Bara en vecka kvar nu...

Nu är det bara en vecka kvar till studenten! Men vi ska hinna med en del innan dess, ett prov till exempel, fyfan!
Innan nästa vecka kommer dock en efterlängtad helg :) Min helg börjar redan imorgon, konstigt nog är våran klass lediga, men som jag har fattat det så går alla andra klasser i skolan som vanligt... Lite konstigt kan man tycka, men jag klagar inte, det är bara att tacka och ta emot! :D En dag längre helg tackar man inte nej till.

På min lediga fredag tänkte jag ta en sväng in till stan och leta efter ett par jeans. Jag vill också hitta något fint som jag kan ha på mig på måndag när det är avslutningsmiddag med lärarna. Daun kommer in när hon har slutat, trevligt med lite sällskap :) Sen när Lollo har slutat kommer även hon in. Efter stan ska vi sola och sen hem till Lollo. Får se vad som händer på kvällen sen, eventuellt utgång, men jag vet inte än.

Idag hade vi tremadag i skolan, Lag&Rätt... Det var rätt tråkigt. Hade ont i huvet och var hur hungrig som helst, åt bara mackor till lunch eftersom jag inte äter pannkaka och det var det som serverades idag... usch! Orkade inte vara kvar hela dagen, utan gick runt 1, dagen var slut 3.

Som sagt, imorgon börjar helgen och sen är det bara en vecka kvar!! Gaaaalet!

/ J

Haha!

Idrottsdag idag. Behövde inte vara i skolan förens klockan 1 = sovmorgon!!! Fick dock springa som en tok för att hinna med samma tunnelbana som Lollo och c/o för att hinna äta lunch med dom i skolan.

Efter lunchen så satt vi och gjorde ingenting fram till klockan 13.30 då våran första gren började. Hela alltet gick ut på att alla klasser i skolan skulle tävla mot varandra i olika grenar. Våran klass började med att möta vår kära parallellklass, DPSA-04, ett spännande derby som Jean kallade det, haha. Självklart vann våran klass, jag är inte förvånad någon stans ;)

Helt ärligt så måste jag erkänna att A-klassen gick ikapp och till och med om oss... Minna försökte dock fuska till sig en seger i volleybollen genom att nocka mig med en av pinnarna som höll uppe nätet! Hennes taktik funkade, de vann över oss med några poäng, men vi kämpade tappert i alla fall! :P

Oturligt nog så snubblade våra kära A-lagare på mållinjen och fick se sig besegrade av en etta, det vara bara två poäng som skiljde... Måste kännas tungt att bli slagna av ett gäng sketna 90or, haha :P

 

Efter idrottsdagen åkte jag hem och duschade, såå skönt! Efter det tog jag faktiskt tag i mitt skolarbete. När jag satt där och skrev på mitt arbete så ringer Lollo och asgarvar i telefonen. Jag vet inte riktigt hur jag ska förklara det hela, det är rätt många inblandade i denna historia... Man kan sammanfatta det med att hennes bror (20 år) träffar en av Haninges största fjortisar (16 år) Till saken hör att hennes tvillingsyster har varit tillsammans med P, som i sin tur har varit tillsammans med Lollo. Detta betyder alltså att både fjortisen och Lollo "känner" varandra sen tidigare. Stackars liten, hon hade tydligen blivit helt paff när hon insåg vems bror det var hon var hemma hos, haha!

 

Imorgon är det temadag, lag & rätt... Vi får se hur det blir, är inte så jätte sugen på att lyssna på det måste jag ju erkänna...

Snart är det helg gott folk, då jävlar ska vi parta! (hoppas vi på haha)

 

Puss


En hes måndag

Hej hej.
Den här måndagen har inte alls varit så kul. Hade två prov och de gick inte så bra på nått av dem. Till råga på allt så låter jag inte klok när jag pratar. Ingen tar mig på alvar, utan asgarvar så fort jag säger nått. Fanny tyckte att jag lät som Nasse i Nalle Puh... det säger väl en hel del :P

Imorgon är det tisdag = två prov till, fy fan jag orkar inte mer!!

Helgen

Jag ska börja med att säga tack till Lollo som åkte hem till mig i lördags för att försöka banka in lite biologi i mitt huvud. Hon gjorde verkligen så gott hon kunde, synd bara att biologi inte är mitt starkaste ämne, men nu fattar jag i alla fall mer än vad jag gjorde förut. Jag tror fan att jag ÄR blond på insidan, det är inte bara nått som folk säger.
När vi satt där med biologin så började vi prata om mat och det visade sig att båda två var jätte sugna på pizza. Detta är inte så vanligt, jag har aldrig hört att Lollo har sagt att hon vill ha pizza. Jag är inte heller ett jätte fan av pizza, men igår var jag varkligen sugen. När vi satt där och velade om vi skulle cykla till pizzerian eller inte så ringer Daun. Ett samtal senare är det bestämt att hon åker hem till mig på moppen och sen åker vi och äter pizza alla tre. Tråkigt nog kan man ju inte åka tre på en moppe, jo kan kan man men... det slutade i alla fall med att JAG fick cykla och Anna och Lollo åkte moppe. Vi fick i alla fall våran pizza och det var hur gott som helst, kan ju tillägga att min pizza var godast! :P
När vi kom hem igen så pluggade jag och Lollo lite djurkunskap, vi har prov i morgon, usch och fy! Sen var tanken att vi skulle gå ut med Jonathan och hans kompisar. Nu blev det inte riktigt så, eftersom jag hade (och har) ont i halsen och knappt kan prata så fick jag inte gå ut för mamma... Åkte i alla fall med Lollo till Fridhemsplan sen där hon mötte Jonathan och två till...
Anna åkte med mig till Fridhemsplan och sen tillbaka hem igen och när vi kom hem så tittade vi lite på Ondskan innan Anna skulle fräsa hem på moppen.

Idag när jag vaknade så hade jag så ont i halsen så jag trodde att jag skulle dö. Jag kunde inte svälja, inte gäspa, jag kude inte ens äta frukost utan att jag trodde att halsen skulle gå sönder... Som grädde på moset så har jag knappt någon röst. Kan ju trösta mig med att Marias röst inte heller är så vacker, haha den är värre än min! Hon tycker att jag låter som en gammal tant, men hon låter som jag vet inte vad :P
Idag har jag pluggat Biologi och Djurkunskap, inte alls roligt, men vi har prov imorgon så jag har väl inte så mycket val.

Imorgon börjar ännu en skolvecka, inte många kvar nu till studenten, känns lite sorligt faktiskt... Men samtidigt ska det bli helt underbart skönt att slippa skolan!

Hare' bra!


Härligt, härligt

Igår var det skiva!! Det var kul, men jag kan ju säga att jag hade hörge förväntningar på lokalen, på maten, jaa på i stort sätt allt. Men men, jag hade i alla fall en rolig kväll. Tack Emma, Bodis, Anna och Lollo för att ni kom <3 Anna lyckdes ju stanna kvar på eftersläppet, så det var roligt!
Jag, Lollo och Anna åkte hem runt kvart över ett, ett par snubbar som frågade efter vägen gjorde att vi fick springa från Hötorget till Sergelstorg för att hinna med bussen som gick 01.25. När vi åker förbi Fridhemsplan såg vi att Mc Donalds var öppet och eftersom både Lollo och Anna var hungriga så hoppade vi av där och åt. Jag och Anna åt där dagen efter valborg också, så det har blivit vårat lilla fylle-hak ;) haha.
När vi äntligen kom hem sen så somnade jag som en stock. I morse ringde klockan klockan 06.00, på tok för tidigt. Som vanligt lyckades jag och Lollo somna om och vaknade tio i sju, panik, eller det blev aldrig panik eftersom vi var för trötta för att orka snabba oss. Kom bara fem minuter försent och var en av de få i klassen som över huvudtaget hade tagit mig till skolan. Väl där var jag väl inte så jätteaktiv, lyssnade på redovisningar på svenskan, spelade brännboll och hoppade hopp-rep på gympan, och sov mig igenom nästan halva projktarbetet. Jag är hemskt ledsen, men att lyssna på redovisningar i tre timmar är inte lätt när man inte har sovit så mycket. Jag kan ju trösta mig med att jag inte var den enda som sov, det hade blivit ännu pinsamare annars...

Efter skolan var det stallet som gällde. Idag hoppade vi för Waldö, det var såå roligt. Har inte ridit för henne på ett år snart så det var verkligen kul. Sen red vi runt dungen så fick hästarna beta lite, det var mysigt.

Nu är jag helt slut, ska gå och lägga mig snart så att jag är pigg imorgon när Lollo kommer. Hon ska hjälpa mig med biologin som jag inte fattar, hur snällt är inte det?! TACK!! <3 Nu jävlar ska jag klara de här provet för din skull. Senare kanske det är utgång som gäller, får se hur det blir med den saken.

Trevlig helg! :)


...

Igår var det studentfotografering, C15, och en tripp till Södertälje som stod på schemat, idag var det psykologiredovisning och ikväll skiva!

Igår var jag i skolan klockan kvart i åtta för att Lollo skulle hjälpa mig att locka håret, tack <3. Att ungen inte hade kommit upp om inte jag hade skickat ett sms behöver vi inte nämna... :P Håret blev i alla fall fint och det var de som var huvudsaken. Vi tog klassfotot utomhus eftersom det var så fint väder :) efter det begav vi oss in för att ta ett porträttfoto. De flesta i klassen hade fått ett papper hem som man skulle fylla i, annars hade fotografen med sig reserv-lappar till de som inte hade med sig sina. Det fanns reserv-lappar till alla utom till mig! Jag fanns inte med i hans dator, och inte på klasslistan heller... kände mig rätt bortglömd, men det löste sig tillslut i alla fall.

Senare på eftermiddagen var de C15 som gällde. Det gick väl sådär, men men, vi får se vad som händer med den saken... Jag coh Lollo klarade i alla fall det praktiska provet, fan vad vi är bra!
Efter skolan åkte jag och Lollo till Telefonplan och väntade på Nenne. Eftersom Nenne inte är den enda i Stockholm som har körkort så tog det sin lilla tid :P När hon äntligen kom fram så åkte vi vidare mot Södertälje för att hämta Lollos nya utrustning som hon har tjatat om i tio veckor. Haha, hon var som ett litet barn på julafton, hur glad och lycklig som helst.

När jag kom hem så var tanken att jag skulle plugga, men det slutade med att jag och Anna åkte moppe till Emma istället. Jag kan ju säga såhär; Anna vet i alla fall vart gasen sitter! haha.

Idag var jag och Sara i skolan en och en halv timme innan vi började för att fixa klart våran planch till psykologin. Den blev riktigt fin om jag får säga det själv, redovisningen gick också ganska bra. Sen åt jag lunch, pannkakor usch, och sen åkte jag hem. Ska duscha och fixa mig till skivan snart. Är sååå taggad :D Tycker dock synd om de som har sitt muntliga prov i svenska imorgon klockan åtta... Ska försöka orka upp så jag kan lyssna på dem, men det är tveksamt om jag orkar :P

Ha en bra torsdag! Puss

Hata att plugga C15!

Förutom att jag måste plugga  C15 så har de det varit en rätt okej tisdag. Hade det muntliga nationella idag i svenska och det gick faktiskt bättre än vad jag trodde :) Fick dock lite panik efter när jag upptäckte att jag hade tappat bort mina nycklar, har fan hela mitt liv på den så jag var rätt stressad. Det var i alla fall någon vänlig själ som hade lämnat dom i expeditionen så jag fick tillbaka dom.
Efter skolan så åkte jag och Maria in till stan en sväng. Hon skulle titta på kläder till skivan och jag på skor, hittade ett par på Din Sko :)
När jag kom hem från stan tog jag en sväng med hunden. Gick i skogen där alla går med sina hundar och nästan alla har sina hundar lösa där. När jag går där så hör jag plötsligt någon som skriker: "koppla hunden!! Jag är faktiskt rädd för hundar!" Herre gud tänkte jag vilken hysterisk männiksa, så jag kallade in Tyra men kopplade henne inte. Då fortsätter tanten att skrika medan hon kommer allt närmare. För att inte göra tanten skogs-tokig så satte jag Tyra brevid mig så att hon skulle kunna gå förbi. När hon har gått förbi mig så vänder hon sig om och skriker att jag ska "hålla reda på min hund" och att jag ska "ta hänsyn till folk som är rädda för stora svarat hundar" och bla bla... "Stora svarta hundar" tänkte jag, hade det varit mer okej att ha henne lös om hon var brun? Efter att tag tog med mig Tyra och gick därifrån medan jag sa att "gå på den här stigen när man är rädd för hundar är som att gå på Drottninggatan en lördag om man är rädd för folk." Då fick tanten total-damp, så jag skyndade mig där i från innan hon slog ihjäl mig med handväskan... Förlåt, men en del människor är ju helt störda!

Nu ska jag plugga, har ingen lust alls, men vafan, jag får väl ge skiten ett försök... Funderar rätt stark på att cykla ner och köpa lite plugg-godis dock haha :P

Imorgon är det student-fotografering och på torsdag skiva, wiie!

Puss puss

Söndag

Lollos skiva igår, galet kul kan jag ju bara säga! Började med middag där jag, Lollo och Emelie drog igång typ allt. Det var "på bordet", sånger och allt annat som hör till. Tyvärr var det inte alla som var med på noterna, men vi fick igång nästan alla. Vi fick även upp lärarna på bordet, mohaha!
Självklart var det eftersläpp efter middagen, mycket roligt. Kände igen många ansikten så det var extra kul!
Ja, vad ska man säga om eftersläppet? Jag och Lollo dansade runt som alltid och hade askul! Försökte även få upp Maria på dansgolvet, men hon kom med nya undanflykter hela tiden... Däremot fick vi upp Sandra på dansgolvet!
Jag, Lollo, Kim, Jonathan och Sandra gick runt 02.00, då var det nattbussen hem som gällde. Har aldrig åkt nattbussen hem till mig själv förut bara till andra. Men jag kom hem tillslut i alla fall när Sandra hade förklarat vart jag skulle byta buss och hej och hå, tack! :)
Jag kom hem runt kvart över tre, halv fyra la jag mig i sängen och somnade som en stock. Gick upp halv sju i morse för att hinna till Biologi B:n som började klockan 08.00, suck! Det var inte många av de som var på skivan där kan jag ju tala om, vi var totalt sju pers, varav tre var på skivan. Pigga var vi ju inte kan jag ju tala om, men alla såg vi likadana ut, mjukisbyxor och en tjocktröja :P Jag hade dock duschat och tvättat håret innan jag gick till skolan, en del körde med uppsatt oborstat hår och dagen-efter-smink, men det är ganska charmigt det med ;)

Från klockan 12 hade jag håltimme i två timmar, tänkte plugga till svenskaprovet jag skulle ha senare, men jag var så trött så jag orkade inte koncentrera mig... Det slutade med att jag nästan somnade i en av skolans soffor...
Sen var det prov! Jag har inte den blekaste aning om vad jag skrev, helt fel var det säkert, men vafan ett G räcker det nog till :P På tal om betyg, jag fick 8.0 av 10.0 på en av de skriftliga delarna av nationella proven isvenska B. Det måste ha varit att jag skrev om emo-barn som höjde mitt betyg, eller vad säger du Kim? ;)

I morgon är det muntliga svenska nationella, har precis skrivit klart mitt tal... Jätte bra blev det ju inte, men jag kan ju i alla fall prata om mitt ämne i 5 minuter som man ska.

Nä, nu ska jag sova, är helt galet trött! Go' Natt <3

Lovisa mitt hjärtemongo, krya på dig!!! <3 :)

en helt vanlig(?) lördag

Gå i regnet från Djugårdsplan hem till Lollo. Se en kass film, som vi trodde skulle vara bra. Plugga lite. Cykla upp till Djugårdsplan igen och lämna filmen. Nästan bli påkörd av bussen. Äta en väldigt speciell middag. Dampa på en väckarklocka. Inte veta vad man ska ha på sig. Skynda till bussen. Köpa Fanta på pressbyrån. Möta Kim och Jonathan. Missa bussen till Sandra. Gena genom skogen. Vara hemma hos Sandra. Sova hemma hos Kim. Åka in till stan. Äta på Mc Donalds. Springa in på Gina Tricot och H&M. Hem till Lollo.

Så kan man sammanfatta min och Lollos lördag. Började med att jag åkte hem till henne för att vi skulle se på en film om Auswitch, den var inte alls som vi tänkt oss, stängde av och pluggade lite istället. Sen var tanken att vi skulle grilla hemma hos Sandra, men det dåliga vädret gjorde att vi fick ändra planerna lite, vi bestämmde oss för att äta hemma hos Lollo innan vi åkte vidare mot Sandra. Medan Lollo lagade mat så tog jag hennes cykel och cyklade upp till Djurgårdsplan för att lämna igen filmen och köpa en bussremsa till henne. I vanliga fall är jag en trafikfara när jag cyklar, cyklar hej vilt utan att se mig för. Ni kan ju tänka er hur det blev när jag cyklade på Lollos cykel som var för stor, jag visst inte hur man växlade och bromsarna var inte alls lika sanbba som på min cykel... Det slutade med att jag höll på att bli påkörd av bussen!
Väl hemma hos Lollo igen väntade en väldigt... ja vad ska jag säga, speciell middag. Den bestod av en pizza, köttet vi skulle grilla hemma hos Sandra, kokt potatis och tsatsiki. Haha, det låter helt sjukt, men vi är inte som alla andra, men gott var det i alla fall. :) Pricken över i:t skulle vara kladdkaka till efterätt, men det får bli en annan gång, eller vad säger du Lollo? ;) När vi satt där och åt våran underbara middag började hennes brors väckarklocka pipa, och den pep ju inte lite heller. Slutade med att jag fick total-damp och gick upp och stängde av den.
När vi hade ätit klart skulle vi fixa oss innan vi åkte till Sandra. För mig gick det fort, eftersom jag inte hade så mycker mer att välja på än de kläderna jag hade när jag kom till Lollo. Men Lollo däremot hade en väldig beslutångest. Försökte hålla mig för skratt så gott jag kunde, men när hon springer runt i hela huset och skriker "ahh jag vet inte vad jag ska ha på mig!!" så är det inte så lätt. Försökte i alla fall hjälpa så gott jag kunde, men det jag sa dög inte för stunden... Du är så otacksam Lovisa :P <3<3
När vi, eller Lollo, äntligen hade bestämt sig för kvällens outfit så skyndade vi oss till bussen. Väl i Gullmarsplan köpte vi Fanta, och nej, det var inte för att blanda spriten med... eller jo, det var det. Sen åkte vi till T-centralen och bytte vi till pendeltåget där vi mötte Kim och Jonathan. När vi kliver av pendeltåget säger Jonathan att dom alltid brukar missa bussen, och tror ni inte att buss-fan åker precis när vi kommer ner från pendeln!! Det vara bara till att börja gå, FAN! Vi gick ganska långt innan Kim och Jonathan tyckte att vi skulle gena genom skogen, sagt och gjort, vi genade. Tillslut kom vi i alla fall fram till Sandra :)
Väl hemma hos Sandra hade jag och Lollo sagt att vi INTE skulle dricka nått, eller i alla fall inte så mycket, vill ju vara pigg och glad ikväll på skivan. Det där med att inte bli full det gick ju bra, inte. Ibland är vi så dumma så att det finns inte... Hos Sandra var vi till typ... ingen aning, men tanken var i alla fall att jag och Lollo skulle sova hemma hos henne, men så blev det inte, vi sov hemma hos Kim. När jag tänker efter så var det inte mycket som blev som vi hade planerat igår :P
Imorse gick vi upp runt halv 10, och jag och Lollo åkte vid tio. Tanken var att vi skulle till Solna Centrum för att Lollo skulle köpa nya strumpbyxor, men allt var stängt, de öppnade klockan elva. Då åkte vi in till stan istället och åt på Mc Donalds. Till vår besvikelse så serverar de bara fruksot fram till klockan elva, så det var bara till att vänta... usch vad hungriga vi var! Medan vi väntade på maten så hade Lollo högläsning av alla sms hon fick av Nenne igår. Haha, jag tycker fortfarande att Nenne är helt klockren!
När vi hade fått i oss lite mat så gick vi till Gina Tricot för att sedan titta in på H&M.
Hemresan med tunnelbanan får vi inte glömma! Det var en tant som satt med sin spegel och speglade sin näsa från det att hon gick på i Slussen till att jag och Lollo gick av i Gullmarsplan. Hon la ner spegeln i väskan ett par gånger men tog upp den lika fort för att fortsätta beskåda sin näsa, som förövrigt inte var så vacker...

Nu är jag hemma hos Lollo, var tvungen att åka hit och hämta mina saker innan jag beger mig hem mot Bromma igen. Usch, att åka en timme för att komma hem är inte så kul, men jag har börjat vänja mig nu.

Ikväll är det skiva som gäller, jag är taggad till tusen!! Ska nog försöka hinna sova lite innan, jag kan ju inte påstå att jag mår så jättebra efter gårdagen :P Men det är bara att ladda om, är det skiva så är det! :D

Puss

Lördag :)

Just nu är jag hemma hos Lollo. Vi skulle kolla på en film/dokumentär om Auschwitz, till vår besvikelse var filmen inte alls som vi tänkt oss, så vi stängde av. Meningen var att vi skulle plugga C15 istället, men Lollo började skriva sitt idrottsarbeten och jag pluggade lite svenska språkhistoria...

Ikväll ska vi hem till Sandra och grilla, wiiie! :D Ska bli riktigt kul. Vi kämpar fortfarande på med att ta igen våra veckor, så som vanligt vet vi inte hur det slutar ikväll. Eller troligtvis helt galet, men det är okej, det bjuder vi på! ;)

Pusss


Tom majonäsburk och två koppar kaffe

När saker och ting i Ditt liv nästan har blivit för mycket för dig att hantera, när dygnets 24 timmar inte känns nog, kom ihåg majonäsburken och två koppar kaffe.

En professor stod inför sina filosofistudenter med några föremål på bordet framför sig. När lektionen började lyfte han under tystnad upp en mycket stor och tom majonäsburk av glas och började fylla den upp till kanten med golfbollar. 
Han frågade sedan sina studenter om burken var full. Studentena samtyckte om att den var det.

Då lyfte professorn upp en ask med småsten och hällde dem i burken. Han skakade den lätt. Småstenarna rullade ner i tomrummen mellan golfbollarna. Återigen frågade han studenterna om burken var full. De höll med om att den var det. Därefter lyfte professorn upp en ask med sand och hällde ner sanden i burken. Naturligtvis fyllde sanden upp resten av tomrummen.
Han frågade ännu en gång om burken var full. Studenterna svarade med ett enhälligt "ja".

Då lyfte proffesorn fram två koppar kaffe som hade stått under bordet och hällde deras innehåll i burken, vilket effektivt fyllde upp det återstående tomrum som kunde finnas kvar mellan sandkornen. Studenterna skrattade.
"Nu", sa professorn medan skratten klingade ut, "vill jag påminna er om att den här burken representerar era liv".

Golfbollarna representerar de viktiga sakerna. Familj, vänner, barn, hälsa och annat som ligger passionerat i ert hjärta. Sådant som - om allt annat gick förlorat och bara dessa återstod - ändå skulle uppfylla och berika ert liv.
Småstenarna representerar andra saker som betyder något, som ett hem, ett jobb och en bil.
Sanden representerar allt annat - småsakerna.

"Om ni lägger sanden i burken först", fortsatte professorn, går det inte att få plats med golfbollarna eller småstenen. Samma sak är det med livet. Om du lägger all tid och energi på småsaker finns det inte plats för det som är viktigt för dig.

Så... var uppmärksam på det som är oumbärligt för din lycka och förnöjsamhet. Umgås med dina barn. Ta med din partner ut på middag. Ägna en omgång till det som gör dig passionerad. Tids nog kan du städa huset och annat som är mindre viktigt.
Ta hand om golfbollarna först - sakena som verkligen betyder något. Åteställ  det som är viktigast i ditt liv. Resten är bara sand.

En av studenterna räckte upp handen och frågade vad kaffet representerade.
Professorn log. Jag är glad att du frågar. Kaffet finns med för att visa er att hur fullt och pressat ert liv känns, så finns det alltid plats för en fika med en vän.

chupp chupp

Igår kväll var det meningen att jag och Anna skulle gå på bio. Vi tänkte se Hata Göteborg, men de slutade med att vi hyrde offside istället. Att jag och Anna såg en svenska film, det är inte vanligt, tror nästan att det får bli veckans "kors i taket" haha. Vi såg i alla fall den och jag tyckte den var bra, vet inte vad Anna tyckte, hon fick ett ryck mitt i filmen och började göra massa annat :P

Idag var det meningen att jag skulle plugga, skriva idrottsarbete bland annat, men det har inte gått så bra. Mamma bad mig att städa badrummet, så det gjorde jag. Låter helt sjukt, men jag gör nästan vad som helst bara jag slipper plugga, är så jävla trött på det! Men det är inte mycket kvar i skolan nu så jag får helt enkelt stå ut...

Vi får se vad som händer ikväll, vill åkta in till kungsan och kolla på RIX FM-festivalen, får se hur jag gör.

Puss & Kram!

nykterist, javisst?

"Reklam" utdelaren: Minska alkoholinförseln i EU!!

Jag tog en blankett innan jag uppfattade vad han sa. När jag uppfattade vad han sa så vänder jag mig om och säger: Nej! Jag ångrade mig!

Lollo: Josefina ditt jävla fyllesvin!!!!

Iband ligger det något i det hon säger ;) haha

Långhelg!!

Yes, finns det något bättre än när helgen är längre än två dagar? När jag tänker efter så finns det en massa saker, men just nu uppskattas det enormt mycket!
Igår hade vi det praktiska C15 provet, jag var med Lollo. Vi klarade oss ganska bra tycker jag, vi missade på några saker, men de är inte hela världen. Man kan ändå bara få G eller IG på det så, ja, vi går hoppas att vi klarade det! ;)
Efter provet så gick jag, Elina och Lollo för att köpa glass. Vi gick en bra bit för att hitta en mataffär eller en bensinmack eller liknande... Efter att ha frågat en kille efter vägen och efter de gå jordens omväg så hittade vi en bensinmack till slut! Vi fick alltså våran glass och nöjda traskade vi tillbaka till Hundcentret där resten av klassen var.
När dagen var slut, 16.00, så åkte jag och Lollo och solade, efter det in till stan och Gina Tricot för att Lollo skulle titta på kläder till skivan. Efter stan, hem till Lollo där vi åt middag med hennes mamma. Sen var det tänkt att vi skulle plugga lite, men nej, så blev det inte. Vi tittade på TV och gjorde massa annat istället :P

Imorse gick jag upp kl 7 för att hinna till stallet till halv 10. Det var tänkt att jag skulle vart där hela dagen, men ändrade planer gjorde att jag åkte hem igen...

Ikväll kanske det är bio med Anna som gäller :) Hoppas att hon hinner hem från stallet så vi hinner gå på den som gick runt 19-tiden, annars gick den 21.30. Den tiden funkar, men jag känner att jag måste hem och sova lite så att jag är pigg och glad tills på söndag!
På söndag är det skiva som gäller! Det hinner ju bli fredag och lördag först, men än så länge har jag inga planer under de dagarna, eller jo jag måste plugga! Fy fan så trist, men jag har inget val...

PUSS!

Ser man på!

En helt okej dag måste jag säga, eller ja, förutom att vi hade nationella prov i engelska B i morse så var den mycket okej. Tycker det är lite fräckt att lägga först läsförståelsen, och sen 20 minuter senare är det hörförståelse som gäller. Tror dom att man orkar lyssna, och förstå det man hör, när man har suttit och försökt fatta en jävla massa texter i över en timme?! Heter man Josefina så är det en omöjlighet kan jag tala om...

Dagen fortsatte i alla fall med lunch, lite godare än igår måste jag säga, för att sedan ha tre timmars djurkunskap fördjupning... Tack och lov blev det inte hela tre timmar, tror det blev en och en halv eller nått, det tackar vi för!
Efter skolan åkte jag och Lollo in till stan en sväng. Vi gick till Gina Tricot för att titta på lite kläder som vi eventuellt tänkte ha på Lollos skiva. Jag hittade inget som passade, eller jo kanske till min egen skiva, får åka in igen och kolla upp det. Däremot hittade Lollo lite saker, men heter man Lovisa Berndtsson så är det inte alltid så lätt att bestämma sig :P Jag tyckte en sak, medan hon tyckte en annan (detta mina vänner är mycket ovanligt, vi brukar tycka lika om nästan allt) Vi får se hur det går.

Efter stan var det stallet som gällde, hoppning idag! :D Höll på att åka av, men nära skjuter ingen hare! Annars gick det asbra! Han var pigg och glad, och det kändes bra :)
Dagens goda gärning var nog att jag lånade ut mina sporrar till Daunis mamma... eller att jag lånade ut pengar till Lollo.... eller att jag lånade ut min martingall till Astrid. När jag tänker efter så har jag gjort många goda gärningar idag, nästan så det räcker för resten av veckan :P

Nu är det plugga till C15 som gäller, har det praktiska provet imorgon :S Men egentligen kan det inte vara så svårt, man får tänka till en extra gång innan man svarar på frågan helt enkelt. (lättare sagt än gjort haha) Dessutom får vi ju vara två och två, så man kan ju hjälpa varandra :)

Imorgon är det sista skoldagen för den här veckan, så underbart!

Puss!

Jag vet inte...

Motivationen ligger på minus 10 just nu... Så tråkig dag, Biologi B x 2 timmar, en timme Djurkunskap fördjupning (Lovisa din skolkare!) sen lunch som förövrigt inte alls var god. Stekt falukorv med stuvade morötter, hur gott låter det om jag får fråga? Inte alls enligt min mening... Men men, dagen fortsatte med 2 timmars håltimme för att senare få info från syo om betyg hit och dit... Sen bye bye skolan för idag. När jag tänker efter så var denna dag helt värdelös, den var verkligen inte kul någonstans.

Aja, imorgon är det tisdag, får hoppas på att det är godare mat då haha :P På kvällen är det stallet som gäller, yes!

Puss

Pinsamt Sverige?

Helt ärligt, är det så hemskt egentligen? Sverige kom på 18e plats i Eurovision song contest vilket betyder att vi måste kvala nästa år... Visst, det är aldrig kul att behöva kvala, men världen går väl inte under för att The Ark inte vinner ESC, eller? Och pinsamt kan jag inte heller tycka att det är. Jag håller med Lollo, det som är riktigt pinsamt är väl att vissa länder inte röstar på den bästa låten utan att de röstar på sina grannländer?! Då är det ju ingen vitts med det hela, de kan ju rösta innan de ens har hört låten... Som sagt, tråkigt att vi måste kvala och att det inte gick så bra för The Ark, men vad ska man göra åt saken? Det är bara att gratulera Serbien till vinsten. Synd bara att låten sög och hon som sjöng såg ut som en kille!

Själv satt jag inte hemma och tittade på ESC så länge, såg de tolv första bidragen, sen var det utgång som gällde.
Jag och Lollo sprang som idioter för att hinna med tunnelbanan, men det visade sig senare att vi hade sprungit helt i onödan!!! Kim och Jonathan skulle hoppa på tåget vid Fridhemsplan, men eftersom dom är som dom är så blev det inte så. Förvånad? Nej! :P
Det blev i alla fall en kväll på Le Home med Lollo, Jonatan, Kim och Sandra. Mycket trevligt att hon var med tycker jag :) Hon och jag tog även en tripp till PK-Huset, inte så lång dock eftersom det var någon vakt eller nått som bad oss att gå... Vi gick inte därifrån, vi sprang! :P
Sen gick Kim till Max för att köpa mat. Tycker lite synd om honom som fick dela med alla oss andra, tror inte han fick så mycket själv :P Sen gick jag och Lollo till Mc Donalds och köpte varsin hamburgare, Max är inte riktigt vår grej :P
Efter mycket spring i stan, och prat om vart alla skulle sova så slutade det ändå med att jag och Lollo åkte hem till mig och sov. Klantigt nog hade vi inte tagit upp någon madrass så vi delade på min lilla säng. Det gick väl... bra... låg på en kant och blev armbågad i ansiktet en gång, men annars hade vi jätte mysigt haha :P

Idag har jag inte gjort så mycket, lodat runt här hemma, men jag orkar inte göra nått annat :P Funderar på att ta en sväng med vovven ner till ICA och köpa bubbel-choklad, det var ett tag jag åt de faktiskt. Haha, var fan beroende av det ett tag! :P

Imorgon är det måndag, jag oooorkar inte!! Men vi är ju lediga torsdag och fredag, så jag ska nog överleva den tre dagar långa skolveckan :)

Puss & Kram!

Lördag

Idag har jag och Daun haft en heldag i stan, jätte mysigt! <3 Först åkte vi till Odenplan och solade, där träffade vi Marie :) Efter solningen åkte vi till stan, tittade på skor och lite annat. Hittade ett par skor, men tyvärr fanns de inte i rätt storlek, får leta vidare en annan dag...
Nu är Lollo här och snart kommer Anna, vi ska kolla på Eurovision song contest. Efter det ska jag och Lollo in till stan och träffa Jonathan och Kim, utgång med er är alltid lika trevligt :)

Ha en bra lördagskväll alla! :)


Seegt...

Jaha, här sitter man i sin ensamhet på en fredagskväll, fett B haha :P
Imorgon ska jag och Anna åka in till stan och sola, vet inte om Lollo också ska med, måste ringa henne och höra.
Måste titta på skor till studenten också när vi ändå är i stan. På tal om studenten, jag fick den klänningen som jag ville ha! TACK MAMMA!! <3 :D
Förövrigt är det plugga till C15 och kolla på Eurovision song contest tillsammans med Lollo som står på morgondagens schema.

Veckans "kors i taket" måste helt klart bli att Lovisa och Jonathan inte träffade varandra på hela TVÅ dagar! Grattis, nytt rekord haha! :P

Härliga Torsdag!

Asså jag har nog haft den bästa torsdagen på riktigt länge! Om man bortser från att vi hade Matte nationella klockan 8 på morgonen så var resten av dagen bäst! Var hemma runt halv elva, då åkte jag och mamma och tittade på studentklänning, hittade en jättesöt, men den var dock lite dyr... Får prata med mina kära föräldrar och se om de har lust att sponsra lite :) Dagen fortsatte med en tripp in till stan där jag träffade Kim. Vi gick en lite promenad, eller en ganska stor, innan vi slog oss ner i Gallerian för att vänta på Lollo. 
Efter att ha suttit en stund i Gallerian så begav vi oss mot Frans August, eller jag och Lollo, Kim sällskapade med oss en bit innan han åkte hem. 
När vi kom till skivan så var det bara jag och Lollo där... det blev en liten "jaha-känsla" men sen när folket kom blev det bättre. Till vår besvikelse upptäckte vi sen att vi inte skulle få sitta bredvid varandra på middagen, inte ens vid samma bord... Trodde att jag skulle sitta helt tyst, inte känna någon vid mitt bord osv. Som tur var blev det inte så. Satt bredvid Emma, en jätte gullig tjej. Vi två var nästan dom enda som pratade vid vår halva av bordet men kul hade vi! 
Middagen tog sin lilla tid, med alla tal och alla "på bordet" och allt var det nu var, men det var så himla kul så det gjorde absolut ingenting! 
Senare på kvällen började folk droppa in på eftersläppet. I början var det inte så mycket drag, men det kom igång så småningom det också :) Jag täffade jätte många gamla kompisar, bland annat Simon och Frida som jag gick i samma klass respektive parallellklass som när vi gick i 3,4,5an. Det var liksom 7 år sen man såg dom! :) Sen träffade jag Cissi som jag åkta konståkning med när jag var yngre. Ullis var också där, vi var typ bästa kompisar från 6an till 9an, henne har jag inte heller sett på superlänge, så det var jättekul :)
Som sagt många Bromma-barn var det, ska jag vara helt ärlg så saknar jag faktiskt Bromma-barnen och Bromma-känslan... Så det var hur kul som helst att träffa dom igen!
Kvällen led mot sitt slut, och jag och Lollo fick skjuts av vakten till Gullmarsplan :P Jag vet i fan hur hon gör, men hon skaffar sig nya kontakter hela tiden haha :P

Min torsdag var såå bra, nu får vi hoppas på att helgen blir lika bra! :)

PUSS!

Matte Nationella

Japp, så har man skrivit nationella proven i matte B... Bra gick det ju inte, men man får hoppas att det räcker till ett G :P
Det som var lite komiskt var att jag och Lollo blev klara exakt samtidigt med båda delarna :P
Nu tänkte jag bege mig hemåt, klockan är bara 09.47, det är fan rekord! :D :P Har aldrig åkt från skolan så tidigt förut.
Ikväll är det skiva som gäller men innan det måsta jag plugga svenska, har prov i svensk språkhistoria imorgon, suck kan det bli mer ointressant? Tror inte det..

Svart eller Vitt
Mjukt
eller Hårt
Homo eller Hetero
Höger eller Vänster
Göteborg eller Stockholm
Kram eller Puss
Hyrfilm eller Bio
Gräs eller Grus
Piggt eller Opiggt
Pasta eller Potatis
Is eller Mjukglass
Natt eller Dag
Rakad eller Orakad
Expressen eller Aftonbladet
Kaffe eller Te
Se filmen Festival eller Stirra in i en vägg 90 min
Förfest eller Efterfest
Plastbestick eller Plastbröst
7-Eleven eller Pressbyrån
Glasögonorm eller Linscooling
Plugga eller Jobba
Blond eller Brunett
Vanilj eller Choklad
Rosa eller Lila
Tv eller Dator
Hockey eller Fotboll
Berg-och-dalbana
eller Vattenbana
Guld eller Silver
VH1 eller MTV
Vinter eller Sommar
Stjärnor eller Månen
Sko eller Sandal
Systrar eller Broder
Klänning eller Kjol
Mobil
eller Telefon
Lägenhet eller Hus
Ring eller Halsband
Jordgubb eller Hallon
Höst eller Vår
Jeans eller Leggings
Jul eller Påsk
Bil eller Buss
Nagellack eller Läppstift
Hav eller Sjö
Nyår eller Midsommar
Plugga eller Arbeta
Löshår eller Äkta
Ipod
eller Mp3


"Nu tycker jag att du är lite torr i tonen"

"Torr i tonen", haha det var fan det bästa idag! Bli inte ledsen om du inte fattar, det är internt :P
Förutom att Lollo tyckte att jag var "torr i tonen" (torr i kanten + kort i tonen = torr i tonen) så tycker jag att dagen har varit helt okej. Höll dock på att somna på den tre timmar långa föreläsningen vi hade inför C15-provet, men jag löste det genom att gå och köpa lite godis och en cola med Fia och Emelie :) Ja, jag vet, jag SKA sluta småäta och inte dricka så mycket cola, med det här var en nödlösning :P Jag klarade i alla fall att sitta där i tre timmar utan att somna...

Imorgon är det nationella proven i matte, usch vad jag inte vill! Jag är såå körd :/ Men men, på kvällen ska i alla fall jag och Lollo på studentskiva så dagen kommer väl inte bli helt värdelös hoppas jag :) Det enda tråkiga är att jag har svenska prov klockan 8 dagen efter, lagom pigg man kommer vara då haha :P

Nu kom Anna, hon ska hämta sin systers VR som jag råkade få med mig hem... Sorry Vera :P
Jo men det var ju lätt att hitta den... Mina kära syster hade lånat den så vi fick ju leta i hela huset, men vi hittade den tillslut :P

Som sagt, imorgon är det nationella + studentskiva som gäller, får se hur galet det slutar. Man vet aldrig när jag och Lollo är i farten, det kan sluta HUR SOM HELST, tor mig! :P

Pöss!


Jo men visst!

Så var det tisdag, en helt okej tisdag måste jag säga :) Eller det började inte alls bra, kom en timme försent till skolan, illa! Men det var faktiskt inte mitt fel, jag åkte till skolan så att jag skulle vara där i tid, men sen ver det nått fel på tunnelbanan så jag satt fast mellan Abrahamsberg och Stora Mossen hur länge som helst... När jag äntligen kom fram till Mossen så hoppade jag av och gick till Alvik, orkade fan inte sitta mellan Mossen och Alvik helva dagen! Tillslut kom jag fram till skolan, en timme för sent som sagt, men jag var i alla fall med på sista halvtimmen (A) Bättre sent än aldrig, det är väl så man brukar säga? :P
Dagen fortsatte med Djursjukvård, vi skulle hitta svaren till ett par frågor som vi hade fått. Svaren fanns på Internet, jag kan ju erkänna att det inte bara var jag som satt och lallade runt på playahead :P Men tillslut blev jag klar med mina frågor, eller jag fick hjälp av Meya med de sista, tack! :)

Dagen fortsatte med engelska B, halva klassen skulle göra det muntliga nationella provet, men eftersom jag redan hade gjort mitt så gick jag ner och väntade på Lollo, jag skolkade på ren svenska :P
När hon hade slutat så bestämde vi oss för att åka in till stan och fika. Som vanligt blev det John Chris, vi kanske borde prova något nytt? Vi satte oss i alla fall där och efter ett tag kom Jonathan :)
Efter fikat gick vi till Gallerian och fördrev tiden lite. Lollo sprang in på Guldfynd, men varken jag eller Jonathan fick följa med så vi gick en egen liten sväng. När vi gick där så träffade vi Sandra och hennes kompis, trevligt trevligt :)
Vi stannade inte så länge i stan för både jag och Lollo skulle hem.

Väl hemma kastade jag i mig lite mat innan jag cyklade till stallet. Trodde att vi skulle hoppa, men icke, vi skulle rida skolorna... det är varken min eller ponnyns starka sida men han skötte sig riktigt bra och var duktig. Han blev lite trött på slutet, men han kämpade på, gulle-ponny! <3

Nu har jag duschat, ska sätta mig och plugga matte snart, har nationella på torsdag, usch jag vill inte!!!
Har svenska prov på fredag också, men vet i fan när jag ska hinna plugga till det... Nu har jag i alla fall alla anteckningar, tack Elina du är en ängel! <3

Det var min tisdag, imorgon är det onsdag = lill-lördag! :P

puss!

Måndag

En måndag är alltid en måndag, men den här måndagen var fan inte rolig. Skulle varit i skolan klockan 8, men när jag vaknade imorse hade jag så stört ont i halsen så jag bestämde mig för att vara hemma... helst skulle jag velat varit hemma hela dagen men eftersom jag hade prov på eftermiddagen så åkte jag dit. Provet behöver vi inte prata om eftersom det inte gick så bra. Efter provet åkte jag till tandläkaren, jag tycker inte om det, men de gick helt okej. Det värsta var nog när hon sa åt mig att sluta småäta och helst inte dricka Cola... Kan ju bara säga lycka till Josefina! Att be mig sluta småäta och sluta dricka Cola, det är ungefär som att be Lovisa Berndtsson sluta spela hockey = en omöjlighet!!!
Nu sitter jag och väntar på att det ska gå en timme så att jag får äta, brukar aldrig hålla den timmen annars, men tänkte att nån gång måste ju bli den första :P

Nä, nu tänkte jag ta tag i mitt plugg, har en labbrapport som ska in imorgon.

Ha det bra!  / Josefina :)


Fan... Men helgen blev bra! :)

Hata cellbiologi!!! Jag klarade inte ens av att sitta med skiten i en timme... Jag fattar ingenting, det är ju skitsvårt! Eller så är det bara jag som är korkad, det beror på hur man ser på saken. Jag ser det i alla fall så att det är Biologin det är fel på , inte mig (A) Jaha, vad ska jag göra nu då? Provet är imorgon och jag kan INGENTING, Hej IG säger jag bara... Just jävlar jag ska till tandläkaren imorgon också, wiiie vilken toppen-dag! NOT! Jaja, finns inte så mycket man kan göra åt saken, får glädja mig åt att helgen blev lyckad i alla fall :)

Helgen ja, haha, kan faktiskt inte göra annat än att skratta. I fredags var jag, Lollo, Kim och Jonathan på LeHome. Kan väl inte säga att jag tyckte att det var nått toppen-ställe, men vafan, jag hade kul i alla fall och det är väl det som är huvudsaken? Efter krogen sov jag hemma hos Kim, trevligt trevligt :) I lördags gick vi upp runt 11, nej nu ljög jag. Vi vaknade runt 11 men låg kvar i sängen till typ 12, då gick vi upp och åt frukost, toast :) Efter våran lilla frukost gick vi och la oss igen, Kim somna om och sov till halv tre, haha illa. Medan han låg och sov klädde jag på mig och läste igenom hans lumpen-papper... Haha tur att man är tjej, skulle aldrig orka mönstar och grejer ;)
Åkte från Kim vid halv fyra, åkte i stort sätt bara hem och vände igen. Hann med att tvätta lite kläder och duscha innan jag åkte till Lollo. Resan till Haninge (eller kanske ska säga Landet? :P ) har nog aldrig tagit så lång tid. Hoppade av vid T-centralen för att vänta på Kim, men eftersom det tog sin lilla tid för han att bli klar så åkte jag och mötte honom i Fridhemsplan istället. Efter mycket om och men kom vi i alla fall fram till Haninge, där Lollo och Jonathan väntade, eller aa, det var vi som fick vänta på dom. När de äntligen kom så tog det sin lilla tid att välja film, vi bestämde oss till slut för att hyra Hide and Seek, fan vilken störd film! Haha, fattade typ ingenting :P
När vi hade sett klart på filmen så gick jag och Lollo en promenad, myys! Vi hade ett riktigt tjej-snack, det behövdes kan jag ju säga. Väl hemma så hade Kim och Jonathan satt på nån film som handlade om nån knarklangare, inte riktigt min och Lollos stil så vi gick ner och åt tacos istället. Haha hur ofta sätter man sig och äter tacos mitt i natten? Aja, det gjorde vi i alla fall, mycket gott :) När vi ätit satte vi på en Beck film, vi tog första bästa, det blev Enslingen. Tyvärr har vi sett den så mycket nu så vi, eller i alla fall jag, har tröttnat lite på den. Vi tittade i kanske 20 minuter innan vi gick och la oss.
Imorse gick jag och Lollo upp tio kanske och plockade undan i köket innan vi satte oss och åt frukost. Efter en mycket exklusiv frukost (te och rostade mackor) så gick vi ut och satte oss i solen och lyssnade på musik :) Runt tolv kom emo-barnen (Kim och Jonathan) upp, gomorron pojkar ;) haha.
Ett vattenkrig hann vi med också innan vi åkte hem från Landet. Det började med att Lollo la en isbit innan för mitt linne och sen var det igån. Jonathan sprutade ner Lollo med vattenslangen, bra! :P Blöta som få gick jag och Lollo upp och köpte glass :) Eftersom vi inte hade bytt om utan fortfarande var helt blöta fick vi en del blickar, men vafan, klart man bjuder på sig själv, eller vad säger du Lollo? ;)
Efter våran lilla promenix var det bara att gå hem och byta om för att sätta sig på bussen och åka den långa vägen hem till Bromma igen... Men jag ska inte klaga, fick ju faktiskt sällskap av Jonatha och Kim, brukar ju få åka ensam, men inte idag :)
Jaa, det var min helg, en mycket bra helg!

Nu måste jag nog återvända till mina kära böcker så jag får in det här med makromolekyler och biokemiska molekyler och allt vad det nu är. Pluggar ett litet tag i alla fall, innan jag cyklar till Mossen och kollar på hockey. Vissa kollar på ishockey VM, men inte jag inte, jag åker till Stora Mossen och kollar på dam-hockey! :D haha
Som sagt, nu är det plugget som väntar. Imorgon är det måndag igen, är inte så mycket för måndagar, men vad gör man, det måste ju bli måndag innan det blir tisdag och när det är tisdag är det inte så långt till helgen! Tänker man så så överlever man måndagarna också ;)

Ha det bra, Ciao!

hejsan hoppsan!

Japp nu har man börjat blogga också :)
Ett första inlägg måsta man ju skriva men långt blir det inte... jag måste ta och börja plugga snart, cellbiologi, suck! Äh, pluggar jag fram till nio så borde jag klara mig :) Klockan nio bär det av till Mossen, ska se Lollo spela match :)
Som sagt, långt blev det ju inte, men jag MÅSTE verkligen plugga... usch :/
Ha det bra världen!

/ Josefina

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0