Måndag 28 november 2011


Globen igår med Anna och Kajsa. Det var jätteroligt att få träffa Anna och titta på alla fina hästar.
Annexet trängdes vi också i och fick med oss lite saker hem. Jag köpte ett par nya lite tjockare vantar i från Roeckl, strumpor, en H2gO-bag som man fyller med vatten och lägger i skottkärran, så slipper man bära. Mycket smart nu till vintern när man ska fylla vatten i hagen. Sen fyndade vi ett träns som vi ska ha till hackamoret eftersom det huvudlaget vi har nu är lite litet.






Lördag 26 november 2011


Dagens ridpass blev inte så lyckat. Eftersom det är storm ute så valde jag att rida i ridhuset istället för ut i skogen. Tog fram vattenmattan och red runt den lite för att senare skutta över den. Jag hade lagt en bom på två liggande sockerbitar så det var som en upphöjd cavaletti. Vi tog oss över den i skritt, trav, trav med långa tyglar så att han helt och håller fick ta tag i det själv, samt galopp.
Självklart gav det ju någonting, men efter passet känndes det som bortkastad tid. Så tråkigt när det blir så. Det ska ju vara roligt att rida...
Hur som helst, imorgon är det Globen för hela slanten med Anna och Kajsa, woho!!

Torsdag 24 november 2011


Hovslagaren skulle ha kommit igår men ringde och bokade om tiden till nästa onsdag istället. Vem hade en lös sko idag? Lucke. SUCK.........
Det blev alltså ingen ridning idag, och hovis kommer imorgon klockan 12. Angelica är "häst-vakt" imorgon och på söndag, typiskt att det hände just nu, men bättre att det hände idag än att hon hade upptäckt det imorgon. Hon är i alla fall underbart snäll och åker ut till stallet så att hon kan ta in honom och vara med när han skos. TACK!

Tisdag 22 november 2011


SÖNDAG:
Jag och Lucke red ut själva runt Rastaslingan. Han var så himla duktig. Inget stopp och inget fjant, utan han traskade på och verkade tycka att det var helt okej att gå ut själv i skogen. Skönt. Tyvärr hann vi inte så långt fören det började regna, så när vi kom hem efter lite mer än en timme så var jag rätt blöt. Lucke hade ju sitt ursnygga reflextäcke på sig, så han var bara lite blöt i anskitet och på halsen.

Efter åran skogstur så åkte vattenmattan fram på utebanan. Först fick han titta på den och sen ställde jag hans krubba framför mattan och i krubban låg det betfor. Det är tur att han är så matglad, annars hade han nog inte ätit, han var nämligen extremt skeptisk...
Efter en liten stund ställde jag upp krubban på mattan, men tillräckligt nära kanten så att han bara skulle behöva ta ett pyttesteg framåt för att nå. Efter ganska mycket velande kom han fram till att om han tog tag i kanten på krubban och drog så skulle den inte stå på mattan längre, vilket han gjorde. Tyvärr resulterade ju det i att mattan lät och han flög upp i luften. Efter lite övertalning så åt han i alla fall från krubban när den stod på mattan.

När vi stod där och övade så kom Ninni med en påse morötter. Perfekt! Vi la några morotsbitar på mattan och han åt dem, mycket försiktigt. Sen ställde sig Ninni på andra sidan av mattan så han fick sträcka sig över den för att nå moroten som låg i hennes hand. Tillslut stod han väldigt nära mattan, duktig häst!
Där avslutade vi för dagen. Jag tänker absolut inte stressa med den här träningen utan det får ta den tid det tar.

MÅNDAG:
Igår blev det en sväng i ridhuset. Vattenmattan åkte fram och placerades vid en av volterna.
Jag trodde inte att det skulle vara klang och jubel när jag släpade fram den, men varenda kotte som kom in i ridhuset red runt mattan... Där ser man.
Tanken var att jag enbart skulle rida som vanligt och låtsas om som om mattan inte låg där. Det gjorde jag tills en mamma som var i ridhuset fick för sig att hon skulle hjälpa mig. Hon hoppade på mattan, lyfte på den, drog runt den i ridhuset, la sockerbitar på den som Lucke skulle äta osv.
Själva ridpasset gick bra, lite spänt i början när vi red förbi mattan, men det gick bättre och bättre mot slutet av passet.

TISDAG:
Idag red vi ut i skogen på morgonen med Therese och Geba. Tyvärr var det urtrist väder, men vi höll i alla fall ut i en timme.
Innan jag släppte ut Lucke i hagen så tog vi fram vattenmattan och övade. Vi började som i söndags, men att krubban med betforen stod framför och sedan på. Efter det la jag morötter på mattan som han åt.
Sen ställde jag mig på andra sidan med ett äpple i handen så fick han äta ut min hand. Idag tänjde jag lite på gränsen genom att backa lite. Det slutade med att han faktiskt stod med ena foten på mattan!! Inte mitt på, men han hade ena foten på mattan och åt äpple utan att vara nervös. Långt över förväntan, men jag blev jätteglad! Duktiga hästen!




Imorgon kommer hovslagaren så då får Lucke vila. Dock blir det vattenmatte-träning.


Lucke <3 vattenmattan?


Från och med nu ska vattenmattan fram varenda dag så att Lucke kommer över sin vattenmatta-skräck. Eftersom han hoppade den utan att blinka för ett år sedan och sen helt plötsligt blev livrädd så borde det ju gå att få ur honom.
Nu ni, nu ska jag öva och tragla och öva lite till!


Inte den vackraste bilden, men han hoppar över mattan utan att blinka. Detta var i slutet av september 2010.

Jerringpriset 2011


Gå in här och rösta på Rolf-Göran Bengtsson, det har jag gjort!

Tisdag 15 november 2011




Så här snygg blev Lucke i Fridas gamla nosgrimma. Han verkade trivas helt okej med den, så det känns bra. Ett bra komplement till remonten.
Han var förövrigt så fruktansvärt fin igår. Jag åkte häst och kunde ha gjort hur länge som helst. Fyra serpentidbågar över medellinjen i galopp, det blev alltså förvänd galopp i två utav bågarna. Nemas problemas. I vänster galoppen blev det bara en båge förvänd, eftersom han inte är lika stark där. När han gör en båge bra kan vi utöka till två. Jag red höger och vänster öppna, höger och vänster sluta, skänkelvikningar åt båda hållen. Mellantraven var fantastisk och jag kunde plocka upp honom i en ganska hög form i traven och han orkade bära sig. Som ni hör var jag helt lyrisk och kunde rida runt hur länge som helst. Dock nöjde jag mig efter typ 25 minuter, dels var han så duktig och dels hade klockan hunnit bli lite för mycket...

I morse blev jagglatt överraskad när Angelica dök upp i stallgången.
Vi red ut en sväng tillsammans i det helt underbara vädret. Solen sken och det var inte så kallt och hästarna skötte sig bra. Chelsea höll sig inte på banan hela tiden, men det har varit värre.



Imorgon åker Kajsa ut och rider, det blir antingen en sväng i ridhuset eller på banan. De la nytt underlag i ridhuset idag så vi vet inte hur tjockt det är. Är det för tungt och halt så får det bli banan.


Måndag 14 november 2011


Måndag igen och en ny vecka. Har inte planerat så mycket den här veckan, idag blir det ett dressyrpass i ridhuset och imorgon blir det en morgontur i skogen. Sen får vi se.
Idag tänkte jag prova att byta nosgrimma. Det är Fridas gamla engelska nosgrimma som har legat här hemma i garaget. I vanliga fall rider vi ju honom med remontnosgrimma, för att han helt enkelt trivs bäst, och går bäst med den. Har en lite bredare engelsk nosgrimma som är Pacinos gamla som jag har satt phelamet på som jag ibland använder när vi rider ut.



Idag åker alltså denna nosgrimma på, så får vi se vad herrn säger om den!

Söndag 13 november 2011


Det gick mycket bra idag. Skrittade upp till Kärsgatan och hoppade en 1.10 på deras pay and jump. Felfritt, och jag behöver inte längre tänka på att sist ag red en 1.10 så ramlade jag av. Skönt.
Kameran glömde vi så klart hemma, men Kajsa filmade med mig iPhone.


Lördag 12 november 2011


Idag red jag och Ninni runt Rastaslingan. Det gick över förväntan då båda hästarna var helt knäppa.
Queen var så taggad att hon darrade när hon stod stilla och Lucke som inte gillar att röra på sig i onödan kunde INTE stå still...

Det började med att vi inte höll på att komma bort från stallplanen då det var någon som stod i ett garage och sågade med en motordriven såg. Extremt läskigt...
Men det gick bra tillslut och när vi väl kom iväg var vi ute i över en timme.
Hästarna var nöjda och glada, jag och Ninni var också nöjda och glada, men tyvärr var inte våra tår lika glada. Jag funderar på om mina vinterridstövlar med fåskinn i ska få följa med ut imorgon.
Tyvärr finns det ju nada plats för exempelvis ett par extra stövlar ute i stallet och jag och Kajsa har redan spridit ut oss så mycket vi vågar i sadelkammaren så nu kanske vi ska ligga lite lågt ett tag...

Ett tjockare innetäcke åkte på idag, då det bara var 0.8* ute och + 7* inne i stallet. Tog även fram ett annat utetäcke, får se hur länge han kan ha det innan han får på sig ett ännu tjockare. Det han har haft nu har en gång i tiden varit ett 200 grams täcke, men det har ett par år på nacken och med det ett par tvättar så jag tror inte att det är så tjockt längre. Det han får imorgon trodde jag var 200 gram, men det visade sig vara 150. Men eftersom det är nytt så borde fodret vara lite "fluffigare" och på så sätt vara lite varmare än de urtvättade 200 grams täcket han har haft nu. Jag får känna på honom och se imorgon. Allternativet är ett 250 grams täcke, men det känns lite för tjockt...

Imorgon är det pay and jump på Kärsgatan. Jag och Lucke skrittar upp och hoppar en 1.10. Känner att jag inte kan avslute säsongen med att ramla av. Även fast detta inte är någon riktig tävling så är det bättre än ingenting alls.

Onsdag 9 november 2011


Igår när jag kom till stallet så såg jag att Lucke var svullen på sin högra kind. Inte varm, och hela svullnaden var mjuk. Han hade ingen feber och allmäntillståndet var inte påverkat, han åt och drack som vanligt. Jag undrar vad det kan vara. Kajsa åkte ut idag, så jag får höra med henne sen när hon kommer hem hur det såg ut idag.

Gårdagens hoppning gick bra. Jag känner mig riktigt nöjd, så nu har jag nästan bestämt mig för att skritta upp till Kärsgatan på söndag.

Imorgon har jag APT-möte på jobbet, så Kajsa åker ut, på fredag ska Lucke vila och på lördag tänkte jag rida ut.

Tisdag 8 november 2011


Klippmaskinen åkte fram i söndags, så Lucke är inte längre så lurvig, vilket leder till att han inte blir lika svettig, vilket ledertill att jag slipper svampa av honom efter varje pass. Skönt. Snart hade det inte gått att svampa honom för att det är för kallt och vad hade jag då gjort...

Hur som helst, igår red jag en sväng i ridhuset. Jag var långt ifrån ensam och vi kan säga att det var ett organiserat kaos där inne. En ponny som vägrade släppa till i galoppen och försökte slippa ifrån jobbet genom att göra luftsprång och kasta sig åt sidan. En stackars ungponny som blev helt uppjagad av denna ponny, som i sin tur började hoppa runt och sen vi andra som försökte rida på så ordentligt det gick samtidigt som vi skulle se upp för de två studdsbollarna samt se upp för varandra.
I 35 minuter stod jag ut, sen tackade jag och Lucke för oss.
Jag är ändå väldigt nöjd med vårat pass. Han släppte till fint efter en stund och var fokuserad på mig, och inte på vad som hände runt omkring honom. Det är något vi har haft svårt med innan, att behålla fokus även fast det är flera andra ryttare i ridhuset. I höst har jag lyckas undvika att vara där när det har varit som mest trafik, vilket har varit väldigt skönt. Igår var alltså första gången jag hamnade mitt i rusningstrafiken den här hösten. Tyvärr lär det inte bli den sista...

Idag ska jag vara med på hoppningen. Länge sen jag var det, så det ska bli roligt. Kärsgatan har en pay and jump på söndag, jag har inte bestämt mig än om jag ska skritta upp och hoppa eller inte. Vi får se.

Måndag 7 november 2011


Bilderna som visades igår på Hickstead när han avled inne på banan har kommit och gått under hela dagen.
Jag har tänkt på Eric Lamaze som igår förlorade sin bästa vän, sin andra halva, sin arbetskamrat... Den fantastiska hästen som kämpade med honom, som han tog ett OS-Guld tillsammans med.

Ibland är det svårt att sätta ord på sina kännslor och tankar, så jag låter bli. Jag tror ändå att alla förstår vad jag menar...


Fruktansvärt. RIP Hickstead



Lördag 5 november 2011


Vi red ut i skogen idag jag och Lucke. Han var riktigt duktig och var riktigt modig stundtals. Vi träffade ett flertal läskiga saker på våran runda. Till att börja med en kvinna med en lövblås + hund, därefter en traktor, stillastående och avstängd, men ändå. Sen i skogen kom en motorcrossåkare sladdande runt hörnan och när vi nästan var hemma var det någon som hade tänt marschaller och ställt på gatan.
Hemskt enligt Lucke, superbra miljöträning enligt mig.

Imorgon åker klippmaskinen fram igen. Vill egentligen inte klippa honom igen, men snart är det för kallt för att svampa av honom och det är bättre att klippa honom nu när det fortfarande är ganska varmt.
En egen klippmaskin ska införskaffas, har pratat med Ninni om vi ska köpa en tillsammans, så kan vi klippa själva istället för att betala andra som gör det. Man kanske ska ta sig en titt i Globen vad de har för utbud på klippmaskiner där under Stockholm Horse Show.

Fredag 4 november 2011


Lucke fick vila i onsdags och igår blev det en barbacka tur i ridhuset. Tanken var inte alls att jag skulle rida barbacka, utan att han skulle få gå ett lite mer ordentligt pass, men av olika anledningar så blev det alltså barbacka-jogg.
Idag åker Kajsa ut och rider, och helgen är inte planerad än. Skogen tror jag det blir eftersom det inte hinns med nu i veckorna efter jobbet. Hej kära vintertid, du är inte uppskattad i mina ögon....

Onsdag 2 november 2011


Igår kom kiropraktorn ut och behandlade Lucke. Hon har behandlat honom två gånger tidigare och igår tyckte hon att han var mycket finare i kroppen än vad han hade varit de två tidigare gångerna, vilket var otroligt kul, och skönt, att höra.
Han satt fast lite i höger bog samt höger höft, och sen hade han en punkt på ryggen, men genom att hon kryckte på rätt ställen så kunde Lucke fixa till det själv.
Han var lite ansträngd i sina gaffelband på frambenen, men Kicki sa att 8 av 12 hästar är det så här års, eftersom det bli hårdare ute i marken, samt de leriga och hala hagarna. Det var inte alls någon fara med gaffelbanden, men hon kände en förändring i dem.
Sen kom vi även fram till att hans sadlar inte ligger optimalt nu när han har musklat om sig och fått en mycket bättre överlinje. Ingen katastrof, men något som vi självklart måste fixa till nu under hösten/vintern.

Det var väldigt, väldigt skönt att höra att han var så pass fin i kroppen och hon tyckte också att han var perfekt i hullet. Alltid kul att höra att man har gjort något bra. Så nu ska vi jobba vidare och vill vi att Kicki ska komma ut och behandla innan tävlingssäsongen skulle vi höra av oss, annars tyckte hon inte att han behövde någon mer behandling fören nästa höst.

RSS 2.0