Måndag 30 augusti 2010


Film från i söndags. 1m

                 

Förövrigt raderades ALLA bilder på min mobil idag, bara sådär. Väldigt irriterande och trist!


http://www.youtube.com/watch?v=dxyagzF9sOo Länk till Youtube om det inte går att se hela klippet här på bloggen

Bild från igår



Söndag 29 augusti 2010


Jag har en så jävla duktig häst!
Vi var och tävlade idag, skulle hoppa 80 och 90 cm Clear Round.
Ida och Bellman var också med och hoppade samma klasser. Det gick bra för oss båda i 80 cm klassen, så vi bestämde oss för att byta och hoppa 1m istället för 90, så det blev en "riktig" tävlingsklass också med omhoppning och hela paketet.
Sagt och gjort, vi bytte klass, och jag vann! Jag och Lucke vann våran första start i 1m. Fina fina häst!

Självklart glömde vi kameran hemma, men Eva filmade, och det är på G upp på Youtube ;)

Söndag 29 augusti 2010


Jag har en så jävla duktig häst!
Vi var och tävlade idag, skulle hoppa 80 och 90 cm Clear Round.
Ida och Bellman var också med och hoppade samma klasser. Det gick bra för oss båda i 80 cm klassen, så vi bestämde oss för att byta och hoppa 1m istället för 90, så det blev en "riktig" tävlingsklass också med omhoppning och hela paketet.
Sagt och gjort, vi bytte klass, och jag vann! Jag och Lucke vann våran första start i 1m. Fina fina häst!

Självklart glömde vi kameran hemma, men Eva filmade, och det är på G upp på Youtube ;)

Fredag 27 augusti 2010


Min dag igår var hemsk.
Öppnade på jobbet och var där klockan 7. Inga barn så jag gick och plockade lite i ca en halvtimme tills helt plötsligt larmet gick! Jag fick lite smått panik och visste inte riktigt vad jag skulle göra, men det löste sig till slut. Efter det blev hela dagen på jobbet helt virrig. Hjärnan hängde inte riktigt med i svängarna, men allt löste sig.
Slutade tidigt och åkte till tandläkaren. Jag har inget emot att gå dit, men jag tycker ju inte att det är speciellt kul. Det gick i alla fall bra, inga hål eller nått och nu behöver jag inte gå dit fören nästa år.

Åkte hem, hämtade Kajsa och plockade upp Ida och åkte till stallet. Eftersom hästrana blev behandlade i onsdags så skrittade vi ut en sväng barbacka.

Fredag idag och lillebrors födelsedag. Jag jobbar till halv 5 och sen ut till stallet. Måste erkänna att det är rätt segt att jobba till halv 5 på fredagar, men sånt är livet.

Onsdag 25 augusti 2010


Kiropraktikern var ute idag och hon tyckte att Lucke va fin. Hon kände igenom honom och sen satte hon några nålar. Hon kollade även på hans ben, men tyckte att det såg okej ut. Kunde rida på som vanligt, men skulle undvika att rida stenhårda pass tills det har blivit ännu bättre.
Måste erkänna att jag var lite orolig att det skulle vara en massa saker, så det var skönt att allt var okej :)
Lungt imorgon och sen är det bara att rida på, och tävlingen på söndag var inga problem.
Så nu är det bara att tuta och köra :)
Min fina, fina häst <3


Tisdag 24 augusti 2010


Mamma hämtade hoppsadeln igår, så då tyckte jag att vi kunde hoppa lite på kvällen. Förutom alla tusen mygg så var han pigg och glad och tyckte det var roligt :)
Imorgon kommer kiropraktikern ut och det ska bli roligt att se vad hon säger. Lite nervöst också, men det kommer säkert gå bra.

Nu duschen och sen sängen. Ciao!

Helgen


Jag fattar inte vart den här helgen tog vägen? Vips, så var den borta, och jag hann ju inte göra någonting alls! (eller jo, det gjorde jag...)
Igår var det Kajsas konfirmation. 12.00 skulle vi vara i kyrkan, så för att verkligen hinna tvättahåret, raka benen och allt annat tjaffs så gick jag upp lite innan 9.
När det var klart i kyrkan så åkte vi hem till oss och åt lunch + fika.
Ida var snäll och tog henad om Lucke, tack!

Imorse ringde klockan ännu tidigare. Väckarklocka på helgen är för övrigt inte okej! Den ringde i alla fall kvart i 7, för klockan 8 skulle jag vara ute i stallet och ge hästarna mat.
Fodrade, släpte ut dom, mockade och gjorde mat innan jag åkte hem. Hemma gick jag ut med Tyra, hjälpte mamma att städa lite i garaget, åkte fram och tillbkaka till stan för att köpa en födelsedagspresent, och sen ut till stallet igen för att rida. Eller Kajsa red, jag åkte bara med för att jag ville.

Tack och lov börjar jag inte fören klockan 10 imorgon, så jag kan sova lite längre :)


Torsdag 19 augusti 2010


Idag var tanken att jag skulle jobba Lucke ganska mycket i galopp, dels så vi så småningom kan få upp flåset igen, samt att få bort den lilla magen.
Tyvärr har det regnat idag så den stora gräshagen som man kan rida i var ganska hal. Självklart gick det att rida, men jag är ganska petig när det gäller underlag och jag tar alltid det säkra före det osäkra. Man kunde absolut rida i hagen, men jag valde att rida på banan. Den är tyvärr inte så stor, så det blev inte riktigt det arbetet jag hae tänkt mig, men det gick helt okej, så jag ska inte klaga.
Hade jag hittat bättre i skogen hade jag ridit ut...

Imorgon är det äntligen fredag, tjoho!

Onsdag 18 augusti 2010


Fruktansvärt dålig uppdatering... Usch.
Lucke är bättre i sitt ben, väldigt skönt, så nu kan jag rida på igen som vanligt.

Idag började skolan så nu är det full rulle på jobbet. Öppnar imorgon, vilket innebär att klockan ringer runt halv 6...
Det har inte hänt så mycket. Hoppsadeln är färdigomstoppad, så den ska jag åka och hämta, så kan vi börja skutta lite :)

Torsdag 12 augusti 2010


Hovslagaren var ute idag, men skodde bara tre hovar. Han ringde och sa att han inte kunde sko de benet som han hade slagit i, att han knappt fick rör det. Faan, tänkte jag, nu har han slagit sig ännu mer, men när jag kom ut till stallet så var det bättre än igår. Jag fick lyfta upp hoven hur mycket jag ville, så jag tycker det var lite konstigt att han inte kunde sko den, men men. Får ringa någon annan hovslagare och be honom komma ut och sko den hoven.

Idag red jag en halvtimme i alla gångarter och jag har även kommit på skavsårsproblemet. Det är inte av sadelgjorden han får skav, utan av det överflödiga skinnet som trycks fram utav sadelgjorden och ligger och gnider mot varandra. Det blir helt enkelt till att jobba bort de överflödiga fettet, så att det inte bildas några skavsår. Jag hoppas bara att det kommer försvinna, så det inte är så att den huden han har där alltid kommer finnas kvar, för hur ska jag få bort såren då?

Han hade i alla fall inte ätit upp lindorna som han stod med under natten, så han fick stå med dom i natt igen :)

Onsdag 11 augusti 2010


Min häst slet ner en boxgardin i natt. Duktig idiot. I natt står han med lindor på båda bak, jag hoppas verkligen inte att han lyckas ta av sig dom också... Min häst behöver stiumlans när han står inne i sin box. En såndär godisboll vore kanske inte så dumt. Jag ska prata mer Erika och fråga vart hon har införskaffat sina. När hon har kommit hem från Grekland vill säga... Avundsjuk? Vem? Jag...? JA, SOM FAN!

Han var i alla fall lite bättre i benet idag, inte lika varm, men ganska tjock. Gick en promenad i ca 40 minuter. Det blir ju bättre när han rör på sig, skönt det i alla fall.

Nu ska jag ta en dusch och sen sova. Palneringsdag på jobbet imorgon, toppen...

Tisdag 10 augusti 2010


Jaha. Lucke har slagit i höger bak, så han är tjock och varm på framsidan av benet. Svullnaden gick ner lite när jag gick med honom, men han fick vila idag. Han är i alla fall inte halt, tack för det :)
Igår gick vi en promenad för han har gått en del nu sista veckan. Med tanke på att han har vilat två dagar i rad nu så har även hans skavsår fått vila. Jag måste lösa det där på nått sätt. Måste få hans hud att bli tjockare där, men jag vill inte göra illa honom.
Imorgon får vi till att börja med se hur det är med benet, är det bättre, vilket jag hoppas, så tror jag jag rider en liten stund.

Måndag 9 augusti 2010


Lucke börjar tappa lite av sin mage nu, väldigt skönt. Han är skitsur för att det knappt finns nått gräs i hagen, men lite finns det för honom att pula med.
Red med sadel i alla gångarter för första gången i lördags. Det gick bra, och han blev sjukt svettig. Galopperade lite på halvlånga tyglar, vilket räckte för att han skulle bli dyngsur. Red med sadel igår också och såg när jag var klar att han fått tillbaka sina skavsår från sadelgjorden. Helvetes jävla skit! Men, det är inte så mycket mer att göra än att rida barbacka ett par dagar och hoppas på att det ger sig. Jag tror att det beror på hans övervikt, så veckar sig fettet under gjorden, så blir det skav. Jag har en fårskinnstunnel, som jag red med både lördag och söndag, men ändå fick han skav. Suck.

Ska snart cykla till jobbet för första gången efter 5 veckors semester. Jag kan väl inte påstå att jag är supertaggad, men vad gör man?

Reeeegn


Nu ska jag åka ut till stallet, i regnet. Fyfan, kan inte någon bara bygga ett ridhus?? Snälla.

Tisdag 3 augusti 2010


Min häst är så fet så man tror att han är ett sto som ska föla vilken dag som helst.
Vi har börjat sätta igång honom lite långsamt, mest skritt, och ska fortsätta med skritt och trav veckan ut tror jag. Sen, när han har "gått" ett tag ska jag ut och galoppera bort hans gräskagge. Han måste ju vara fit till tävlingen den 29 aug! Åh herre gud, hur fan ska jag lyckas med det...

Idag skulle ha varit sista natten ute för hans del, men det ska tydligen regna jättemycket i natt så han fick komma in redan ikväll. Sen ska jag se om han kan gå i en hage som inte har så mycket gräs, så han inte kan gå och äta hela tiden.

Kajsa åker imorgon så då blir det bara jag och hesten, men än så länge har jag ju semester :)

RSS 2.0