Söndag 30 januari 2011


Idag red jag ut med Ida. Det var ett tag sen jag träffade henne så det var roligt. Det är ju trotts allt inte jättelångt mellan Asknäs och Sundby så det kommer nog bli en del uteritter tillsammans.
Jag och Lucke var ute i 1½ timme. Det var skönt och jag tror att han var nöjd över att få lufsa lite i skogen.

Imorgon är det Kajsas födelsedag, och eftersom jag ändå går upp tidigt för att gratta henne med resten av familjen hade jag tänkt att jag kunde ta stallet på förmiddagen. Tänkte rida lite dressyr i ridhuset och hoppas på att det inte är fler morgonpigga människor i stallet som har samma tanke som jag. Med andra ord. Jag hoppas att det inte är jättemycket folk i ridhuset.

Onsdag 26 januari 2011


Var ute hos min fina häst imorse och red. Han är så duktig och kämpar på och gör sitt bäst. Det hade ju varit trevligt om ryttaren också var lite duktig... Det är helt sjukt hur snabbt man tappar. Vart tog mina magmuskler vägen till exempel? Eller ryggmusklerna?
Pinsamt är vad det är! Jag måste börja träna.

Söndag 23 januari 2011


Skrittade ute en sväng idag med Elin och Anna. Det var mysigt, men kallt och ganska halt, men jag tror att Lucke uppskattade det väldigt mycket.
Lucke fick även en hagkompis idag, Vonaldo. Äntligen. Tror att han har saknat en kompis. Men nu har han en och vi får se hur det går. Förhoppningsvis går det bra.

Idag tog jag även Lucke på bar gärning när han stod och tuggade och krubbet på hagstolparna, så det var bara att kleta på anti-bit-gegga på ALLA stolpar. Det tog tid men förhoppningsvis biter han inte på stolparna igen.

Fredag 21 januari 2011



Lucke blev lite svettig av ridpasset igår. Vill egentligen vänta lite med att klippa honom så jag slipper täcka på honom så mycket. Samtidigt vill jag inte att han ska bli svettig och blöt och sen bli kall av det.



Nyklippt häst sensommar 2010

Tisdag 18 januari 2011


Igår var Lucke väldigt duktig och sprang fint. Såg även mig själv i spegeln när jag red förbi. Jag hade absolut inte världens bästa sits förut, men nio månader utan spegel har ju inte precis gjort det bättre om man säger så. Fy fan, jag skämdes ju över mig själv. Sitsproblemet måste åtgärdas fortare än kvickt!

Idag var det hoppning i ridhuset vilket betydde vila. Jag hoppas att han är så pass igång om 2 veckor så vi kan vara med och skutta lite på framhoppningen :)

Måndag 17 januari 2011


Igår hade min häst lyckats ta av sig sitt regntäcke i hagen. Med hals och allt. Alla spännen var knäppta korrekt, och inget hade gått sönder. Men när jag skulle hämta honom stod han där i regnet med innetäcket på sig och regntäcket i en hög bredvid sig. Jag fattar inte hur han lyckades och jag tackar högre makter (om sådant finns) att han inte gjorde illa sig. Förövrigt är jag imponerad över täckets kvaliteé, trodde aldrig att det skulle vara helt!

På tal om täcken har jag just nu väldigt svårt att avgöra hur mycket jag ska täcka honom. Ena dagen är det 4 plus och nästa dag 4 minus. Vill inte att han ska frysa, men inte att han ska svettas ihjäl heller. Hej I-landsproblem!

Nu ska jag halka mig ut med Tyra innan jag halkar vidare till jobbet, tjing!

Lördag 15 januari 2011


Nu är vi på G, igen. Travade idag, 2 x 5 minuter och kommer väl fortsätta i den stilen någon dag innan vi ökar successivt.
Har fått en förfrågan om jag vill rida i Stockholms Fältritts dressyrlag i Allsvenskan divition 3 och dom har programridning den 20 november, så jag sattsar på att vara helt igång tills dess!


Onsdag 12 januari 2011


Lucke mådde bättre igår. Var inte alls lika lös i magen och hade ätit upp allt sitt hö.
Mår han ännu bättre idag så kanske jag kan rida lite imorgon eller på fredag! Jag är så sugen på att komma igång nu så det är helt knäppt.


Måndag 10 januari 2011


Min häst är sjuk. Suck.
Det är tydligen något som går ute på ön, och i alla fall en av hästarna i våran del av stallet har varit dålig med feber och diaree och nu är det Luckes tur.
Han har inte hög feber, men på gränsen till feber, 38.3, 38.5 har han legat på. Han äter sin kraft men inte allt hö och bajset är som kobajs...
Dock är han allert, och med på när saker och ting händer, så hans allmäntillstånd är det inget fel på. Skönt.
Så länge allmäntillståndet är normalt, han äter sin kraft och dricker är jag inte så orolig, och allt det gör han i nuläget, så det är bara att vänta ut det.
Men, det är sjukt segt att han blev sjuk nu när vi äntligen håller på att sätta igång honom.

Lördag 8 januari 2011


Idag hade den stackars hästen blivit helt galen när de hade börjat ta in hästarna så han hade sprungit som en idiot. Tappat 2 boots, trampat sig på insidan av höger bak, samt sprungit sig helt genomsvettig. Stackars liten. När vi kom ut till stallet var han så trött så han orkade knappt äta upp sitt hö, DÅ är man trött.
Motionerat hade han ju gjort tillräckligt, så han fick stå idag, men imorgon ska han få springa lite :)


Torsdag 6 januari 2011


Lucke har slagit i huvudet i foderautomaten, antar jag, så han ser ut som Harry Potter med alla ärr i pannan. Nu har han även fått ett så stort som en femkrona precis över ögat som inte ser allt för trevligt ut. Stackarn.
Det positiva är att det är vinter och kallt, så det inte kryper runt massa insekter i det, och det blir infekterat och äckligt. Nu får vi hoppas på att det blir en skorpa på såret så fort som möjligt och att han inte sår upp det igen.

Vi håller på att sätta igång honom nu och eftersom han har stått i ca en månad så kommer han få ungefär lika mycket tid på sig att komma igång igen. Red i ridhuset idag och det gick så himla bra! Han har varit ganska stel och osammarbetsvillig nu i början, men idag släppte han till och travade på jättefint. Vi håller oss till skritt och trav än så länge, så får han jobba upp kondisen lite innan vi börjar galoppera. Är inte jättesugen på att han blir helt dyngsur av svett nu när det kallt ute.

Tänkte att jag ska sätta mig och kolla lite på eventuella tävlingar under våren någon dag fram över. Tanken är att försöka komma iväg i slutet av februari eller början av mars.

2 januari 2011


I'm back!
2010 är nu slut och jag välkomnar 2011 med öppna armar! Jag kan säga att den sista månaden har jag bara gått och väntat på att det äntligen ska bli ett nytt år.
2010 har varit ett bra år, men sista månaderna har varit sega.

Igår flyttade vi från Asknäs till Sundby och jag tror att det kommer bli jättebra. Nu ska vi sätta igång honom lite smått, och jag räknar med att det kommer ta ungefär en månad innan han är helt igång.
Men nu är vi i alla fall på G och det känns skitbra. Nu är det bara att tuta och köra!

RSS 2.0