Pyssel-torsdag


Idag fick den nya vintejackan följa med ut för första gången. Tur det, annars hade jag inte klarat mig. Fy satan vad kallt det var ute, rått liksom.
Det blev en pysseldag på fritids idag. Skönt, och snacka om att ljudnivån är så mycket bättre när de barn som är där sitter ner och pysslar än springer runt och lever rövare. Varför kan det inte alltid vara så?
Jag var i alla fall väldigt kreativ och pysslade ihop ett armband.

Helgens planer är nästan som vanligt lite för många för att hinnas med på fredag kväll, lördag och söndag. Vi får rodda om lite i schemat så kanske det fixar sig. Hoppas det :)

Nu ska jag borsta tänderna och gå och lägga mig, puss

Har han verkligen valt rätt sport??


Tyvärr får jag inte in filmklippet i bloggen, men klicka på länken!

Stackars hästen säger jag bara. Jag hade inte gått över en bom med den där ryttaren på ryggen om jag var häst... Men jag kan helt ärligt säga att jag skrattade högt när jag såg de 2 första sprången.

http://www.youtube.com/watch?v=opMiCyoRzYM

Man kan inte lura sig själv hur länge som helst


Jag har sprungit runt i ett par veckor nu och sagt "jag vet inte vad jag vill göra, hur jag vill ha det"
Vem är det jag försöker lura?! Mig själv? A, jag tror fan det.
Jag vet exakt vad jag vill, det är bara det att hur jag än vrider och vänder på det så kommer jag aldrig komma dit.
Jag skulle vilja kunna spola fram tiden ett tag för att se vart den här cirkusen kommer sluta.

Onsdag 28 oktober 2009


Öppnade för första gången på jobbet idag. Jag var helt livrädd för att jag skulle dra igång något av larmen, men jag lyckades larma av båda husen utan några större problem. Tack och lov!
Slutade tidigare eftersom jag öppnade och hade tänkt att ta bussen ut direkt från stallet, men det är så sjukt kallt ute så jag var tvungen att gå hem emellan och hämta mer kläder.

Jag hade tänkt att horsie skulle få komma ut i skogen och galoppera lite idag, men jag drar mig för att byta om och pallra mig iväg till bussen bara för att det är så jäkla kallt ute!

Nä, nu får jag sluta klaga om jag ska hinna med bussen! Ciao!

Ledig idag!


Idag ska jag spendera min lediga dag till att åka in till stan och äta lunch med Ninni och Erika.
Måste även bestämma mig för hur jag ska ha det med jackan.
Sen är det stallet som gäller!

Ciao!


Man behöver inte alltid stå i centrum


"Behandla andra så som du vill att de ska behandla dig" var ett ordspråk som jag ofta fick höra som barn. Jag är uppfostrad till att göra det, det sitter i ryggmärgen.

Att bli glad för någon annans skull är en självklarhet för mig. Jag blir lika glad om det går bra för någon i min närhet som när det går bra för mig själv. Kompisarnas glädje över något speciellt smittar liksom av sig.
Sen finns det de som inte alls blir glada när det går bra för andra, eller det har hänt något speciellt. Tvärt om, de blir avundsjuka på att det inte är dom det handlar om just för tillfället. Jag förstår dom verkligen inte. Varför kan man inte glädjas åt någon annan? Varför kan du inte glädjas åt mina framgångar lika mycket som jag gläds åt dina?

 


Måndag 26 oktober 2009


Måndag igen då.
Jag har haft en toppenhelg, så egentligen ska jag inte klaga. Men att gå iväg till jobbet när ett syskon är i Frankrike och det andra ligger kvar i sängen och sover, det känns inte så lockande måste jag erkänna.

Men det är bara att klä på sig och gå ut i detta härliga(?) väder där regndroppar och gula löv ramlar ner på marken om vart annat.

Ciao!

Söndag 25 oktober


Gårdagen blev väldigt lyckad!
Åkte ut till stallet och fixade allt där, sen hem, bytte kläder och åkte in till stan med Ninni och Erika.

Jag och Erika kollade på lite vinterjackor, och den jag hade tänkt köpa var inte så varm som jag trodde. Väldigt tråkigt för den satt verkligen asbra. Men, eftersom jag fryser konstant, så kanske man ska sattsa på en lite varmare modell. Hittade den här, får se om mina kära föräldrar har lust att sponsra lite :P

Sen kollade vi runt lite efter kläder till Erika, och sen till det bästa av allt. Alla skoaffärer!!
Ninni har ett par skor från Vagabond som jag verkligen tyker är så fina, och jag har vid flera tillfällen förbannat mig över att vi inte har samma skostorlek. Men, igår hittade jag par nästan exakt likadana, bara att mina har mocka bak och hennes är läder. Tjoho! Och det bästa av allt; foten gör inte uppror efter 5 minuter utan jag kunde ha dom på mig nästan hela kvällen!! (dock inte utan att det gjorde ont, men jag kunde stå ut)

Sen åt jag och Ninni middag på donken innan vi åkte hem. Hemma blev det en snabb dusch, byte av kläder och sen åkte jag och Erika hem till Ninni där hon och Angelica var i full gång med att fixa sig.
Ninni lockade mitt hår och jag har nog aldrig sett mig själv i så lockigt hår, haha. Tyvärr höll sig inte mina fina lockar hela kvällen. Like always.

Det blev en lyckad ute kväll! Jag, Ninni, Erika, Angelica, Elin, Lucas, Erik och Rabih gick till ett ställe på Söder och pratade och jag hade verkligen jättekul :)

Idag var vi ute i stallet och jag red barbacka för första gången sen jag åkte av och gjorde illa foten. Men idag gick det super, inga krossade fötter och jag galopperade till och med lite i båda varven :P

Nu ska jag klä på mig och gå ut med min hund, ciao!

Lördag 24 oktober 2009


Tjoho!
Var ju som sagt och kollade på Idol igår, med Ninni, Erika, Ninnis föräldrar, Eriks mamma, syster och hennes pojkvän. Väldigt roligt.

Idag är det mycket som händer. Först ut till stallet, sen in till stan med Erika och Ninni och ikväll blir det utgång med N, E, E, A, E och R. Tjoho, partyp, party!! Dock kvarstår den vanliga frågan till ikväll. Vad ska man ha på sig???

Ciao!

Idol ikväll


Nu har jag kommit hem från jobbet och stallet ohch har precis duschat. Jag har även, efter mycket velande, kommit fram till vad jag ska ha på mig för kläder ikväll.

Nu ska jag fixa det sista innan jag åker till Brommaplan och möter upp Erika och sen hem till Ninni. Därifrån åker vi tillsammans till studion.

Nu måste jag kila, puss!


Sådana här lappar kan man hitta lite var stans i skolan. Haha barnen är så söta!


Scorett, NK eller Hästbiten?


När man sitter så här och inte har något att göra så funderar man på alla möjliga saker.
Till exempel, om du fick välja en affär där du inte behövde betala när du handlade, utan allt var gratis, vilken skulle du välja då?

Min första tanke var att jag skulle ta en skoaffär, lätt! Typ Scorett eller Nilson. Men sen när jag tänkte efter så kanske man skulle ta en hästaffär som har allt, sadlar, träns, täcken, hjälmar, jackor, rubbet!
Eller kanske NK, där allt finns under ett och samma tak. Skor, kläder, väskor, smycken...

Vad tycker ni förresten om det nya skomodet? Hitt eller diss?
Jag dissar det nog rätt hårt!


Torsdag 22 oktober


Jobb på Vårdcentralen ikväll och jag är så trött så jag vill inget hellre än att friskförklara alla som sitter i väntrummet och gå hem och sova!!

Imorgon är det jobb till klockan 1, sen ut till stallet, hinna med en så tidig buss hem som möjligt, för att åka hem och duscha och sen åka till studion och direktsändningen av Idol :)

Nu tänkte jag hinna äta lite innan nästa patient kommer, ciao!

Galopp, galopp, plask!


Idag fick en viss liten häst komma ut i skogen och galoppera av sig lite!
Full fart hela slingan runt, (förutom i nedförsbackarna) genom lera och vattenpölar!
Men det var kul, och han var trött, men väldigt nöjd när vi kom hem :)


.


Jobb och stall idag. Precis som vanligt :)
Jag och Ninni gick en promenad med Pacino och pratade igenom hur vi ska göra efter 1 november. Vi kom fram till en del, men jag vet i fan om jag blev mycket klokare av det måste jag erkänna. I alla fall inte på alla punkter.
Jag tänker väldigt mycket med hjärtat och det är inte alls det bästa i vissa situationer. Tvärt om, det gör bara det hela värre...

Imorgon ska jag och Pacino i alla fall ut i skogen och plaska runt i leran. Jag tror jag tänker skita i att allt blir lerigt och galoppera runt hela slingan!




Måndag 19 oktober 2009


Äntligen vill blogg.se samarbeta lite. Det tackar vi för!

Idag har vädret varit grått, grått och grått. Regnat lite har det gjort också. Jag har sagt det förr och jag säger det igen: Jag tycker inte om hösten!!!

Bara för att jag äntligen kunde logga in på bloggen så har jag inget vettigt att skriva om. Kan hända att jag återkommer under kvällen.

Puss!

Söndag 18 oktober 2009


Idag skulle jag åka in till stan och lämna tillbaka en jacka som jag inte riktigt var nöjd med. Jag tänkte att jag skulle vara smart och åka in i hyfsad tid så att jag inte kom hem så sent och sen åka ut till stallet.
Sagt och gjort, jag tog min jacka och åkte in till stan runt 11 och när tror ni att butiken öppnade? kl 12 såklart!
Jag menar varför ska affären vara öppen när jag för en gångs skull faktiskt pallrade mig upp ur sängen, åt frukost och klädde på mig för att åka in till stan tidigt?! Nästa gång ska jag göra som jag brukar göra. Sova tills jag vaknar och ta god tid på mig!

Jag fördrev i alla fall tiden med att titta på skor på Nilson och Scorett. Hittade dessa (se bild nedan) på Scorett och de silvriga skulle vara ascoola till en typ svart klänning! De skulle även poppa upp outfiten om man hade jeans och ett linne. Me like. Om de finns kvar nästa helg när lönen har kommit så kanske de får följa med mig hem och bo i min skohylla ;)

 

Efter stan åkte jag hem och åt lunch och bytte om och sen fick jag skjuts till stallet av Ninni och hennes bror, tack så mycket :)
Jag red lite dressyr i ridhust och det gick väl okej.
Runt 5 kom Ninnis bror och Erik och hämtade upp oss. Det var ett tag sen man träffade Erik nu när Idol har dragit igång så det var roligt :) Han och Ninni har varit tillsammans i tre år nu i helgen, heeeelt gaaalet. Dom är så söta tillsammans och jag tycker så mycket om dom båda två!!

Erika var iväg och tävlade idag, 1.40 i Enköping. Skickae ett sms till henne och frågade hur det hade gått och fick som svar att hon var placerad och där med kvalad till SM.
Så roligt!! Grattis Erika, jag är så himla glad för din skull!!!

Nu mina vänner funderar jag på om jag ska ta en dusch. Det ryktas även att det står en kladdkaka i kylen, tror jag ska gå och se om det stämmer ;)

Ciao!


För mig är det en olöst gåta


Det är kallt och grått och regnet glider ner för fönsterruntan på bussen.
Bussen saktar in och stannar vid Drottningholms busshållplats där det står förvånansvärt mycket folk, de flesta är turister.
Då poppar en fråga upp i mitt huvud, och det är inte första gången jag undrar samma sak. Inte andra och inte tredje heller, utan jag har ställt mig den här frågan många gånger.

Jag förstår inte varför turister väljer att åka till Sverige under hösten.
Jag kan förstå folk som kommer hit i maj, juni, juli, augusti och kanske september. Då är det i alla fall hyfsat varmt och har man tur så regnar det inte dygnet runt.
Men att åka hit på hösten! Jag fattar det inte och kommer aldrig att göra!

Betala flygbiljett, hotell, mat och allt som tillkommer på en resa för att frysa, bli blöt och uppleva Sverige som grått, grått och grått. Då måste man ju vara knäpp?!
Ingen vettig människa vill väl lägga pengar på att resa till kylan och regnet som vårat land har att erbjuda under hösten? Då vill man ju åka till ett varmt land. Bort från mörkret och kylan och resa till solen, ljuset och värmen.
Och dom som reser ifrån solen och värmen för att komma hit och uppleva regn och rusk, dom förstår jag mig inte på över huvud taget.

Sverige visar verkligen upp sig från sin sämsta sida mellan oktober och februari, med vissa undantag i december och möjligtvis januari, så varför resa hit då? Spara era pengar och kom hit när det är vår eller sommar, då är ni hjärtligt välkomna!


Höst, höst, höst...


Idag har det varit riktigt höstväder. Kallt, grått och regnigt. Mmm, jag ääälskar verkligen hösten. Inte, jag hatar den!
Erika jag pratade lite om det här vädret i stallet idag.

Erika: Usch vilket äckligt väder! Det är sådana här dagar som folk som inte har häst...
Jag: Sitter inne och dricker varm choklad och äter bullar!
Erika: Men fan för dig, säg inte så! Jag som är så hungrig... åh, bullar...

Haha, bullarna fick vänta ett tag och istället fick hästarna röra lite på benen i ridhuset. Acke skojade till det lite extra mycket vid ett par tillfällen och en gång var jag helt övertygad om att Erika skulle ramla rakt in i väggen. Men, hon klarade sig och fick inte smaka på ridhusunderlaget. Snyggt!

Efter ca en timmes ridning och en hel del snack hade vi kommit överens om att jag skulle hjälpa henne att mocka en av boxarna och sen skulle vi åka till McDonalds på brommaplan och äta middag.
Sagt och gjort, jag tog bussen, som som vanligt var sen, och hon tog sin moppe.
Jag måste säga att det blev en väldigt mysig middagsdate, men imorgon blir jag visst utbytt ;) haha. På söndag vill jag höra ALLT!

Har precis tittat på Idol, och som vanligt var Erik superduperduktig!! Fan va bra du är, heja dig!

Imorgon hoppas vi på bättre väder, annars ringer jag Erika och frågar om vi ska baka bullar och dricka choklad. Hästarna klarar sig säkert själva en dag!

Tjing!

 


En vacker dag kommer jag frysa ihjäl, på riktigt


Det här är inte kul. 14 oktober och det snöar. Lägg ner nu! Kasta ner lite snö i december istället, när man vill ha det, inte nu!! Det är för tidigt. Jag slår vad om att november och december kommer vara hemska med massa slask, regn och kalla vindar. Jag vill inte vara med längre, det är inte kul. Jag flyr landet och flyttar till solen!

Tack för mig, hej!

Hopp, hopp


Åkte ut till stallet och hoppade med hästen idag efter jobbet.
Fan vilken underbar känsla det är när det mesta stämmer och det känns som om man kan hoppa hur högt som helst!


Frida kunde hoppa hon också :)

 


Jag fryser


Internet vill inte rikitgt vara med idag så vi får se om det blir något inlägg eller inte.

Idag har jag känt mig som en vandrande isbit. När jag vaknade så frös jag, när jag gick till jobbet så frös jag, inne i klassrummet frös jag (observera att det är skolans varmaste klassrum typ) på fritids frös jag och nu sitter jag på vårdcentralen och, ja ni hade rätt, fryser!!!

Annars har dagen varit okej. Skyndade mig fram och tillbaka till Vällingby mellan jobben för jag skulle köpa ett armband. Men det var tyvärr slut och skulle komma in igen i slutet av oktober.

Nu måste jag återgå till arbetet, på återseende!

Jag vet inte


Ibland önskar jag att man kunde kliva ur livet och vardagen ett tag. Stå utanför och se på hur saker och ting blir. Sen när man vill hoppar man in igen och är med och påverkar och fattar beslut.
Precis så skulle jag vilja göra just nu. Jag vet inte vad jag själv vill och det finns så många olika vägar att gå och jag är rädd att jag ska välja fel väg, fatta fel beslut.
Egentligen borde jag vara glad över att det är jag som har beslutet i mina händer. Att det är jag som bestämmer och inte någon annan.

Det jag måste göra är att fatta ett beslut.
Hur vill jag ha det?
Inte en blekaste jävla aning!

Söndag 11 oktober


Fredag och lördag har varit bra.
Åkte ut till stallet och hoppade i fredags på en mycket glad häst och det gick strålande! Hoppade en liten bana på 1.10/1.20 och han var verkligen duktig. Har kommit på hur jag ska rida nu för att han inte ska springa iväg och det går fortare och fortare ju längre in i banan vi har kommit. Äntligen, allt blir så mycket lättare då!

På kvällen gick jag hem till Anna och kollade på idol med henne och Angelica, väldigt trevligt :)

Igår red jag och Kajsa ut i skogen. Blev en lugn tur runt slingan, med mest skritt och lite trav och sen galopperade vi bort till Kungsgården och tillbaka. Underlaget var perfekt och hästarna tyckte det var roligt. Pacino hoppade rakt ut i åkern ett x antal gånger när han fick syn på läskiga saker längs vägen, tex en sten. Haha, knäppa häst!

Nu sitter jag och väntar på att min sega syster ska komma hem från en kompis så att vi kan åka ut till stallet.

Tjing!

Torsdag


Har varit en okej dag idag. Har varit ovanligt trött bara, skönt att det är fredag imorgon.
Slutade kl 2 idag, men hade ett möte kl 3, så jag satt kvar i skolan och gjorde ingenting. Lite segt, men vad gör man.
Efter mötet gick jag och iPoden ner till brommaplan och nu sitter jag här. Väldigt lugnt ikväll, skönt, men tiden går inte lika snabbt då som när man har en del att göra vilket inte är så roligt.

Ninni kommer förbi om en stund och hämtar lite saker. Trevligt med lite sällskap, i alla fall i ett par minuter.
När man talar om trollen, nu kommer hon.

Ciao!


Halva arbetsveckan avklarad


Onsdag idag vilket betyder att halva arbetsveckan har gått, skönt.
Imorgon är det jobb i skolan och sen på vårdcentralen. Det är lite tugnt att gå från det ena jobbet till det andra, men, det är pengar, jag får se det så.

Nu väntar duschen och sen sängen.
Puss

Färingsö Stenhamra - fantastisk hästgård


Med ett vackert läge ligger denna magnifika hästgård med milsvid utsikt över ängs- och åkermark.
Huvudbyggnaden om totalt 274 kvm har genomgående högklassiga material, öppen planlösning och underbart generösa fönsterpartier. Fem sovrum, tre badrum och stora sällskapsytor. Utöver fastighetens ca 2 hektar nyttjas idag ytterligare ca 3,5 hektar för bete. Stall med 11 boxplatser, upplyst ridbana, stor inredd lada, nyrenoverad gäststuga, representativ kontorsbyggnad och rymligt garage.

Utgångspris: 12.000.000 kr eller bud

Någon som har 12 miljoner att låna mig? Gärna lite till så jag har råd att bygga ett ridhus och köpa mig en liten häst eller två.

Tisdagen den 6 oktober


Jobbade mellan 10 och 16.30 idag. Skönt med sovmorgon, men att sluta halv 5 är inte så roligt.
Hann inte mer än in i klassrummet imorse fören brandalarmet gick och barnen rusade ner för trappan, på med skorna och ut ur skolan.
Jag kommer precis ihåg känslan man fick i kroppen när brandlarmet gick i skolan när man gick i låg och även mellanstadiet. Man målade upp en bild om hur alla elever och lärare stod ute på skolgården och såg lågorna genom fönstret, precis som på film.
Så var det aldrig, oftast var det brandövning, eller några av de äldre eleverna som hade roat sig med att hålla en tändare under larmet så att det gick igång.

Efter jobbet tog jag bussen ut till stallet med Ninni. Vi fick låna PB idag, s det blev en tur i skogen. Mest skritt och trav, men det var mysigt. Tack för lånet av din häst Elin!

Jag hade tänkt att jag skulle införa "Dagens ord, á la Erika" här i bloggen men har insett att det kanske kommer bli lite svårt. Jag vet nämnligen inte hur jag ska få ner i skrift alla ord den ungen säger! haha.
Antingen är dom helt omöjliga att stava eller så stavas de som de låter, bara det att hon har fått till uttalet på ett alldelses eget sätt. Haha, jag älskar det!!

Nej, nu ska jag torka håret och gå och lägga mig, ciiiiao!



Helgen


Helgen var strålande!
I fredags skynade jag mig från jobbet klockan 1 så jag skulle hinna med 13.20 bussen ut till stallet. Hovslagaren hade varit där under dagen och jag fick order om att ta det lugnt, så det blev en mysig skrittrunda i skogen.
Mamma kom och hämtade mig runt halv 5 så då åkte jag hem och duschade och åt och kröp ner med en filt i soffan och tittade på Idol.

I lördags skulle jag och Ninni klippa Pacino. Det började bra och Ninni hann klippa halsen på ena sidan innan klippmasiknen inte ville vara med längre. Tyvärr var det inget som gick att laga på en gång, så Erika hjälpte oss att klippa resten av hästen med sin klippmaskin. Tack så mycket!! Nu ser han inte ut som en islandshäst längre ;)

Senare under kvällen bar det av hem till Angelica på middag. Tack så hemskt mycket för en trevlig kväll!

Igår var jag i stallet en stund på dagen och sen var jag hemma och gjorde ingenting. Gick en promenix med hunden i ett inte allt för mysigt väder. Hösten har verkligen kommit nu, usch och fy.

Idag är jag hur seg som helst. Trött i kroppen och huvudet hänger inte alls med. Inge vidare, jag hoppas att jag är piggare imorgon!

Ciao!

Min "tidiga" torsdag


Hallå!
Jag är så trött idag.
Sov inte många timmar inatt, men jag fick i alla fall sova. Ninnis katt hade tydligen väckt henne ett x antal gånger och jag tror att han väckte Anna någon gång också, men inte mig och det är jag glad för. Tack Sus!

Hade sett fram emot min tidiga torsdag idag, men tji fick jag.
Två möten väntade på eftermidagen, så jag gick från jobbet 18.20 istället för 14.00.
Men imorgon slutar jag klockan 1, så då kommer jag springa från skolan, haha.
Efter jobbet ska jag åka ut till min lilla prins som ska få nya skor imorgon och sen hem och sooooova.
Eller nej, jag ska inte alls sova, jag skojade bara lite.
Jag ska sitta som klistrad framför tv:n klockan 8 imorgon och kolla på Idol!!
Erik var ju bäst igår och gick vidare till fredagsfinalerna som börjar imorgon. Wiiiie!!! :)

Men sen, efter idol ska jag krypa ner i min säng och sova tills jag vaknar på lördag morgon. Ingen väckarklocka här inte, mohahaha!!

Pöss

Sorry


Ursäkta den dåliga uppdateringen, men det har inte funnits tid till att blogga, inte ens att sätta på datorn.
Jobbade sent i tisdags, sen ut till hästen som förövrigt gjorde mycket bra ifrån sig, sen snabbt hem, duscha och hem till Anna och kolla på Idol med tjejerna :)
I går var det också jobb och sen hem snabbt, duscha, byta om, hem till Ninni och sen iväg till Idolstudion och kolla på livesändningen.

Men ikväll lovar jag en uppdatering!

Ciao!

RSS 2.0