Söndag 29 juni 2014

 
Har suttit och tittat på gamla filmer från träningar och tävlingar med Lucke. Jag måste säga att jag sakar hoppningen massor!
Dressyr i all ära och jag är så glad över allt som jag och Ella har lärt oss på träningarna för Jennifer, men jag saknar hoppningen!
Jag hoppas att vi hinner träna så pass mycket så att vi kan åka iväg på någon pay and jump innan vi åker hem från landet.
 
 

Fredag 27 juni 2014

 
 
Den här stjärnan sköter sig exemplariskt nere hos Malin! Jätteskönt och kul att höra!
Jag åker ner på måndag och jag längtar verkligen. Både efter Ella och min semester.
Jag tänkte att jag skulle sätta mig ner och gå igenom veckorna och planera upp lite hur Ellas sommar ska se ut. Jag vill ju att hon ska vila, samtidigt som det skulle vara roligt att komma igång och rida lite där nere och eventuellt hinna med någon liten tävling. Däremot så vet jag ju att tiden kommer springa iväg så vi får helt enkelt se vad som hinns med. 
 

Måndag 23 juni 2013

 
Det finns inte supermycket att skriva om nu när Ella är på landet och jag är hemma.
Hon lever livets liv i en hage full med gräs och hon behöver inte röra sig en meter om man inte räknar med de 20 stegen mellan stallet och hagen. Hon är värd all vila hon kan få och ingen är gladare än jag så länge hon är nöjd med att ta det lite lugnt. 
Det enda vi har planerat in är ett tandläkarbesök på Slöinge den 4 juli. Sen ska vi även se om vi kan hitta en passande dresyrsdael till fröken. 
 
 

Onsdag 18 juni 2014

 
I söndags åkte vi ner till Halmstad. Ella var så duktig och stod som vanligt helt still. Hon tröttnade lite mot slutet och började leka med höseglet.
På måndagen gick hon ut i hagen på morgonen och stod där fram till lunch ungefär. Då fick hon gå över till en sandpaddock eftersom hon inte har gått på gräs tidigare, utan bara blivit betad. 
Hon kommer få gå ett par timmar de första dagarna innan hon får gå på gräs hela dagarna. 
 
 
 
 

Lördag 14 juni 2014

 
Igår red vi vår sista lektion för Jennifer på ca två månader. 
Efter som vi har tagit det lugnt i veckan så fokuserade vi på att få henne mjuk i sidorna och loss i kroppen. Inget krävande pass helt enkelt. Ella var duktig, och inte alls så pigg som jag trodde att hon skulle vara med tanke på att hon inte har gått så mycket den här veckan.
Gjorde några byten också. Första bytet från vänster till höger blev så bra. Hon var kvar i formen och rusade inte iväg efter. Helt klart det bästa bytet hittills!! Bytet från höger till vänster blev inte lika bra. Hon visste vad som var på G och blev lite för taggad. Fick göra om det några gånger innan hon bytte rent.
Jag är nöjd med gårdagens träning. Jennifer tycker att Ella är jättefin i kroppen och tror att det är helt rätt tid att låta henne gå på vila nu. Jag hoppas verkligen att Ella kan varva ner hos Malin så att hon verkligen får den vilan hennes kropp och huvud behöver. I princip får hon nästan bestämma själv hur länge hon vill vila. 
 
Nu ska jag byta om och åka till stallet. Mycket som ska packas och fixas innan vi åker imorgon! 
 
Ella påväg hem från Halmstad förra sommaren.

Torsdag 12 juni 2014

 
Har tänkt om lite när det gäller Ellas schema denna vecka. 
Hon kommer att få en lugnare vecka så att hon får varva ner lite innan betet.
 
Måndag: Vila
Tisdag: Skogen med Angelica
Onsdag: Skritta ut i skogen, ca 30 min
Torsdag: Vila
Fredag: Lektion för Jennifer
Lördag: Skritta ut i skogen
Söndag: Åka ner till Halmstad
 

Torsdag 12 juni 2014

 
Kajsas student i tisdags och skolavslutning på jobbet igår. Behöver jag säga att jag var helt slut igår när jag kom hem?
Åkte ut till stallet ganska sent men hamnade ändå i köerna... Valde att kasta om schemat lite, jag orkade helt enkelt inte släpa fram några bommar, så det fick bli en skrittrunda i skogen istället. 
Tyckte att det var bra ridväder, mulet och lite blåsigt, men sprutade ändå på BromsBlock på Ella och tack för det. Fy satan så mycket mygg det var! Usch!
Provade ett nytt bett igår också. Kände att det var bra att skritta med det första gången så att hon bara fick ha det i munnen. Tanken är att jag ska ha detta bett när jag är ute och galopperar. Får inte stopp alla gånger när hon sätter av och jag gillar verkligen inte att dra henne i munnen utan att något händer. Då har jag  hellre ett lite skarpare bett där jag inte behöver ta i henne så mycket. Vi får se hur det funkar.
 
 
 
 

Ellas vecka 24

 
Måndag: Ella vilade. Vi var ute och betade i kvällssolen i en timme. Fick sällskap av Angelica och Gina.
Tisdag: Angelica hjälper mig med Ella, rider ut i skogen.
Onsdag: Ett pass på banan. Kanske med bommar.
Torsdag: Skogen.
Fredag: Lektion för Jennifer.
Lördag: Skritta ut barbacka.
Söndag: Åka ner till Halmstad.
 
 
 

Söndag 8 juni 2014

 
Idag rullade vi mot Högvreten för att rida en Lb:2. Ninni var med som frisör, kartläsare, mental coach, hästskötare och hejarklack! Tack snälla för all hjälp!
 
Måste beröma Ella för hur hon sköter sig i tranporten. Går in, står still, kommer fram, står still i transporten utan större klagomål, går ut. Bästa Ella!
 
Det var varmt idag, men jag är förvånad över att ridhuset där man red fram inte var varmare än var det var.
Ella var taggad och spänd på samma gång på framridningen. Stark, men gick ändå inte helt fram för skänkeln. Det blev bättre och bättre under tidens gång. 
 
Inne på banan så tyckte hon har skuggorna var lite konstiga, men jag försökta rida mot dem från alla möjliga håll och efter några gånger brydde hon sig inte längre.
 
I programet fick vi två stora missar. I den första mellantraven så föll hon in i galopp och sen fattade hon vänstergalopp när vi skulle fatta höger. Det resulterade i att vi inte gjorde volten på rätt ställe och fick en för kort diagonal i den ökade galoppen.
 
Sen var det några saker som jag måste öva mer på och få rutin på. Till exempel var hon vänsterställd i uppridningen och tog upp huvudet i halten. Saker som jag förstår är viktigt i dressyren, men som jag som hoppryttare kan tycka är småsaker. Jag är inte helt inne i dressyrtänket än, vilket nog är den största anledningen till att jag blir så besviken och irriterad när jag och domaren tycker helt olika.
 
Visst, det var missar idag och domaren dömde lågt över lag, men jag är ändå besviken över 55.0%
 
Det är bara att släppa det och gå vidare. Ella fick miljöträning och jag fick programträning. Nu ska vi varva ner lite den kommande veckan och på söndag åker Ella ner till Malin i Steninge på sommarlov!
 

Fredag 6 juni 2014

 
Igår hoppade vi på banan jag och Ella.
Hade ett räcke på ena långsidan och sen 21 meter på böjt spår till nästa räcke. På den andra långsidan hade jag en paralleloxer.
Ella var lite övertaggad igår, vilket resulterade i att huvudet var lite överallt, ibland i mitt knä ibland mellan hennes egna framben, och hon hoppade av när det passade henne.
Fick gå upp och hämta en martingal, brukar inte hoppa henne med det, men igår kände jag att jag verkligen behövde en. 
Vissa språng var superfina, när hon väntade och inte rusade mot hindrena, andra var helt katastrofala.
 
Jag har ju metvetet lagt mer fokus på dressyrträningarna vilket verkligen har gett resultat. Jag hoppas att jag kan hitta en lösning i höst så jag kan lägga lite mer tid på hoppningen också. 
 
 

Tisdag 3 juni 2014

 
Det blev en blöt träning idag. Det spöregnade första halvan av träningen, men Ella verkade inte bry sig ett dugg utan sprang på fint med spetsade öron. Jag bara skrattade åt att det regnade så mycket och hade fullt sjå att korta upp tyglarna som gled iväg varannan sekund. 
 
Ella var fin idag. Jag är väldigt nöjd över Ella, mindre nöjd över mig egen prestation. Travökningarna idag var helt fantastiska och jag hoppas att jag kan få till dem lika fint på tävlingen på söndag.
 

Ellas vecka 23

 
Igår red vi ut jag och Ella. Hon var lite loj så det blev bara jogg. Vi red på en grus/sand väg som är ganska lång och inte så backig så vi tränade på avsaktningar, igångsättningar och galoppfattningar på vägen bort. När vi vände och var på väg hem så fick vi öva på skänkelvikningar för att minska tempot en aning. 
 
Måndag: Angelica hjälper mig, hon joggar Ella på banan eller rider ut.
Tisdag: Lektion för Jennifer
Onsdag: Vila
Torsdag: Markarbete med bommar
Fredag: Dressyr på banan
Lördag: Jogg på banan
Söndag: Tävling. Lb:2 på Högvreten
 
 

RSS 2.0