Rosa Bandet

image119

Igår var det ju Rosa Bandet galan på Globen i Stockholm. Årets Rosa Bandet-kampanj har dragit in 56 miljoner kronor, fattar ni 56 miljoner!! Galet bra eftersom pengarna går till forskning :)
Där ser man, så fort pengarna går till något bra i människans ögon så kan vi i Sverige hosta upp 56 miljoner. Vet inte hur många miljoner det blev på Världens Barn-galan, men det var nog rätt många.

En sak som jag tycker är lite konstigt är vart alla dessa miljoner tar vägen när "problemet" inte är lika stort... Måste det krävas en gala för att vi ska skänka massa pengar?
Jag har i alla fall bidragit till cancerforskningen genom att ha köpt ett Rosa Band, två till och med ;)

Trött

Idag har jag jobbat från 8 till 4. Det låter inte så jätte jobbigt men det är ganska påfrestande att ha typ 12 ungar som alla vill visa olika saker samtidigt, man ska titta på dom ingen annan och tittar man bort i 2 sekunder så blir en rasande för att man tittar bort, en annan är borta och en tredje har slagit sig...
Det var i alla fall helt okej, och den helt klart coolaste ungen var en som knappt kunde prata men kunde hela Peps Perssons "oboy" utan till. Och inte nog med det, ungen sjöng på skånska!!! Klockrent! xD

När jag slutade stod Anna utanför och väntade, hon kom hem från Paris idag :) Usch, det känns så konstigt när hon inte är hemma, helt tomt... Aja, nu är hon i alla fall hemma igen och glad är jag :)

Imorgon ska jag jobba från 8 till 12, sen är det skola som gäller... Sen ska jag nog till buttericks och kolla om det finns något bra att ha till Elinas fest på fredag :) Åh ska bli så roligt!
På kvällen ska jag hem till Amanda och få hjälp med den här jävla historian... Haha, hon är alltid min räddare i nöden ;) tack!

Nu ska jag duscha, sen glo lite på TV (om det finns nått att se) innan jag går och lägger mig.

Puss

Eh... okej?

Just nu är jag ganska sur. Hade lovat mamma att köpa ost och skinka på vägen hem från stallet, och det gjorde jag. Tänkte att jag skulle köpa en choklad och en cola till mig själv också, jag hade ju faktiskt 90 spänn...
Ha, icke! Vet ni hur mycket bara osten och skinkan kostade?! 89 jävla kronor! Det är ju stört...
Att en ost ska kosta 56 kronor tycker jag är ganska dyrt. Eftersom att jag inte äter ost för det är något av det äckligaste jag vet så behöver ju jag inte bry mig egentligen. Jag menar jag aldrig kommer aldrig köpa en ost till mig själv för mina egna pengar. Kanske därför jag blev så förvånad att en lite sketen ost kostade så mycket, eftersom jag aldrig köper det.
Det blev alltså ingen cola för mig ikväll... fuck it!
image116

Det gick i alla fall bra att hoppa :) + att jag fick sällskap både dit (av Lill-Lövis) och hem (av Bodis) wiiiie!!
Imorgon ska jag jobba 8 till 16, ska bli ganska roligt :) Sen måste jag plugga!!!!!!

/ J

Men...

Idag var tanken att vi skulle till Skansen, jag Klara och Elin (kusinbarnen) men eftersom de sa på nyheterna igår att det skulle spöregna idag så bestämdes det att vi ska dit imrgon istället... Men (en sak bara, ordet men dyker fan alltid upp när man tror att man vet hur saker och ting ska gå... konstigt) jag ska jobba imorgon så det blir inget Skansen imorgon heller...
Vi kunde ju faktiskt ha gått idag eftersom detta spöregn aldrig dök upp utan det bara har duggat lite, men nu blev det inte så.

Så vad har jag då hittat på idag? Pluggat? Svar, nej... usch jag borde ta tag i det... :/
Har typ inte gjort något vettigt idag, ska till stallet senare, det ska bli roligt.

Tack för mig, hej!

Skit dåligt avslut, jag vet, men som tur är är det ingen svenskalärare som ska sitta och rätta, vilket är väääldigt tur. Det skulle nog ha blivit fetaste IG:t på det ;P    
tjing


Höstlov...

men inte för mig... Idag var det Historia som gällde, usch trodde faktiskt att de skulle vara roligare än vad det är. Tack och lov är det bara till i december, men det i sin tur leder till att allt går i ett rasande tempo... Äh, det löser sig säkert :)

Annars har det inte hänt så mycket idag, det regnar, hata! Ikväll vet jag inte vad som händer. Lillasyster är i stallet och lillebror vet jag inte vad han skulle hitta på så det blir väl jag och hunden som tillbringar kvällen tillsammans, haha xD Hade det vart ljusare och torrare och varmare kunde man ju ha gått en långpromenad i skogen, men nu är de ju så här att det är höst i Sverige, och jag och Hösten är inte dom bästaste vänner... Helt ärligt så hatar vi varandra, så en promenad i skogen ska vi nog inte ens tänka på.

Imorgon ska jag och kusinbarnen till Skansen. Har lovat att åka dit med dom någon gång, hade dock tänkt mig typ våren/sommaren, eftersom det är lite roligare väder då, men nej, dom ville åka imorgon. Jaa, det är väl bara för mig att be till Gud (om han nu finns) att det INTE regnar imorgon. Är det bra väder och man har tillräckligt med kläder sp man inte fryser ihjäl så kan det nog bli ganska kul.

Nu borde jag sätta igång med pluggandet, önska mig lycka till ;) haha

Puss!

Det visste jag inte

Haha, pratade med Jennifer på msn och hon bad mig uppdatera min blogg, visste inte ens att hon läste den :)

Jaha, vad har jag gjort i helgen. I går skulle jag ha gått ut, men ändrade planer gjorde att jag fick vara hemma. Trodde att jag och Kajsa skulle vara ensamma hemma, men det visade sig att Annas plan tilll Paris var inställt så hon kom över och åt pizza och kollade på TV.

Idag har jag städat huset, vart ute med hunden och läst historia, stööört trist... men nödvändigt.
Sen skulle jag gå ner och handla godis, men det fanns ju iNGET gott godis... då blev jag sur och gick hem, utan godispåse... Jaja, det finns inget ont som inte har nått gott med sig, eller nått :P

Imorgon är det måndag = skola....

Puss hej!

Hallå?!

Jag har bara en fråga. Är det bara 13åriga små-tjejer som ringer och röstar på sina idoler i Idol nu för tiden? Jag menar, hur många killar har åkt ur Idol 2007? Ingen! Noll, inte en enda!!!
Tjejerna ryker på löpande band, nu är dom två kvar, två av sex stycken...
Jag ska inte säga allt för mycket eftersom jag inte såg programmet, kollade bara på röstningen, men om alla i juryn säger att alla var grymma utom Sam, då tror man (i alla fall jag) att svenska folket också har uppfattat detta och inte röstar på honom. Men nej! Vi ringer och röstar som galningar på killarna, för även om de inte kan sjunga så är de i alla fall snygga (?) att titta på, eller?

Ah, jag blir bara så irriterad, kanske kan bero på att jag personligen inte tycker om Sams röst för fem öre, men ändå. Sitter det tre proffs, som juryn faktiskt är, och säger att Sam var dålig ikväll och borde åka ut, borde inte svenska folket lyssna på det då?
Idol går ut på att hitta en ny stjärna, en ny Idol. En som sjunger bra och kan röra sig bra på scenen. Det är ingen jävla skönhetstävlig, där den snyggaste med en helt okej röst ska vinna.

Så sluta rösta på den du tycker är snyggast, även fast de inte vinner så kan de lyckas i alla fall. Jag menar kolla på Darin, Ola och Måns. Snacka om att det har gått bra för den grabben. Allt från vinnare i Let's Dance till programmledare i Lilla Melodifestivalen. Han har varit med i musikaler, Melodifestvalen och Allsång på Skansen, där kan man snacka om att lyckas!

Till er som röstar vill jag bara säga; tänk efter innan ni ringer på vad tävlingen faktiskt går ut på. Den heter Idol av en anledning, right?


Gaaaah...

...jag är så godissugen så jag tror att jag dör! Hade jag inte vart så lat så hade jag nog gått ner till videobutiken och köpt lite godis. Men nu orkar jag inte det, så då får jag väl vara sugen då, blä!

Idag har jag varit i skolan, men innan så var jag tvungen att köpa en bok. Till att börja med har jag nog aldrig varit i en så stor bokhandel som Akademibokhandeln på Mäster Samuelsgatan, helt sjukt stor! Haha, kände mig jätte fånig när jag virrade runt där, men till slut så hittade jag i alla fall den bok jag skulle ha, eller okej, jag bad om hjälp. Sen kom vi till det roliga, boken skulle ju betalas. Hej, där rök 570 spänn :O Jag ska ha boken i typ ett par veckor liksom... galet att en sketen historiabok kan kosta så mycket, det är ju fan rena rånet!
Hur som helst, jag köpte den j*vla boken och åkte till ABF-huset på Sveavägen. Jag ska gå rakt på sak, jag vet inte om jag kommer klara Historia A kursen. Jag fattar inte ett skit av vad läraren säger, det gör ingen annan heller typ, men ändå! Allt är jätte luddigt och läraren pratar galet fort och... ja, herre gud säger jag bara.
Tycker faktiskt synd om dom som knappt kan prata svenska, inte ens jag som har bott i Sveige i hela mitt liv fattar allt hon säger, men men, det är deras val.

Väl hemma åt jag en macka innan jag och Anna mopedade till stallet. Vi var i stallet en halvtimme typ, skötte och sen åkte vi hem. Jag tror att moppen hatar stallet lika mycket som Anna hatar att moppen är ner-trimmad för den vill aldrig starta när vi ska åka från stallet... märkligt.

Nu är jag hemma, har ätit middag och gått ut med hunden. Dum som jag var köpte jag inte godis när jag var ute med henne. Och varför gjorde du inte de då tänker du nu. Jo för då var jag inte sugen! HA!!
Vi får se om jag orkar ta mig ner till affären eller inte...

Tjing!

chupp chupp

Jaha, idag skulle ju jag och Emelie träffas och äta lunch... så blev det inte :/ Suck, hade sett fram emot det, men vi får ses en annan dag :)
Idag har jag hjälpt mamma med lite saker, sen skulle hon fixa nått på jobbet, så då var de bara jag och Tyra hemma. Vi gick en promenix, träffade Emma på vägen :)

Nu vet jag inte vad jag ska hitta på... borde åka in till stan och köpa en Historia bok, men jag orkar inte... Kanske åker in imorgon innan lektionen och köper den... Får se hur jag gör.

Snart är det helg! :D Typ hela världen ska ut på fredag, men inte jag... Det är alltid kul att hoppa, men trist att inte kunna följa med ut, de är ju lönehelg. Aja, vi får se vad som händer på lördag, händer det inge kul så blir de nog plan B, eller va säger du Clara? ;)

Nu ska jag se om vi har nått gott hemma, är jätte godis-sugen haha :P

Pussen


Tisdag

Idag har jag int gjort så mycket. Jag har bråkat med min mamma, jag ar varit inne i stan och ätit lunch med min pappa, jag gick en ganska lång sväng med hunden innan jag åkte till stallet. Nu är jag hemma och har duschat, skönt.

Emma, logga in på msn ffs!!! :P
Imorgon ska jag och Emelie äta lunch, åh ska bli så kul att träffa henne :) <3

Puss

:)

Nu ska ni få höra vad jag har gjort! Jag tänkte gå ut och gå en ganska lång runda med hunden, men hon var redan på väg ut med mamma. Tänkte gå med men sen tittade jag ut och de såg väldigt mörkt och kallt ut så jag stannade inne.
Istället tog jag med mig radion och ett par ljus in i badrummet, tappade upp ett varmt bad och låg där i typ 45 minuter. Det var så skönt så ni anar inte! Hade även i några badkulor som jag "lånade" av min kära syster.

Att bada samtidigt som jag lyssnade på musik var faktiskt jätte mysigt, jag menar, hur ofta lyssnar man på musik när man badar eller duschar? Juste det, aldrig! Undra varför egentligen...?

Helgen

Film hemma hos Anna i fredags med Clara. Vi kan kalla det plan B ;), men det var mysigt. Clara körde hem mig sen, haha tror hon ska få bli min personliga chaufför xD

I lördags fyllde Anna ARTON! Hon, jag, Clara och Lollo gick ut. Clara drog ganska tidigt och efter en stund gick jag Anna och Lollo förbi Claras och sa hej till Annelie :)
Sen åkte Lollo hem till Malin och jag och Anna visste inte riktigt vad vi skulle hitta på... Det slutade med att vi åkte hem, fett B haha, men det var ganska skönt att komma hem.

I går hände det inte så mycket. Jag åkte hem till Fia på kvällen och sov hos henne :) Mysigt värre, har ju inte sett henne på typ... 3 veckor :O Vi hade mycket att prata om, som vanligt haha.
Vi säger inte för mycket, men ett sms räddade Fias dag xD

Idag har jag varit och pratat med en tant om eventuellt jobb, sen var det Komvux som gällde. Usch jag kände mig jätte förvirrad när jag gick där, det var ju hur stort som helst! Hittade i alla fall rätt till slut och jag var verkligen jätte yngst. Eller det var en som var 87a tror jag, annars var alla typ... vuxna :P
Vi får se hur det här går, steg ett är att införskaffa en bok.

Jag tycker synd om Anna som missade sitt prov med ett poäng... :/ Skit också!

Ha de' !!!

Tjoho

Nu har jag och Clara varit och fixat Annas present :) Blev inte riktigt som vi planerat men men, det funkar haha :P Åkte till stallet en sväng sen, nu är jag hemma, har precis ätit.
Ska hem till Anna nu, sen vet jag inte om Clara skulle komma... Jag och Anna var ju hennes plan B som hon sa... skit på dig! Sen sa Lova nått om att hon ville komma, haha, så vi får se vilka som dyker upp. Kan nästan sätta pengar på at det bara blir jag och Anna, men det skulle vara kul om vi blev fler :)

Imorgon smäller det Dauni, och jag ska vara den fösta som säger grattis ;) Så förbered dig på ett sms eller ett samtal runt 12 snåret ikväll xD

Nä, nu måste jag kila, hoppas det inte regnar!

Pözz...

Alvarligt?

Lyssnade på Rix FM när jag åt lunch idag, då var det bland annat Titti Schultz Nöjes Nyheter. Där berättade hon att det skulle komma en "vinter-foppa-toffel" med ludd i!! Fattar ni va fult?! Jag tycker att den är kräk-ful som den är, sen ska man göra den varmare för att kunna ha dom i vinter också... Jag som trodde att jag skulle slippa se alla människor som loppar runt på stan i sina foppa-tofflor nu i vinter, men icke!

Usch i min själ vad jag inte tycker om så kallade crocs!

Idag...

... har jag och mamma städat i garaget... Tråkigt men nödvändigt! Nu väntar jag på att Clara ska ringa så vi kan fixa Daunis present...
Ikväll kanske det blir stallet, men just nu är det KANSKE med stora bokstäver, får se...

<3

Jag glömde min iPod i stallet, fuck it!

I kväll har jag varit i stallet. Jag och Anna åkte ganska tidigt för att hinna sköta, vi har blivit riktigt seriösa nu :P Clara kom och joinade runt typ 6 då fixade vi Annas present, hon fyller faktiskt arton på lördag!! Nu vet vi i alla fall vad vi ska ge henne, frågan är bara när vi ska hinna fixa det haha. Blir troligtvis imorgon efteriddag. Haha, nu är du allt nyfiken va Daun? xD
Jag, Vicky och Anna slapp åka tunnelbana hem från stallet, vi fick skjuts av Ingrid, TACK! :) Eftersom inte Clara kunde göra det! Men en vacker dag kommer du få köra hem oss i alla fall, mohahah ;)

Nu sitter jag här och lyssnar på Given to fly med Ola, en mycket bra låt, man blir så glad av den :)
image114

Ciao Bella! <3

Kalles randiga...

Min mamma har gått på att köpa en ny Kalles Kaviar sort... Håll i er nu, hon har köpt Kalles randiga med banan smak!!!! Hur äckligt låter inte de?!
Okej, jag är inte något större fan av kaviar, rättare sagt, jag äter det inte, men när man sen blandar i banan... Ja ni hör ju själva...
Banan å andra sidan tycker jag är gott, men att försöra den goda smaken av banan genom att blanda den med kaviar... Nej usch!

image112

Stavas inte hamburgare med Ö?

Idag har jag varit i stan med Anna. Tanken var att jag skulle vara i stallet på morgonen men jag somnade typ klockan 4 i natt så jag orkade helt enkelt inte gå upp... Hoppas jag kan somna ikväll.
I stan lämnade Anna tillbaka en bok innan vi tittade lite på kläder och så. Det var mysigt, har inte varit inne i stan på jätte länge så det var kul. Sen mötte vi Lollo en snabbis innan hon skulle jobba.

Juste, hela stan kryllade av massa irländare som skulle kolla på matchen ikväll. Kom på att när det var Sverige-Danmark bestämde jag, Annelie och Fia att vi skulle se den här matchen... haha så blev det ju inte, men nästa då jävlar, eller va säger du Annelie ;) haha

I morgon et jag inte riktigt vad jag ska hitta på, stallet på kvällen i alla fall.

Till Anna: Hamburgare stavas med U inte med Ö ;)              

Puss!

T

Tisdag... lite för många dagar till helgen, men imorgon är det lill-lördag sen brukar det gå ganska fort :) Lill-lördag föresten, varför kallar man onsdagar för lill-lördag?
Idag har jag i alla fall inte gjort så mycket, var i skogen i morse med hunden och gick en låååångpromenad, det var faktiskt riktigt mysigt :) Annars har jag inte gjort så mycket. Åkte till stallet runt 5, hade sällis med Lovisa, trevligt.

I stallet hände inte så mycket, Jennifer berättade att hon hade sagt "kärring-jävel" till en tant som hade sagt åt henne att man inte fick cykla på trottoaren, eller trottoar kanske man inte kan kalla det... Men i alla fall, klockrent Jennifer! Jag och Lova skrattade ganska mycket åt din lilla historia :P
Red på Arrow idag, suprise! Det gick bra, han är lite dum som tar upp huvudet i de sidförande rörelserna, men på slutet gick det bättre.

Nu sitter jag här och lyssnar på Pärlor åt svin med Magnus Uggla, faktiskt riktigt bra tycker jag. 
image110

Puss & Kram


 

Haha

Nu är det bokat och klart! Den 26-27 april åker jag och Dauni till Göteborg, det är Göteborg Horse Show som gäller :) Hihi, roligt roligt!

image109

Historia A, here I come!

Japp, jag får läsa Historia på Komvux i alla fall. Jag ville läsa kursen på kvällstid, men det var inte tillräckligt många som hade sökt den kursen så den hade dom tagit bort, därför hade jag inte fått någon information... Helt stört att dom inte informerar om det tycker jag, men efter några mail så fick jag i alla fall ett brev idag om att jag är välkommen att läsa Historia A på måndagar och torsdagar :)

Önska mig lycka till, vi får se hur det här kommer gå haha!

Ciao!

Tråk

SENASTE:
Kompis du träffade:
Anna
Personen du pratatade i telefon med: Anna (?)
Du fick SMS av: Lollo
Du kramade: Anna, om inte hunden räknas?

IDAG:
Är det: Lördag
Kläder: Jeanskjol, leggings och linne
Är bättre än igår: Klockan är ju bara kvart i 12 så det återstår och se 

IMORGON
Är det:
Söndag
Planer: Kanske stan med Anna?
Någonting tråkigt som händer imorgon: Helgen är slut

FAVORIT:
Nummer:
15
Färg: Blå
Årstid: Vår/Sommar

FRÅGOR OCH SVAR
Det första du gjorde I morse?
Åt frukost
Vad åt du sist? En macka
Vad irreterar du dig på? Att det är hål i mina stallskor så jag blir blöt om fötterna typ hela tiden...
Tror du på distansförållanden? Nja, tveksamt
Vem tänker du på just nu? Lillasyster
Tror du att personen tänker på dig med? Haha kanske det
Vart reste du sist? Polen med skolan i nian
Vad gjorde du igår kväll? Var i stallet
Liknar du din mamma eller pappa? Mest pappa, säger de iaf
Ler du ofta? Ja
Välj en (kärlek, skönhet kreativitet,) Kärlek
Önskar du dig något när du ser en fallande stjärna? Japp
I vems säng sov du i igår natt? Min egen
Vilken färg har din tröja? Vit
Saknar du någon? Ja, ofta

SORG:
Har du någonsin gråtit tills tårana tagit slut? Ja
Har du någonsin gråtit dig till sömns? Ja
Gråter du när du skadar dig? Det beror på vad som hänt

LYCKA:
Är du en glad person?
Jaa nästan hela tiden
Vad gör dig glad? Massa saker! 
Önskar du att du var lyckligare? Nej , eller jo ibland kanske
Är lycka överskattat? Haha, kanske det
Kan musik göra dig glad? Gud ja! Nästan alltid faktiskt

KÄRLEK:
Har någon annan än din familj sagt "Jag älskar dig''? Ja
Har du någonsin sagt ''Jag älskar dig''? Ja
Har du en flick/pojkvän? Icke
Är du nöjd med det? Jo men visst
Har du varit otrogen någon gång? Nej!

HAT:
Vem hatar du verkligen?
 ... 
Har du någonsin gjort en hat-lista? Haha nej
Är du en mobbare? Nej

NUVARANDE:
Nuvarande humör?
Ganska glad faktiskt, det är ju helg!
Nuvarande frisyr? Knut (ska åtgärdas senare på dagen)

RELATIONER:
Vad ser du hos en partner?
Omtanke
Till vem sa du jag älskar dig senast? ?
Känner du att du älskar dina närmaste vänner? Jaa
Har du haft ett förhållande som varat i över ett år? Nej
Älskar du båda dina föräldrar? Ja
Hur länge har du känt din bästa vän? Sen 2005 
Anser du att man kan ha samma relation med ett husdjur som en vän? Ja
Har du varit i fler än fem förhållanden de senaste två åren? Nej
Vilken relation har du till dina klasskamrater ? Bättre med vissa, men det funkar
Anser du att det är fel med kärleksrelationer på jobbet? Kanske inte
Läppar eller ögon? Ögon, lätt!
Kramar eller kyssar? Beror på stunden
Kortare eller längre? Längre haha
Snygg mage eller snygga armar? Snygg mage... kanske

HAR DU NÅGONSIN
Kysst en främling?
Mm
Druckit bubblor? Champange? ja
Tappat bort glasögon/linser? Nix pix
Brutit ett ben? Nej
Röntgats? Nej
Krossat någons hjärta? Inte med flit....
Nobbat någon (som haft känslor för dig)? Mmm
Gråtit när någon dött? Ja

KLÄDER
Äger du ett plagg från en second hand-butik?
Ja det tror jag allt att jag gör
Hur många par skor använder du regelbundet? Haha, många! 
Har du sparat i över två månader för att ha råd att köpa ett klädesplagg? När jag var mindre kanske
Tycker dina vänner att du köper mycket kläder? Det tror jag inte
Skulle du kunna tänka dig att jobba på H&M? Ja visst
Har du någon gång burit en folkdräkt? Haha japp
Har du någon gång slängt ett plagg efter att endast ha använt det en gång? Inte slängt, men gett det till min syrra 
Anser du att en persons klädstil säger mycket om personen? I vissa fall, ja

PERSONER
Vad tycker du egentligen om kungen?
Haha, han verkar väl trevlig...
Tycker du att prinsessan Madeleine är snygg? Ja det tycker jag
Vem vill du se som julvärd julen 2008? Alltid Arne!!
Vem är den bästa läraren du någonsin haft? Ulla (1an-3an haha)
Vilka är dina förebilder? Ganska många
Kan du nämna fem stadsministrar under 1900-talet i Sverige? Haha nej, bara två. Göran Persson och Olof Palme


Fredag

Idag har jag och Anna varit i stallet tidigt, Anna var "ledig", skolk på ren svenska, och jag har "lördag hela veckan" som Andy så fyndigt kallade det. Vi red en sväng, Anna på Chester och jag på Caravelle, gick riktigt bra idag :)
Vid 12 gick vi hem, jag tittatde lite på TV, åt lunch och passade på att sova en timme, haha. På eftermiddagen/kvällen bar det av mot stallet igen, men innan det så gick vi till kolonin och pallade massa äpplen, mycket gott tyckte hästarna, tror inte kolonilotts-ägarna tyckte det var lika roligt. Men det man inte vet det lider man inte av! :P

Väl framme i stallet skötte vi, väldigt seriöst för att heta Josefina och Anna, men nu ska vi skärpa oss med skötningen, på riktigt!
Sorbits blev borstat, vi tvättade fötterna i vattenspiltan och friserade hovskägget. Jag smörjde igår så det gör jag på tisdag sen igen.
Klockan kvart i 8 var det dags att hoppa. Hoppade en del utan stigbyglar, kul kul :) Tycker faktiskt det gick riktigt bra för mig idag, duktiga lilla ponny! <3

Imorgon bär det av till Uppsala för att fira Ellas 15års dag, annars händer det nog inte så jätte mycket.

Trevlig helg, puss!

Trött...

Var i stallet tidigt i morse, men vi var många så det gick asfort. Efter att ha städat och fixat och donat lite i stallet så red vi. Jag och Arrow tog revanch från gårdagens miss och det gick faktiskt helt okej. Igår skulle vi rida lite skänkelvikningar och sluta på hörnlinjerna men jag och Arrow, eller snarare Arrow, hade en egen övning. Det hette "dra upp huvudet och spring så fort du kan"... Idag var målet att i skänkelvikning förflytta sig från en mindre volt ut på en större, på tygeln! Efter lite om och men så gick det strålande bra i båda varven. Sen skrittade vi ut runt dungen.
Skrittade även ut en sväng på den nya pållen, Qubece, efter att Andy hade hoppat lite på den. Efter ridningen gick jag och Vicky till Appetito och åt lunch, efter att ha plockat bort och lagt till vissa ingredienser i våran lunch fick vi till slut det vi beställt :)
Tittade lite på när det var en som provred Primadonna och Looise innan jag åkte hem.

Väl hemma ringde Anna och frågade om vi skulle ta en sväng med vovvarna och det är ju alltid trevligt med sällskap så vi tog ett varv. Vi pratade lite om vad vi ska hitta på på Annas födelsedag, vi funderar på att bara gå till typ Fridays och ta ett glas vin eller en öl eller nått, någon som är på? Vi gick även förbi Dahlborgs för att hämta Annas vantar.

Tack för mig, hej!

image107

Skavsååår!

Jag säger bara; stackars mina fötter!!!

Bla bla bla...

Idag var jag i stallet på morgonen, men åkte hem runt halv 1. Red först ut på Panda tillsammans med Nina och Caravelle, sen susade jag och Ted runt nere i ridhuset en liten stund haha.
När jag kom hem från stallet ringde jag lite telefonsamtal, kännde mig jätteviktig, nästan ett vuxenpoäng till mig! Kankse i alla fall...

I morgon ska jag till tandläkaren, ett mycket fånigt påhitt tycker jag själv, men men, inte mycket mer att göra åt saken än att gå dit och gapa... På kvällen ska jag till stallet, hoppas det är jag och Silverpilen som bildar ett team, men det är det nog :)

Puss hej!

Anna skjutsar runt halva Bromma på Veras moppe

Igår kväll så promenerade jag och Kajsa ner till ICA för att köpa Cola, Tyra var självklart med :) På väg hem så ringde Anna och frågade om hon fick titta över och självklart fick hon det. Vi gick och mötte henne eftersom jag trodde att hon gick eller cyklade, men icke. Hon hade lånat Veras moppe som hon kom fräsandes ner för backen på. Det slutade med att hon skjutsade hem Kajsa och jag och Tyra gick hem. Anna kan starta en taxi-verksamhet, är det inte mig eller Vicky hon skjutsar så är det Stubben, Kajsa eller någon annan. Det roliga är att det är Veras moppe! xD

Nog om moppe-åkandet. När vi kom hem så körde vi en GI-metod ala Paris och Daun. GI = Godis och andra icke nyttiga saker! Vi får se om vi går ner eller upp i vikt...

Idag har hela familjen varit i Barkarby. Mamma fick ryck och tyckte att vi barn inte har några bra höstkläder... Haha när ens mamma får ett sådant ryck klagar man inte, i alla fall inte jag och mina syskon. Jag och mamma var där och kollade lite snabbt för nån vecka sen efter att vi hade varit på IKEA. Jag hittade en skinnjacka och ett par stövlar som jag gick och förälskade mig i, men då hade vi ingen möjlighet att köpa dem, men idag kanske... Det var i alla fall vad jag hoppades på.
Som sagt var alla med, inklusive hunden, så någon fick vara utanför med henne medan resten tittade. Av någon konstig anledning var det nästan alltid jag som fick stå utanför och frysa, men tanken på min jacka och mina stövlar gjorde mig genast gladare :)
Men eftersom jag inte alltid har turen på min sida, nästan aldrig om jag ska vara ärlig, så fanns ju jackan bara kvar i storlek 42, naturligtvis. Vem kunde ha trott något annat?! Jag kan ju alltid glädja mig åt att de kanske skulle komma in i fler storlekar vecka 43-44.... Ja, man kan ju alltid hoppas!
Stövlarna fanns i alla fall kva i min storlek. Det fanns ett par kvar + ett par i typ 40.
Jag träffade även på min gamla lärare, Nicklas. Haha, kul att träffa han och så fick jag äntligen se Sandra och Morris som han pratat om så mycket under lektionerna!
 
Imorgon ska jag till stallet. Ha det bra, hej!

Stackars Tyra

Har precis kommit hem från en promenad med hunden. Anna var också med, men inte Penny, hon var på golfbanan. Vi gick våran sedvanliga tur, eller en av alla vi har och stannade och pratade lite innan vi skulle gå åt varsitt håll. När vi står där ser jag hur 4 st ballonger kommer och eftersom de inte lät så tänkte jag det var okej, Tyra skulle inte bli rädd. (Hon är LIVRÄDD för ballonger!) Efter ett tag fick hon i alla fall syn på dem och jag vet inte hur snabbt hon hade vänt på klacken och var på väg bort från dem. Det tråkiga var att de åkte åt det hållet vi egentligen skulle gå åt... Efter en väääldans omväg är vi äntligen hemma. Vi har träffat allt från katter, till rådjur och hundar som i vanliga fall hade varit urkul att träffa på men nu brydde hon sig inte ett skit.
Vi får se om hon vil gå på kvällspromenad sen, tveksamt...

Ciao!

Fredag

Haha, mina rubriker är ju alltid så klockrena! NOT! "Hej jag heter Josefina och jag är kass på att komma på bra rubriker till mina blogg inlägg"

I alla fall, idag var det Äppelvikens ridskola som gällde. Tanken var att jag skulle dra mig hemmåt innan lunch, men jag kom hem typ kvart i fyra.
Red på Caravelle i ridhuset, hon är så rar :) Sen åt jag och Jennifer lunch innan hon skulle rida på Vacantos och Hagens Silverpil. Medan hon red Vacantos så fixade jag Arrow, sen bytte vi, så att jag travade av Vacantos medan hon red lite på Arrow. Han såg jättefin, och snabb(!) ut, roligt :)
Efter det bytte vi igen, väntade in Lia och skrittade ut. Silverpilen fick inte bara en skön promenad utan även lite miljöträning inför imorgon. Han klarade det galant, vi får hoppas att det går lika bra för honom i morgon!

Vi säger lycka till till Jennifer, Arrow, Lisa och Meja! :)

image102
Hagens Arrow fick gå i hagen tillsammans med Ted :)

,

Vi beskriver den här kvällen med ett ord: GALET

En helt okej start på dagen

Idag har det varit en helt okej dag, eller den är ju långt ifrån slut, men den har börjat bra. Pratade med Meya igår och det visade sig att vi hade sett samma annons om en ledig tjänst så vi bestämde oss för att ses inne i stan och gå dit tillsammans. Sagt och gjort, vi traskade dit och lämnade det, sen passade jag på att fixa lite saker inne i stan när jag ändå var där. Tittade på ZARA om de hade en grå tröja med en stor polokrage, det hade dom men den fanns bara kvar i storlek L och M + att det var en lång modell så den var tänkt att ha till typ leggings, tror jag i alla fall. Åh, jag vill verkligen ha en, men helst inte en lång...
Sen tittade jag på present till Ella men bestämde mig för att åka in och titta på det med mamma. Det blir nog bäst, och för min del billigast, så.
Sen gick jag till Donken för att hälsa på Daisy som jag inte har sett på evigheter, det var kul att träffa henne. Fick även en kanelbulle eftersom det är kanelbullens dag idag. Jag är inte så överdrivet förtjust i kanelbullar men den här var faktiskt riktigt god :)

I kväll ska jag till stallet och jag hoppas på att jag är tillräckligt frisk imrogon så att jag kan vara där på morgonen.

Puss, hej!
image101

I-lands problem

Idag har typ inget gått som jag har velat. Alla dessa i-landsproblem så är så små och onödiga att ens klaga på har drabbat mig idag. Jag tycker också det är fånigt att klaga på att datorn krånglar eller att det är "tillfälligt avbrott" på TVn när man vet att det finns större problem ute i världen. Men idag struntar jag i dem, jag bor i Sverige och har tillgång till vissa saker, som till exempel en TV.

Klockan halv 12 brukar det gå ett program som jag vill se. Av en eller annan anledning brukar jag missa det här programet men idag gick jag ut med hunden så jag skulle vara hemma till halv 12 igen. Glad i hågen kommer jag hem, i tid, och sätter på TV:n. Vad ser jag?! En kille som står och säger: "Ring in till mig och vinn 10 000 kr, du behöver bara lista ut vilket ord jag söker! Jag kan ge er en ledtråd. Ordet slutar på LÅDA och börjar på K (K _ _ _LÅDA) och denna låda kan man använda sig av när man håller på med experiment eller labborationer. Man kan ha det som ämne i skolan också, bla bla bla"  Att det ska vara KEMILÅDA kan väl vem som helst räkna ut med tårna... trodde jag... Efter ett tag ringer en gubbe in och säger "Jag gissar på KATTLÅDA" Ibland undrar jag om en del människor tänker över huvud taget?!

Det blev alltså inget TV-tittande för mig, men då passade jag på att ringa ett par samtal som jag måste göra. Ingen av dessa personer svarar! Jag får prova ringa imorgon igen.

Nu sitter jag och väntar på att mamma och Kajsa ska komma hem och eftersom jag inte har nått bättre för mig så är jag inne på msn. För en liten stund sen fick jag ett mail och då kommer de ju upp som en liten ruta att man har fått det och så. Den här lilla rutan brukar man ju kunna klicka på så kommer ens hotmail upp. Men nu har min den funktionen sagt upp sig så det fungerar inte alls längre. Får istället skriva in adressen och lösenordet och allt vad det nu är för att komma in på sidan. Sen ser ju inte sidorna likadana ut, den här som jag kommer till nu är har ju ny design så jag blir ju helt förvirrad... Haha, det låter hel-töntigt jag vet använder man sig av funktionen så blir man lite lätt frustrerad när den inte funkar längre...

Nu ska jag koka ris innan mamma kommer hem, sen ska jag se på Hitta Hem och Bonde söker Fru ikväll. Btw, jag undrar om TV4 vill få bönder att framstå som värsta töntarna?

Puss!

En tisdagskväll i mitt liv

I kväll har jag hunnit med ganska mycket. Jag var i Abrahamsbergs Ridsport och kollade på nya ridbyxor, hittade ett par mörkgråa som var jätte snygga, dom ska jag köpa en vacker dag. Sen gick jag en sväng med Tyra innan jag åkte till stallet. I dag var det jag och silverpilen som var ett team, precis som vanligt :) Det gick faktiskt mycket bra idag, kul kul!
Efter ridningen så gjorde jag en mini come back i U-sek. Jag kan säga att jag förstod efter typ 5 minuter varför jag hoppade av för 1½, 2 år sedan... haha. Och tro inte att jag hade tänkt börja igen, jag väntade bara på Bodis så jag slapp åka hem själv :)
Nu är jag hemma och har ätit och duschat, får se hur länge jag sitter här innan jag går och lägger mig.

Ciao Bella!

Fortfarande sjuk...

Japp, det är precis vad jag är. Men jag är inte så där jättesjuk, utan så där jobbigt sjuk så jag tror att jag orkar göra saker, men upptäcker sedan att aj fan, det är kommer ju gå åt skogen... Vi får se hur pigg jag är ikväll, för till stallet ska jag i alla fall.

Jag har sagt att jag ska skärpa mig med bloggen, men det har väl gått sådär halvbra... okej, uruselt, men nu ska jag verkligen ta tag i det här. Frågan är bara vad jag ska skriva, för mina dagar är så ohändelserika så det är både tråkigt att läsa och att skriva om. Äh, de löser sig säkert :)

Btw, nu är min bärbara dator fixad, nu ska jag bara fixa ett antivirus-program så den inte packar ihop igen, det vore ju förargligt...

Ha det bra mina vänner, / J


RSS 2.0