Tisdag 26 juli 2011


Idag trailade vi till ett ridhus som ligger ca en kvart bort med bil. Det var verkligen skönt att kunna åka eftersom banan inte hade torkat upp helt.
Lucke var jätteduktig, han var fin och det var skönt att kunna rida på ordentligt. Var helt ensam också så jag hade massor med plats, lyx!
Sen är han ju så lätt att åka med, vilket jag uppskattar så otroligt mycket. Kliver rakt in, står helt still, och kliver av lugnt och sansat. Mitt mål är att kunna lasta och åka med honom själv.


Söndag 24 juli 2011


Helgens resultat har väl varit helt okej.
Det har regnat på eftermiddagarna och hela nätterna under helgen, men trotts det så tycker jag att banan har varit bra, tills idag.

Igår hoppade vi en 1 meter. Fick fyra fel i grunden, ett pet på en oxer som jag faktiskt inte riktigt förstår varför det kom. Tyvärr finns det ingen film jag kan titta på heller, så det får förbli ovisst.
Det var första gången jag tävlade på gräs. Lucke har säkert tävlat på gräs innan, men alltså inte på ganska länge, och det var våran första start tillsammans på gräs. Det var en upplevelse och nu är vi en erfarenhet rikare. Alltid nyttigt!

Idag när jag gick banan så funderade jag faktist på att stryka mig, men bestämde mig för att starta ändå eftersom de la sand där banan var som allra värst, och eftersom jag hade ett tidigt startnummer. Hade jag inte startat bland de 10 första så hade jag strukit mig. Bestämde mig även för att utgå om jag kände att det absolut inte skulle gå.
Han var piggare idag på framhoppningen än vad han var igår. Dock fick jag ett stopp på framhoppningen, vilket inte har hänt på ett tag. En liten väckarklocka blev det i alla fall, och det är ju alltid bra.
På banan gick det bra, underlaget var inte jätteroligt, men man fick försöka undvika de värsta lerpölarna.
Vi var felfria i grunden men på första hindret i omhoppningen tog det stopp. Vi låg inte helt rätt och precis innan så halkade Lucke till och då la han på en nit. Tyvärr var det så halt så vi gled rakt in i hindret.
Hoppade det igen och han hoppade verkligen bra, han tänka tanken att kanske utgå men fortsatte ändå rida. Andra hindret i omhoppningen hoppade han fint, på tredje kom andra stoppet. Efter första stoppet så kom jag tillbaka till min "fegis-ridning", det vill säga, för mycket hand och för lite ben. Det jag ska göra i de lägena är att rida på framåt så fort jag få chansen för att sedan sitta stilla och vänta på hindret. Men efterso det var så pass halt så vågade jag inte rida på fullt så mycket.
Sista hindret i omhoppningen var ett räcke med en vattenmatta under. Vägen dit var en leråker och jag fasnade med skon i leran när jag gick banan så jag försökte att inte rida mitt i för att undvika att en av hans skog rök. Det resulterade i ett vägen dit inte blev helt optimal och ett tredje stopp. Felfri i grunden men utesluten i omhoppningen. Hoppade hinder nummer ett i grunden innan jag gick ut från banan.
Det känns inte jättekul att han fick "vinna" genom att stanna på vattenmattan och sen inte behöva hoppa den igen, men det var helt enkelt inte läge att försöka igen.

Den här helgen har jag och Lucke alltså blivit två erfarenheter rikare.
Vi har tävlt på gräs tillsammans för första gången. Tyvärr fick vi göra debut på en blöt och tungriden banan, och idag väldigt hal, men det är smällar man får ta. Roligt var det i alla fall och jag hoppas att det inte var sista gången!

Det andra var att stanna ut oss. Det har aldrig hänt förut. Vi har fått max ett stopp tillsammans och det har bara hänt 2 gånger. Men, någon gång måste ju vara den första. Jag är jättenöjd med min ridning och hans prestation i grunden så jag får tänka på det istället.

Imorgon blir det vila för den lilla herren sen får vi se vad vi hittar på på tisdag.


Fredag 22 juli 2011


Vi lever och vi kämpar på. Jag har fortfarande stora problem med att det inte finns några rutiner och det kommer jag nog få leva med.

Idag var vi på Halmstads Fältrittklubb där Kajsa hoppade 2 klasser. Första klassen gick väl sådär, andra klassen gick bra. Jag ska dit imorgon och på söndag och hoppa en meter båda dagarna.
Vi åker upp till stallet igen ikväll och smörjer av utrustningen och fixar lite. Förhoppningsvis kan Lucke gå ut lite då. Det var helt vindstilla och jättekvavt när vi kom tillbaka från tävlingen så då fick han faktiskt gå in. Det är inte roligt att vara ute när det är så äckligt ute.

Kajsa har ridit nästan hela veckan. Han vilade i tisdags och jag red i onsdags och då var han jättefin. Nu är det som sagt tävling hela helgen, så hoppas jag att jag kan komma ut i skogen lite nästa vecka.

Torsdag 14 juli 2011


Okej. Var ska jag börja?
Stallet där jag har Lucke uppstallad är inte riktigt vad jag räknat med. Det är lite, eller rättare sagt rätt mycket, för oorganiserat för min smak. Hemma gör det mig ingenting att det är ett organiserat kaos. Det är mitt val, och jag väljer själv när jag vill städa och inte. Men i stallet vill jag ha ordning och reda på allt. Jag har även ett väldigt kontrollbehov när det gäller min häst såsom vilka tider han får komma ut respektive in från hagen, när det fodras osv.
Här blir det lite som det blir. Hästarna kan få kvällshö klockan 20 över 7 på kvällen ena dagen och klockan 9 nästa dag.
Jag märker också lite på Lucke att han inte är lika harmonisk som hemma på Sundby. Han krubbiter på grimskaften när han står i gången, vilket han aldrig har gjort på Sundby. Jag känner igen vissa av hans ideér från när vi stod på Asknäs, såsom exempelvis krubbitningen, men såfort vi flyttade till Sundby så slutade han med det.
Han dör inte av att stå här i en månad, men det är tråkigt att det inte blev som jag hade tänkt mig. Men vi kämpar på. Han gå i en gräshage ett par timmar om dagen tillsammans med en kompis. Mini-Kalle, en fyra årig valack som har väldigt mycket bus i kroppen som han inte riktigt vet var han ska göra av. Lucke uppskattar inte alltid hans påhitt utan vill ägna sig åt gräset så han hinner äta så mycket som möjligt innan han får gå tillbaka tills sin urtrista (enligt honom) gruspaddock eller in i boxen. Det är också en sak som jag inte riktig gillar. Det är för många hästar i förhållande till hagarna. Jag kan inte vara säker på att "hans" hage är ledig när jag har ridit klart tex. Jag vill att man har sin egen hage, om det inte är möjligt så ska man mocka ur den ordentligt samt byta vatten (enligt mig). Jag vill att Lucke går ute så mycket som möjligt nu när det är sommar och ljust, om det inte är alldeles för varmt såklart, för snart är det vinter och mörkt och då kommer han inte få vara ute lika länge på dagarna.

Men som sagt, vi kämpar på. Ska se om någon av tjejerna i stallet kan visa mig några ridvägar i skogen så att vi får se något annat än banan.
Nästa helg är det tävlingar på Halmstads fältrittklubb, det ska bli jätteroligt och jag hoppas att det går bra!


SEMESTER!


Nu lämnar jag Stockholm och åker ner till Halmstad. Uppdateringen har inte varit den bäst nu på sista tiden och det kommer nog fortsätta i den stilen under sommaren. Ciao!

Onsdag 6 juli 2011


Lucke kom ner till Halmstad igår kväll runt halv 8. Mamma och min lillebror mötte upp honom, och allt hade gått bra. Idag åker de upp till Stockholm, och imorgon åker vi ner igen, med trailern. Jag hoppas att jag kan få iväg dem så tidigt som möjligt i morgon bitti så att jag hinner vara i stallet ett tag imorgon kväll. Måste ju klappa på min fina fina häst!

Lucke kommer inte gå något, utan bara vara ute i hagen tills vi kommer ner. Han gick inte måndag, tisdag, men å andra sidan spenderade han halva måndagen på ett okänt ställe och hela tisdagen i en buss, så det kan jag inte riktigt räkna som vila. Men idag och imorgon vilar han och sen får han gå ett pass på fredagen.

Måndag 4 juli 2011


Imorgon bitti åker Lucke ner mot Halmstad. Idag kom transporten som ska köra ner honom och hämtade upp honom, sen övernattar de på företagets egna stall. Det var faktiskt jobbigt att lämna iväg honom till en vilt främmande människa, men jag får trösta mig med att han har flera års erfarenhet och kan sitt jobb.

Igår medan Kajsa red passade jag på att fetta in och smörja alla utrustning. Lät det ligga över natten så att fettet verkligen skulle suga in och idag torkade jag bort det överflödiga, vilket nästan inte var någonting, och drog av en gång med lädertvålen. Inte roligt alls, men oj så fint det blev!

Idag efter att Lucke åkt mockade vi ur boxen, tvättade vattenkoppen, höautomaten och saltstenshållaren. Stalltjejerna kommer att högtryckstvätta alla boxarna i sommar, så jag behövde inte städa mycket allt vilket var väldigt skönt.
Nu är det slutspurten på jobbet innan semestern. Åker ner till landet på torsdag, men vill åka ner nu! Falsterbo lockar extremt mycket, men jag får vänta några dagar till.

Imorgon åker jag inte ut till stallet, utan ska hem till Erika och äta middag. Jättemysigt ska det bli!
På onsdag åker jag och Kajsa ut och packar alla saker som ska med ner till landet, så det bara är att packa trailern och sticka på torsdagen.

Lördag 2 juli 2011


I onsdags när jag kom ut till stallet så upptäckte jag att Luckes vänstra kind var helt uppsvullen. Den högra sidan var lite svullen men inte alls lika mycket som den vänstra. Dock var an precis som vanligt, allmäntillståndet var inte påverkat och han hade ingen feber. Skönt.
Jag jobbade honom lite i ridhuset och han var jättefin. Red inte så längre, travade och galopperade utan skrittpaus i 20, 25 minuter + 10 minuters fram - och avskrittning.

I torsdags red Kajsa i ridhuset, och sen fick Lucke nya skor. Jättefin om fötterna blev han och hans hovspricka som han har har nästan växt ner helt och hållet nu.

I går red jag ut med Ida. Vi red galoppslingan vid Rasta och jag är förvånad över hur Lucke drog på även fast han låg först. Han är inte gärna den som tar täten, men igår hade han inte så mycket val eftersom Ida inte hittade. Men han skötte sig galant.

Idag och imorgon ska Kajsa rida. Idag får han gå som vanligt och imorgon blir det nog ett lite kortare pass, sen på måndag så åker Lucke ner till Halmstad, så idag och imorgon måste vi börja packa hans saker.


RSS 2.0