Söndag 30 september 2012

Jag kom knappt in och när jag väl gjorde det så går allt extremt långsamt. Jag håller tummarna för att detta inlägg kommer upp!

Till att börja med: Tack för mugg-tipsen Elin! Jag uppskattar det verkligen!

Veckan gick i en rasande fart. I torsdags var jag ute på morgonen och jag och Lucke var ute i skogen en sväng. Vi red runt Rasta, i hopp om att den slingan skulle ha ett bra underlag så vi kunde galoppera lite. Tji fick vi. Blött och tungt var det, så Lucke fick verkligen kämpa på. Jag får se det som bra konditions-träning. 
 
I fredags så var Kajsa ute på dagen. Det blev en sväng i ridhuset och det hade gått bra. 
Det blev en sväng om i ridhuset igår ocskå. Han var fin, något stark i höger-galoppen, men i övrigt fin. Red öppna/slua i trav på långsidorna, lite sidvärts över medellinjen och galoppjobb.
 
Idag var Kajsa och Lucke ute på en morgonrunda i skogen och klättrade lite, medan jag mockade bajs och fixade mat.
 
Imorgon blir det ridhuset. Synd att det har regnat så mycket, annars hade jag valt att rida på stubben. 
 
Ps, jag får inte över bilderna från mobilen till datorn, extremt irriterande med tanke på att det fungerade finfint för bara någon dag sen! Ds. 

Onsdag 26 september 2012

 
Idag hade Lucke sin vilodag, men på grun av sin artros måste han ju röra på sig varje dag, så det fick bli 45 minuter i skritten. Under tiden passade jag på att mocka, fixa mat och vatten. 
 
Lucke har fått mugg. Jag har kört på Elisabeth Arden i ett par dagar nu, men jag tycker inte att det har blivit bättre. Ska se om jag hittar något annat. Jag har inte alls mycket erfarenhet utav mugg, utan hör med andra och testar mig fram. Har läst lite på nätet också, och blir helt livrädd av att se alla äckliga bilder där muggen verkligen är illa. Det är bara att hålla koll på det så att det inte blir värre! 

Måndag 24 september 2012

 
Måndag: Kajsa rider i ridhuset/banan
Tisdag: Kajsa hoppar
Onsdag: Vila
Torsdag: Skogen/stubben
Fredag: Ridhuset
 

Till helgen kommer fina Angelica ut till stallet och om vädret tillåter blir det fotografering på stubben. Jag ska danasa sol-dansen och hålla tummarna för fint väder hela veckan!
 

Söndag 23 september 2012

 
Kajsa joggade Lucke i ridhuset igår. Det gick bra ocg båda var nöjda och glada.
Idag skulle jag och Ninni ut i skogen och lull-rida. Det blev en ganska lång runda på 1½ timme och inte så mycket lull, utan ganska mycket galopp istället. Inget oss emot, och inte hästarnas heller, väldigt glada var dom!
 
Imorgon rider Kajsa ett pass i ridhuset och stämmer av lite inför tisdagens hopplektion. 

Fredag 21 september 2012

 
I morse halv 7 (!) kom Kicki och kollade igenom Lucke. Jag berättade om skadan och artrosen och när hon kände igenom honom kände hon ingen spänning i vänster fram kota (där han har lite artros) däremot kände hon av det i höger bak-knä (där han också har artros).
 
Hon tyckte att han var fin i kroppen, liksidig och fint musklad. Han satt fast lite i vänster höft, men annars var det bara små saker som hon "fixade" till. 
Hon visade mig också hur jag kan stretcha bakbenen efter ridpassen, så det ska vi börja göra nu!
I övrigt tyckte hon att jag skulle fortsätta rida honom som jag gör, och att hon skulle komma ut och kolla ungefär var fjärde månad, mest för artrosens skull. 
 
Efter behandlingen fick han gå ut i hagen och äta upp sin frukost. Ninni sätter in honom i skritten i eftermiddag så får han gå där typ 30 minuter. 
 

Rubrik

 
Jag är sjuk. Blä!
Stallet är ett måste ändå, men jag går mest runt och fryser och vill bara åka hem.
Idag ska jag åka ut runt ett, två och ta en lull-runda i skogen.
Imorgon kommer kiropraktor-Kicki. Skönt att kolla igenom honom och jag hoppas att allt är i sin ordning!

Jag har för övrigt äntligen hittat det täcke som jag har letat efter i över ett års tid! Ett inne-täcke med 100 grams fyllning! Visserligen har det jag har hittat 110 grams fyllning, men skit samma. Åh, lycka!!

Luckes veckoplanering v. 38

Måndag: Skogen
Tisdag: Lösgörnade arbete på banan/Vila?
Onsdag: Träning för Ann Liwing 
Torsdag: 
Skogen/stubben
Fredag: Kiropraktorn kommer


Lördag och söndag bestäms utefter hur det går på fredag. 

Lördag 15 september 2012


I tisdags fick Lucke gå i skritten i ca 45 minuter, medan jag mockade och gjorde mat.
onsdags red vi på stubben. Jätteroligt hade vi! Jag tog phelamet eftersom han har en tendens till att bli lite stark när vi rider på stubben, och det var nog tur. Inte för att det gick okontrollerat fort, utan för att jag fick igenom mina halvhalter och faktiskt fick stopp utan att rycka och slita. 
 
torsdags var jag ute på morgonen. Det stod en fem-studs i ridhuset, perfekt eftersom min tanke var just att gymnastik-hoppa lite. Avståndet mellan hindrena var något kortare än 3,5 m, vilket gjorde att han fick hoppa upp sig lite extra. Pefekt! 
När vi red fram så var han lite loj, så jag fick verkligen vara på honom varje steg. Jag jobbade honom i galoppen och på ena långsidan red vi öppna/sluta i trav. Jag fortsatte att rida öppna/sluta i trav på den långsidan som studsen inte stod på även när jag började rulla igenom den. Det gick bra och mot slutet var han väldigt fin.
 
i går var mamma och Kajsa ute i stallet och Kajsa och Lucke gick en promenad på 1½ timme.

Idag var tanken att jag skulle rida igenom honom inför morgondagens tävling, men jag har blivit förkyld, och för att inte riskera att bli ännu sjukare och missa tävlingen så fick det bli longering idag. Inte det optimala, men så blir det ibland.
 
Imorgon rullar bilen mot Värmdö för första omgången av Allsvenskan! 
 

Planering vecka 37



Måndag: Kajsa red ut i skogen.
Tisdag: Vila (Promenad ca 30 min)
Onsdag: Dressyr i ridhuset
Torsdag: Markarbete/gymnastikhoppning
Fredag: Skogen?
Lördag: Dressyr (stämma av inför söndag)
Söndag: Tävling. Allsvenskan omgång 1, Värmdö RK
 
 

Måndag 10 september 2012


Tävling på Mälarhöjden igår. Första starten på nästan ett år, på grund av skadan i vintras/våras. 
Valde att bara starta en 95 cm, mest för att ha en start i ryggen till nästa helg då det är första omgången av allsvenskan. Det gick bra igår, han kändes lite loj första delen av banan, men sen mot slutet gick det bättre. I omhoppningen var han helt med, så jag kunde utnyttja hans stora galopp och fick ett jämt flyt. Det räckte hela vägen till vinst, så jag är väldigt nöjd. 

Idag har Kajsa studiedag, så hon åker ut på dagen och tar en mys-runda i skogen. 

Lördag 8 september 2012


Lucke gick ganska bra idag, det var lite stelt och stretigt, men jag är ganska nöjd med passet.
Nu är han badad, friserad, all utrustning är smord och klockan ringer 05.00 imorgon bitti. Jag är så himla taggad, och jag vet att han också kommer vara det imorgon. Nu kör vi! 

.


Träningen idag gick super! Han hoppade så väl vissa språng att han nästan hoppade mig ur sadeln! Kajsa filmade lite med sin mobil, hoppas att hon kan lägga in dom på datorn så kan ni få se! 

Tisdag 4 september 2012


Lucke var fin som snus igår! Han jobbade verkligen på bra och var koncentrerad på mig hela tiden, vilket inte händer så ofta. Under somaren och veckorna på Munsö har vi varit max 2 ekipage på ridbanan/ridhuset samtidigt, så jag var lite orolig för hur det skulle gå igår när jag kom in i ridhuset och insåg att det var två lektioner + tre andra ekipage i ridhuset. Men som sagt så gick det super. 

Idag ska vi hoppa, och med tanke på hur fin han var igår så hoppas jag att det håller i sig till ikväll! 

Måndag 3 september 2012



I lördags flyttade Lucke tillbaka till Sundby. Det tog lite längre tid än vad vi räknat med att göra iordning boxen, packa och flytta alla grejer + hästen, men nu är allt på plats och Lucke trivs bra!
Han får gå i en sjukhage i fyra dagar nu i början, då vi har avmaskat honom. Hans treck-prov var negativt i augusti, men för att vara på den säkra sidan ville Lamina avmaska honom, därav "rutan". Han är väl inte helnöjd över det, men det blir bättre på torsdag, då får han komma upp i sin gamla hage tillsammans med Vonaldo.

Igår fick Lucke gå i skrittmaskinen för första gången i vår ägo. Det gick bra, och han kommer få gå där ca 20 minuter innan varje ridpass. Dels är det skönt att slippa gå själv med honom varenda dag (hej latmask!) och sen sparar jag faktiskt in en hel del tid.

Igår var Kajsa och Lucke ute i skogen, idag blir det ett pass i ridhuset och imorgon ska vi vara med på hoppträningen! 

Nu hoppas jag att bloggandet kan komma igång igen, när vi är tillbaka i våra gamla rutiner.

RSS 2.0