Torsdag 25 november 2010


Skrittade ut 1 timme i snön idag. Mysigt när det inte blåste, annars var det mest kallt och lite ensamt. Broddarna åkte på idag, och han var jättesnäll att brodda :) Jag undrar bara varför det alltid är ett broddhål som ska jävlas? Fick i alla fall i brodden tillslut, efter ett par mindre väl valda ord...

Imorgon är det full rulle. Stallet på morgonen och släppa ut hästarna, se jobb till klockan fem och sen horse show med Anna. Jag ska gå och lägga mig tidigt idag så jag orkar med. Gikc upp halv 6 imorse, så att somna blir nog inte så svårt ;)

Nu väntar duschen och sen kanske lite tv innan sängen.


Pacino blev snyggt randig efter klippningen med Richards maskin...
Gissar på februari 2009

Onsdag 24 november 2010


Börjar sent idag så var ute i stallet på morgonen i snöstormen. Det är ju lönlöst att ens försöka skritta eller gå en promenad. Snön piskar ju i annsiktet så att det gör ont. Tror faktiskt inte att hästarna tycker det är så roligt att gå ut och gå i det här vädret heller.
Lucke och Bellman går nere i en av sommarhagarna och där blåste det faktiskt inte alls lika mycket som uppe vid stallet, skönt för dom. Det röda täcket med hals åkte på idag och när han stod där i boxen med öppen dörr och tittade ut så påminde han väldigt mycket om Frida.


Frida december 2008



Måndag 22 november 2010


Dålig uppdatering på grund av att det inte finns något att skriva om...
Lucke har tappat hår liksom fläckvis här och där på kroppen. Min första tanke var vitaminbrist. Ringde och pratade med en tjej på KRAFFT idag och hon sa att det var mycket möjligt, så imorgon ska jag inhandla B-vitamin.

Helgen var bra, och nästa kommer nästan bli ännu bättre. Dels får jag träffa bästa Anna, dels är det Globen Horse Show, och sen blir det förhoppningsvis lite shopping också :)

Nu ska jag ut med min fina lilla vovve i detta "underbara" väder.


Jag och Erika i skogen förra vintern

Onsdag 17 november 2010


Precis kommit hem från en clinic med Pether Markne. Lärorikt och roligt och jag blir så himla sugen på att gå hem och prova övningarna han visade idag! Jag blir så motiverad och taggad att öva, öva, öva hela vintern för att sen vara förberedd till 100 när tävlingssäsongen drar igång i vår. Men.
Jag KAN INTE åka ut till stallet imorgon och börja öva, för jag har INGENSTANS ATT RIDA!!!
Det är hårt överallt. På våran banan (som för övrigt är hård jämt, så ni kanske förstår hur hård den är nu när det är frost ute) grannbanan är hård, i skogen är det hårt. Och det funkar inte att traila till ett ridhus typ hela tiden. Jag blir tokig. Jag vill rida, jag vill träna, jag vill utvecklas!

Tisdag 16 november 2010


Idag när jag kom ut till stallet så hade banan fryst. Skrittade bort till den stora banan i hopp om att den inte hade hunnit frysa den också, men det hade den. Så jag skrittade ut i 45 minuter... Så där lagom kul.
Imorggon börjar jag sent vilket innebär att jag åker ut till stallet och rider på morgonen. Antar att banan inte har hunnit tina tillräckligt så det kanske får bli en sväng i skogen.
Det här med att inte kunna rida som jag vill utan vara helt beroende utav vädret håller på att göra mig tokig. Tack och lov är det inte en enda tävling inplanerad nu på länge, men det är ändå inte kul om hästen står i tre dagar för att banan är för hård. Sjukt störigt och jag undrar om jag någonsin kommer lära mig att "leva" utan ett ridhus. Tveksamnt...


Måndag 15 november 2010


Jag har varit väldigt effektiv idag. Åkte ut till stallet tidigt, fodrade alla hästar och gick ut med Tyra som var med mig en sväng. När vi hade promenixat tog jag med mig Lucke och Bellman ner till en av sommarhagarna. Så himla skönt att dom kan gå där så slipper de stå i sin lilla ruta med lera upp till knäna. Jag kan åka ut och gå ner med dom varje dag utom en innan jobbet och Ida kan åka ut till typ 4 och ta in dom. Perfekt.
Efter stallet åkte jag hem och åt lunch (klockan 10...) duschade, gick ut med Tyra en sväng igen innan jag gick till jobbet och där var jag till klockan 5.

Kajsa åkte ut med Maja till stallet nu på eftermiddagen och fixade det jag inte hann göra imorse. Imorgon åker jag ut på morgonen och släpper ut dom i hagen och sen tillbaka på kvällen och rider.


Söndag 14 november 2010


Det gick bra idag. Det var en rolig bana, lite klurig på vissa ställen, vilket märktes. Det var inte jättemånga felfria och ibland blev det plockepinn av allt ihop.
Tyvärr fick jag ett stopp i grunden efter lite komminukationsfel. Insåg lite för sent att jag låg mitt emellan två galoppsprång och valde att ta tillbaka och försöka ta ett till, men det blev lite tokigt så han stannade. Jag tror att stoppet kan ha att göra lite med att hindret var lite tittigt också. Fick 2 tidsfel också så slutade på totalt 6 fel.
Nu dröjer det ganska länge till nästa tävling, tyvärr, men det är bara att träna på så att man är förberedd till max när nästa års tävlingssäsong drar igång!

Lördag 13 november 2010


Tävling imorgon. Djursholm, 105 m.


Fredag 12 november 2010 22:33


Ojojoj, pigg häst!
Ida longerade honom idag på dagen, och jag tyckte att underlaget uppe på stora banan var så pass okej att det gick att rida på, så jag red i lite mer än en timme nu på kvällen. Han kommer få gå två gånger imorgon också, han måste bli av med sin överskottsenergi så att han håller sig på mattan på söndag.
Med tanke på hur han betedde sig idag (bokade och studsade och lättade med frambenen från backen) så hade det inte blivit någon tävling på söndag om det inte hade gått att rida nu idag och imorgon.

Det tog sin tid att få igenom honom idag och ändå var jag inte helt nöjd när jag avslutade, men jag får fila lite mer imorgon. Känns lite tråkigt att han var så stel idag nu när det har gått så himla bra förra veckan. Men, han har stått i 3 dagar nu och Kajsa red lite lätt igår. Får se om vi kan få tillbaka den fina formen vi hade.

Fredag 12 november 2010


Jag brukar i vanliga fall hata när det regnar. Men inte idag. Idag blev jag riktigt glad för de 3.8 plusgraderna och regnet som smattrade lite lätt mot fönsterrutan. Äntligen kanske snön/isen/slasket försvinner och ridbanan tinar upp lite så att man faktiskt kan rida. Blir det som jag har tänkt mig så kommer Lucke få gå två gånger om dagen nu idag och imorgon inför tävlingen på söndag. Det känns så jävla uselt att jag inte har kunnat rida, så hade det inte gått nu heller så hade jag strukit mig.
Ida är snäll och longerar Lucke idag på dagen, så får jag ria när jag kommer ut efter jobbet ikväll. (om banan är okej vill säga.........)




Onsdag 10 november 2010


Måndag: Skritt 25 min + skrittjobb ca en kvart pga frusen bana

Tisdag: Vila pga snöstorm

Onsdag: Skritt ca 45 min i sommarhagen pga hård bana + halt underlag ute

Torsdag:

Fredag:

Lördag:

Söndag: Tävling.

Käre gode Gud, gör så att det går att rida på banan de närmaste dagarna så att min häst inte är vild och galen på söndag. Fint väder vore ju också trevligt, så att vi överhuvudtaget kommer iväg.

Tisdag 9 november 2010


Vi får väl se vad vädergudarna ger oss för väder idag. Snöstorm är det sagt, jag hoppas bara att dom skojar lite med oss.
Igår var det kallt och båda ridbanorna var frusna. Våran, som jag tycker är hård förutom när den är nyharvad, var som cement och grannstallets bana som brukar vara okej, var bättre än våran, men inte alls bra. Så jag och Ida skrittade ut i typ 30 minuter och sen red vi i skritt uppe på den stora banan. Skänkelvikning, öppna, sluta, bakdelsvändningar osv. Jag travade max två varv runt fyrkanten åt båda hållen, samt en långsida galopp, resten skritt. Så jävla tråkigt.
Vi får väl se hur det blir idag. Nu är det i alla fall plusgrader, men om det blir storm i eftermiddag vet jag inte om jag har någon lust att rida.
Det här med täcken är också en svår fråga. Det bästa vore om man började jobba klockan 1 varje dag så man kunde vara ute i stallet på morgonen och välja täcke då. Nu står man som ett fån kvällen innan och har inte en aning. Lucke har haft fleecetäcke inne på nätterna och ett lite fodrat regntäcke över ute. Inatt fick han ett 200g innetäcke och ett lite tunnare, men inte jättetunnt, regntäcke över, för att det snackades om denna snöstorm.
Aja, vi får väl se.


Måndag 8 november 2010


Tävling igår på Botkyrka. Det gick väl, sådär...
Hästen var PIGG och glad, jag var inte lika pigg, men glad.
Grunden gick bra, det flöt på och jag fick ett jämt tempo hela banan igenom. Sen kom omhoppningen. Jag är så missnöjd över min egna insatts så det är inte klokt. Men, jag vet vad jag gör för fel, och nu ska jag inte göra om dom igen. Rev sista hindret i omhoppningen, men nästa helg ska jag skärpa till mig och felfritt i omhoppningen också.

Jobbet snart, men först ut med vovven.

Torsdag 4 november 2010


Min häst var ruskigt fin igår! Åh!! Fortsätter det så här bra så kanske vi dyker upp på någon dressyrtävling så småningom. Min fina, fina prins!
Men, innan vi gör dressyrdebut har vi två hopptävlingar kvar att fokusera på. Botkyrka nu på söndag och Djursholm söndagen efter. Tagga! :)

Tisdag 2 november 2010


Angelica hjälpte mig med Lucke idag. Det hade gått bra, och hon gjorde det gärna igen sa hon, så det var kul att höra :) Tack så jättemycket för hjälpen!
Imorgon däremot ska jag åka ut till min lilla horsie. De sa på nyheterna att det skulle regna i stort sett hela dagen, så jag funderar på om det får bli en vilodag, men lite pyssel istället. Så jävla värdelöst att sitta och försöka rida ett seriöst pass när det spöregnar, varken jag eller han tycker att det är särskilt roligt.

Tävling på söndag, tjoho! Bara ett problem, jag har fortfarande inga vita ridbyxor...


Måndag 1 november 2010


Var ute i stallet imorse innan jobbet och red. Det gick okej fram till jag fick för mig att jag skulle rida lite förvänd galopp. Det har gått helt okej tidigare gånger vi har gjort det, men nu var det ett bra tag sen, vilket märktes. Han bytte på kortsidorna, hela tiden! Jag höll på att bli galen. Han med för den delen. Det slutade med att han hade huvudet i princip rakt upp, öronen slickade bakåt, men nog sjutton lyckades vi rida typ två varv på fyrkanten i förvänd galopp i båda varven. Nu ska jag träna på förvänd galopp tills den sitter. Få honom att bibehålla den i en serpentinbåge kan jag nog glömma, men vafan, det finns väl inte med i dressyrprogrammen fören i L:A, och jag hade ju ändå inte tänkt att tävla så mycket dressyr.

Imorgon tar Angelica hand om honom, tack, tack, tack! Jag förstår inte riktigt hur jag ska få ihop min morgondag, men det löser sig säkert.

Ps. 1 november idag. Jag hatar november. Usch vilken äcklig månad! Ds.

RSS 2.0