen med Angelica
Fredag: J eller K, dressyr
Lördag: Markarbete?
Söndag: Skogen?

Lördag 20 augusti 2011


Idag har det regnat nästan hela dagen. Så jäkla skit-tråkigt och jag hoppas verkligen inte att hösten redan har kommit. Min och Ninnis planerade uteritt blev utbytt mot trimm i ridhuset (jag är fortfarande, efter snart 7 månader, så glad över att jag har en valmöjlighet. Jag BEHÖVER INTE rida ut i regnet om jag inte vill, för det FINNS ett ridhus!) I alla fall gick det bra. Varken jag eller Lucke är vana att rida tillsammans med andra ekipage eftersom vi har haft hela banan för oss själva i princip varje pass i sommar, så det var lite spänt, men det går snart över.
För övrigt har Lucke helt kommit in i de gamla rutinerna igen. Han är helt lugn och man märker verkligen att han trivs. Rullat sig hade han gjort i hagen idag så han var inte vacker, men jag får säga som Annika och Monika: "En smutsig häst är en glad häst!"

Idag kom jag även på varför man har så mycket "skit" i sin ryktlåda. Jag vet inte hur många gånger jag har muttrat för mig själv att jag har så mycket onödigt som ligger ivägen när jag måste plocka ut allt för att hitta hovkratsen som alltid lyckas ligga underst.
Men idag insåg jag att jag behöver verkligen all "skit" som ligger i lådan. Jag har nämligen bara en rotborste, en ryktborsta + skrapa och en hovkrats med mig hem för att resten fick inte plats och åker hem med mamma. Och idag när jag stod där med min leriga häst så insåg jag att jag behövde en massa andra borstar och skrapor och allt vad man nu har.

Uteritten får bli imorgon istället, då det enligt prognoserna ska bli bättre väder. Det håller vi tummarna för så att hästarna får komma ut i skogen och sträcka lite på benen!

Torsdag 18 augusti 2011


I går kväll kom Lucke hem till Sundby. Enligt chaufören skulle de vara framme 6, halv 7 på kvällen (de åkte runt 11 nere från Halmstad) 20 över 9 gick mitt lilla hjärta av rampen på vingliga ben. 10 timmar på bussen, lilla gubben.
Ett varv runt stallplanen kunde vi gå innan han flippade ur och han fick gå in i sin nyspånade box och äta hö och dricka vatten.

Idag gick han ut i hagen med Vonaldo. Allt hade gått bra, väldigt skönt, de har ju trotts allt inte setts på över en månad.
Slutade tidigt idag och blev upphämtad av Angelica. Vi red en mysig tur i skogen på två glada hästar. Klockan 4 kom hovis och Lucke fick nya skor. Det var lite jobbigare än vanligt att sko idag och jag hoppas att han inte gör det till en vana att hoppa runt, utan att det går lika bra som det brukar nästa gång.

I helgen ska Lucke få bada och jag måste faktiskt klippa honom också, han har blivit rätt långhårig nu.

Tisdag 16 augusti 2011


De två första arbetsdagarna var inte så farliga som jag trodde. Vi har planerat och försökt fixa ihop scheman och allt annat för fullt. Vi får hoppas att vi får ihop det, just nu är det lite trixigt.
Imorgon kommer barnen så då blir det full rulle!

Imorgon kommer Lucke hem också, Kajsa kommer vara i stallet i stort sen hela dagen så att hon kan ta emot honom och så vidare. Jag jobbar till klockan 5, men åker ut så fort jag slutat. Tyvärr lär jag ju bli sittandes i köerna, suck...

Jag måste även ringa ett samatl imorgon angående vår transport. Vi har långtidshyrt den i ett år nu, men företaget kommer att sluta med det så då kan vi få köpa loss den. Nu har vi fått ett erbjudande från ett annat företag, så nu måste jag kolla upp vilket som blir bäst. Både ekonomiskt, men också praktiskt, både för mig och hästen. Jag vet precis hur den här transporten fungerar och "beter" sig och jag vet att Lucke åker super i den. Åh, jag hatar att fatta sådanna här beslut, ibland är det bättre med ett alternativ så får man gilla läget. Men jag ska som sagt ringa imorgon och höra med dem. Hade ju känts något bättre om jag var lite mer insatt i ämnet så jag vet vad de menar när de börjar använda sina olika termer och man står som ett frågetecken och fattar inte ett dugg.
Men prio ett när det gäller en transport är att Lucke trivs i den, det är ju trotts allt han som ska åka i den.

Söndag 14 augusti 2011


Jaha, då var sommaren och semestern slut för den här gången och imorgon återgår jag till vardagen och jobbet.
Det känns lite snopet att mina fem veckor redan är slut, dock har det varit en väldigt tuff sommar kännslomässigt vilekt såklart har påverkat massor.
Men imorgon är det som sagt jobb, jag ska även åka ut till stallet och ströa boxen och fixa så att allt är klart när Lucke kommer hem på onsdag.
Fick för övrigt ett sms från stallpersonalen idag som frågade när vi kom hem och skrev att de saknade oss. Jag svarade att Lucke kommer hem på onsdag och att vi har saknat dem också. För det har jag, så mycket och jag är så jäkla tacksam över vilket jobb de gör och hur mycket de ställer upp. Tack tjejer, ni är så jäkla bra!

För övrigt så fick röda faran komma ut och åka lite idag. Hon startade utan några proteter och tuffade snällt bort till Alvik och tillbaka där vi kollade så att vi har tillräckligt med luft i däcken. Bensin har hon så det räcker och imorgon brummar vi ut mot Ekerö.

Även fast jag inte vill inse att sommaren är slut så ska det bli skönt att komma in i rutinerna igen. Jag ska komma iväg på så mycket tävlingar det bara går innan det blir för kallt och för mycket snö och sen ska jag rida ut mycket också, innan det blir mörkt redan på eftermiddagarna.

Torsdag 11 augusti 2011


Är precis hemkommen från Kvibille där vi har varit på en pay and jump. Tanken var att jag skulle hoppa 1 meter och 1.10, men jag hoppade 1 m två gånger istället då jag inte var helt nöjd med vår runda.
Det var väldigt många hinder där det fanns valmöjligheter och jag valde att hoppa de lite "svårare" hindrena utom på hinder nummer två, då trean kom väldigt tight ur sväng och man fick då en bättre distans om man valde att inte hoppa planket.
Första rundan fick vi ett stopp på hinder nummer fyra som var ett plank som inte hade raka kanter utan de gick liksom upp och ner. Jag låg helt rätt och det kändes verkligen inte som om han skulle stanna, men det gjorde han. Sen rev vi även hinder nummer 7, men där lyssnade han inte för fem öre på mig i anridningen och då tänkte jag att då får han klara sig själv då. Det resulterade i att han kom alldeles för nära och rev.

Efter den rundan kändes det inte riktigt som att vi var redo att gå ut i 1.10, så jag eferanmälde mig och hoppade 1 meter banan igen. Det gick mycket bättre den här gången, men jag stör mig på att han ska vara så spänd och titta på annat första rundan och sen hoppa felfritt andra.
Men, jag var där för att träna, vilket jag gjorde och det är bara att fortsätta.

Imorgon skulle jag ha tävlat på Harplinge, 1m och 1.05. Men eftersom jag inte läste igenom hela proppen ordentligt så missade jag att det stod längst ner att tävlingen bara var avsedd för juniorer och young rider. Så det blir alltså ingen tävling imorgon, och jag har nu lärt mig att man alltid ska läsa igenom HELA propositionen innan man anmäler sig.
Det får istället bli en fixardag i stallet imorgon. Mocka ur och tvätta rent släpet bland annat, eftersom det är färdig åkt här nere.

Måndag 8 augusti 2011


Idag var tanken att jag och Maja skulle rida ut, men tyvärr hann vi inte ens göra iordning hästarna innan det började åska och blixtra lite för mycket för att det skulle dra över på 10 minuter, så vi bestämde oss för att rida ut imorgon istället. Maja åkte dock upp nu på kvällen och red en sväng, men Lucke fick vila idag. Men imorgon hoppas jag att vi kan komma ut i skogen!

Söndag 7 augusti 2011


Dressyrträningen igår gick jättebra! Jag red för Tina Nilsson och hon lyssnade på hur jag upplevde det när jag red, hur jag la upp mina pass, vad vi var bra respektive dåliga på och så vidare.
Vi tränade mycket på övergångar, och att han verkligen bibehåller formen och inte slår sig fri. Hon trodde även att när han släpper till och jag ger efter så fick han inte det stödet han vill ha, och därför slår han sig fri. Jag måste alltså hålla kvar stödet för att han ska orka bära sig.
Tina bor som sagt i Uppsala så förhoppningsvis kan jag träna för henne även hemma. Det skulle vara super, för hon la verkligen träningen på min nivå och la inte in några onödigt svåra rörelser, utan lyssnade på vad jag ville ha ut med min ridning i nuläget och accepterade det.

Idag la vi dressyren på hyllan och åkte till Skultagårdens Ryttarcenter och tävlade. Vi hoppade bara en klass, 1m och det gick väl inte så bra. Stopp på första hindret. Jag blir så ledsen när han gör så, för jag vet hur bra han kan vara, och jag vill verkligen att vi ska hitta tillbaka dit. Efter stoppet gick det jättebra och han hoppade allt klockrent.

Nu har jag en vecka kvar här nere på landet och jag har bestämt mig för att vi bara ska ha roligt den veckan jag och Lucke. Ut i skogen och galoppera och busa massor. Sen på torsdag är det pay and jump i Kvibelle och på fredag tävling i Harplinge. Hoppas verkligen på att det går bättre då, och att det inte kommer regna allt för mycket i veckan eftersom det är på gräs.

Lördag 6 augusti 2011


Ridpassen i torsdags och igår var inte alls roliga. Lucke var stelare än han har varit på väldigt länge och han släppte inte loss hur jag än bar mig åt. Det slutade istället med att jag blev mer och mer irriterad, han också och han ägnade 50 % av passet till att backa, stå på bakbenen och trycka in mig i staketet runt banan. När jag hade kämpat i lite mer än en timme var jag så arg så jag var gråtfärdig och bestämde mig för att hoppa av. Jag hatar att ge upp, men jag hade inte kommit någon vart om jag hade fortsatt rida.

Igår tänkte jag att jag borde ju ha fått ut NÅGONTING av torsdagskvällens duster med Lucke, så jag ställde klockan och cyklade upp till stallet och red på morgonen. Det gick inte mycket bättre igår, men han släppte i alla fall till lite mot slutet och det var ju i alla fall nått. När jag hade ridit klart frågade en av tjejerna i stallet om jag skulle vara med på dressyrträningen imorgon (alltså idag).
Det är en tjej från Uppsala som kommer ner hit och håller träningar och det fans en plats kvar och eftersom det har gått så dåligt nu de senaste två dagarna så tyckte jag att det lät som en jätte bra idé.
Så dag kvart över 12 ska jag och Lucke träna, önska oss lycka till, känns som om det kan behövas...


Onsdag 3 augusti 2011


Natten till lördagen den 30 juli blev vår hund akut sjuk och vi var tvugna att ta bort henne.
Vi hade bestämt oss för att det här skulle bli hennes sista sommar då hon var gamal och trött och inte skulle orka med en till vinter hemma i Stockholm.
Jag visste att det skulle bli jobbigt och tomt efter henne, men att det skulle bli så här extremt tomt var jag absolut inte beredd på. Jag kommer på mig själv med att titta mot de platser som hon brukade ligga på, men de ligger ingen liten Tyra där, oh det kommer det aldrig göra igen. Fy fan vad jag saknar henne och jag skulle göra vad som helst för att få klappa henne en gång till, bara en gång!

En trevligare sak som har hänt i veckan är att vi har flyttat Lucke till ett anat stall. Ett litet stall med 7 boxar och vi kan cykla dit på 10 minuter. Det är så skönt och jag är så glad över att vi faktiskt flyttade honom med tanke på hur missnöjda vi var med det första stallet han stod på. Nu går han ute i gräshage mellan 9 och 5, får frukost, insläpp och kvällshö på bestämda tider. Banan harvas nästintill varje dag och som grädde på moset så står han i en gigantisk box och verkar trivas jättebra!

Idag ska vi åka på en pay n' jump i Harplinge. Förra onsdagen var vi i Skedala där Kajsa hoppade 80 och 90 cm och nästa onsdag är det i Kvibelle. Det är fyra stycke klubbar som går ihop och anordnar dessa "sommarhoppningar". Hur bra träningsmöjlighet som helst! Tråkigt att det inte finns något liknade hemma för det är ju perfekt träning på att komma iväg och se nya ställen, men även att träna på att hoppa två klasser osv. För Kajsa som inte är så tävlingsvan är det perfekt och förhoppningsvis kan hon på det här sättet komma ut och tävla lite med hemma sen i höst.




RSS 2.0