Måndag 30 april 2012


Fredag: Kajsa var ute i stallet. Hon red ut en sväng.

Lördag: Jag och Ninni red ut. Vi var ute i ca 1½ timme. Det blev en hel del skritt, men vi stannade på glasängen och skuttade lite över ett litet hinder och ett litet dike. Sen blev det självklart lite galopp. Hästarna var jätteduktiga och höll sig i skinnet, vilket de inte brukar göra när vi är ute annars. De taggar varandra så det är helt sjukt, och ibland går det så fort så man vet inte om man ska få stopp eller inte.

Söndag: Kajsa skrittade ut barbacka ca 40 min på dagen. Sen på eftermiddagen/kvällen så red hon ut en kortare sväng.

Måndag: Kajsa red ut med en kompis från ett närliggande stall. De red samma sväng som jag och Ninni red i lördags och de hade skuttat lite idag också. På kvällen skrittade Kajsa ut barbacka ca 30 min.





Fredag 27 april 2012



Igår när jag kom till stallet på kvällen så var Lucke sitt vanligajag igen. Väldigt skönt! Han hade ätit bra alla mål och varit pigg och glad hela dagen. 
Tanken var att jag skulle rida ett kravlöst pass i ridhuset, bara för att han måste röra på sig och börja sätta muskler och få tillbaka sin kondition. Men varför rida när man kan göra massa annat i stallet?
När jag kratsade hovarna så upptäckte jag att en bakskon hängde på trekvart... Jag hade i alla fall lite tur att Niklas var på väg till stallet så han kunde banka till skon och slå på den igen. Dock fick det bli en plutt-promenad på ca 15 minuter. Just nu känns tävlingen den 5 maj VÄLDIGT långt borta för våran del...

Torsdag 26 april 2012


Igår var det som sagt hoppning på utebanan för våran del. Det gick bra, jag tyckte att han var lite loj när jag red fram men så fort vi började hoppa så fick han fart på benen. Sög tag i hindrena och hoppade fint. Vi hoppade inte alls mycket, men vi hade väldigt roligt!
Hoppade upp på Queen och tog några språng med henne också. Det gick bra och hon hoppade super!

När vi kom in i stallet började jag med att tvätta av Luckes ben. Jag tyckte att han stod ovanligt stilla för att bli spolad, men tänkte inte så mycket mer på det. Ställde ut honom på gången och fixade det sista i boxen.
När han stod på gången så såg han extremt trött ut, så jag började undra lite om allt stod rätt till.
Släppte in honom i boxen där han hade lite äpplen och morötter och i vanliga fall brukar han springa in i boxen. Igår fick jag släpa in honom och när han kom in ställde han sig i boxen och rörde inte maten.
Nu blev jag riktigt orolig så jag tempade honom, men han låg på 38.2, som är normalt för honom. På den korta stunden som jag gick ut ur boxen och la tillbaka tempen i skåpet så la han sig ner. Jag fick upp honom på fötter och tänkte direkt att han hade ont i magen och gick ut och gick med honom. Dock hade han bajsat på gången ca 5 min innan så jag tyckte det var lite skumt.

Efter ett tag piggnade han till, han fick gå in och äta en tuss hö. Den åt han glatt upp och letade efter mer.
Efter ett tag så blev han helt trött igen. Som om han var drogad. Huvudet hängde, ögonen var helt tomma och han stod helt still och reagerade knappt på någonting. Efter en stund kvicknade han till igen och började leta efter hö. Jag och mamma fattade ingenting, veterinären som jag hade telefonkontakt med var också som ett frågetecken. Med råd och stöd från veterinären så kom vi fram till att ge honom lite hö då och då, men han skulle inte få mer än max 1 kg på hela kvällen.
Vi stannade kvar till halv 12 och när vi åkte hem var han okej. Tempade en gång till under kvällen och ingen tempskillnad.

Åjkte ut på morgonen idag och då var han som vanligt. Ingen feber, han var pigg och hade bajsat. Druckit dåligt, men jag lurade i honom lite betforvatten. Idag får han äta hö som vanligt men ingen kraft. Ska ut i kväll igen. Får se hur han beter sig då, jag hoppas att han är som vanligt.

Jag fattar verkligen inte vad som hände igår, men det var väldigt obehagligt och jag blev faktiskt riktigt rädd. Har aldrig vari tmed om något liknande tidigare.


Onsdag 25 april 2012


Igår åkte mamma ut och hjälpte mig med stallet. Det går verkligen mycket snabbare när man är två, så igår åkte jag hem innan hästarna fick sitt kvällshö, halv 9, vilket inte har hänt på väldigt länge! (helgerna är ju annorlunda när man är där dagtid)
Mamma fixade vattnet i hagen medan jag mockade. Lucke har inte bädd, så jag går igenom allt spån varje dag. Jag kastar upp det mot väggen så det blir som en backe så att bajset kan rulla ner och det är lättare att få bort allt smul. Sen fick mamma "skotta" ner allt spån medan jag borstade och fixade med Lucke.
När jag red så gjorde hon all mat och fixade vattnet i boxen.

Jag och Lucke skrittade ut barbacka igår. Det var mysigt och han skötte sig väldigt bra. Vi mötte Prissen som var ute och galopperade och hon kunde utan problem galoppera hemåt utan att han blev upprör och ville hänga på. Detta brukar gå bra när jag är ute annars också (med undantag när vi rider ut med Ninni och Queen) men då har jag sadel och oftast phelamet. Igår var jag barbacka och hade hacket på, men det gick bra, så det var väldigt skönt!

Jag vet att jag har skrivit det förut, men jag skriver det igen (för att jag är så extremt taggad och glad). Idag blir det hoppning för första gången på ca 6 månader!!!!!

Tisdag 24 april 2012


Igår blev det som sagt en sväng i ridhuset. Han jobbade på bra. Det är lite stelt och kondisen har både han och jag tappat, så vi får slita ganska hårt båda två. Men han kämpar på bra och gör sitt bästa!
Igår red jag "ordentligt" i trav och galopp i hela 20 minuter(!) Det blev en liten skritt paus då jag tog av mig jackan, men annars pinnade han på hela tiden. "0 minuter låter ganska skrattretande, men det är så mycket han orkar för tillfället. I skogen är vi ute minst en timme, men där är det ju inte jobb på samma sätt. Mycket mer skritt och ingen finridning liksom.

Idag blir det vilodag. Från och med nu betyder vilodag för Luckes del antingen en promenad eller barbackaskritt ca 45 minuter. Han måste ju röra på sig varje dag och även fast han går i en hyfsat stor hage så vill jag att han får röra lite på sig på kvällarna också. 

Imorgon blir det hoppning på banan tillsammans med Ninni och Queen. Härligt!


Måndag 23 april 2012

Fredag: Red ett kort pass i ridhuset. Hade honom inspänd och han jobbade på riktigt bra. Flyttade honom för skänklarna mycket i skritten. Red lite tempoväxlingar i både traven och galoppen. 

Lördag: Kajsa red ut. Det gick bra och de var nöjda och glada när de kom tillbaka.

Söndag: Jag red ut runt Myran. Vi var ute i 1½ timme. Vi hade det väldigt mysigt, trots regnet. Han skötte sig och fick jobba på. 

Idag kommer det bli en sväng i ridhuset. Imorgon får han en vilodag men kommer gå en promenad på ca 45 min. På onsdag ska vi hoppa lite på utebanan. Första gången Lucke hoppar sen slutet av oktober, det ska blå sååå kul!!!

Fredag 20 april 2012


Igår var mamma och Kajsa ut i stallet. Eva från sadelmagasinet kollade på sadeln och sa att den låg okej. Eftersom att den är nyomstoppad så ska vi inte rida med en fårskinnspadd under, så att sadeln sätter sig och formar sig efter Lucke. 
Kajsa skrittade ut en sväng efteråt på ca 40 minuter.

Igår åkte jag ut till stallet efter jobbet. Vi har varit i skogen så mycket nu, så igår gick jag in i ridhuset för jag ville checka av lite. Han var duktig och kämpade på, men det är väldigt stelt. Försökte jobba honom i en låg form i alla gångarter och få honom att trampa på. Traven kändes knackig i höger varv på böjt spår, som vanligt typ, men jag måste ju jobba honom lite i traven också, så att jag känner om det blir någon skillnad.
Idag är det världens snuskigaste väder, regn och snö om vart annat och så blåser det, så jag får nog trängas med alla andra i ridhuset ikväll. Funderade igår på om jag skulle ta en graman, så jag slipper "hala och dra" så mycket i honom. Jag ska fundera på saken under dagen.

Onsdag 18 april 2012


I måndags red jag ut själv, igen. Vi hade det mysigt och han skötte sig bra. Vi red en lite längre runda, med mer galopp och även lite mer trav. 
Igår red jag ut en lugnare sväng med Anna och Vonaldo. Det blev en liten lugn galopp, lite trav och resten skritt. Dock så gick vi upp för två ganska branta backar, vilket tog lite på Luckes krafter. Men hästarna var duktiga och knatade på bra.

Idag har jag sådan tur att Eva från Sadelmagasinet kommer och kollar på Miros sadel. Ringde henne nu på morgonen och frågade om hon kunde ta en titt på Luckes också, eftersom jag nu nojar över att den ska ligga dåligt när han har tappat alla muskler och så. Det kunde hon absolut göra, så det var ju bra.
Tur nummer två är att mamma är ledig idag och Kajsa är sjuk och hemma från skolan så de kan åka ut till stallet på dagen när Eva kommer. Toppen! 
Nu håller jag tummarna för att sadeln ligger bra, om inte så kommerjag bryta ihop!

Söndag 15 april 2012


Idag red jag och Lucke ut i det fina vårvädret. Han var lika duktig idag och skötte sig strålande.
Vi red samma runda idag som i fredags men idag la jag in lite trav också. Det kändes bra, han travade på och steget kändes "normalt".
Imorgon tänkte jag faktiskt rida ut igen. Dels får han en bättre bjudning ute, sen är det lättare att kunna galoppera på en frisk galopp ute, vilket han enligt veterinären ska göra.

Idag skuttade vi över en gren som hade blåst ner över vägen. Det uppskattades av Lucke och har vi tur så är det ingen som har flyttat på den imorgon, så kan vi skutta över den några gånger till!


Lucke laddar inför sista galoppstäckan. Han tycker att det är så himla kul, och han gasar verkligen på! Tyvärr har han ju ingen kondis, så mot slutet av vägen är han TRÖTT...

Lördag 14 april 2012


På grund av det enormt äckliga väder som överraskade mig i morse så fick det bli en sväng i ridhuset. Det gick bra, men imorgon hoppas jag på att vi kan rida ut igen.
Lucke lysta upp snöslasket med sin nya orangea grimma när han gick ut i hagen efter passet! 


Fredag 13 april 2012


Till att börja med känner jag mig lite lugnare över Luckes "stelhet". Jag måste ge honom lite tid. Han har stått stilla i nästan 4 månader, han har fått diagnosen artros, det är klart det är lite knackigt och stelt.

Idag drog jag på mig min urtjusiga regnrock och skrittade ut runt sandslingan. Jag måste säga att Lucke var FANTASTISK!! Han knatade på som om han inte har gjort annat, det var ändå ett tag sen han var ute i skogen, och han var dessutom ensam. Men ingenting var farligt idag. Vi blev omkörda av en lastbil + en bil med trailer på en smal väg i ett bostadsområde. Vi träffade två hundar och en katt som plötsligt kom farande fram ur en buske. Men han traskade på så snällt så.
När vi kom till ställena där vi brukar galoppera så taggade han till. Han höjde huvudet, och taktade från och till och när han väl fick klartecken så stack han iväg som en pil. Gullhästen! 

Jag funderar på om jag ska ta samma runda både lördag och söndag. Han ska ju som sagt sträcka ut, och ute får han lite extra bjudning och det är roligare än att springa runt runt i ridhuset.

.


Red en sväng i ridhuset igår. Till en början kändes allt bra, men efter en stund fick jag tillbaka samma känsla som tidigare. Det är knackigt på böjt spår i höger varv. Jag blir galen!
Vid sista åter besöket fick jag "order" om att sätta igång honom under tre veckor, jag skulle rida mest i skritt och galopp eftersom de gångarterna är mjukare än traven. Sen skulle jag gå på min magkänsla. Var det lite knackigt och stelt skulle jag köra på, kändes det inte alls bra och han i princip var halt, skulle jag sluta rida och åka in tidigare än vi bestämde.
Han är inte halt, men det är någonting som inte stämmer. Det jag är mest rädd för är att jag ska göra fel, att han har ont och/eller att jag ska förvärra något.
Ringde till mamma direkt efter ritten och bollade lite ideér och tankar med henne. Vi kom fram till att jag ska rida ett par dagar till och se hur det känns, om det blir sämre, bättre eller likvärdigt.

Idag tänkte jag rida ut en sväng, bara skritta och galoppera så får jag se hur det känns. Tänkte även be Helena tömköra någon dag nästa vecka, så jag får se hur han rör sig från marken. Det är så svårt att se i spegeln när man rider.
Jag hoppas att han är stel, och kommer leda upp och komma igång i de lederna som inte känns helt okej.

Räven är såld


Malin Baryard missar världscupfinalen. Räven är såld till Kevin Staut. Tråkigt tycker jag, det hade varit roligt att följa dem som ekipage ett tag till.

http://www.hastmagazinet.com/newsItem.aspx?id=52356

Stallfix


Slutade tidigt idag och åkte ut till stallet direkt. Velade ett tag fram och tillbaka om jag skulle skynda mig som attan och hinna rida innan programridningen eller om jag skulle ta det lugnt, mocka och fixa allt innan jag red ute på banan. Jag behövde inte fatta beslutet själv, för helt plötsligt kom Linus (Hovis) och skulle sko en häst, som inte längre skulle skos. Lucke skulle skos nästa vecka, men efterom Linus var i stallet och hade tid över, och jag också så fick Lucke nya dojor idag. De äckliga snösulorna försvann också, skönt!
Jag är lite nojig med att rida direkt efter skoning, jag brukar antingen ha planerat in en vilodag eller rida innan. Idag hann jag inte rida innan, och vilat har han gjort ett bra tag nu, så vi gick ut på en promenad i en timme. 

Nu låg jag redan långt efter i min tidsplan, så då kunde jag lika gärna göra klart allt som jag hade tänkt i lugn och ro, och komma hem senare. Så jag fyllde vatten i hagen, friserade Luckes man och ett och ett halvt öra. Höger örat får man klippa och hålla på med hur som hels, men vänsterörat får man knappt röra, därför blev det klippt lite halvt. Det är bättre att ta lite i taget än att börja bråka med honom.
FÖRE:


EFTER:


Onsdag 11 april 2012


Det blev en sväng på banan igår. Det var kallt och blött, men väldigt roligt att få rida på sin egen häst igen.
Underlaget var ganska tungt eftersom det var blött, men jag kände ingen hälta eller något annat konstigt så det var väldigt skönt!


Blöt häst efter premiärritten.


Lucke fick två svarta bakben istället för ett vitt och ett svart. Jag gillar inte banans underlag. Inte Lucke heller eftersom man är tvungen att tvätta fötterna när man har sprungit där, och det är ju extremt äckligt med vatten! 

Idag är det programridning, vilket betyder att ridhuset är upptaget och alla som ska rida fram till programträningen kommer vara på banan. Jag har inte bestämt mig än om jag ska vara med och trängas på banan eller om jag rider på grusvägarna runt omkring stallet. Det återstår att se.
Jag slutar klockan 2 idag, så då åker jag ut, så har jag hela eftermiddagen på mig att pyssla och fixa också. Manen måste friseras, och eventuellt öronen också.

.


Synd för mig att det regnar och blåser idag när jag ska rida på banan. Man blir lätt bortskämd med ridhus, men som sagt ser det ut som om jag får stå ut och rida på banan både idag och imorgon. Tråkigt att jag i sista sekunden valde att lämna kvar Crossjackan på landet, den är både vatten och vindtät.
Kyrajackan får kämpa på några dagar till så får mamma ta med sig Crossjackan + den nya höst/vårjackan hem!

Måndag 9 april 2012


Är hemma i Bromma nu efter en helg på landet. Det var mysigt att komma ner ett par dagar och fixa lite i trädgården och bara göra ingenting. Det bästa utav allt är att det är snart är sommar och att jag får åka ner snart igen. 

Imorgon jobbar jag mellan 11 och 17 och då är det raka vägen ut till stallet och klappa på världens finaste häst. På tisdagar är det hoppning i ridhuset, så om jag börjar med att rida så hinner jag rida en sväng på banan innan det blir mörkt. Håll tummarna för att det inte regnar!
På onsdag slutar jag tidigt och tänkte ta tillfället i akt att kanske om jag har tur få vara ensam i ridhuset. Nu är det tydligen programridning på onsdag till klockan 19(!) och efter det kommer det antagligen vara kaos. Alltså hoppas jag på att den börjar lite senare, typ 16. Annars får det bli banan på onsdag också, eller kanske en sväng i skogen. Det beror på hur det känns imorgon, och ska jag vara ärlig så vill jag hålla mig i ridhuset/på banan till en början. Sen kanske jag tar en skrittrunda i skogen till helgen.

Vi får se hur det blir, det ska hur som helst bli jättemysigt att få komma ut till stallet imorgon!

Påskafton

Kajsa och jag åkte till Eriks hästshop en snabbis idag. Jag hittade en superbra höst och vår-jacka som kommer få ersätta min Kyra jacka som tyvärr har gjort sitt. Ett nytt tävlings-schabrak från Eskadron fick också följa med hem. Enkelt, snyggt och stilrent. Det får bli Luckes påskpresent / komma-igång-present.


Suck

Den här bilden skickade Angelica tidigare idag. Min första tanke var "fan jävla skit" den andra var att "inte höger bak..."
Angelica ringde sen och sa att det var ett ytligt sår på insidan av vänster bak. Tur i oturen, men man blir ju tokig. Nu när han är bra vill jag inte att det händer honom något mer.
Angelica tvättade rent såret och sprayade sårspray på. Tack för hjälpen!


.

Anthon Berg är en snålis!


.

Lyckades äntligen få ett "okej då" från resten av familjen till att stanna på Sharpman på vägen. Fyndade ett par ridbyxor från Cavallo för halva priset. Nu rullar vi vidare mot Halmstad.


Glad påsk!



Var ute i stallet nu på kvällen och fixade allt + förberedde lite inför de komande fem dagarna då vi åker ner till landet och Angelica, Lotta och Ingrid tar hand om Lucke.
Det ska bli skönt att få komma ner till landet, och göra ingenting i ett par dagar. På måndag åker jag hem och sen är det jobb resten av veckan. Lucke ska också börja sättas igång och jag längtar så himla mycket efter att få sitta på honom igen! 
Uppdateringen kommer alltså inte bli den bästa, kanske kommer något litet inlägg från mobilen. Om inte så återkommer jag på tisdag!

Spooks, Hööks eller kanske H&M?


SPOOKS ca 2600 kr.


HÖÖKS 599 kr


H&M 299 kr


Måndag 2 april 2012


Åh jag är så jäkla glad!
Vi var inne på vårat andra återbesök idag och Lucke blev friskförklarad! Åh, det är så skönt och jag är så glad! Han har varit dålig sedan lucia, alltså nästan 4 månader. Men nu ska han sättas igång och jag längtar verkligen efter att få sitta på honom igen!

Planen är att nu gå promenader en vecka för att sedan börja rida. Jag ska rida och även hoppa lite i tre veckor och då ska jag åka iväg på någon/några lättare tävlingar. Jag har faktiskt redan anmält mig till en 90 cm Clear Round på Hufvudsta den 5 maj.

I slutet på maj ska vi på återbesök för att kolla så att allt stämmer innan Lucke får åka ner till Halmstad för sommarlov.


Mobil

Trött men friskförklarad häst på Mälarkliniken. Åh vilken bra dag det här blev!! :)


RSS 2.0