Tisdag 30 oktober 2012

 
Idag åkte Kajsa ut på morgonen och red en sväng. Mer hann hon inte med innan hon var tvungen att ta bussen hem för att hinna iväg på det hon skulle.
Jag åkte ut och gjorde resten efter jobbet och mötte även upp Linus som kom och skodde Lucke. Nu är Lucke fin om fötterna och redo för Ann-träning imorgon.
 
Min iPhone vill fortfarande inte sammarbeta. Det har slutat att gå att ladda över bilderna från telefonen till datorn. Min sista utväg är typ att maila bilderna från telefonen till min mail och sen öppna mailet på datorn... Men vem orkar det?
 
Update: Jag har nu fått hjälp med mitt "bilder-från-telefonen-till-datorn-problem". Tack Ninni!
Nu ska jag vara bättre på att slänga in lite bilder i mina inlägg!
 
 
 

Måndag 29 oktober 2012

 
Idag har jag faktiskt varit ledig. Det är höstlov och för att få ihop onsdag, torsdag och fredag fick jag lägga mina måndags-timmar på de dagarna istället. Skönt idag, mindre skönt de andra tre.
Jag hade planerat att hinna med en massa saker idag. Men som vanligt när man tänker att man har en massa tid över så försvinner den snabbt som ögat. Dagen gick åt till att åka och hjälpa mamma att handla mat, gå ut med Elva och åka till stallet. Jag var och provade ett par vinterkängor också men fick en mindra chock när jag fick höra priset. Två tusen kronor! Om man ändå hade det att lägga på ett par skor...
 
I stallet var tanken att Kajsa och Lucke skulle skritta ut en lång sväng. En bra grej dagen efter tävling. Från ingenstans (kändes det som) började det blåsa storm och regna. Jag fattar att ingen vettig människa vill rida ut i det vädret, men jag hade gett mig fan på att Lucke skulle skritta ut i skogen så jag red ut. 
Stackars Lucke som har en sån envis matte... Han var inte alls glad över att bli tvingad att vara ute i det skitvädret.
Hur som helst, vi var ute i en och en halv timme.
 
Imorgon jobbar jag mellan 8 och 12, väldigt skönt. Kajsa åker ut på förmiddagen och rider innan hovis kommer klockan två.
Imorgon ska jag försöka hinna titta in på Aba-ridsport och köpa ett par nya stall-skor. Mina är helt trasiga och jag är verkligen i behov av ett par nya. Jag funderar även på att köpa ett par chaps att rida i. Stövlarna är så kalla att rida i num, och jag tycker att skorna värmer mycket bättre.

Tävling Gustavsbergs RS

 
Idag rullade transporten mot Gustavsberg. Det var väldigt kallt, så det var bara att packa med massa täcken till Lucke, och massa kläder till Kajsa och mig. 
 
När vi kom fram hade vi gott om tid vilket alltid är skönt. Jag hade ett ganska tidigt startnummer, så Kajsa började rida fram Lucke medan jag gick banan osv. Väldigt skönt.
Farmridningen var ute på en frusen utebana, inte så kul, så det blev mest skritt. Framhoppningsridhuset var väldigt djupt och halt, så jag var väldig försiktig där inne och hoppade inte så mycket. Med andra ord så var inte framridningsmöjligheterna optimala.
 
Väl inne på banan blev det lite struligt. Funktionärerna som stod vid insläppet hade inte en uppdaterad startlista utan stod och väntade på ett ekipage som var struket. Detta ekipage var före mig, jag blev alltså inte insläppt i ridhuset. Efter ett tag kommer banpersonalen springande och ropar på mig eftersom de hade fått information om att ekipaget innan mig var struket och att det var min tur. Jag hann alltså knappt komma in i ridhuset fören jag fick startsignal. Först blev jag jättestressad och började galoppera mot starlinjen, men kände att Lucke och blev superstressad av situationen, så jag saktade av och försökte lugna ner mig så gott det gick innan jag började rida.
 
Jag är nöjd över vår insatts. Det flöt på bra och resulterade i en felfri ritt. Låg på placering hela tiden tills sista ryttaren som petade ner mig till första utanför placering. Först blev jag jättebesviken, men sen tänkte jag om och nu är jag väldigt nöj över att jag kunde samla ihop mig och gå in och leverera en dubbelnolla, trotts stressen som blev innan start. 
 
Nu hoppas jag på att det går lika bra nästa helg. Då är det 110 i Botkyrka och som det ser ut nu så är det sista starten för säsongen. 

Söndag 28 oktober 2012

 
Länge sen sist nu. Tar en liten snabb-resumé av veckan.
 
I onsdags red jag ett lite hårdare pass i ridhuset och fy satan vilken häst jag har! Han var så himla fin och jobbade på så himla bra. Red som vanligt mest galopp, men la in lite travarbete, öppna/sluta på långsidorna, skänkelvikning på diagonalen och jag red faktiskt någon ökad trav på diagonalen också. 
Red tempoväxlingar i galoppen och la lite mindre volter vid A och C. 
Jag var väldigt glad och stolt över min sina häst som skötte sig så bra när jag gick ut ur ridhuset.
 
I torsdags red vi ut en sväng på morgonen. Det blev sandslingan. Inte världens roligaste, men det var tyvärr vad tiden räckte till.
 
I fredags blev det ett lösgörande pass i ridhuset. Tänjde ännu mer på gränserna när jag ökade/minaskade galoppen än vad jag gjorde i onsdags, och han svarade fint. Jag var ensam i ridhuset, så jag kunde verkligen ta den plats jag ville ha, lyx!
 
I går, lördag, skrittade Kajsa ut i skogen en timme och sen satt jag upp och kände lite på honom i ridhuset. Han var mjuk och fin så vi var bara i ridhuset ca 15 min allt som allt. 
 
 

Onsdag 24 oktober 2012

 
Joggade Lucke i ridhuset i måndags. Lite stelt till en början, men efter en liten stund släppte han till och jobbade på bra. Rullade på längst fyrkanten i en bra galopp och ville ha honom lite lägre i formen. Red några skänkelvikningar i trav på diagonalen också. Det blev ett kort pass, han jobbade aktivt i ca 15 minuter + fram och avskrittning. 
 
Igår gick han i skrittmaskinen i 40 minuter. Idag är tanken att det ska bli ett lite tuffare pass i ridhuset. 

Luckes vecka 43

 
Måndag: Jogg i ridhuset
Tisdag: Vila (skritten/promenad i ca 40 min)
Onsdag: Lösgörande arbete i ridhuset
Torsdag: Rida ut/longera?
Fredag: Rida ut
Lördag: Lösgörande i ridhuset
Söndag: Tävling. 105 cm Gustavsbergs RS
 

Söndag 21 oktober 2012

 
Tävling på Haningebygden idag. Det var finalen i Allsvenskan så vi hoppade en 105.
Vi blev lite tidiga, men vi spenderade tiden med att öva på att stå stilla i transporten. Lucke är en ängel att åka med, står som ett ljus, men när vi kommer fram till tex en tävlingsplats så vill han ut, ut, ut! Det är jobbigt att han inte kan stå en stund, medan man går och startanmäler osv, även mellan klasserna om man skulle starta mer än en klass. 
Det gick helt okej, lite skrap och spark blev det, men han stod helt okej i ca 45 minuter.
 
Framridningen var sådär. De hade spärrat av ridhuset så ena delen var framridning och den andra framhoppning. På framridningen fick man bara rida i skritt och trav. Jag kunde alltså inte galoppera fram Lucke som jag brukar göra, utan fick skritta runt på framridningen och vänta med att galoppera fram tills det var min tur att gå in på framhoppningen. 
 
På banan skötte han sig bra. Han hoppade "våg-planket" utan problem, det var de hindret som jag trodde att vi skulle få mest svårigheter med. Däremot så fick jag ett stopp på sexan, en oxer. Det var ett relaterat avstånd från femman till sexan där man kunde välja att antingen rida på fem eller sex galoppsprång. Jag red dåligt, bestämde mig inte och var inte konsekvent i min ridning. Lucke blev osäker på min osäkra ridning och stannade. Dock (jag säger inte att det var hästens fel) tycker jag att han skulle ha tagit tag i saken själv och hoppat. Det var inte högt, och hindret var inte särskilt tittigt, så han borde ha hoppat. 
 
Nästa vecka åker vi till Gustavsberg och då är jag sugen på revanch. Nu jäklar ska nollan sitta! 
 
Det var bara jag och mamma som åkte idag, det blev alltså ingen film tyvärr.

Torsdag 18 oktober 2012

 
Träning för Ann på Nytorp igår. Skönt att det är skrittavstånd tid, mindre skönt att det är kolsvart ute klockan halv 7... Det var inte läskigt att skritta bort i mörkret, men det var lite obehagligt. Trots pannlampan såg jag inte mycket av vägen som vi skrittade på utan fick försöka avgöra på djudet från Luckes hovar om det var torrt, lerigt, jättelerigt eller blött. Hur som helst så kom vi fram hela och med modet i behåll. Åter till träningen.
 
Vi började med att hoppa en serie som bestod av en tre-studs följt av ett kryss, som så småningom blev en kryssoxer som tillslut blev en paralell oxer. Lucke gjorde det bra, hoppade fint över oxern.
Efter det hoppade vi fram på ett räcke och sen gick vi direkt på banan.
Lucke stannade en gång på en oxer med en matta under, men annars tycker jag att han hoppade fint. Det var ett par knepiga svängar och det var första gången sen efter skadan som vi hoppade en lite "svårare" bana. Men han var nöjd, jag var nöjd och Ann var nöjd, så det var kul. 
 
Som sagt var han svullen i ett framben imorse, det kan ju ha kommit från träningen, att han ansträngde sina framben mer än vad han brukar. Sen har han sin mugg på det benet också, och den kanske också hade en bidragande faktor till svullnaden. Jag hoppas att han är fit for fight på söndag, då åker vi till Haninge och hoppar Allsvenskan! 
 
Imorgon tror jag att det blir skogen, så får han gå i ridhuset på lördagen. 
 

Torsdag 18 oktober 2012

 
Idag var jag ute i stallet på morgonen. Började med att försova mig en timme, så jag var ute i stallet 30 min senare än vad jag hade tänkt mig. Möttes av en glad häst med ett svullet framben i boxen... Såg typ ut som att han hade ett framben och tre bakben. Ingen värme i benet i alla fall, skönt det. 
Gick ut på stallplanen i regnet och sprang med honom, och han var inte det minsta halt.
Jag tänkte att han skulle få gå i skritten ca 20 minuter så kunde jag se om svullnaden gick ner när han rörde på sig. Kommer upp till skritten, stoppar in hästen och sätter igång maskinen. Stendöd. Det fick bli en 20 minuters promenad i ridhuset istället... 
Hur som helst gick svullnaden ner betydligt efter promenaden. Benet var så gott som normalt men jag valde att låta honom vila idag och bara få gå i hagen.
 
Som ni förstår har jag haft en ganska motig morgon. Nu har jag kommit hem, duschat och ätit lunch och ska snart hoppa i stövlarna och gå till jobbet. Jobbar till 18 och tänkte skriva om gårdagens träning ikväll när jag kommer hem. 

Tisdag 16 oktober 2012

 
Lucke var så fin igår! Åhh, jag var så nöjd över honom igår och kunde ha ridit hur länge som helst!
Det var första gången på ganska länge (över en vecka om jag tänker efter) som jag red ett pass på honom i ridhuset, så jag hade inte så höga förväntningar eftersom han har en tendens till att bli gansak stel när han inte är igenom-riden på länge. Han gick i ridhuset med Kajsa förra måndagen, sen hoppade hon tisdag, han vilade onsdag och sen blev det skogen torsdag till söndag. 
 
Hur som helst, fin var han igår i alla fall. Red som vanligt mycket i galopp, ökade och minsakde, la volter osv. Red öppna/sluta på långsidorna i trav och skänkelvikning på diagonalen i både skritt och trav. Skänkelvikningarna gjorde han strålande! Vi har haft lite svårt att flytta för vänsterskänkeln, men igår gjorde han jättefina skänkelvikningar åt både höger och vänster.
Nöjde mig efter ca 30 minuter och galopperade av honom i en lång och låg form.
 
Idag får han vila och imorgon är det Ann Liwing-träning!
 
 
 

Luckes vecka 42

 
Måndag: Lösgörande arbete i ridhuset
Tisdag: Vila
Onsdag: Träning
Torsdag: Skogen
Fredag: Lösgörande arbete i ridhuset
Lördag: Skogen/ridhuset
Söndag: Tävling. Haningebygdens RF 
 

Lördag 13 oktober 2012

 
Dålig uppdatering, som vanligt typ... Men, jag hinner verkligen inte!
 
Lucke klipptes idag, det gick väl sisodär, det slutade med att Ylva fick komma ner och hjälpa mig. Nu är hästskrället i alla fall klippt. Speciellt snygg är han väl inte, men det kommer han bli när det har växt ut en liten bit. Jag hoppas det växer fort så att han är snygg på söndag, finalen i Allsvensakn i Haningen då!
 
Helgen efter Allsvenskan åker vi till Gustavsberg och hoppar en 105 och helgen efter det Botkyrka 110.
Det ska bli roligt!
 
Idag red Kajsa ut i skogen och imorgon blir det skogen igen tillsammans med Therese och Geba. 

Planering vecka 41

 
Måndag: Lösgörande i ridhuset
Tisdag: Gymnastikhoppning
Onsdag: Vila?
Torsdag: Skogen
Fredag: Dressyr
Lördag: Skogen
Söndag: Skogen (Lucke ska även klippas)
 

Söndag 7 oktober 2012

 
Snabbisinlägg innan solsidan, hehe!
 
Tävlingen igår gick bra. Underlaget var djupt och TUNGT, det såg så pass illa ut så jag funderade på om jag skulle starta överhuvudtaget. Valde att hoppa ettan, tvåan och ev trean för att känna av läget och se om jag skulle fortsätta eller utgå. 
Det var tungt, men inte halt, så jag valde att ta det lugnt och rida igenom hela banan. Han fixade banans tre svårigheter galant, tyvärr rev vi B-hindret ut ur kominationen. Mitt fel, jag skulle ha suttit upp bättre så hade han klarat det.
 
Det blev ingen placering för lagets del, men totalpoängen från denna omgången och förra räckte till en plats i finalen! Så näst, nästa helg åker vi till Haninge och rider finalen i Allsvenskan!
 
Idag skrittade jag ut i skogen med Therese och Geba. Mycket mysigt! Vi red förbi en liten strand så hästarna fick plaska lite. Lucke var riktigt modig och var nere med alla fyra fötterna i vattnet samtidigt vid ett tillfälle! Framsteg, han som inte ens går i vattenpölar!
Tyvärr finns det inga bildbevis från "badet", så ni får helt enkelt tro mig ;)
 
Imorgon är det måndag, ny vecka, nya tag. Får se vad vi hittar på men antagligen blir det lösgörande arbete i ridhuset. 
 
 
 

Torsdag 4 oktober 2012

 
Tisdag
Hoppning för Helena. Det gick bra, han kändes lite loj i mitten av passet, rent av seg. Han tog inte skänkeln ordentligt och jag fick verkligen driva på för att överhuvud taget få med mig galoppen genom svängarna. Inte likt Lucke, så jag började fundera på om det var något som inte riktigt stämde. Dock hade vi ridit fram väldigt länge, mycket galopp jobb, och han blev jättetrött så jag tänkte att det kanske var därför han var så seg. Mot slutet av lektionen kom han igång bättre och bjöd mot hindrena. 
Även fast han kändes trött så gjorde han en bra träning. Rev inte en enda bom, fick ett stopp på en oxer där jag inte riktigt vet vad som hände, men i övrigt hoppade han finfint! Vattenmattan var med och den skuttade han över.
 
Onsdag
Lucke fick sin vilodag och gick i skritten i ca en halvtimme. Vi borstade och pysslade lite extra med hovolja bla.
 
Torsdag
Idag ringde väckarklockan klockan 05.00. Halvt död pallrade jag mig upp ur sängen, klädde på mig åt fruksot och åkte till stallet i MÖRKRET! Det var fortfarande mörkt, sorligt! 
I alla fall, fodrade hästarna, fixade vattnet i hagen medan Lucke åt. När jag kom tillbaka så såg jag att en av högarna var alldeles lös, som kobajs. Den var inte där när jag fodrade, alltså var han lös i magen nu på morgonen. Tempade honom, men ingen feber. Äter, dricker och kissar som vanligt. Lite trött kanske, men inget som jag reagerade så mycket på.
Han fick gå i skritten 20 minuter och sen var tanken att vi skulle ta en mys-runda i skogen. På stallplanen kom det en till kobajs-hög, så vår uteritt blev istället en skritt-tur fram och tillbaka till Nytorp, ca 30 minuter. 
Jag bad personalen kolla honom lite extra under dagen, Ninni kollar till honom nu ikväll, tack!
Jag tror inte att det är någon fara, däremot är jag lite orolig inför lördagens tävling. Är han inte bättre i magen imorgon så åker jag inte. 
 
Imorgon får jag se vad som händer. Tanken är ju att rida lite lätt i ridhuset och stämma av inför lördagen + smörja utrustningen och förbereda så mycket som möjligt inför tävlingen. Hoppas att han är bättre i magen  imorgon!
 
Muggen går det ganska bra med. Den blev sämre under en period, men nu tycker jag att jag har lyckats hålla den ganska bra, den ser till och med lite bättre ut. Hoppas att den försvinner helt och hållet snart! 
 
 
Ps. Täcket som jag har beställt och var så himla glad över, var självklart slut i Luckes storlek och skulle inte komma in i butiken igen. De skulle skicka en mindre storlek så får jag prova och se om det passar (hoppas, hoppas) annars är det bara att skicka tillbaka och börja leta igen! Ds. 

Veckoplanering vecka 40

 
Igår kom jag hem från stallet lite efter elva. Idag är jag trött!
Ibland tar det längre tid än man tror och igår var ändå både jag och Kajsa ute, så hon red medan jag fixade resten. 
Idag slutar jag jobba klockan fyra och då åker jag ut direkt så jag hinner mocka och göra mat innan hoppningen börjar klockan sju.
 
I övrigt kommer Luckes vecka se ut ungefär såhär:
 
Tisdag: Hoppning
Onsdag: Vila (skritten/promenad ca 30, 40 min)
Torsdag: Skogen
Fredag: Ridhuset, stämma av inför lördagen
Lördag: Tävling Hufvudsta. Allsvenskan omgång 2
Söndag: Lull i skogen, mest skritt.

RSS 2.0