Måndag 28 oktober 2013

 
Jag älskar verkligen att vara i stallet. Det är som en frizon där man kan släppa alla tankar och bara vara. 
Idag älskade jag inte att vara i stallet och det gjorde mig ganska ledsen faktiskt. 
Ella var inte alls på humör och det tog seriöst 25 minuter att kratsa hovarna. När jag lyfte ena framhoven så vek hon det andra frambenet tills hon i stort sett låg på knä och det enda som höll upp henne var grimmskaften som satt fast i väggen. När jag skulle kratsa bakhovarna sparkade hon och höll på. Jag var helt genomsvettig, och ganska irriterad.

När vi äntligen kom iväg så var hon väldigt pigg. Min tanke var att vi skulle öva på att länga och korta galoppen. Det gick bra första gången, då lyssnade hon verkligen på min röst och kom tillbaka jättefint. När jag sedan lät henne länga galoppen så tog hon tillfället i akt. Hon tog tag i bettet och drog i väg i full fart. Gör om, gör rätt tyckte jag, men det tyckte inte Ella, så hon drog i väg med mig ett par gånger till. När jag äntligen fick henne att lyssna, och korta galoppen så avslutade jag istället för att hon skulle dra iväg igen. 
Hon skulle verkligen behöva galoppera av sig, få sträcka ut och bli riktigt trött. Det finns en åker/fält precis vid stallet, men nu när det har regnat och är blött i marken så vågade jag inte rida där eftersom den är djup och säkert ganska hal. Får se vad jag ska hitta på!

Imorgon jobbar jag sent, så Olivia hjälper mig. Hon skulle rida en sväng på banan. På onsdag tänkte jag att vi tar fram lite bommar och på torsdag får Ella vila.
På fredag kommer Jennifer och jag tänkte höra om hon har lust att tömköra.
På lördag och söndag åker vi till Berga och är med på en hoppkurs för Uffe Johansson, det ska bli roligt! 
 
Foto: Angelica Barile

.

 
Idag var jag och Ella ute i skogen. Tanken var en lugn, mysig uteritt men den byttes snabbt ut mot en ganska virrig uteritt.
När vi kommit in i skogen så hör vi att det är motorcross-åkare som kör, men väldigt långt borta. Efter ett tag hör jag hur de kommer närmare och närmare och för att inte riskera en olycka så vände vi och skrittade ut ur skogen. Red ner till lagunen istället, men när vi kom dit så var de där också! Skogen som vi var i ligger ovanför lagunen, så nu kom ljudet från motorerna både uppifrån och fram/bakifrån. Ella blev lite lätt stressad, så jag valde att skritta hem igen. 
 
Imorgon är jag komp-ledig, så jag tänkte åka ut ganska tidigt, så kanske jag hinner ut i skogen innan crossåkarna, för jag antar att de har höstlov och kommer gasa runt en del i skogarna i veckan... 
 
Foto: Angelica Barile

<3

 
Foto; Angelica Barile

Söndag 27 oktober 2013

 
Godmorgon söndag! 
Idag blir det vintertid, en timmes längre helg, men jag skulle gärna ta en timmes kortare helg och få ljusare eftermiddagar/kvällar. Det är så jäkla deppigt när det blir mörkt så tidigt. 
 
Vad händer annars idag? Jag tänkte att jag skulle få med mig Kajsa och ta en sväng i kolonin och se om det finns kvar några äpplen man kan plocka till hästarna. Sen åker jag till stallet någongång efter lunch, det beror på när pappa kommer hem med bilen. Ella ska få komma ut i skogen idag, det blir skönt för henne. 
 
 

Lördag 26 oktober 2013

 
För en vecka sedan hände det en olycka i stallet och Ella sparkade mig på låret, så jag fick en härlig lårkaka. Det resulterade i att jag haltade runt och kunde knappt sitta, köra bil eller gå i trappor. Rida var inte att tänka på. 
I torsdags när jag äntligen kunde gå normalt igen så var nästa olyckshändelse framme på jobbet och jag fick en smäll av en sopkvast rakt över lårkakan, så då var jag i princip tillbaka på ruta ett. 
Kajsa kunde rida tisdag och onsdag, Ella vilade i torsdags och igår fick jag hjälp av Olivia. Tack snälla du!
De verkade trivas bra med varandra och Ella jobbade på och gjorde sitt bästa. Olivia var jätteduktig, lugn men bestämd och väldigt pedagogisk. Haha, jag fnissar för mig själv, men ni förstår vad jag menad med pedagogisk. 
 
 

Torsdag 24 oktober 2013

 
Hej och förlåt!
Dagarna bara springer iväg och jag hinner inte riktigt med allt som jag vill göra.
I tisdags så red Kajsa ett pass på banan och igår red hon ut. Idag vilar Ella och Ulrika hjälper oss att mocka och göra mat. Imorgon kommer Jennifer och antingen rider vi eller så tömkör hon, det är inte helt bestämt än.
Helgen är inte planerad. Troligtis blir det uteritt eftersom vi inte hinner med det på vardagarna nu när det blir mörkt tidigare. Det skulle vara bra om vi kunde hoppa lite eftersom vi tyvärr missade hoppningen igår, vi får helt enkelt se vad vi hittar på. 
 
 

Helgen + måndag

 
Lördag
Vi gick en ganska lång skogspromenad med backträning.
 
Det gäller att synas när det är älgjakt i skogen!
 
Söndag
Jag var på Äppelviken och tittade på deras tävlingar. Jag blev så sugen på att tävla, så nu längtar jag mer än innan till våren 2014!!
Vi åkte ut till stallet på eftermidddagen och Ella fick vila.
 
Ella har fått en ny pyjamas.
 
Måndag
Idag kom Sadeldoktorn. Det var inget fel på sadeln utan den låg näst intill perfekt. Hon sätter över mig till höger, och har därför "nött" lite mer på stoppningen på höger sida, men nu är den stoppad och fin. Skönt! Det jag ska fixa är en annan sadelgjord, en som är bredare än den jag har nu så att trycket blir lite jämnare. 
 
Tuff brud i lyxförpackning. Ella i sitt silvertäcke.

Fredag 18 oktober 2013

 
Nu ger jag upp det här med barbackaridningen. Det var mysigt och kul i två dagar men idag hade både jag och Ella tröttnat. Den som skrek nej högst av alla var min rumpa!
Så, det blev ett ganska kort, intensivt pass. Skänkelvikning, galoppfattningar och travbommar, sen tog vi helg. 
 
Imorgon blir det en skogspromenad :)

Torsdag 17 oktober 2013

 
Det blev barbacka idag också! 
Igår kände jag ju bara efter om det gick att rida barbacka i alla gångarter, vilket gick utmärkt, så idag red vi lite mer på "riktigt". Övergångar, galoppfattningar, skänkelvikningar och lite annat. Hon är väldigt lätt att sitta på när hon slappnar av och jobbar med hela kroppen, så det är skönt.
Olivia och Angelica red innan mig och de hade tagit fram ett par galoppbommar som jag galopperade över några gånger. Roligt tyckte Ella, och det gick väldigt fort efter bommarna...
Idag fick jag lite ont i ryggen (?) när jag red men jag hoppas att det onda är borta till imorgon så att vi kan ta en sväng till! 

Jag försökte stretcha ryggen och halsen på Ella idag vilket gick ap-dåligt. Ryggen kom jag liksom inte åt, och då avslutade jag direkt så att jag inte pajar något och halsen var Ella inte ett dugg intresserad av att stretcha, trots mutning med morot. 
 
På måndag kommer sadeldoktorn, han är efterlängtatd! 

Barbacka

 
Idag provade jag att rida barbacka. Vi har inte ridit barbacka på Ella innan, och jag vet inte om någon annan har gjort det heller, men efter gårdagens pass så tror jag att någon har ridit henne barbacka innan för hon var väldigt duktig. 
Hon tjurade ihop när jag skulle börja trava, jag vet inte om det var jag som klämde med knäna eller om det är sadeln som trycker så att det brukar göra ont och därför var hon motvillig idag också. 
Alla sadelfrågor får jag svar på på måndag, vilket ska bli JÄTTESKÖNT!!
 
Åter till passet. Ella var jättefin, och inte för att skryta, men jag tyckte att jag skötte mig hyfsat också. Det var inte direkt igår jag red barbacka senast, men jag lyckades rida i alla gångarter, satt riktigt stadigt i både fattningar och övergångar. Det var så roligt att rida och jag ville inte sluta! 

Lilla mamma gör sitt bästa, men att ta kort är inte hennes starka sida. Det var skymning ute, så bilderna är väldigt mörka. Så mörka att det inte ens är idé att ladda upp någon insåg jag nu. 
Istället kan ni få en mörk filmsnutt.
 
 
 

Tömkörning

 
Idag var Jennifer ute och tömkörde Ella. Stackars Jennifer fick slita som ett djur och Ella gjorde allt i sin makt för att slippa arbeta. Inte likt henne, och Jennifer kände inte heller igen hennes beteende. Hon släppte till efter en stund och var fin mot slutet.
Vi pratade ganska länge efteråt vad hennes tjurighet kan bero på. Kan hon ha växtvärk, eller har hon sträckt sig när hon drar sina repor i hagen? Är det sadeln som klämmer och har gjort att hon har gått och spänt ryggen och fått ont? 
Jimmy, sadeldoktorn, kommer ut och kollar på sadeln på måndag, så jag hoppas att det är den som är "boven i dramat" och att det går att fixa till. Om inte, får man börja kolla upp vad det är som kan störa henne. 
 
En annan sak som Ella har lärt sig är att öppna boxdörren. Hon stoppar ut huvudet genom luckan, tar tag i handtaget, lyfter det utåt och vips så är dörren öppen. Ibland är hon lite för smart för sitt eget bästa... 
 
Med en kedja på dörren kan hon fortfarande ha öppen lucka, men kan inte öppna dörren. 
 

Måndag 14 oktober 2013

 
Idag mår jag mycket bättre än vad jag gjorde i helgen, dock jag vaknade upp med feber. 
Tillbringade hela förmiddagen och dagen i soffan, gick dock ett långsamt varv runt kvarteret med hunden. 
Var feberfri på eftermiddagen så jag stoppade i mig två alvedon och åkte ut till stallet med mamma. Hon hjälpte mig med det "tunga" jobbet (mocka, göra mat + vattenhinkar) medan jag blev helt svettig av att borsta av Ella och lägga på sadeln. 
Jag skrittade ut tillsammans med Ulirka och Kanyon ca en timme. 
Imorgon kommer Jennifer och tömkör. Förhoppningsvis kan jag rida lite mer ordentligt på onsdag. 
 
 

Söndag 13 oktober 2013

 
Läste det här inlägget på Tyras blogg (www.tyrashastar.se) och blev väldigt sugen på att hoppa lite terränghinder med Ella. 
Jag har fått höra av fyra personer, helt oberoende av varandra, att de tror att Ella skulle bli en fin fälttävlanshäst. Jag håller med dem. Hon är stencool ute i skogen, går genom vattenpölar och buskage utan att blinka, vi har skuttat över någon liten stock osv. Hon är fin i dressyren och hon är duktig på att hoppa. Det stora problemet är bara att jag inte vågar hoppa fasta hinder om de bli högre än 80/90 cm. Jag är jätterädd för att hästen inte ska hinna lyfta på benen och fastna i hindret och skada sig. 
Hur som helst vore det i alla fall väldigt roligt att åka till Årsta Runsten eller Botkyrka bara för att prova på att hoppa några riktiga terränghinder. Men det får nog vänta tills i vår. 
 
Jag är fortfarande sjuk så Kajsa och mamma var i stallet idag. Ella har gått i skogen både igår och idag, skönt för henne. 
Förhoppningsvis kan vi låna grannens sockerbitar så vi kan hoppa lite i veckan. Konstaterade precis att jag missar Ann-träningen nästa gång också eftersom mamma har bilen nere på landet... 
 
Första gången vi såg Ella. Nere i Steninge hos Malin

Lördag 12 oktober 2013

 
Min efterlängtade helg är här men den blev inte alls som jag tänkte mig. 
Igår efter jobbet gick jag hem och åt middag innan jag och Kajsa åkte till stallet. Hade lite ont i magen, men det var inget som jag brydde mig så mycket om. I stallet blev det bara värre, och allting tog hur lång tid som helst. 
Väl hemma gick jag och la mig med över 39 graders feber, toppen!
 
Ingen stall för mig idag alltså, utan jag intar soffan eller sängen... Jävligt irriterande!

Jag fick jättefina bilder på Ella igår från hennes uppfödare Ann-Charlotte. Tack så mycket! 
 
 

Fredag 11 oktober 2013

 
Hej och hå!
Äntligen fredag och helgen kan inte komma mer lägligt! Jag är så fruktansvärt trött och håller på att bli förkyld, så imorgon ska jag inte ha en enda plan utan sova så länge jag bara kan och sen se vad som händer helt enkelt. 
 
Jag var helt inställd på att Ella skulle motioneras idag med tanke på att hon gick en promenad (visserligen på en timme) i tisdags, gick en pluttpromenad i onsdags eftersom hon hade tappat skon och igår vilade hon helt. I dag kommer hon ju få på sig skon, men jag är som jag skrev både trött och förkyld, och att då försöka göra något vettigt med en överpigg femåring vet i sjutton. Det skulle ju vara mysigt att skritta ut en sväng i skogen, men jag tror inte att jag kommer hinna ut innan det blir mörkt... Jag får tänka på saken under dagen och se hur jag känner mig ikväll efter jobbet. 
 
 

Torsdag 10 oktober 2013

 
Ett lite kort inlägg innan jag går och lägger mig.
Imorgon får Ella på sin tappsko igen, skönt! Däremot kommer tyvärr inte Jennifer, så ingen träning för henne imorgon. Vi får se vad vi hittar på istället.
I helgen hoppas jag att vi kan hoppa lite, vore bra eftersom vi missade träningen igår. 
 
 

Ingen träning

 
Glad och förväntansfull åkte jag till stallet efter jobbet och såg fram emot dagens hoppträning. 
Kom fram, bytte om och började mocka. Olivia skulle åka på träning och när hon lastade Chelsea så blev Ella lite orolig och började gå fram och tillbaka i gången och skrapa med ena framhoven. När hon skrapade så tyckte jag att det inte lät som vanligt. Tänkte direkt att "bara hon inte har tappat skon", men joho då, ingen sko på vänster fram. Fasen! 
Så istället för att åka och träna så fick jag leta efter skon i hagen, och jag hittade den tillslut. Hoppas att Linus kan svänga förbi och slå på den imorgon.
 
Håller man på så här i hagen och sen drar en repa i full galopp så är det kanske inte så konstigt att man tappar skor... 

.

 
I går gick Ella och Kajsa en promenad runt lagunen. Jag hade lyx och var stalledig.
Ikväll stoppar vi in Ella i transporten och rullar till Nytorp för lite hoppträning! 
 
 

.

 
Tekniken är underbar när den fungerar. Mindre underbar när det strular.
Bilderna från telefonen har jag försökt få in i datorn ett x anatl gånger nu på morgonen och när jag till slut gav upp, då gick det inte att logga in på blogg.se. Hurra!

Nu är jag inne, dock utan bilder, men det blir inget långt inlägg inte för nu måste jag ruda till jobbet.
 
Ungefär så här kommer Ellas vecka att se ut.
 
Måndag: Dressyr på banan med inslag av travbommar
Tisdag: Promenad i skogen
Onsdag: Hoppträning för Ann på Nytorp
Torsdag: Vila
Fredag: Lektion för Jennifer/Tömkörning
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen/Fältet

Ingen tävlingsdebut

 
Som ni kanske märkte så blev det ingen tävling för Ella och Ninni i lördags.
Den enda anledingen till att vi blåste av var för att det helt enkelt fanns för lite tid för dem att träna tillsammans.
Ninni jobbar heltid och har sin häst exakt lika långt ut fast åt helt andra hållet. Vi har provat flera olika lösningar för att Ninni ska hinna ut till mig så mycket som möjligt, men livet kom helt eneklt emellan för många gånger. 
Eftersom att det skulle vara Ellas debut så ville vi att hon verkligen skulle känna sig hemma med Ninni på ryggen.
Nu har jag bestämt att detta år ska vi bara träna så att vi är redo att åka ut och tävla våren 2014. 
 
Nu ska jag ringa till Sadeldoktorn, håll tummarna för att jag kan få en tid relativt snart! 

Lördag 5 oktober 2013

 
Idag spenderade jag och Elva ganska många timmar i stallet. 
Igår blandade vi ut det hackade halmet som Ella står på med vanligt halm eftersom hon äter upp det hon står på. Nu kan hon äta det vanliga halmet istället för det hackade. Billigare och bättre för magen får jag för mig. 
Hur som helst, idag var det lite svårt att mocka. Jag tror att det var lite för mycket vanligt halm och lite för lite hackat... Jag får se hur det går imorgon.
 
 
 
Efter det gick vi på en promenad. Jag "hittade" en jättebra promenadväg som tog ca 35 minuter och då var det både backar, skogsstig och grusväg, perfekt! Den kommer vi använda oss av framöver.
Imorgon vet jag inte vad vi hittar på. Dels är det lite tight tidsmässigt imorgon och sen är jag nojig över sadeln. Hur mycket kan/bör jag rida i den nu när den inte ligger helt perfekt?
Det kanske helt enkelt får bli en promenad imorgon också.
 
Efter vi promenad så hjälpte Olivia mig med att klippa Ella. Först hade vi lite strul med maskinen, men vi fick till slut igång den och Ella var jätteduktig! Stod helt stilla och brydde sig inte ett dugg. Det såg nästan ut som om hon tyckte det var lite skönt. Jag var i alla fall stolt som en tupp över min duktiga lilla femåring som sod som ett ljus!
 
 
Inte toppenbilder precis. Ella hade tröttnat lite på att stå still och ville gå ut!
 
 
 
 
 

Fredag 4 oktober 2013

 
Träningen idag gick bra. Jennifer tycker att hon ser skillnad för varje gång hon ser henne, vilket är väldigt roligt att höra. Ett kvitto på att jag lägger upp hennes träning på rätt sätt. 
Idag övade vi på att flytta henne för skänkeln och även lite på den förvända galoppen. 
Hon flyttar bra för höger skänkel, däremot gör hon allt hon kan för att slippa flytta undan för höger skänkel. Det är bara att öva, öva, öva. Inte bara på banan, utan även ute i skogen. 
Galoppen idag var bra och hon förvånade oss båda när hon gjorde den förvända galoppen så bra. Jättebra att kunna använda den för att stärka upp henne.
 
En sak som jag måste kolla upp så fort som möjligt är hennes sadel. 
För ett tag sedan blev hon grinig när man sadlade vilken hon inte har varit innan. För någon dag sedan upptäckte jag även att pälsen är lite "ruggad" på båda sidorna framme vid manken typ när jag sadlar av. Jennifer såg också idag att bakvalvet glappar lite när jag rider lätt. Inte bra!
 
Imorgon ska Olivia klippa Ella, wiho! 

Torsdag 3 oktober 2013

 
Idag har Ella vilat eftersom det var APT på jobbet. Sen kväll alltså och jag fick hjälp av Ulrika som tog hand om Ella. 
Precis nu blev det klart att jag kan träna för Jennifer imorgon, perfekt! Det är så himla kul att träna och man får hela tiden nya tips och ideér på hur man kan utvecklas tillsammans och framförallt hur jag kan lägga upp träningen när jag inte rider för tränare. 
 
På lördags så hoppas jag att Olivia kan hjälpa mig att klippa Ella. Hon är inte super-lurvig, men tillräckligt långhårig för att bli svettig när jag rider och nu är det alldeles för kallt att duscha henne efter passen. 
Annars hade jag tänkt att damen skule få komma ut och lufsa lite i skogen i helgen. 
 
Lucke-lurv. Så här långhårig är dock inte Ella. 

Onsdag 2 oktober 2013

 
Igår var Jennifer ute och tömkörde och det hade gått jättebra. Tyvärr var jag inte med i stallet så jag kunde titta, men Kajsa och mamma var ute.
 
Idag var min första tanke att vi skulle rida ut, men det blev bommar på banan istället. 
Tre travbommar på ena volten och tre galoppbommar på den andra,. Mamma filmade lite med min mobil, men dels var det så mörkt och dels lyckades mamma vända mobilen upp och ner, så så blev det med den filmen,,, Vet inte om den bli rätt vänd automatiskt om man laddar upp den på Youtube?
 
Hur som helst så gick det bra och Ella jobbade på fint. Imorgon ska hon vila och sen kör vi igång på fredag igen! 
 
 

Tisdag första oktober 2013

 
Igår hade Ella en av sina sämre dagar. Det är inte ofta hon stretar mot handen eller inte tar skänkeln, men igår var en sådan dag. Ett annat problem fröken hade var att gå rakt. Rumpan åkte hit och dit, så igår la jag fokus på att hon skulle vara RAK i kroppen på långsidorna. Det gick väl sisodär, men i slutet var hon helt okej så jag nöjde mig.
 
Idag kommer Jennifer och ska tömköra. 
 
 

RSS 2.0