Måndag 28 januari 2013

 
Lucke gick i ridhuset torsdag och fredag. I torsdags var det för kallt för att rida ut tyvärr och i fredags blev det sent och då var det för mörkt. 
I fredags stod det lite hinder framme så då fick jag lite draghjälp. Hej och hå vad han galopperade på bra men oj så besviken han blev när han inte ens fick kliva över en liten bom.
 
I lördags red kajsa ut och det hade gått bra. Båda var nöjda och glada när de kom tillbaka. Igår blev det sent i stallet så det blev tyvärr ingen uteritt. Red i ridhuset och det var gansak stelt i bakbenen. Luckes kropp skulle må bäst av att få komma ut i skogen och klättra så att han kom igång med bakbenen, men jag vågar inte göra det nu när det är så mycket snö. Ninni kom med förslaget att lägga ut lite bommar i ridhuset så han i alla fall fick lyfta lite på sina fötter, så det tänkte jag försöka göra ikväll om det inte är allt för mycket folk.
 

Onsdag 23 januari 2013

 
Det är kallt som sjutton, vilket jag inte uppskattar helt och fullt. Skritten strejkar på grund av alla minusgrader och jag behöver verkligen använda mig av den dagligen!
I och med kylan skulle jag vilja att Lucke gick i skritten en timme på morgonen innan han går ut i hagen, så att han kommer igång och ledar upp sina stela leder. Sen måste han ju vara varm i kroppen innan vi sadlar, och 20 minuter i skritten då är perfekt. Han går sig varm och jag kan packa höpåsar och förbereda med att lägga fram hans utrustning medan han går. Kära vädergudar, kan ni skicka hit lite värme!
 
I måndags red kajsa i ridhuset. Mest skritt förståss, men även lite galopp. Igår var det hoppning i ridhuset och eftersom skritten var död så longerade jag honom i skritt på utebanan ca 30 minuter.
Idag blir det ridhuset, med ungefär samma upplägg som i måndags, mest skritt men även lite galopp och imorgon hoppas jag att jag hinner ut i skogen en sväng.

Söndag 20 januari 2013

 
Idag har jag ridit på min prins! Sex veckors vila är nu (äntligen) över och jag får börja sätta igång honom!
Jag och Ninni red ut en timme, det var väldigt mysigt. Vi red bort till Glasängen där jag galopperade några vändor i snön. Jag försökta hålla mig i skoterspåren som fanns, men Lucke tyckte att det var roligare att köra lite offpist, så det gick väl sådär. En annan sak som också gick sådär var bromsen, jag skulle ha tagit ett lite skarpare bett... Det är lätt att vara efterklok. Det blev alltså lite galopp för vår del, annars skrittade vi bara. 
Vi har en ganska lång väg till tävlingskondisen, men nu har vi ialla fall börjat!

Lördag 19 januari 2013

 
Klinikbesöket i måndags gick bra. Han är relativt stel i kroppen, men inte halt. Stelheten beror på att han inte har rört på sig som han borde med tanke på artrosen. Men, nu (idag) får jag börja sätta igång honom långsamt och försiktigt och så ska jag gå på magkänslan. Förhoppningsvis är allt frid och fröjd och vi behöver inte åka tillbaka igen på ett tag. Vi tog även ett tredje blodprov och värdena är bättre än innan.
Lucke ha fått traska i skritten hela veckan (de dagar den ville starta). I onsdags fick jag inte igång skritten så då longerade jag honom (i skritt) på utebanan i djupsnön ca 35 min. Det var verkligen bra underlag där och med tanke på den höga snön fick han trampa på ordentligt. Toppen tyckte jag, botten tyckte Lucke!
 
Som sagt börjar hans "riktiga" igångsättning idag. Synd för mig att det är sexton minus ute så jag lär ju förfrysa både händer och fötter... Men, hur som helst får jag äntligen börja sätta igång honom och det ska bli så himla roligt!'
 
 
 
 

Lördag 12 januari 2013

 
Lucke har fått gå i skritten i princip hela veckan. I början av veckan gick han 45min/en timme på kvällen, i onsdags gick han 40 min på morgonen och en timme på kvällen, torsdag en timme på morgonen och 40 min på kvällen. Det känns bra att han kan gå både morgon och kväll så att han kommer igång lite mer. På måndag åker vi till kliniken och förhoppningsvis får vi klartecken till att sätta igång honom helt och hållet. 
 
I fredags var kiropraktorn ute och hon tyckte att han var välgigt fin i kroppen. Han satt fast lite i fram-partiet, samt att han var spänd i nacken. Ryggen och bak var han väldigt fin i, vilket kändes bra. 
 
På måndag smäller det, håll tummarna! 
 
 

Söndag 6 januari 2013

 
Idag gick jag och Ninni en promenad med hästarna i ca 40 minuter. Skönt att kunna gå med dem utomhus, det hinner man ju aldrig med på helgerna eftersom det blir så pass mörkt. Tyvärr är underlaget inte helt optimalt. Antingen får det kommer mer snö och minusgrader eller så får det smälta bort helt och hållet så att det blir barmark. Den här jäkla isen är inte att leka med!
 
Igår gick jag och Lucke i ridhuset i 25 min och avslutade det hela med att gå runt gården. Imorgon får vi se vad vi hiittar på, antingen skritten eller ridhuset, det beror på hur underlaget i skritten är... 

Hej!

 
Nu börjar det rulla igång sakta men säkert ute i stallet. Lucke går i skritten eller en promenad i ca 45 minuter/en timme om dagen. Jag funderar på om han ska gå två gånger om dagen nu nästa vecka, en på morgonen och en på kvällen. Måndagen den 14 januari åker vi till Mälarkliniken för en check och förhoppningsvis kan vi börja sätta igång honom helt efter det. Kiropraktorn kommer också ut om ett par dagar och kollar igenom honom, så nu är jag verkligen sugen på att börja rida igen. 
 
Igår upptäckte jag att han börjar få mugg på höger bak, så jäkla typiskt när jag äntligen börjar få bukt med den på vänster fram. Men nu har jag ju fått en spray utskriven som funkar super, så jag är inte så orolig. Än så länge är det väldigt lite så jag hoppas att det inte blommar ut. 
Såg även att han fått en sväll på insidan av höger bak. Ser ut som en broddspark, så antingen är det Vonaldo som har gett honom en känga i hagen eller så har han lyckats sparka sig själv.
 
Men nu börjar vi som sagt komma igång lite smått och det känns verkligen roligt! 
 

RSS 2.0