Fredag 30 december 2011


Jag mockar och Kajsa rider. Jag har börjar tröttna på det nu, och tänkte ändra på det snarast. Mitt största problem för tillfället är att alla mina ridbyxor är höga i midjan = det trycker och skaver på ärret vid naveln.
Antingen får jag stå ut, eller så får jag rida i mjukisbyxor.
Lucke är i stort sätt igång nu, Kajsa red ut med Rebecka och Ninni igår och själv idag. Imorgon får det nog bli ridhuset och på söndag blir det eventuellt en vilodag.

Jag har till 99% bestämt mig för vilken klubb jag ska byta till, och det kommer troligtvis bli Kärsgatan. Nu brinner det lite i knutarna, så jag måste bestämma mig snart och fixa licens och hela paketet.

Onsdag 28 december 2011


Nu känner jag mig väldigt förvirrad över denna nya regel angående loggor på kläder och utrustning. Är det bestämt? Är det en REKOMENDATION? Eller vad är det som händer? Nu tycker jag att det står olika på alla hemsidor, bloggar osv.

Hur som helst. Lucke är nu under igångsättning, så även min mage. Jag har skrittat ett par gånger nu och idag hade jag tänkt att jag ska försöka trava lite. Vi får se hur det går.

.

”I nya TR för 2012 finns en rad olika bestämmelser för ryttarens kläder och hästens utrustning under tävling.

Bland annat får ett klädesplaggs logotype inte förekomma mer än en gång och inte vara större en tre kvadratcentimeter, alltså 3x1 centimeter. Samma sak gäller för hästens utrustning som vojlock och benskydd. På täcken får det inte finnas några märken överhuvudtaget.

Bestämmelserna gäller hela tävlingsområdet från och med 1 januari 2012" 
Tidningen Ridsport


Hur fan tänkte de här? Tänkte de överhuvudtaget? Tveksamt!
Att Svenska Ridsportsförbundet ens har tid att komma på något så korkat. Och hur sjutton ska man hinna fixa ny utrustning till första januari 2012?!
Fine om man hade hela 2012 på sig att införskafa sig en ny stallgarderob, för man måste faktiskt byta ut nästan allt, och att företagen hade tid på sig att komma med nya produkter, där deras märken uppfyller kraven. Eskadronskydd kan man glömma, Verdusskydd också. Charles Owen hjälmarna med J.W;s autograf i nacken, bye bye!
Jag har både kavaj och vita ridbyxor från Pikeur, inte tillåtet eftersom samma logga bara får förekomma en gång...

Helt otroligt, och jag hoppas att de tänker om och ändrar den kommande regeln.


Torsdag 22 december 2011


Jag tänkte att när det inte händer så mycket i stallet så kan jag passa på att skriva om våran tävlingshöst.
Det hann bli några tävlingar både för mig och Kajsa. Jätteroligt och jag hoppas att det kommer fortsätta så under våren.

11 september. Upplandsbro RF
Första tävlingen efter sommarlovet. Det gick bra. Hoppade 1m och debuterade i 1,10m.
I 1m klassen var vi dubbelt felfria och slutade på en fjärdeplats. I 1.10m debuten gick det över förväntan. Kunde inte hoppa fram så mycket som jag ville + att han kändes ganska trött inne på banan, men ändå var vi felfria i grunden och fick tyvärr ett pet på näst sista i omhopningen. Jag var supernöjd, och hade jag inte rivit hade tiden räckt till en tredje plats. Där fick jag ett kvitto på att vi är redo för 1.10 klasserna och att det bara var att fortsätta kämpa på.

25 september. Ågesta RK
På Ågesta var det Kajsa som hoppade en 90 cm, bedömning A/A. Grundomgång + omhoppning, fast omhoppningen gick inte på tid, utan var man felfri i både grunden och omhoppningen så fick man en rosett. Kajsa och Lucke hoppade igenom båda faserna felfritt och rosett och plaket fick följa med hem



1 oktober. Stäketryttarna
I stäket hoppade vi en klass, en regional 1m. Vi hade verkligen stolpe in den här tävlingen. Jag red urdåligt, Lucke var i några bommar, men vi lyckades ta oss igenom gunden och omhoppningen felfritt. Startade tidigt i klassen och låg tvåa klassen igenom tills de två sista ryttarna petade ner mig till en fjärde plats. Men, jag är otroligt glad över den placeringen, men tanke på hur ritten kändes. Detta var första inomhustävlingen på ett tag, absolut ingen ursäkt, men det är stor skillnad på att tävla inomhus och utomhus.



2 oktober. Mälarhöjdens RS
Dagen efter Stäket åkte vi till Mälarhöjden. Där startade jag två klasser, 1m + 1.10m.
Första klassen gick bra. Känslan var mycket bättre än dagen innan på Stäket. Dubbelt felfri och en tredje plats.
I 1.10m klassen blev det 8 fel i grunden. Först rev vi utsprånget i en kombination, sen klantade jag till mig rejält på sista oxern. Lucke försökte rädda situationen, men fick med sig en bom. Jag kommer ihåg att jag var extremt besviken på mig själv, samtidigt som jag var så oerhört glad över att han faktiskt försökte rädda mig. Hade jag gjort samma miss en månad tidigare hade han sagt tack och hej och lagt på en tvärnit.

   

16 oktober. Sollentuna RK
Det blev även 2 klasser i Sollentuna.
Första klassen, 1m gick bra. Även här var vi felfria i båda faserna och tiden räckte till en 9 placering.
I 1.10 klassen blev det lite missförstånd redan på framhoppningen. Inne på banan resulterade det i att vi var lite spända båda två. Fick ett stopp på en oxer och sen ramlade jag av i kombinatioen. Utesluten med andra ord. Inte jätteroligt med tanke på att detta var min och Luckes sista tävlingen för säsongen. Men, det är sådant som händer och nu kan det bara gå bättre nästa gång.

22 oktober. Kärsgatans RS
Kajsa skrittade upp till Kärsgatan för att vara med i klubbtävlingen Westergrens Cup. Själva cupen gick i 1m, så Kajsa var med och hoppade "förklassen" som gick i 90 cm. Detta var första gången Kajsa och Lucke hoppade en omhoppning tillsammans. Men, det gick ju strålande, dubbelt felfria och vinst!



23 oktober. Bromma RK
Även Kajsa skulle debutera på en högre höjd den här hösten. Hon och Lucke har tävlat på 90 cm nivå, men hoppar hemma banor på 1m, ibland något högre. Däremot är det en annan sak att hoppa en 1m bana på tävling. Oxrarna blir genast mycket bredare osv.
I alla fall, på Bromma hoppade Kajsa en lokal 95 cm klass, alltså den lägsta klassen som räknas som en "riktig" tävling. Det gick bra, tyvärr blev det ett ner i grunden, men nu är tanken att det kommer bli fler 95 cm klasser för Kajsa och Lucke i vår, så att de får kläm på det här med omhoppning och allt annat. Det ska bli spännande att se vad de två kan åstakomma på tävlingarna i vår.


Det var en sammanfattning av våra tävlingar under hösten. Om det är någon som vill läsa om varje enskild tävling lite mer detaljerat och ev se en film så har jag skrivit om varje tävling längre ner i arkivet.
Lucke har alltså fått med sig en rosett hem varje tävling utom en den här hösten. Superkul, och jag hoppas som sagt att det kommer gå minst lika bra när vi sätter igång med tävlandet till våren!


Måndag 19 december 2011


Ingen uppdatering på en vecka, men å andra sidan har det inte hänt så mycket på hästfronten för min del.
Fick sjukt ont i magen i onsdags eftermiddag och det höll i sin hela natten och på torsdag förmiddag. Runt 12 kom mamma hem från jobbet och tvingade med mig till St Göran. Där konstaterades en inflamerad blindtarm och operation på kvällen. Ingen höjdare.
Detta har resulterat i att jag har parkerat mig i soffan eftersom minsta lilla rörelse stramar i de tre hålen jag har i magen. Alltså inget stall. Jag hoppas på att jag kan ta mig ut på något vänster snart, helst imorgon, men vi får se hur det blir.
Tur i oturen så har Lucke sin vila nu, så Kajsa har inte supermycket att göra i stallet. Tyvärr rekommenderades jag att inte rida fören nästa år, men den 10 januari kommer sadelutprovaren så då måste jag kunna rida ordentligt. Vi får se, ju förr jag kommer upp i sadeln dessto bättre ;)

Det kommer alltså inte bli jätte mycket bloggande från min sida just för tillfället, men jag återkommer när jag har något att skriva om.


Tisdag 13 december 2011


Det händer inte så mycket nu när Lucke vilar. Lördag och söndag fick han stå helt och hållet, självklart gick han sina timmar i hagen, men det blev inte någon promenad eller likande.
Tanken är att han ska få göra någonting, typ gå en promenad, skritta ut en sväng eller liknande. Tyvärr blir det ju kolsvart runt halv 4 och att gå varv på varv i ridhuset är inte särskilt stimulernade, varken för honom eller mig. Sen är det ju på kvällstid de flesta är i stallet och även i ridhuset och detär inte jätte poppis att man kommer in och går en stund i ridhuset när de redan är 7 ekipage där inte (om inte fler...).

Min tanke är alltså att vi skrittar ut en liten sväng på helgerna, och på vardagarna får vi se vad vi hittar på. Promenera kan man ju göra utomhus om man slänger på sig lite (läs mycket) reflexer, men det är ju så jäkla mörkt och det finns ju inte en enda lampa där ute på landet.

Kajsa var ute i stallet igår. Jag var på SFK-möte på Ryttarstadion med Elin och Ninni. I korta drag röstade ponnymammorna och deras döttrar fram en ny styrelse, så vi får se vad som händer på och efter årsmötet...

Ikväll blir det stallet, jag har ont i halsen, så ikväll blir det ingen promenix, det får bli ryktning och mys istället.


Foto: Angelica Barile

Lördag 10 december 2011


Onsdag:
Mamma och Kajsa var ute i stallet och mockade och fixade. Lucke fick stå helt eftersom jag fick avsluta träningen på grund av hälta på tisdagen. Han var inte varm i sitt ben, men lite gallig.

Torsdag:
Jag gick med honom i ridhuset 25 minuter. Tanken var att jag skulle longera lite, men eftersom det var så många ekipage i ridhuset så blev det bara något varv åt höger (eftersom det var höger fram han var halt på) men såg ingen hälta. Skönt. Han var sval i alla fyra benen, vilket ärett gott täcken.
Brodden åkte även på, två i varje dojja. Nu är det plusgrader och lera igen, så jag vet inte hur länge de får sitta på...

Fredag:
Även igår blev det promenad i ridhuset. Kunde även passa på att longera, då det bara var jag och en till i ridhuset. "Tryckte på" honom ordentligt, så han verkligen fick trava på, men såg ingen hälta. Igår fick han trava åt både vänster och höger, men han var helt ren i sin gång. Mycket skönt!
Jag var lite orolig innan då han var ganska varm i båda frambenen men något varmare i höger.


Jag har funderat på om jag ska låte Lucke få sin vila nu. Sadelutprovaren kommer i januari och jag vill ju att han ska vara helt igång när hon kommer. Alltså passar en vila bra nu, då hinner jag sätta igång honom ordentligt innan hon kommer. Just nu är det även väldigt mycket som händer både för mig och Kajsa. Hon har slutspurt i skolan innan lovet och på jobbet är det luciafirande, pysseldagar, skolavslutning osv, vilket betyder att en vila skulle passa bra nu. Det betyder också att Kajsa har jullov när han ska sättas igång igen, så då kan de skritta ut i skogen de första dagarna. Mys!



Onsdag 7 december 2011


Igår skulle jag och Lucke ha varit med och hoppat. Det var ett tag sen nu och jag hade verkligen sett fram emot det!
När jag gjorde iordning honom så märkte jag att han var varmare i höger fram än de andra tre benen. Han var inte svullen eller gallig, det ända jag hittade var ett litet sår som han inte haft innan på insidan av benet.
Jag bestämde mig för att göra iordning, rida lite och sen känna efter igen.
Jag hann inte rida så länge innan jag kände att något var fel och Helena såg på en gång att han var halt på höger fram.
Jag kände ingenting på rakt spår, inte heller på böjt spår till vänster, men så fort jag gick över i höger varv och började jobba honom på volten så kände jag att han inte rörde sig som vanligt. Jag lät honom trava med långa tyglar för att se om han nickade, men det gjorde han inte.
Det blev alltså ingen hoppning för oss igår, jättetråkigt.
 Jag hoppas att det inte är något allvarligt. Än är jag inte så orolig, det var halt och knöligt i marken igår, han kan ha trampat snett i hagen eller vad som helst. Idag får han vila helt och imorgon tänkte jag longera och se hur han rör sig.

Innan jag åkte hem så smorde jag in båda frambenen med Arnrika och sen fick han stå lindad under natten. Stalltjejerna kände igenom benen i morse och han var lite varmare i höger än i vänster och lite gallig.
Han får gå som vanligt i hage, men idag åker nog brodden på.


Tisdag 6 december 2011


Sena kvällar och tidiga mornar är skälet till denna urusla uppdatering. Men detta har i alla fall hänt på hästfronten:

Torsdag:
Tandläkaren. Det gick bra, Lucke var lite svullen i tandköttet  och hade lite förslitningsskador från bettet annars fin i munnen. Ska införskaffa mig en mindre bettstorlek. Tandis rekomenderade storlek 12 om jag ville ha rörliga ringar vilket jag vill, någon som vet om det över huvud taget finns bett i storlek 12 nu för tiden??

Fredag:
Jogg i ridhuset med hacket.

Lördag/Söndag:
Skogen

Måndag:
Ninni red dressyr i ridhuset.



Torsdag 1 december 2011


Var ute i stallet i tisdags morse och red ut. Det blev en händelserik runda, men det gick strålande. Alltid bra med lite extra miljöträning :)
Kajsa var ute igår och red lite dressyr, idag ska Lucke till tandläkaren. Hoppas att det går bra, det ska bli spännande att se vad han har att säga.
Vad som sägs idag får även styra upp resten av veckan, men jag hoppas på skogen lördag och söndag.

RSS 2.0