Lördag 19 juli 2014

 
Det var ett gäng glada hästar som gick ut igår kväll och ett gäng trötta hästar som kom in i morse.
Ella fick dessutom komma ut i skogen en timme tillsammans med Pondus klockan 07.15.  
Hon var jättetrött när hon kom tillbaka till stallet. Inte för att turen i sig var så krävande, men jag tror inte att hon har sovit jättemycket i natt.
 
Vi ska cykla upp ikväll och släppa ut dem, skönt att de kan vara ute när det är svalare. 

Fredag 18 juli 2014

 
Igår gick jag ocg Ebba en promenad med Ella och Stelton runt Skäpparp. Det gick väldigt bra och båda hästarna skötte sig.
 
I dag var jag uppe i stallet och red på morgonen. Red på banan med dressyrsadeln. (Ella har fått en dressyrsadel, så nu måste jag lära mig att rida i den)
Vi red inte så länge, skrittade och travade lite. Red några skänkelvikningar i skritt. 
 
Nu ska det blir väldigt varmt ett par dagar framöver så inatt kommer vi vända på hästarnas dygn. De får gå ute på nätterna och vara inne på dagarna när det är så varmt. 
Ska snart cykla upp och släppa ut dem. Tänkte jogga en sväng också. Måste ta mig i kragen när det kommer till min egen träning. Därför passar jag på att nu när Ella joggas igång kan jag också börja träna.
I onsdags gick jag 1 km pw och joggade 2.7 km. Igår hade jag träningsvärk så då fick det bli två cykelturer fram och tillbaka till stallet, promenad med hästarna och Ebba runt Skäpparp, ca 45 min och promenad med hunden på kvällen. Jag rörde alltså på benen, men jag joggade inte. Men idag blir det alltså en runda när jag har släppt ut hästarna. 
 
 

Tisdag 15 juli 2014

Igår skrittade Kajsa och Ella runt Skäpparp. Jag och Elva gick också med. Det tog ca 45 min och Ella skötte sig finfint! 


Söndag 13 juli 2014

 
Idag har Ella vilat i fyra veckor, så nu ska vi börja sätta igång henne sakta men säkert. Det har varit väldigt skönt att hon har varit så lugn hela perioden hon har vilat men nu ska det bli kul att börja rida igen.
 
Vi har haft superfint väder här i över en vecka. Strålande sol och upp till 30 grader varmt. Hästarna har fått gå ut 05 på morgonen, in till lunch, 11, 12 och sen ut igen runt 18. Sen har de fått komma in runt 22.30.
 
Idag har det regnat hela dagen, så de fick komm ut 7.30 och sen tar vi in dem i em. Inte så kul för dem att stå ute i regnet ända till klockan 21 ikväll.
 
Nu blir det nog lite mer uppdatering när Ella ska sättas igång. Finns ju inte så mycket att skriva om när hon går i hagen och latar sig hela dagarna. 

RSS 2.0